Caesar IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi mindenkinek a segítséget. Most viszont olyan gondom van hogy 50-es biztonságot kellene csinálni de én a közelébe nem járok, sõt volt amikor nulla volt, pedig már van 4 laktanya, a várost már majdnem teljesen körbevettem fallal, a betolakodókat mindig agyonverjük, minden sarkon prefektusi hivatal, mégis azt írja hogy bûnesetek történnek. Az összes többi mutatóm már ok csak ez nem akar nõni.
Ötlet?
Ötlet?
Ja és zöldelljen a fejük <#nyes>#nyes>
Figyeld meg hogy hogy minden házba legyen minden cuc és már meg is van
(elég ha bútor fazék olaj meg ilyesmik meg vannak.)
kaja nem annyira fontos
(elég ha bútor fazék olaj meg ilyesmik meg vannak.)
kaja nem annyira fontos
Használj szûrõt a szórakozáshoz!De a jólét mutató függ a plebejus-polgár-patrícius házak arányától is.
amennyire én tudom mindegyik szórakoztató épületbõl elég egy, ha eljut minden házba, csak többféle kell ellátva a hozzá tartozó "melléképülettel", mint pl a színháznál a tanoda.. érdemes nagy területen építkezni hogy legyen hely mindennek.. mikor betölt a pálya már akkor észre kell venni ezeket a dolgokat, hova mit érdemes építeni, a nehezebb pályákon már nagyon jól kell tudni tervezni.. persze ezt mind úgy mondom hogy nem vittem végig, megunom mindig a játékot egy idõ után 😊
a4e!! Grip! Xiu: **THE END** KalOnline: Hanin // SLD // LvL 51 Vagabond-Swordman // Best of Warrior Guild - Offline
Köszi a tippet de közben megcsináltam azt a küldit. A következõ pálya viszont elég durva, 50-es jólétet kéne csinálni de csak max 42-ig jutok. Egyszerûen már nincs helyem a pályán új épületeknek, a patríciusok viszont még szórakozást akarnak pedig már van 4 odeum, 2 színház meg egy aréna is. pffff....
pénz igazán kereskedelemmel jön.. én azt tanácsolom hogy elsõnek azokat a piacokat nyisd meg amik alapvetõ árukat igényelnek.. ruha, edények stb.. militarista pályákon ha van ruha eladási lehetõség akkor azzal kezdem mindig mert ugye lesz fejlõdés és több lakos, bevétel és a gyapjúból páncél is.. ha az alapvetõ áruk kimerültek mehetnek a komolyabb cikkek, de mindig elõször az amire még szükséged lehet, vagyis a lakosoknak.. persze nem árt túltermelni 😛 én ezt tanácsolom 😊
a4e!! Grip! Xiu: **THE END** KalOnline: Hanin // SLD // LvL 51 Vagabond-Swordman // Best of Warrior Guild - Offline
Nekem olyan gondom van hogy elfogy hamar a lóvém és nem tudom hogy lehetne csinálni.Persze tudom adóval meg kereskedelemmel de valahogy mégse jön olyan ütemben hogy elég legyen, állandóan mínuszban vagyok. Általában a militarista küldetéseket választom tehát ott nincs szükség patríciusokra (gondolom).
Ötlet?
Mondjuk eléggé kihalt ez a topic.........
Ötlet?
Mondjuk eléggé kihalt ez a topic.........
vki ötlet arra mitõl bugol be a game és a katonai segítség sosem tér haza? mostanában újratettem, mert játszani akartam és folyton ez van.. róma kéri a csapatokat, én elküldöm õket, de nincs eredmény hogy nyertek e v vesztettek, többet nem jönnek haza.. a pálya persze így elmegy kalácsba.. régebben nem emlékszem ien gondra mikor fent volt..
969 hozzászólás és ott van
Üdv!
A következõ gondom van, egy bizonyos menüpontra ha kattintok mindig kifagy a játék.Most vettem 1.2-es verzió, patchet nem találtam.
Valakinek ötlete?
A következõ gondom van, egy bizonyos menüpontra ha kattintok mindig kifagy a játék.Most vettem 1.2-es verzió, patchet nem találtam.
