Caesar IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Legend Killer
mosmeg csomó midnent felgyújtottak 😞(. nem megy nekem ez a géjm :'(. pedig teccik.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Legend Killer
és a másik, h azt a nyamvadt cserépedényt, h kell a 4dik pályán 20ra tunningolni? csak kettõ van és az nem elég, h teljesítsem a kérést. Genoa pályáról van szó.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

jozing
a caesar IC online már nem üzemel <#sir> ??

Gigabyte EP35-DS3R, Intel Core2 Duo E4500, Kingston HyperX DDR2 800MHz 2x1GiB, BFG[Tech] GeForce 9600GT OC2 512MiB, WesterenDigital Caviar SE16 320 GB, Corsair VX450 PSU, Coolermaster 690 ház,

Legend Killer
de miért van az, h elején nem dolgoznak a szivattyúháznál nekem és nincs víz?

Legend Killer
😄D

jozing
jó dolguk van. nálam minden utcába van egy adóbehajtó 😄 amúgy sztem megéri már az elején magtárat csinálni. sõt, nekem 3-4ezer embernél már 3-4 is van. szóval ja, ezer emberre 1 magtár pont jó. amúgy fölösleges ennyi fát rakni sztem. ha kell nekik a csicsa kikövezed az utat. a márványszobor meg olyan kívánatosságot ad, hogy az ipari körzetbe is beköltöznek.

Gigabyte EP35-DS3R, Intel Core2 Duo E4500, Kingston HyperX DDR2 800MHz 2x1GiB, BFG[Tech] GeForce 9600GT OC2 512MiB, WesterenDigital Caviar SE16 320 GB, Corsair VX450 PSU, Coolermaster 690 ház,

ja ja attól szeretnek itt lakni ez olyan mint monaco
Legend Killer
de látom sok villa nem fizet adót 😄.

Legend Killer
ász, nem semmi Mester 😄. kösz a helpet!<#eljen><#worship><#worship><#hawaii>

http://noob.hu/07/0321/Carthago_09_03_21_16_58_09.jpg
magyarán szólva csinálj proli negyedet minimális szórakozás (odeum) egészség ápolás (doktor fürdõ borbély) jobb fent a szûrõ segít mi meddig ér .

1 búzatermelõ 2 búzatáblát tud meg mûvelni 400-1000 embernél megéri magtárat csinálni de közvetlen a piac mellé én általában elõre megcsinálom csak bezárom az ikonon a kisajtót.
Legend Killer
remek, küldj, így lesz felfogásom arról amit mondtál, mer jó5let, de nemtom elképzelni, h gondoltad.

jozing
ajánlom hogy a kívánatosság és az olajozottabb városmûködés érdekében határozd meg hol lesz az ipari/agrár körzet és hol a lakótelepek. nem szerencsés pl a polgári házak mellé fazekasokat rakni meg betakarítókat - csökken a kívánatosság, a nyersanyagnak sokat kell megtennie amíg odaér, és elveszi a helyet pl a szórakozási lehetõségek elõl, templomok és piacok elõl. én mindig úgy kezdem hogy mielõtt bármit leraknék, megnézem a páylát és eldöntöm mi hova fog kerülni.

most én is megyek gammálni egyet, és küldök képeket nálam hogy néz ez ki.

Legend Killer
mieza lefedettség? ezt soha nem értem a géjmben.

Legend Killer
Napok óta, hetek óta szenvedek ezen a rühes pályán, vmiért nem ment 😄, újra kezdem a hadjáratot, v kampányt, v mit és seperc alatt végig pörgetem! 3dik pályán minden oké, így értettem, na.

<#eljen><#worship><#worship><#hawaii>

Legend Killer
hel pls! akármit csinálok 3dik pályán, nem dolgoznak a szivattyúháznál, vannak a piacon, magtárakban, szántóföldeken, de onnan meg nem érkezik kaja a piacra, se a házakba, doki van, kitör a járvány... és a színházakban és színtanodában sincs senki.

nálam soha nem sikerül minden1csettintésre, pedig tök érthetõen leírja és mégse<#rinya>.

3ban is ez volt a baj 😛.

ötlet?

