StarGate Atlantis (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Carter? :D Visszarendelték a Földre, helyette Woolsey vette át az irányítást. Carson meg elvileg meggyógyult, amúgy asszem klón. De ebben nem vok biztos.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Egyébként szerintem töltelékrésznek elég jó volt. Annál meg ugye semmivel sem volt több.
A szõke pinaverával most mi is lett? Hogy került ilyen aktívan vissza a képbe Carson?
Narxis
Elõször én is azt hittem, hogy az egész unalmas lesz, sokadik nép-költöztetõs rész a kapun át, de valahogy mégis lekötött. Nem tudnám megindokolni teljesen, hogy miért, csak annyi, hogy mikor elkezdtem nézni már lélekben felkészültem, hogy unalmas lesz aztán úgy keltem fel a gép elõl, hogy na ez egész jó lett. A lövöldözõs jelenteket szerintem poénra veszik, legalábbis ha Rodnye és Carson(a két tudós) megy egy kaptárnyi lidérc ellen, ezt már annyi sorozatban erõltették. Szerintem szándékosan volt ilyen. Viszont a kapu elõtti lövöldözés tényleg gagyi volt, semmi fedezék, "lelövették" magukat a Wraith-ek. Ez tényleg lehetett volna jobb. Ha pontozni kéne 8/10-et adnék. :)

tnm
hát sztem pedig nagyon sablonos volt, két csavarra nem számítottam, de azokra is csak azért nem mert, a többi annyira triviális volt, hogy már fel sem merült bennem, hogy lesz még valami szinvonalasabb ötlet.
ezenkívül baromságok:
Wraith abszolút nem tud lõni, ellenben Carson oda se néz úgya van killing spree-n. komolyan egyre nevetségesebbek lesznek a lövöldözõs jelenetek.
ehhez kapcsolódóan, mikor a kaput támadják a Sheppard-ék, senki nincs fedezékben. Wraith-ek legalább legugolnak, de ott se bújna senki DHD mõgé. emberek meg állva lõnek a tisztáson...

aztán: jöttek már ki olyan ketrecbõl, mégpedig Ronon késdobálós trükkjekor (mikor kiderült, hogy tele van késekkel)
dárdával is jöttek már ki kaptárból úgy, hogy Sheppard vezette a dárdát és a többieket meg beszipkázta, majd bolygó felszinén kiengedte õket a "lámpásból". tehát így is kijöhettek volna

Narxis
Ez istenkirály rész volt. Tele olyan csattanókkal amire nem is gondoltam volna. Carson rulz.

tnm
"ne dobd ki kis klónom azt a 10000 éves kezes-lábast, ha majd újra humanoidok leszünk, még jó lesz!" ??

BaliBoy
Jaja. Most gondoljatok bele. Hirtelen rájönnek hogyan fordítsák vissza a gén leépülésüket, újra normál termetûek lesznek és akkor dobják ki az összes ruhát és kezdjenek neki újakat gyártani!? :))

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Malakai
Biztos jobb felkészülni alapon "vendégpapucsok" voltak.. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

tnm
ruha azért -sztem- továbbra is jogos. mondhtani: így könnyû!

pyrohun
ok, akkor minden rendben :D

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

BaliBoy
Nem a ZPM-ek nem bírták. Még az elõzõ rész végén mondja Zelenka, hogy az áramkörök (vagy mik már én sem emlékszem pontosan) ki fognak égni mielõtt a robbanás teljesen "megszûnik"

Todd-ék meg valszeg menetközben, a bolygó felé leadták a drótot, hogy hova mennek és vegye fel õket egy kaptár miután az Atteronak kampec.