Valakinek ötlete?
lehet hogy igazad van.
A legnépesebb város amit én találtam ,az Thamugadi: 103500 lakos. De ha valaki felépít egy tízszer ekkorát, rakjon már fel egy képet róla, megnézném!
Egymilliós város építéséhez és üzemeltetéséhez nincs is elég hely sehol!
hát van olyan is de ott és építkezel csak építkezel
Kösz!
És sikerült már valakinek egymilliós várost építeni, mert nekem mindig megakad 10000-nél😊
És sikerült már valakinek egymilliós várost építeni, mert nekem mindig megakad 10000-nél😊
frissíteni 1.2 -re
Sziasztok, az a bajom lenne, hogy mikor rákattolok, hogy elküldje Caesarnak a kért árukat, nagy általánosságban kifagyok. A gép megvan hozzá, szerintem nem azzal lehet a baj.
Ha tudtok légyszi segítsetek!
Köszi
Ha tudtok légyszi segítsetek!
Köszi
Persze, az kell nekik, csak forrás vagy kút nem.Elég ha vízterület fölött vannak.Ebben az egy dologban igénytelenebbek a köznépnél, ill. a polgároknál, mivel az õ házaikat bárhová építed, kút nélkül elköltöznek, forrás nélkül nem fejlõdnek, kettes(polgár),ill. hármas(plebejus) szintre.
villáknak szükségük van a víztarolókra hogy mûködjenek.
De persze lehet, hogy félreértjük az egészet.Lehet, hogy ez a mondat(Ennek az otthonnak nincs hozzáférése a vízvezetékhez) valójában azt jelenti:Ennek az otthonnak NINCS SZÜKSÉGE arra, hogy hozzáférjen a vízvezetékhez(forráshoz), mivel rendelkezik saját karos, pumpálós kúttal!Ez elmélet mellett szól:
1.-Ha lebontom az összes forrást(szökõkutat), a plebejus és lovag otthonok visszafejlõdnek, de a patrícius villák nem!
2.-A negatívumokat piros ikon szokta jelölni, míg az illusztris kúté zöld!
1.-Ha lebontom az összes forrást(szökõkutat), a plebejus és lovag otthonok visszafejlõdnek, de a patrícius villák nem!
2.-A negatívumokat piros ikon szokta jelölni, míg az illusztris kúté zöld!
Ennek nincs jelentõsége.(Egyébként próbáltam.)Ha a ház vízgyûjtõ terület fölött fekszik, akkor nem kell forrást (szökõkutat) építeni, mert az épületen belül lesz a víznyerõ hely.Ha a forrás vagy kút messzebb van az otthonoktól, na akkor mennek a kis vödrükkel vízért.Tehát a villáknál is ez kéne, hogy legyen a helyzet, hiszen ha messzebb építed a víztározótól, már eleve be sem költöznek, mivel nekik a kútvíz alapból nem jó.Gondolom bug lehet, de mivel a fejlõdésre nincs hatással, nem nagyon kell foglalkozni vele.
épits forrást vagy szökõkutat de víz tároló mellé
A villáknál nekem is mindig csak kutat jelez a forrás helyett.Ha a házat, ami forrással rendelkezik, lebontom, és a helyére építek villát, ott akkor is csak kút fog megjelenni, valamint a tájékoztatás:ennek a háznak nincs hozzáférése... Viszont a fejlõdést ez egyáltalán nem befolyásolja.A fal építésénél figyelni kell, hogy összefüggõ legyen, mert ha pl. egy fa kerül közé már nem jó.
ghost7(kukac )freemail.hu
Sikerült átvinnem a pályát. A nagybirtokok ugyanúgy ugattak vízprobléma miatt, de ezer%, hogy ilyan gond nem volt (ha elküldhetném a mentésemet, megköszönném. 1.2 magyar). Viszont a polgárok házait sikerült maximumra fejleszteni, ez kellett az 50-es jóléthez. Az elõzõ próbámban lehet, az volt a gond, hogy a házaknál volt a kapu.
