2619
  • MerlinW
    http://www.janosekweb.com/hosszupuska

Ha itt nincs, akkor nincs.
  • DannyL
    Halihó!

Van már 5x13 magyar felirat?
  • tnm #1933
    nekem a SG-1 6x17 - Disclosure jutott eszembe róla, mind a clip-show miatt, mind a vádak-védekezés miatt (igaz, a Kor'Ai-ra is asszociáltam)
    amúgy tényleg jobb fajta filler volt, de azért az milyen már, hogy egy rakás filler közé bedobnak egy clip-show-t... remélem nagyon kell spórulniuk valamire a végén.
    és végre volt egy Woolsey központú rész is, ezt már nagyon régóta vártam
    arról nem is beszélve, hogy mekkora csavar volt, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem volt nagyobb csavar Woolsey terve kb. zökkenőmentesen megvalósult, erre nem számítottam volna, ha nem látom, hogy már csak 5 perc van hátra a részből -de még így se voltam biztos

egy szó mint száz, ha ilyen színvonalasak lennének a legrosszabb részek, akkor simán lenne 7. évad is.:S
  • Borg
    Amolyan összefoglaló epizód. Kicsit gyengén tálalva, de akár még jelentősége is lehet a fő szálra nézve.
  • Gregie11
    Valahogy ez a rész emlékeztetett az Sg-1 Kor'Ai és Prisoners epizódjaira. Ez egy jobbfajta filler volt.
  • HunGripen
    Hát, az Asgardok nem vendégszereplő faj(nem úgy mint az 5x04 Daedalus Variationsban levő idegenek). Még benne lesznek az 5.évadban és a 6.-ban is benne lettek volna.
  • Narxis
    Szerintem nem muszáj mindent lezárni, lesz még egy film is. Szvsz Michael-al fogják zárni a sorozatot, valahogy végleg bebiztosítják a várost és vége az 5. évadnak. Aztán a filmben lesznek a lidércek. Azért gondolom így mert a lidércek "eladhatóbbak" egy filmben mint egy félig lidérc félig ember amihez valami előzményt is kéne tudni, hogy miért pikkel mindenkire stb. Wier-t szerintem már kár erőltetni, nekem elég erőltetetnek tünt már eddig is, nem látok benne fantáziát. Az asgardokkal esetleg lehetne valami, de ők is amolyan "vendégszereplő" fajnak tüntek mint az SG1-nél egy csomó faj. Ez csak az én véleményem, a tévedés jogát fenntartom. :)
  • tnm #1928
    hmm., pedig az 5x15 Remnants leírása alapján el tudtam volna képzelni, hogy Ford még előjön
  • HunGripen
    1.Már végleges, hogy nem lesz 6.évad, lesz viszont Universe, 3. SG-1 DVD film, és 1. SGA DVD film.
    Igazad van nem volt befejezése, de mondjuk az Ori szállat lezárták az 1.DVD filmmel.
    2.Szerintem Weirék sztoriját az 5x05-tel lezárták.
    3.Szerintem a készítők nem zárják le se a Lidérc, se az Asgard szállat(mondjuk az utóbbit talán igen) valamiről a DVD filnek is kell szólnia. Nem feltétlenül oldanak meg mindent a sorozat befejztével, de majd meglátjuk
    Bár azt lehet tudni, hogy az 5x20 Enemy at the Gate nem cliffhangerrel zárul majd.
    4.A készítők elmondása Ford halott
  • tnm #1926
    ennyi volt. meg majd áll. filmek. de az utsó rész elvileg nem dupla. legalábbis sehol se mondta senki, hogy az lesz. vizsont a tervek szerint lezárja az addig nyitva maradó történeteket, nah ez utóbbira azért kiváncsi leszek, hogy igaz-e
  • Borg
    -Weirt vissza kéne hozni vezető szerepbe.
    -A wraith szálat nem muszáj lezárni, csak Todd-ét...
    -Michael szálat úgyszintén lezárni végre...
    -szerintem a wraithek megtérítéséből semmise lesz, vagy max egy kis csoport jut tovább ezen a szálon.
    -az asgardok szála már érdekesebb, abból még sokmindent ki lehet, és ki is kéne hozni.