Ki van ez találva kérem szépen. :)

Elrejtõztek valahol majd hívtak egy Kaptárhajót

1.Nem Dárda volt, hanem szállítóhajó
2.Lehet a hajó más rendszereit is zárolták.
3.Mire sikerült megoldani a helyzetet már messze járhattak. Most így hirtelen nem jut eszembe, hogy a Daedalus érzékelõi meddig érzékelnek, mert elrejtõzhettek egy bolygó mögött.
4.Hogy hova mentek?
Elrejtõztek valahol majd hívtak egy Kaptárhajót
eomer
Szvsz, igen.
The vessel appears to be hyperspace capable, but it is unknown what sort of range it has.

pyrohun
s az megy hipertérben? :)

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

eomer
Toddék nem dárdával mentek, hanem szállítóhajóval. (Amivel a királynõ jött Atlantisra a második évad végén.)

pyrohun

- a dárda sem tud hipertérbe ugrani, simán elfoghatták volna õket, még mindig ezt mondom...

- ZPM-nek nincs megszabva, hogy egyszerre milyen teljesítményt adhat le, 1000+1 helyzet volt, amikor szinte egy pillanat alatt lemerült, emlékezzünk vissza. Itt meg egyértelmû, hogy ha a pajzsot már nem tudta fenntartani, akkor nem volt benne szufla, ergo lemerült...

- Mondták, hogy hoztak egy másik csillagkaput a régi helyett és beüzemelik és utána indulhat vissza, ergo csillagkapun keresztül ment volna, ergo nem ahjóval megy, ergo csillagkaput mûködtetni kell valamivel :)

MerlinW
Elvándorolnak a legközelebbi kaptárig... Az élet nem habos torta:)

[merlinw.org]

Még ha azzal is mentek amivel jöttek, hova mentek?
Hiszen a bolygónak nincs csillagkapuja, a dart pedig nem tud hipertérbe ugrani magától.
tnm
sorrendben reagálnék:

- nem 302-es volt az; azzal mentek, amivel jöttek.

- sztem nem mondták, hogy lemerült a ZPM. abból pedig nem következik, hogy nem tudod akkora teljesítményt leadni, mint kellett volna.

amúgy azt se mondták, hoyg nem merült le. most nem rémlik, hogy hol használták utána (Daniel hajóval is hazamehet).

- "Nekem az a megoldás nem tetszett (bár belekötni nem nagyon lehet), hogy annak a speciális ruhának a belseje minenkire illeszkedik automatikusan, lol."

ez nekem se, mi a fenének készítenének ilyen ruhát -ha csak nem használják ezt más fajok megmentésére/segítésésre is, de nem tûntek túl segítõkész fajnak.

-sztem Todd eddig is tudta, vagyis mintha járt már volna Atlantis mostani helyén korábban is, de erre nem esküdnék most meg.

Narxis
Szerintem azért nem halt meg Todd mert lekódolták az ûrhajó rendszereit, a kormányos csávó nem is tudta feltörni csak miután megmenekültek a becsapódástól, a bolygó másik részén.

Lehet 2 ZPM volt, mintha rémlene, hogy egyet a Földrõl hoztak 1-et meg valahonnan a Pegazus galaxisból. A tévedés jogát fenntartom. :D

pyrohun
sry a helyesírási hibákért.

pyrohun
Nagyon jó rész volt, de tele volt hibával :(

- Amikor Toodék elhagyják a 302-essel a hangárt, utána miért nem kapták el õket? A 301-es nem tud csillagkapun átmenni, de még a közelben sem volt csillagkapu, ráadásul a 302-esnek nincs hiperhajtómûje sem, ha jól tudom. Szóval simán egy lövés és voltnincs Todd - bár az egyik kedvenc karakterem.

- Tudtommal Atlantis ZPM-e teljesen lemerült (mivel nem tudta ugye felfogni a csillagkapu robbanását a segítségével fenntartott pajzs), akkor most honnan lett hirtelem új, mûködõ ZPM?

- Nekem az a megoldás nem tetszett (bár belekötni nem nagyon lehet), hogy annak a speciális ruhának a belseje minenkire illeszkedik automatikusan, lol.

- Kíváncsi leszek, hogy most, hogy Todd tudja hol van Atlantis, milyen következményei lesznek ennek, vagy errõl megint elfeledkeznek a készítõk...?

MerlinW
Mutatták ahogy elhagyja a kis hajó a hangárt. Elmenekültek a becsapódás elõl

[merlinw.org]

MerlinW
Szerintem a 8. évad zseniális volt...

