1032
  • félix1995
    nem tudna valaki magyaritást?
  • tibor16
    Hát ez mem jól tudod, mert 2. Biztos rég volt már :). Mostanában nem játszottam, ezért nem vagyok, csak olvasgatok...
  • GHOST7
    Én úgy tudtam csak 1 cd
  • sada67
    sziasztok, segítség kellene. megvettem az eredetit 2 cd, de nem indul, a telepítés ok, aztán kéri a cd.t de azt írja nem jó neki, nem fogadja el. köszi előre is
  • tibor16
    Nnnna - megcsináltam. Legalább 5x játszottam újra, de meg van. Ez az utólsó menet élvezetes volt. Az ezt megelőzőt elbuktam, mert a Caesar csak ajándékra jutalmaz, én meg túl építkeztem az elején és így egy csomó pontot levont a játék amit már nem tudtam behozni. Nem számítottam bele a kedveltség amortizálódását sem... Most viszont nem estem eme dőre hibába :). Szeretem az ilyen kihívásokat. Nehéz volt de játszani akartam, és ez így volt jó. Sokat segített, hogy láttam azt a korábbi hsz-ben ajánlott oldalt. Lefordíztottam amit írtak és akkor jöttem rá, hogy nem jól játszom..
    Most az új fejezetben "katonásabbak" lesznek a küldik? - vagy ugyanilyenre kell számítani?
  • GHOST7
    igen de csak a burzsujoknak van vizük
  • tibor16
    Ja és az említett példában volt ugyan víztorony, nem is 1, de nem a városban, hanem azon kívűl, és a vízszűrő által mutatott szürke területen bőven kívül is volt a házakban víz. Kút nem volt a közelükben. Ezért nem értem..
  • tibor16
    sziasztok, köszi a tippet, megnéztem Carthagot és rájöttem, a teljesítésért nem jár pont csak az ajándékért - max 50. Okulásérzt írom be, mert soha nem jöttem volna rá különben, valahogy ez nem jutott eszembe és sehol máshol nem olvastam róla. Másrészt az építkezés jellegét tekintve is nagyon tanulságos megnézni ezt az oldalt. Nekem valamiért szent meggyyőződésem volt, hogy az épületek között távolságot kell hagyni. Így aztán az úthálózat dupla annyiba került és a város amit építettem is 2x akkora volt mint kellett volna.
    Ez a víztorony dolog nem tiszta még. Van az a víz szűrő, aami mutatja meddig is ér el a vízzel ellátottz terület. Viszont a trailerekben volt ahol le sem tett a játékos víztornyot, vagy pl Carthagonál is a vízzel megjelölt szürke területen bőven kívűl épített patrícius házakat, amelyekben mégis volt víz (nem vödrös): Most akkor, hogy is van ez? Mennyi is a víztorony hatótávolsága? Vagy hogy lehet akkor tudni melyik épület fog vízhiányos lenni??? - előre is köszi a válaszokat...
  • zserrbo
    Nem tetszik ez a játék. Túlkomplikált talán.
    Pl Nem tudom a Favort felfelé vinni eléggé. Tudom ajándékot kell adni de nem tudok oylan sokat hogy elég legyen Caesarnak. Azán meg jön a serege rám hogy ott ****
  • zserrbo
    NA végre sikerűlt, köszi. Rögtön rájöttem hoyg mi a gond amint betöltöttem egy kész állást. Rosszul értelmeztem a limitet a beállításoknál és ez volt a gond, bár állítgattam és mégse ment d mostmár jó végre :D
    Thanks
  • GHOST7
    Vagy küld el valakinek az állásodat
  • GHOST7
    vannak oldalak ahonnét le tudsz tölteni állásokat .
    ott nagyon sokat okosodsz .
    Például ez argos map töltike lefele rakni be és go okulni
  • zserrbo
    Már mindent próbáltam, nem lehet igaz mi a krv életért nem megy. Ennyire nem lehetek béna, valaki írja le pls hogy ő pontosan hogy kereskedik.
  • zserrbo
    Na itt se megy, hát nem igaz, befut a hajó a kikötőbe majd szépen visszafordul és nem vesz semmit :@@@@@
  • zserrbo
    A not sellt átváltottam a kikötőben, a stockpile részből az Advisorban gondol ez intézőt jelent szóval innen kivette alapból nincsi s bepipálva.