Viszont a figyelmeztetés nem gond, hogy elfogy az élelmiszertartalék, mert kiírta, de mégis sikerült átvinni.
A víz szûrõ nem segít, mert ugyanolyan volt, mint a polgári házaknál, de náluk nincs ilyen probléma...
Viszont a figyelmeztetés nem gond, hogy elfogy az élelmiszertartalék, mert kiírta, de mégis sikerült átvinni.
A víz szûrõ nem segít, mert ugyanolyan volt, mint a polgári házaknál, de náluk nincs ilyen probléma...
igen mert az élelmiszer boltban fogy el a kaja
.
nézd meg a házakat hogy milyen alapvetõ cuccuk van és ha valami hiányzik azt pótold.3 különféle magtárat hozz létre mindegyikben külön terményt tárolj.
a boltos 1 szerre csak 1 terménnyel tölti fel az üzletét.
VÍZ használd a szûrõt !!!!!!! sokat segit
.
nézd meg a házakat hogy milyen alapvetõ cuccuk van és ha valami hiányzik azt pótold.3 különféle magtárat hozz létre mindegyikben külön terményt tárolj.
a boltos 1 szerre csak 1 terménnyel tölti fel az üzletét.
VÍZ használd a szûrõt !!!!!!! sokat segit
Sziasztok!
(1.2 patch)
Elakadtam az egyik gazdasági pályán, ahol többek közt 50 jólét a cél (eddig 49 volt a maximum, amit elértem). A polgári házak nem akarnak fejlõdni, azt mondják, hogy városfal kell, de körbe van kerítve az egész város, kivéve, ahol víz van. A patrícius házak pedig már nagybirtokok. Viszont problémát jelez, mondván: nincs hozzáférése víztározó vezetékekhez. Ezt nem értem. Ilyen kis zöld kút ikon jelöli. Mi a teendõ? Kaja/pia/nõ van, pénz is dögivel, mindenki szeret, csak az a fránya 1 pont hiányzik a jólétbõl, hogy átvigyem a pályát.
Ja és néha kiírja, hogy elfogy a tárolt élelem, de nem fogy el sosem, nem fejlõdnek vissza a házak, és ennivalójuk is mindig van, többféle is.
Aki tud, segítsen! Köszi!
Caesar Forever!!!
(1.2 patch)
Elakadtam az egyik gazdasági pályán, ahol többek közt 50 jólét a cél (eddig 49 volt a maximum, amit elértem). A polgári házak nem akarnak fejlõdni, azt mondják, hogy városfal kell, de körbe van kerítve az egész város, kivéve, ahol víz van. A patrícius házak pedig már nagybirtokok. Viszont problémát jelez, mondván: nincs hozzáférése víztározó vezetékekhez. Ezt nem értem. Ilyen kis zöld kút ikon jelöli. Mi a teendõ? Kaja/pia/nõ van, pénz is dögivel, mindenki szeret, csak az a fránya 1 pont hiányzik a jólétbõl, hogy átvigyem a pályát.
Ja és néha kiírja, hogy elfogy a tárolt élelem, de nem fogy el sosem, nem fejlõdnek vissza a házak, és ennivalójuk is mindig van, többféle is.
Aki tud, segítsen! Köszi!
Caesar Forever!!!
ez melyik pálya ?
Hát, megpróbálom 60 %-on tartani. Még szerencse, hogy van tíz mentésem, amibõl ki tudom választani azt, aho még viszonylag jól álltam.
Köszönöm mindenkinek a hardveres és szoftveres tanácsokat!!! <#worship>#worship>
Köszönöm mindenkinek a hardveres és szoftveres tanácsokat!!! <#worship>#worship>
figyeld hány százalékot kel tejesíteni .
és annak minimum a 60% kán kell tartanod
és annak minimum a 60% kán kell tartanod
Köszi, megoldódott. Végre elindult!
A C-re kellett tenni, majd lefuttatni külön a registerdll.bat fájlt.
Láss csodás, utána beindult, mindenféle vacak kompatibilitás beállítás nélkül. És fagyás nélkül fut már vagy húsz órája.
Most inkább Róma a gáz: mindig lerohannak, pedig pozitív a pénzügyi mérleg (nagy nehezen), közepes ajándékot is küldtem, mégis lerohantak.