Amúgy most akkor biztosan nem lesz 6. évad? Tehát durván 8 rész (gondolom a végén duplával) és ennyi volt?
    Bár végülis az SG1-nek sem volt mindent lezáró konkrét befejezése...
  • tnm #1924
    kis pedzegetés következik:
    holnapival együtt 8 rész van hátra az évadból/szűk értelemben a sorozatból.
    -reméltem, hogy Wier-ékkel lesz majd valami normális lezárás
    -le kéne zárni a Wraith szálat
    -Michael-lel egyetemben+plusz gyógymód a betegségre sem ártana
    -a bedobott asgardokkal is kéne valamit kezdeni
    -ha már évadpremierben szerepelt Ford, akkor őt se ártana valahogy elintézni
    szerintetek belefér?:D

[bár azt el tudom képzelni, hogy mindennek az lesz a kulcsa hogy elkészül a szer, ami a Wraith-eket "vegává varázsolja", ezek után Michael is rendben lesz, nem kell tovább fertőznie az embereket, sőt talán kideül, hogy ott volt nála végig a gyógymód az általa terjesztett kór ellen, asgardoknak a már lehiggadt wraith-ek ellen nem kell lépkedniük -monjduk azt pontosan nem értem, hogy a wraith-ek mennyiben zavarhatták őket, mikor asgardok sztem magasan fejlettebbek, és mindezek után már Ford sem tud majd a Wraith enzimen élni, így visszaáll a kitágult pupillája és hazajön a Földre]. mire mindez pont megvalósul, addigra lemerül az utsó ZPM is és 'Lantisziak hazajönnek a földre, mert a város nem működik (az utolsó, mondjuk Woolsey az IOA utasításainek ellenére még leoltja a villanyt). az atlantisz filmek meg majd arról szólnak, hogy évente kétszer visszajárnak takarítani... :D
  • HunGripen
    Bocs elcsesztem a linket belinkelem magát az oldalt, ahol a concept art van, de bővebb véleményt inkább az Universe fórumon írjatok.Stargate Universe Concept Arts
  • HunGripen
    Egyébként az Universe topicban is vannak új hírek. Megjelent 3 concept art a sorozatról, melyet be is linkeltem a fórumba.
    Stargate Universe SG.hu Fórum
  • Fabio Capello
    Na megnéztem...

carson nem a földön van valami kutatás céljából? mert itt meg azt mondják hogy ő a vöröskereszt a hoffos bolygókon, viszont amikor stabilizálják a génjeit akkor meg tudjuk, hogy a földre lett küldve...

ettől függetlenül nem volt egy rossz rész, ahogy egy Charmed részben is volt, ez maga volt a: csavar, dupla csavar :D:D:D

9/10
  • tnm #1920
    ... nem az én világom sajnos. kis belső mosolygás azért volt, de...

[ btw. Hanniballal megint mi van? nem azon kéne gondolkoznia, hogy milyen legyen a következő szerver, hanem hogy egy hetet kibírjanak a jelenlegiek, beleértve szegénynek a honlapját is. remélem a 4 nap szünetre helyrejönnek a dolgok, mert akkor lehetne nyomni nagyon]
  • Orionk
    Nagyon tetszik. :)
  • HunGripen
    Egy kis kedvcsináló:
    Nyugi NO SPOILER
    http://www.youtube.com/watch?v=uxB73-3zarQ
  • Narxis
    Ott van a bázison, ő Atlantisz "főorvosa", csak most ebben a részben nem szerepelt. :D Carson meg vöröskereszteset játszik a többi bolygón.
  • Borg
    Kit érdekel Carter? :D Az orvosra gondoltam.
  • Narxis
    Carter? :D Visszarendelték a Földre, helyette Woolsey vette át az irányítást. Carson meg elvileg meggyógyult, amúgy asszem klón. De ebben nem vok biztos.
  • Borg
    Egyébként szerintem töltelékrésznek elég jó volt. Annál meg ugye semmivel sem volt több.
  • Borg
    A szőke pinaverával most mi is lett? Hogy került ilyen aktívan vissza a képbe Carson?
  • Narxis
    Először én is azt hittem, hogy az egész unalmas lesz, sokadik nép-költöztetős rész a kapun át, de valahogy mégis lekötött. Nem tudnám megindokolni teljesen, hogy miért, csak annyi, hogy mikor elkezdtem nézni már lélekben felkészültem, hogy unalmas lesz aztán úgy keltem fel a gép elől, hogy na ez egész jó lett. A lövöldözős jelenteket szerintem poénra veszik, legalábbis ha Rodnye és Carson(a két tudós) megy egy kaptárnyi lidérc ellen, ezt már annyi sorozatban erőltették. Szerintem szándékosan volt ilyen. Viszont a kapu előtti lövöldözés tényleg gagyi volt, semmi fedezék, "lelövették" magukat a Wraith-ek. Ez tényleg lehetett volna jobb. Ha pontozni kéne 8/10-et adnék. :)
  • tnm #1911
    hát sztem pedig nagyon sablonos volt, két csavarra nem számítottam, de azokra is csak azért nem mert, a többi annyira triviális volt, hogy már fel sem merült bennem, hogy lesz még valami szinvonalasabb ötlet.
    ezenkívül baromságok:
    Wraith abszolút nem tud lőni, ellenben Carson oda se néz úgya van killing spree-n. komolyan egyre nevetségesebbek lesznek a lövöldözős jelenetek.
    ehhez kapcsolódóan, mikor a kaput támadják a Sheppard-ék, senki nincs fedezékben. Wraith-ek legalább legugolnak, de ott se bújna senki DHD mőgé. emberek meg állva lőnek a tisztáson...

