Caesar IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az arénában meg verekednek a felsõ sorban a nézõk között.
Julius Caesar
A majmos kép.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

koszi a segitséget
Jólét nagyon 1 szerû mindenki jólete attól függ ,hogy mennyi termékel látod el és élelemmel de ha rákatintasz az épületre kimutatja hogy milyent termékje nincsen.
de van mikor csak a valás vagy a szorakozás hiányzik.
Használj szürõt.
hello segitenetek hogyan lehet javitani a joleten mar majd az egesz varost beraktam villákal de akor se megy fel. lécci valaki mondja meg hogyan lehet alekkonyeben felvini. koszi
caesar: mi lol?😛
Julius Caesar
Driver probléma is lehet. Illetve egyéb szoftveres.

csiibor: lol?!

memoria jó, virus nem lehet mert egy másik offline gépen játszok, a töredezetség az lehetséges...
memóriával is lehetnek gondok...
vagy vírust kaphattál valahonnan...
esetleg túl töredezett a meghajtód...
ellenõriznéd ezeket?😊
Visszabutitottam már korábban is ... 800x600 felbontásra, árnyákok, élsimitások mind kiszedve. Ennek ellenére fagyi. Sõt van hogy nem is olyan népes a városom még is fagy. A proci 3GHz intelpentium, a vid karim meg GF 6600...
Szia
Szerintem hardware-probléma áll fenn, vedd le a grafikai beállításokat, azok szokták megenni... Mondjuk 10k fõs város esetén így is akad rendesen...<#wink>
Van vm újabb patch vagy buhera ?
Sziasztok !
Nekem az origin Magyar verzió van a gépemen de lépten nyomon fagyizik.
1,2 patch amivel gyárilag telepíti magát...
Hi!
nem figyeltétek még, hogy a patrícius villáknál 6os szinten(legalábbis hatoson biztos😄), a ház(/villa/birtok😛) belsejében van egy mosogató majompár? WTF??? vannak még ilyen rejtett humoros dolgok?😊

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/csitraii/uploads/ColoniaAgrippina09-11-0814-51-23.jpg
Julius Caesar
Valószínû régi a kártyád. Geforce 3 TI vagy 4 Ti a minimum, GF4MX-szel ne is próbálkozz, azzal nekem se ment. De azért driver és DX frisstíést megér megnézni!

milyen kari?
Sziasztok!
Egy olyan problémám van a játékkal, hogy miután elindítom, nem látok semmit, csak szürke képernyõt, van a menüzene meg látom az egérkurzort és ennyi. Nem megfelelõ a videókártyám?
Köszi!

UNATKOZIK? VÁSÁROLJON MOSÓMEDVÉT!

c. RE KELL TELEPITENI
Sziasztok!

Új gépet vettem, 64bites XP ment fel rá. Telepítettem a játékot, de nem indul el. Kell valami extra dolog XP64 esetén?
Köszönöm elõre is a segítséget!

ui.:korábban 32bit alatt ment rendesen, nem volt gondom vele, és eredeti a játék.

UNATKOZIK? VÁSÁROLJON MOSÓMEDVÉT!

ugye?😄
Julius Caesar
<#worship> just awesome

Akit érdekel a védelmi rendszer, annak ajánlom ezeket:
http://csitraii.mindenkilapja.hu/?gallery&picture=12446455
http://csitraii.mindenkilapja.hu/?gallery&picture=12446457
http://csitraii.mindenkilapja.hu/?gallery&picture=12446459
GYEREKEK!!!!!!!!!!
MEGCSINÁLTAM!!!!
Levertem a római légiókat!!!!
Isten vagyok!!!😄😄😄
csinálj sok mérnöki házat.
és figyeld az épületek állapotát.
ja, földrengés ellen nincs valami trükk?
nem hagytál ki semmit, köszönöm.
Julius Caesar
merkúr megnöveli a kereskedelmi bevételt, ceres azonnal megnöveszti a földeken termett kaját, bacchus meg jókedvet hoz. kihagytam vmelyiket?

kicsit furcsa nekem, mert a 3-masban nem olt jupiter meg bacchus, de volt venus meg neptunus, szóval nekem ezek az istenek picit idegenek 😊

Tudjátok az istenek mire jók? Pl Jupiter eltünteti a bûnözõket, vagy mars a katonák támadóértékét növeli.De a többi mire jó?
Sehogy megszûnt utoljára 1 éve mûködött.
Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy tudok játszani online a játékkal! Regisztráltam a játék honlapján, beállítottam, megnyitottam a portot, és amikor elindítottam a játékot, választanom kéne, challenge vagy birodalom játékmód között, ekkor jön ki mindig más hibaüzenet. Ez csak nekem van vagy tapasztalta más is?

Elõre is kösz a segítséget!
kevés lako vagy pont földrengés volt pár perce
Julius Caesar
hát így nehéz megmondani, de elképzelhetõ. egy pályán nekem is kilép a játék, miután kikötõt építek. bár azóta felraktam a patchet, szóval lehet orvosolta, nem néztem azóta. nem tom mi lehet <#nemtudom>

persze, úgy, de az eddigi pályákon még soha nem dölt össze semmi, itt, meg percenként összedölt egy ház,még a mérnöki iroda mellett is.
programhiba lehet?
Julius Caesar
úgy raktad le õket hogy eljutnak a házakhoz? nézd meg akockázatok menünél.

találkoztál már olyan problémáva, hogy hiába van sok mérnöki iroda,
annyi,amennyi az eddigi pályákon bõven elég volt, mégis indokolatlanul összedölnek a házak.van elég plebejus is, tehát nem az a gond, hogy a mérnöki iroda üres.megõrülök tõle.eddig ilyen gondom nem volt.
Julius Caesar
nagyobbak lesznek. de szerintem sosem elég. ami nálad van. valahogy a szórakoztatásnak nekem se jut már hely. hármasban arányaiban sokkal nagyobb beépíthetõ területet kaptál.