Fene se érti Cézárt. pláne ha a Kre. III. sz-ban létezett volna... :-) max. Consul...
A C-re kellett tenni, majd lefuttatni külön a registerdll.bat fájlt.
Láss csodás, utána beindult, mindenféle vacak kompatibilitás beállítás nélkül. És fagyás nélkül fut már vagy húsz órája.
Most inkább Róma a gáz: mindig lerohannak, pedig pozitív a pénzügyi mérleg (nagy nehezen), közepes ajándékot is küldtem, mégis lerohantak.
Fene se érti Cézárt. pláne ha a Kre. III. sz-ban létezett volna... :-) max. Consul...
Még egy 5letem van így látatlanban, próbáld meg rendszergazdaként telepíteni az alkalmazásokat (jobb egérgomb, és futtatás rendszergazdaként).
Ha nem megy küld a txt-t, megnézem...
Ha nem megy küld a txt-t, megnézem...
egyszer regében írtam a runtimére.
van 1 link is kb 3-4 éve
van 1 link is kb 3-4 éve
szerintem meg az a probléma hogy nem a C vincsire akartad telepíteni
mindent felraktam, már a supporttal is beszéltem (magyarral). Készségesek voltak, de nem oldódott meg a gond.
Szerintem valami a .net 2.0-val van, mert amikor megjelenik az indítás után rögtön a hibaüzenet, akkor készít egy fájlt, talán debug fájl. És ebben ezt jelöli meg. .net 2.0.
Nálam meg ugye 3.0-ás van, és erre a rendszerre nem engedi telepíteni a .net2.0-át (x64 persze) mert azt írja ki telepítéskor, hogy a windows komponensek hozzáadása/elvételére kell kattintani és nem egyszerûen csak installálni.
Az sql obdc connector fennt van.
Viszont jó hír, hogy végre van valaki, aki válaszol, ráadásul ugyan az az oprendszere.
A gépem: asus notebook g73 Jh. (szerintem ezzel nem lehet gond)
(minden más tök jól fut, legalábbis eddig).
Nagyon örülnék a megoldásnak, mert baromi sokat játszottam a caesar sorozattal (fõleg a 3-as résszel). Ha gondolod, szívesen elküldöm neked is a fájlokat, sima txt-k, alap mérettel. Plusz: meg tudom mutatni a felinstallált microsoft cuccokat, amelyeket esetleg össze tudnánk vetni a Te gépeden istalláltakkal.
Várom a válaszod
Köszönettel : Gyuri
Szerintem valami a .net 2.0-val van, mert amikor megjelenik az indítás után rögtön a hibaüzenet, akkor készít egy fájlt, talán debug fájl. És ebben ezt jelöli meg. .net 2.0.
Nálam meg ugye 3.0-ás van, és erre a rendszerre nem engedi telepíteni a .net2.0-át (x64 persze) mert azt írja ki telepítéskor, hogy a windows komponensek hozzáadása/elvételére kell kattintani és nem egyszerûen csak installálni.
Az sql obdc connector fennt van.
Viszont jó hír, hogy végre van valaki, aki válaszol, ráadásul ugyan az az oprendszere.
A gépem: asus notebook g73 Jh. (szerintem ezzel nem lehet gond)
(minden más tök jól fut, legalábbis eddig).
Nagyon örülnék a megoldásnak, mert baromi sokat játszottam a caesar sorozattal (fõleg a 3-as résszel). Ha gondolod, szívesen elküldöm neked is a fájlokat, sima txt-k, alap mérettel. Plusz: meg tudom mutatni a felinstallált microsoft cuccokat, amelyeket esetleg össze tudnánk vetni a Te gépeden istalláltakkal.
Várom a válaszod
Köszönettel : Gyuri
Mindent felinstalláltál a játéknál? Mert van egy ilyen setup is az sql connektorral együtt, mindegyiket fel kell rakni, hogy rendesen mûködjön. Nálam ua. az oprendszer mint nálad, és szépen mûködik...
