181
  • Mihail
    zsír

legroszabb esetben meg: Xbox 360 VGA HD AV Cable
  • dez
    A ps3-on 2db HDMI kimenet van. Ezt egy sima kábellal rá lehet kötni egy DVI(-D)-s bemenetű LCD montiorra (az előbbi szabvány felülről kompatibilis az utóbbival). Úgy emlékszem, az xbox360-on is láttam. (Ott persze csak 1db.)

De pl. a ps-ek AV Multi Outján is kijön az RGB - jó esetben HD bontásban nem ezek váltanak át komponensbe, hanem az külön jön ki a csatin, vagy át lehet kapcsolni.
  • Mihail
    melyikeken? vagy lesz vmilyen átalakító. mert pl. széles lcd-n nem nézne ki rosszul? vagy akkor már a kivetítőmet is tudnám végre prezentáción kívül másra is használni.. mondjuk azon meg van s-video..
  • BiroAndras
    Akkor már én is.

"tft nativ felbontása hátrány"

Nem hátrány. Az 1280x1024-as felbontás nagyjából mindenre jó (nekem legalábbis). Addig volt gond, amíg a játékok ezt nem bírták, de ma már nincs ilyen gond.

",vgy a szinével, vagy a rálátási szöggel vagy a válaszidővel mindig gond van."

Ha nem játszik az ember FPS-ekkel, akkor a 25ms-os válaszidő nem gond. De ma már vannak ugyanolyan képminőségű sokkal gyorsabb modellek is.

"Emelett drága"

Nem az. 19-es TFT-t kapsz már bruttó 100K alatt. Egy jobb minőségű DVI-os is 150K alatt van. Pár éve még a CRT-k voltak ilyen magasságban.

"Crtnél geomatria hiba tftnél halott pixel ..."

Nagyon sok TFT-t láttam már, itt a munkahelyemen is a többségnek az van már, és egyáltalán nem jellemző a pixelhiba. A CRT-k mindenféle hibái viszont állandóak, és rettenetesen zavaróak, amióta a szemem hozzászokott a TFT-k képéhez.
    Az én céges monitoromon (olcsóbb fajta 19-es Samsung) egyébként előjött 3 pixelhiba is, de el is múltak (nem gondoltam volna, hogy ilyen van). Az otthoni drágább modellen viszont több, mint 1 év után sincs semmi hiba.
  • dez
    Ha már előjött... :)

"Crt se "villog" (lol villog)"

Már hogy ne villogna?

"messze nem sugároz annyit (telo veszélyesebb)"

Viszont ott nincs alacsony frekvenciájú pulzálás, ami ugyancsak zavarhatja a sejteket.

"tft nativ felbontása hátrány ,vgy a szinével, vagy a rálátási szöggel vagy a válaszidővel mindig gond van. (kiemelem a vagy -ot !)"

Ez már egy elavult "törvény". Kb. év eleje óta. Akkor oldották meg, hogy az amúgy jó képű, de lassabb LCD paneltípusok is gyorsak legyenek.

"Emelett drága (persze a crt is drágul mert jobb fajtákat már nem gyártanak...)"

Drága, de ahogy mennek lejjebb az árak, most már kb. annyiba van egy jobb LCD, mint amennyibe volt korábban egy jobb (de nem csúcs) CRT.

"Crtnél geomatria hiba tftnél halott pixel ..."

CRT-nél állandó, TFT-nél nem törvényszerű.

"Kontraszt arány sok tftnél nem mérvadó (szemed kifolyik olyan erős fénye ...)"

Ez az olcsóbbakra igaz (TN panel).
  • dez
    (Csak kár, hogy nem írt semmi újat, de mindegy.)
  • dez
    Újakon már lesz.
  • Mihail
    na végre egy inteligens hozzászólás!
  • Mihail
    én csak azt nem értem hogy miért nem tesznek a konzolokra egy monitor kimenetet is? mert nekem szokatlana tv előtt gamézni.
  • tehen_m
    Crt se "villog" (lol villog), messze nem sugároz annyit (telo veszélyesebb)
    tft nativ felbontása hátrány ,vgy a szinével, vagy a rálátási szöggel vagy a válaszidővel mindig gond van. (kiemelem a vagy -ot !)
    Emelett drága (persze a crt is drágul mert jobb fajtákat már nem gyártanak...)
    Crtnél geomatria hiba tftnél halott pixel ...
    Kontraszt arány sok tftnél nem mérvadó (szemed kifolyik olyan erős fénye ...)