[merlinw.org]

5x11

Hm, nem tudom visszanézni, de mi a franc lett Todd-ékkal a hangárban? Utolsó rájuk tett utalás a film végéig az volt, hogy légmentesítették a kamrát. Aztán? Én aludtam el vagy mi? Benn maradtak a hajón, vagy elszálltak, vagy micsoda?

BaliBoy
I disagree. Az SG1 a 7x22-vel véget ért szerintem. Utána már csak nyúzták szerintem. Nem volt rossz, de az már nem az SG1 volt. Az Atlantis ezen évadja meg szerintem eddig a legjobb.

MerlinW
2008-Oct-17 Stargate Atlantis 05x12 Outsiders
2008-Oct-24 Stargate Atlantis 05x13 Inquisition

[merlinw.org]

Narxis
Láttátok a 12-es rész trailerét? Uncsi lesz? Trailer alapján nem lesz rossz.

tnm
elvileg 1 hét, a múltkori 2 hét az elvileg a "téli" évadfelénél lévõ szünet volt

Szerintem az sg1 9-10. évadja sokkal jobb volt mint az atlantis eddig... bár talán most kap egy olyan csavart ez a galaxis is, ami miatt izgalmasabbá válik.
Trisztin
már bánom,hogy mikor nyáron végig néztem az SG-1-et a 10 évadot nem néztem végig... azt hittem még emlékszem rá... tévedtem... meg kell néznem majd! :)

köszi az emlékeztetést mindnekinek :)

„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören

Most mikorra várható a 12. rész? 1 hét vagy 2 hét?
Lehet az AXN-en vagy az AXN Sci-fi-n hamarabb fogják adni az SG-1 10. és az SGA 3-5.évadát.
Tudtommal voltak olyan tervek, hogy a TV2 folytatja az Atlantis-t, de közben változott a vezetõség.
BaliBoy
Ez nem kívánság mûsor! Univerzum lesz és kész. :D

SG1 folytatást.
Fabio Capello
hát arról se lehet semmit mondani, amíg egy részt legalább nem láttunk belõle... :)

BaliBoy
Szerintem nem kéne. Az Univerzumtól sokkal többet várok. :)

Fabio Capello
valameylik csütörtök este láttam a tv2-õn egy korai részt (asszem a 38 perc volt az...), és rájöttem hogy mennyire bírtam a sorozatot, csakhát ugye magyar TV, tehát a második évad utáni részekrõl ne is nagyon álmodjunk TV-ben, szóval letöltöttem... izé megvettem :D, és beértem a mostani részeket, hogy naprakész lehessek :)

Petíciózni kéne hatodik évadért... :D

BaliBoy
:OO
Az igen szép teljesítmény. :)))

Fabio Capello
ne nézzél amatõrnek, alig egy hét alatt néztem végig az öt évadot amíg beértem a most futó részeket :D

amúgy persze, nyilvánvaló hogy kire céloz, de az ember idõnként szeret eljátszani a gondolattal... :D

BaliBoy
Ok. Szíved joga. :))
Bár ugyebár aki követi a sorozatot rendszeresen, az képben van mi történt az alternatív idõsíkon. :)

Todd lesz az, érzem!! :D
Fabio Capello
hadd legyek már összeesküvés-elmélet fan, ahol semmi nem az aminek látszik :D:D:D

BaliBoy
"That, uh, I'm kind of... interested in somebody else."

Ezen mit lehet félreérteni? Elég egyértelmû.

BaliBoy
Általában én is megszoktam várni a magyar feliratot mert lusta vagyok. (meg azért a tudományos rizsát én sem vágom mindig) De lehetett sejteni, hogy ebben a részben nem lesznek, óriási, érthetetlen monológok. ;)

Fabio Capello
gondolod? :P bevallom nekem elsõre a nõi nem iránti orientálódása jutott eszembe, annyira direkte tudatmódosító mondat volt... :D De Rodneynak is kijár végre valami jócsaj, hát hajrá :D

Narxis
Rodney :D Rodney is érdekelt irányába :D