aztán: jöttek már ki olyan ketrecből, mégpedig Ronon késdobálós trükkjekor (mikor kiderült, hogy tele van késekkel)
    dárdával is jöttek már ki kaptárból úgy, hogy Sheppard vezette a dárdát és a többieket meg beszipkázta, majd bolygó felszinén kiengedte őket a "lámpásból". tehát így is kijöhettek volna
  • Narxis
    Ez istenkirály rész volt. Tele olyan csattanókkal amire nem is gondoltam volna. Carson rulz.
  • tnm #1909
    "ne dobd ki kis klónom azt a 10000 éves kezes-lábast, ha majd újra humanoidok leszünk, még jó lesz!" ??
  • BaliBoy
    Jaja. Most gondoljatok bele. Hirtelen rájönnek hogyan fordítsák vissza a gén leépülésüket, újra normál termetűek lesznek és akkor dobják ki az összes ruhát és kezdjenek neki újakat gyártani!? :))
  • Malakai
    Biztos jobb felkészülni alapon "vendégpapucsok" voltak.. :)
  • tnm #1906
    ruha azért -sztem- továbbra is jogos. mondhtani: így könnyű!
  • pyrohun #1905
    ok, akkor minden rendben :D
  • BaliBoy
    Nem a ZPM-ek nem bírták. Még az előző rész végén mondja Zelenka, hogy az áramkörök (vagy mik már én sem emlékszem pontosan) ki fognak égni mielőtt a robbanás teljesen "megszűnik"

Todd-ék meg valszeg menetközben, a bolygó felé leadták a drótot, hogy hova mennek és vegye fel őket egy kaptár miután az Atteronak kampec.

Ki van ez találva kérem szépen. :)
  • HunGripen
    Elrejtőztek valahol majd hívtak egy Kaptárhajót
  • HunGripen

1.Nem Dárda volt, hanem szállítóhajó
    2.Lehet a hajó más rendszereit is zárolták.
    3.Mire sikerült megoldani a helyzetet már messze járhattak. Most így hirtelen nem jut eszembe, hogy a Daedalus érzékelői meddig érzékelnek, mert elrejtőzhettek egy bolygó mögött.
    4.Hogy hova mentek?
    Elrejtőztek valahol majd hívtak egy Kaptárhajót
  • eomer
    Szvsz, igen.
    The vessel appears to be hyperspace capable, but it is unknown what sort of range it has.
  • pyrohun #1900
    s az megy hipertérben? :)
  • eomer
    Toddék nem dárdával mentek, hanem szállítóhajóval. (Amivel a királynő jött Atlantisra a második évad végén.)
  • pyrohun #1898

- a dárda sem tud hipertérbe ugrani, simán elfoghatták volna őket, még mindig ezt mondom...

- ZPM-nek nincs megszabva, hogy egyszerre milyen teljesítményt adhat le, 1000+1 helyzet volt, amikor szinte egy pillanat alatt lemerült, emlékezzünk vissza. Itt meg egyértelmű, hogy ha a pajzsot már nem tudta fenntartani, akkor nem volt benne szufla, ergo lemerült...

- Mondták, hogy hoztak egy másik csillagkaput a régi helyett és beüzemelik és utána indulhat vissza, ergo csillagkapun keresztül ment volna, ergo nem ahjóval megy, ergo csillagkaput működtetni kell valamivel :)
  • MerlinW
    Elvándorolnak a legközelebbi kaptárig... Az élet nem habos torta:)
  • Borg
    Még ha azzal is mentek amivel jöttek, hova mentek?
    Hiszen a bolygónak nincs csillagkapuja, a dart pedig nem tud hipertérbe ugrani magától.