    A raktáraknál csak azt lehet beállítani, hogy miből mennyit vigyen oda és esetleg kikapcsolni a raktárat.
    Most összehoztam a 75-ös favor-t így átmentem a köv pályára megnézem ott is ilyen gondokba ütközöm-e. Bár asszem ezen nincs kereskedelem akkor majd az azutánin.
  • SaGa
    Sehol nincs beállítva az omiózus cikkre a "begyüjtés" (Stockpile) vagy a "not sell" opció? Azt látom, hogy egy helyen kivetted, de ha emlékeim nem csalnak, a raktáraknál is meg a fő kereskedelmi menüben is engedni kell az eladást...
  • zserrbo
    Igen az éves limitből 1 db-ot nem vittek még el. Mást nem is visznek csak köcsögöt, még az elején tartok a játéknak. 3 raktáram van szépen konfigurálva.
  • KáTéCé
    Én úgy vettem észre, hogy van egy limit mennyit adnak el illetve vesznek ?éves? szinten, plussz én jártam már úgy, hogy azért nem pakoltak le mert nem volt szabad hely se a kikötőben, sem a raktárakban, vinni meg épp nem akartak.
  • zserrbo
    Az előbb azt hittem megy, de nem akarják elvinni
  • zserrbo
    Igen van elég melós. Hajó se kel viszik a cuccot a kikötőbe, de mikor megérkezik a hajó elmegy egyszerűen.
  • zserrbo
    Úgy tűnik műr megoldódott. Kivettem azt a pipát az Advisors/stockpile résznél és máris ment, fura hogy ezzel már anno is próbálkoztam, de nem volt jó. Most közbe rájöttem lehet azért, mert a kikötőben is át kell váltani a not sellinget selingre azaz hogy eladás. Nem is értem miért nincs ez alapból így.
  • SaGa
    Van elég melós a kikötőben? Hajó jött már?
    A kikötő kordésai akkor indulnak el, ha bejött a hajó, amelyik venne az adott cuccból...
  • zserrbo
    Na ilyen (a legalsó képen) nálam nincs. Semmit se raknak a kikötőbe de nem értem miért nem.
  • zserrbo
    Nekem is gondom van a kereskedéssel. Megint nemtom melyik péyal pontosan.
    A játékválasztónál az első kampány vagy mifene. Ezen belül az első olyan pélya ahol lehet kereskedni (4. vagy 5.) és csak hajóval 25 köcsögöt vennének, de nem teszik. 1.2-es patch. Már úgy is próbáltam, hogy csak a kikötő melletti raktárba engedem be a köcsögöt, de hiába nem visznek egy darabot sem. A limitet bőven 25 fölé vittem úgy se volt jó (0-án se persze) Aztán valami részt is be lehetett ott pipálni.
    A patch után újrakezdem az adott pályát.
    valakinek van ötlete? mert mindjárt levágom a f***szba az egészet. Játszottam az elődökkel ott simán tudtam kereskedni. Nem értem itt mi a gond.
  • tibor16
    szia, - köszi - ráraktam, most megpróbálom, először a meglévő mentésemmel, ha nem megy újra kezdem a pályát.. ha akkor sem jó akkor mással fogok játszani - már gondolkoztam róla, de makacs tudok lenni...
  • GHOST7
    Amúgy tudtommal az az ucsó mapp
  • GHOST7
    ezt
  • GHOST7
    ftp://ftp.sierra.com/pub/sierra/caesar4/updates/caesariv_update_hu_10_12.exe
  • GHOST7
    ftp://ftp.sierra.com/pub/sierra/caesar4/updates/
  • GHOST7
    Sajnos bag lesz akkor 1.2 patch?
  • tibor16
    nem jövök rá, mi lehet a gond. Minden majdnem maxon pl
    katonaság - könnyű és nehéz gyalogság + lovasság
    vallás, oktatás, egészségügy: abszolút terítés
    várfal teljesen körbe, kapukban tornyokban emberek
    népesség: 7500 (kell 5000)
    élelmiszer: több hónap raktáron
    Caesar igény kielégítés max 2-3 hónapon belül, de inkább rögtön
    Kereskedés: virágzó
    Minden mutaóm a kívánalmak fölött - kivéve a Caesar félét - az csúszik lefelé - most 33!