Hali, azt súgjátok már meg nekem, hogy sikeres installálás után miért írja ki ezt a hibát: szerintem Ti jobban érthettek hozzá, mint a "support".
Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information.
Rendszer:
windows 7 ultimate 64 bit.
Úgy tudom, hogy minden c++ cumó fennt van, ami csak kell.
köszönettel:
Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information.
Rendszer:
windows 7 ultimate 64 bit.
Úgy tudom, hogy minden c++ cumó fennt van, ami csak kell.
köszönettel:
Hiába, ez nem segít.Minden kérést szinte azonnal teljesítek.Na nem baj,elkezdem újból, pedig olyan jól összeraktam ezt a várost.Azért köszönöm mindkettõtöknek.
csinálj túltermelést jócskán cézár majd szol hogy passzold le neki és akkor nõ a népszerûség
általában futnak be kérések romábaol amiket idõre teljesiteni kell, azzal felmegy..
Hali.Nem tudna valaki segíteni abban, hogy a népszerûségi mutatót hogyan tudnám feljebb tornászni? Karthágónál járok, minden célt elértem, mindent felépítettem,mindenki elégedett, pénzem mint a pelyva, de nem tudom befejezni a küldetést, mert a népszerûségem egyre esik.Az ajándékok egy idõ után már hatástalanok.Köszi.
loki1990, ha még azóta nem jöttél rá magadtól is 😊, a vízügyben nem a plebs dolgozik hanem a polgárság. A jólét meg nem a villák számától függ, hanem attól, hogy milyen magasan fejlett. Ha magasabban fejlett és jó az ellátottsága (zöld a feje😊 ), akkor többet is adózik. A pénzük miatt éri meg tartani ezeket 😊
egy kis segítség:
http://caesar4.heavengames.com/gameinfo/housingrequirements
itt lehet látni hogy a különbözõ házaknak milyen szintre való fejlõdéshez pontosan mi kell. A prosperity calculatorral ki tudjátok számolni hogy melyik házból hány darab és milyen fejlettségi szinten kell, hogy a megfelelõ prosperity értéket kapjátok.
Nekem 9 db villának is elég volt ugyanaz a szolgáltató egység, ha mindegyik elérte. Úgy kell lerakni az épületet, hogy bekapcsolod a jobb felsõ sarokban a megfelelõ nézetet, és az utakon látszani fog hogy meddig ér el a hatása az épületnek. Ha elér a villáig, növekedni fog.
Ezen az oldalon sok további okosság is van.
http://caesar4.heavengames.com/gameinfo/housingrequirements
itt lehet látni hogy a különbözõ házaknak milyen szintre való fejlõdéshez pontosan mi kell. A prosperity calculatorral ki tudjátok számolni hogy melyik házból hány darab és milyen fejlettségi szinten kell, hogy a megfelelõ prosperity értéket kapjátok.
Nekem 9 db villának is elég volt ugyanaz a szolgáltató egység, ha mindegyik elérte. Úgy kell lerakni az épületet, hogy bekapcsolod a jobb felsõ sarokban a megfelelõ nézetet, és az utakon látszani fog hogy meddig ér el a hatása az épületnek. Ha elér a villáig, növekedni fog.
Ezen az oldalon sok további okosság is van.
sziasztok
építs még 1 patrícius hazát és nézd meg hogy legyen környéken klinika
Sziasztok! Nekem az lenne a problémám, hogy a szivattyúk & tornyok-nál, nem tudom növelni a munkások számát, holott van vagy 200 munkanélküli plebsem.
A patriciusok házát meg nem tudom feljebb húzni, mert állandóan tisztálkodni akarnak...(így gyakran kiköltöznek, és visszaesik a jólét)
Valaki, pls!
Elõre is köszönöm!
A patriciusok házát meg nem tudom feljebb húzni, mert állandóan tisztálkodni akarnak...(így gyakran kiköltöznek, és visszaesik a jólét)
Valaki, pls!
Elõre is köszönöm!
Ne légy agresziv csak védekezél !!
Nem tudod
Nem tudod
helló ojan kérdésem lene amik vanak koruloted ellenseges faluk azokat meg lehet támadni ha igen akor hogy