használd a szûrõt
ja és templomokat nekik addig se járnak piacra és kevesebb élelem fogy.
ezt a fesztivált kipróbálom.már 45 a jólét, és az 50-et kellene elérnem.
úgy vettem észre, kétféle szórakoztató épület kell a villanegyedbe.
de az a baj, hogy hely az már nincs.késõbbiek során nagyobbályák lesznek? most a harmadik köztársaság pályán vagyok szardínián.
Julius Caesar
lehet, késõbb kell is, mert a szivattyúház valszeg városfalon kívül esik. késõbb csak a lakótelepekel kell majd befalazni, különben drágán jönnél ki 😊

igen, lehet, sokat segít. az íjászok ki is másznak a falra.

akkor építs még több szórakoztató épületet. esetleg tarts egy fesztivált.
ha van még kérdésed, csak nyugodtan!

azt se tudtam, hogy falba lehet tornyot építeni.ez ötletes, mivel a támadók remekül át tudnak mászni a falon.viszont arra rájöttem, hogy falban lehet vízvezetéket vezetni.
köszi,ezt a felhalmozást kipróbálom.a biztosnágom 100%-os,római
elismerésem is annyi,a polgári lakások 100%-osak.Viszont van néhány villa, ami csak közepes.Szardínián még nincs cirkusz,kolosszeum,meg bazilika építési lehetõség.csak színház odeum,meg aréna van.
az viszont közvetlen a villa mellett van,szinte összeérnek.tele van színészekkel,ill. gladiátorokkal.tudom,hogy így nehéz tanácsot adni,hogy nem látod a képernyõt,de azért köszönöm,eddig is segítettél sokat.az a baj, hogy ha fórumot akarok építeni,akkor le kéne bontanom egy laktanyát,akkor viszont valamiért lefagy a gép.lehet kezdenem kell elölrõl, és csak két laktanyát építek, nem 3-at, akkor több hely is marad.
Julius Caesar
ja és a lakott területeket (alacsonyabb szinteken még az ipari/agrár területet is belehet fogni) vondd körbe fallal (legyen városkapu!) rakj le néhány tornyot a falakba és az növeli a biztonságot plsuz a villák is igénylik egy idõ után. a polgári házaknak is kell a maximum szinthez!

Julius Caesar
ha szórakozás kell nekik kolosszeum + cirkuszt adj nekik, attól (általában) megelégednek. igazság szolgáltatás: bazilika (mellé egy kormányzói szállás, hogy legyenek bírák) meg fórum. ez a kettõ, prefektusi hivatal nem sokat ér a villáknak.

ha Róma kér mi: tanácsadók -> gazdasági és van egy olyan négyzet hogy "felhalmozás" vagy hasonló, na azt ikszeld be és akkor a raktárakba szállítják és nem is adják el. felhalmozzák <#integet2>

valamit nem értesz még érdeklõdj, sztem itt mindenki szívesen segít!

ja, a raktárban dolgoznak elegen, nincs munkaerõhiányom.
viszont, ha róma kér valamit, akkor valahogy elõ kell állítanom.viszont ha a piacon beixelem, hogy nincs ruhaeladás, akkor nem viszik el a ruhát a szabótól.ha visszaixelem, akkor pedig eladják, és a fölösleget nem viszik el a szabótól.
sziasztok.elõször is köszi a segítséget.igazatok van, a villáknak meg kell adni, amit kérnek.egy darabig fejlõdtek is,viszont eljutottam oda, hogy kiírja szórakozás,ill. egy másik, hogy igazságügy.az út túloldalán pedig ott a színház, tele színészekkel, ill. van prefektusi iroda közvetlen mellette.vagy többféle szórakozási lehetõség kell, egy nem elég?arra meg nincs hely.nem bírok továbbjutni, míg el nem érem az 50-es jólétet.már az adókat is megszüntettem, 50-es nyelvcsapással nyalom a villalakók seggét, mégsem megyek 38 fölé.
azért nem viszik el mert csak 1 bizonyos mennyiséget vásárolnak.
megtudod nézni ha rákattintasz a kereskedelmi központra és ki írja 25/14
az például azt jelenti hogy egész évben összesen 25 db fog venni és 14 db már megvett
ha túltermelés van az nem jó.
A villákat lássad el különbözõ árukkal az is ki írja ha rákattintasz a villára.
Julius Caesar
esetleg nézd meg a raktárba van-e dolgozó/nincs-e letiltva az áru.
jólét: a villák fejlõdjenek is, nagyon lesd mi kell nekik és add meg!

Sziasztok.
Én most kezdtem el játszani a IV-el,és szembesültem a problémákkal, amikkel ti is.Mit lehet tenni, Köztársaság, 3. pálya, Szardínián a jólét emelése érdekében?Azt írja a villákkal javíthatom.Már legalább 10 van, és nem nõ.
Lenne még egy kérdésem.Mi van akkor, ha van elég plebejusom,de sûrûn elõfordul,hogy pl. szabónál, vagy különbözõ mûhelyekben kiírja, nincs hely a javaknak.Építettem raktárt is,de nem viszik át a nyersanyagot.Ez gáz,ha Rómának kell áru, és én nem tudok termelni, mert 6 nyersanyag után nem viszik el.
Ha valaki tudna ötlettel segíteni, megköszönném.
Julius Caesar
pf. na ez azért elég gagyi és amatõr baki... sztem. <#wow1>