és a pipák a piacon, magtár, raktár és szántóföldön azok mik?

jozing
videokártyád milyen? csak mert a régi MX440-esemen is így volt. ment a hang, volt egér de nem ment maga a játék. geforce 3 Ti/geforce 4 Ti a minimum. és a geforce 4 MX sorozat sajna nincs támogatva (csak egy átnevezett GF2 gyakorlatilag).
ha megvan a minimum spec akkor VGA driver.

hadjárat, köztársaság, 7ik küldetés. londonium. 4 nehéz légia mindegyik 8 héten át képezve + 2 mars által megáldva. jött 3 gall nehéz gyalogság, egy tüzérség meg egy könnyû gyalogság. 6 embert vesztettem (a 80-ból). enyhén bármit leverek ezekkel. halálos...

Sziasztok!
Felraktam a játékot végre. El is indul, van hang meg egér de nincs kép!
Ha valaki tud valami megoldást légyszi irjon!!!
Köszönöm!
Legend Killer
visszakaptam gépem szervizbõl és rajta van minden, megcsinálták, hogy ne vesszen el, tehát Cézár4t folytatom majd ma és remélem jól fog alakulni. de asszem elõrõl kezdem, nemtom.

jozing
köszi a helpet! de azóta megcsináltam, sõt az utánna lévõt is <#worship>

Küldtem vissza 1et 5év
alatt lesz kész ha vársz vele 5 percet
na hogy állsz??????????
jozing
oksa, köszi! miért is vagyok jószívû? anniy pénzem van, hogy megtehetem 😄

Ja és túl jó szívû vagy 😄
na figy

jobb oldalt a falat húzd le a vízig a kikötõt rakjad máshova ja és a kutat ami sarokba van rakjad a kikötõt helyére és akkor a fal lemegy a tengerig. szerinem akkor meg is lesz.
én megcsináltam 😄
jozing
oksa! megy is.

DZSOZI küld át a mentést meg kukkolom/ ghost7 kukac feemailra/
jozing
93ezer dénárom van, folyamatosan megy ki az export és folyamatosan jönnek be a méregdrága áruk (tömjén, kozmetikum, parfüm).

tulajdon adó 4%, áfa 5%. plebsz fizetése 25, polgároké 28 (bár városfal miatt nem fejlõdnek, holott van vagy 80km)

Legend Killer
ez a baj a4ben. 3ban kurva nagy terület állt rendelkezésedre,4ben meg kis lópiszok méretû 😄. én is teleépítettem 3dik pályán és miko kellett volna a kurva nagy házat berakni, látom1nek van hely... és nem is mentek bele 😛.

importálj olyan árut amit még nem hoztál be az országodba
jozing
kicsit idegel hogy 40-es jólét kell és 39 volt a lgmagasabb. de néha leugrik 38-ra. beépthetõ területem már nulla...

Legend Killer
ezer kösz mindenkinek a választ!<#eljen>

a Caesar4t még mindig nemtom folytatni, mert gépem továbbra is szervizben.

Valahol megtudod nézni mennyit vesznek évente ha túltermelés van az se jó
jozing
warehouse. raktár. állítsd be hogy adják el. de itt vki nagyon jól tanácsolta hogy ne az összeset vigyél (ne 32-õt egyszerre) hanem 6-12-18(max 18, ha pl nagymennyiségû anyag pl kaja) és akkor egyenletesen fizetnek.

Legend Killer
warhouse asszem.

Legend Killer
kösz. nos warhaouseban gyûjtöttem a holmit a karavánoknak, ill tengerre jövõknek a 3dik részben és nemtom ott mit kell beállítani, mert csak néha, nagy ritkán vitték.
a4t múlt7n kezdtem el magyarul, de gépem szervizbe ment közben és még mindig nem jött meg, így latopról meg nem tudok ide írni, mert ott nincs net.... szal, ha tudsz vmi okosat, h vigyék a3ban is, mint a cukrót, azt megköszönném.
meg leégnek a nyomi házak 😄, pedig sok õr bódét kiraktam, v mi a rákot.

nehéz az élet 😄.

jozing
a caesar 3-ban piacot kell építeni, a caesar 4-ben élelmiszer piacot (bocs, nekem magyarul vannak meg). a magtár csak tárolja a kaját, de nem ad el egyet belõle senkinek sem, onnan csak átszálítják a piacokra (mivel a magtárban iszonyú sok cuccot tárolhatsz, így ott hónapokra elég készletek lehetnek).

az adóztatás sem a 3-ban sem a 4-ben nem elég. inkább csak kiegészítõ forrás. kereskedj, abból is lehetõleg a drágábbak jobban megérik (kevés drága vs sok olcsó). így pl a márvány, ékszerek, fegyverek stb eladása nagyon nagy haszonnal jár.