    Ajándék, ünnep? városnak adomány - mit sem ér..
    A játékot is úkjra raktam, ezt a Kartágó menetet most játszom 5-ödjére..
    Pl a jólét 73 (kell 60) a pénzem meg 50.000 dénár fölött.
    Már tényleg nem tudom mit tegyek.
  • GHOST7
    Valamit ami nincs . De lehet 1 termék is .
    Rá 2 percre megadja
  • tibor16
    Mégis, mire gondolsz? Mert vannak azért hiányosságok - pl a vallásban, csak Jupiter és még 2 istenség kultusza teljes.. Csak problémás az új polgári otthonok lerakása (akik üzemeltetnék)- egész negyedet kellene miattuk létrehozni (víztározó, piacok, fürdő stb) - az meg megint egy más történet, ezért nem csináltam. Lehet az lenne a bakj?
  • GHOST7
    valami aproság hiányzik!!!!!!!!
    Szűrővel néz utána.
  • tibor16
    Nem, ezen a pályán még ezzel nem találkoztam? Azon gondolkozom, nem-e bug. A jólétem mostmár 70 fölött, minden túl van a kívánalmakon, azonnal teljesítem a kéréseit, de a Róma felé levő kedveltségem nem mozdul - ha nincs ajándék, akkor szépen lecsúszik, de felfelé 1 jottányit sem megy..
  • SaGa
    Légiót nem kért még? Ha azt is kér és nem küldesz, sose lesz elég jó a reputációd...
  • tibor16
    Visszatöltöttem és most már 30.000 dénár felett vagyok. Megemeltem az adókat és levittem a fizetéseket.. A népszerűségem ugyan nem megy 37 fölé a Caesarnal, és akármit csinálok, - erre bármilyen tippet elfogadnék - de van növekvés, és érdekes módon, még kereskedni is tudok... A jólétem most 54-en áll. Nem csináltam teljesen új negyedet most a patríciusoknak, így nem kellett 1000 ember az ellátásukra. Gondolom így jobb az eltartási arány is. Szóval majdnem minden jobb mint amivel meg vagyok bízva, csak a Caesar féle bizalom nem akar növekedni. Végső esetben, úgy 40.000 dénárnál szépen megemelem a fizukat, meg leviszem az adókat - hátha az segít.. - vagy tipp???
    A raktáraknak a bizonyos termékekre való kihegyezése, nekem valahogy nem igazolódott be. Valamiért onnantól kezdve üresen állnak. Nem mondom, van 1-2 ami ha pl piac közelében van és azt szolgálja ki, akkor talán beválik, de mindegyiknél.. - hát nem tudom...
  • tibor16
    Olyan érzésem van, mintha a program arra utazna, hogy az adókból próbáljam eltartani magam.. Most az elérni kívánt 5000 fővel ellentétben 6000-nél tartok. Ennek jelentős része az életszinvonal növelő polgárokból áll, akik ugye nem hoznak nekem hasznot. Legalább 1000 pebejus meg lóg, azaz várakozik, termelne, de nem tudom eladni. Asszem leépítés lesz ebből..
  • tibor16
    Hogy a franc enné meg! - megint nem kereskednek - én meg simán tönkre megyek. Pedig emeltem a kvótájukat - amit megveszek, eladni ugyan eladnak, de venni nem akarnak. Van 6 kereskedőm és egyik sem vesz. Az eladásuk is olyan, hogy pl fát, ami nekem nélkülözhetetlen nem kapok. Jól felnyomtam előtte a termelést, most meg bonthatom le az egészet, közben meg időnként leég ez-az (pl raktárak), Caesar követelőzik, megtámadnak - a katonaságom beint mert nem tudom a moráljukat növelni (köllene egy kis pénz hozzá).
    Tényleg, minden cohors-hoz köll ebédlő meg toborzóhely? - mert nekem kettőhöz van 1.
    Ja és hiába teljesítem minden kérését Rómának, a népszerűségem mélyrepülését nem tudom megállítani. Az ajándékok már 1 pontot sem hoznak..
  • SaGa
    Szökőkút/közkút: fountain (fontana)...