Legend Killer
háéneztse értem. mármint ugye a cézár3ban van a forum, ahol adóztatni lehet a népet, de nem adóztatrnak, mindig csõdbe megyek, plusz a kurva magtárnál v hol ott van köpésre tõle öt ház és elviszi messzire azokba, amik már tovább fejlõdtek, ezek meg éheznek.

h kell mindenhova élelmet vinni? :S

jozing
3-mas az jó játék... bár utoljára 12-13évesen tolhattam utoljára. skirmish mapon 9800 ember és 12ezer dénár ha jól emlékszek

Legend Killer
köszi a válaszokat... majd igyekszm, ha gépem visszajön a szervizbõl, addig cézár3mal szenvedek latopon 😄.

Vized akkor lesz ha van szökõkút és minimum 2 -3 polgári viskó de a munkaugyi miniszternél nyomon tudod követni ki hogyan és mennyien dolgoznak.
jozing
köztársaság 3ik pálya, szardínia: 50-es jólét kell. már vagyunk 4490-nen, minden kimaxolva, csak a jólét 23. mivel lehet növelni? színházaim vannak, egészségügy, vallás jó...

jozing
ha kizárod a plebszet akkor õk nem vásárolnak ott. nem a polgárokra gondoltál? a patríciusok nem dolgoznak, csak a villájuk után adóznak.

osztály (fölfele): plebsz - polgár - patrícius. a plebejusoknak házió kell, a polgároknak domus a patríciusoknak villa (villákat csak akkor építs ha minimum megy már az alapvetõ áruk piaca, mert különben nagyon elégedetlenek lesznek).

a többire nemtom a választ. amúgy egy dénárival megemeltem a plebsz fizetését, és csak úgy jöttek befele. ugyh az elején meglehet csinálni, h megemeled a plebsz meg a polgárok fizetését, és mikor már betódultak lejjebb viszed.

Legend Killer
na... nekem mindig is ez volt a bajom a cézár géjmekkel 😄. = tehát az ilyen alapvetõ dolgok sehogy se jöttek össze 😄. mint, h a házakba jusson kaja és hasonlók.

Legend Killer
na... nekem mindig is ez volt a bajom a cézár géjmekkel 😄.
harmadik pályán vok, nemtom emlékszik-e rá vki, van1kis tó, oda kell rakni a szivattyút. mikor elkezdtem, leállítottam, felépítettem és pont a patríciusokra nem gondoltam 😄, tehát csak1olyan ház épült és nem volt már hely. újból kezdtem. ugyanoda rakom a szivattyút, indítok belõle egy vezetéket és összekötöm a víztározóval. közben építem a polgároknak a kecót, jönnek, lerakom a búzatáblát, a termelõt, az élelmiszer piacot, magtárat, raktárat, fazekas mûhely, meg ilyesmiket és mindenhova mennek dolgozni de a víztározó, a szivattyú meg minden üres!
NINCS VÍZ!
Miért, ha elõbb volt? csak, mint említettem, újra kezdtem azt a pályát.
Erre adjon vki megfelelõ magyarázatot pls. Volt, h tök oda a közelébe építettem1házat, laktak benne, de a szivattyúval nem foglalkoztak, LOL.

Másik problémám az élelmezés. Hiába rakom le az élelmiszer piacot, nem nagyon van a közeli házakban kaja és elégedetlenek. és az a pipa a négyzetben mit is jelent? nem egészen értem.

pls help!

elõre is kösz!

Legend Killer
igen, kezdek rájönni. de köszi a választ!

Tuti a templom vagy ha kikövezed az utat se helyet se látványt nem zavar
jozing
rakj eléjük plázát, melléjük kertet vagy sövényt. ha nem kívánatos egy ház akkor közel van katonai/ipari építményhez, esetleg távol van tõle víz, piac vagy szórakozási lehetõség.