TV nél az "élsímitást" ne keverjük bele.
    Homyálos,kis felbontású sz@r a tv ...
  • BiroAndras
    "100Hz villódzás: az emberi szem szerinted mennyinél sokall be és érzékeli folyamatosnak? :) A 80hz-s monitor már olyan stabilnak látszik mint a jelenleg fos TFT-k, amikre ha 5 fokkal odébb nézek, már teljesen más képet ad."

Az, hogy milyen frekin jó a kép függ a monitortól is. A régebbiek 60Hz-en is tűrhetőek voltak, az újabbak meg csak 100Hz-en vagy felette jók. Az ok, hogy a CRT képernyőn is van egy kis utánvilágítás, ami pont arra jó, hogy ne villogjon a kép. Ezt az időt az általánosan használt frekihez lövik be. A másik része a dolognak, meg hogy mihez szokott a szemed. Mióta TFT-t használok már a régi csúcskategóriás 100Hz-es moncsimat is villogni látom.
    Ma már a TFT-k szinte mindenben utolérték a CRT-ket, viszont előnyeiket megtartották. Nagy előny pl. a villogásmentesség, a közel nulla sugárzás, a tökéletes geometria, a tökéletesen éles kép, stb.
    Régen komoly hátrány volt a kis kontraszt, az utánhúzás, és az, hogy csak szemből volt tökéletes a kép. Ma viszont már a jobb 19''-os TFT-k már ilyen szempontból is szinte tökéletesek. A kontraszt eléri az 1000:1-et, ami bőven jó, a válaszidő már jellemzően 8-16ms, és a kép minden szögből egyformán tökéletes. Ráadásul az árak is zuhannak.

A TV-ken egyébként azért látszik jobbnak a kép, mert a TV képernyő erős élsimítást eszközöl a képen. Mondjuk ha egymás mellé teszed ugyanazt a gamét konzolon, meg PC-n 1280x1024-ben 6xFSAA-val, akkor meg fogsz döbbenni.
  • Lenny
  • Su0my
    Nem kell senkit sem oltani. És nem kell olyanoknak, akik végképp nem tudnak semmit (NEM trident, mert ő valami érdemlegeset hozzá tudott tenni végre a témához) azt mondogatni, hogy jajj, te nem értesz ehhez...
  • Lenny
    Nekem úgy tűnik te nem értesz hozzá, össze-vissza írkálsz... Azt mond inkább meg, hogy mi az ami alapján az jött le, hogy nem értek hozzá. Nem írtam egy blődséget sem. Te viszont egy káosz vagy...
  • Lenny
    Mi az hogy nem értek hozzá? Divat ezt mondani vagy mi?
    És ezt miért nekem válaszoltad? Kicsit meg vagy keveredve cimbi...
  • trident
    Csak annyira kár, hogy olyanról beszélsz, amihez nem értesz.

Van egy régi cimborám, aki rendszeresen tud kimenni Japánba, publikál is e tárgyban. Vele próbáltam beszélni, pont erről a témáról.

Természetesen mindkettőnkek más volt a véleménye, ez a szubjektivitás.
    Az biztos, hogy hogy a konzolpiac jeltőset fog ugrani, már így is hatalmas népszerűségre tett szert. Jó játékokat írnak rá, hangulatos tud lenni. Nekem a PS/PS2-t volt szerencsém kipróbálni.

Mégis:

Más a két platform (konzol vs PC).

Nem feltétlen kell összehasonlítani.
    Mindkét versenyzőnek vannak előnyei, s hátrányai. Nem kezdem felsorolni, ezt mindeki, aki hajlandó gondolkodni tudja.

Ami valószínű: a konzolos piac nőni fog, míg a PC játékpiac ha nem is erőteljesen, de csökkeni fog. Ez a csökkenés egyben azt is jelenti, hogy a kevésbé jelentős kiadók megszünnek, ugyanakkor ez járhat minőség javulással, mert aki életben akar maradni, annak garantáltan jó játékot kell kiadnia.
    Amiben biztos vagyok az az, hogy PC-n továbbra is fogják játékra használni, eddig is és ezután is kiválló játékok jelentek meg, nem feg itt semmi sem összeomlani.

Ebben a pillanatban csak Magyar CoD (!) szerverből 281 darab van, összesen 4238 férőhellyel. Ez csak egy játék...

Mindenesetre a konzolosoknak is minden jót kívánok, remélem sokat fognak szórakozni az eljövendő "next genekkel"!

Ami nagyon felesleges: vita vagy flém, hogy mi a jobb: pc vagy konzol. Óvodában lehet azzal szórakozni, hogy kinek mije van, de azt gondolom, hogy mindenki el tudja dönteni, mire van szüksége.
  • Yv@n
    Bizony, meg még a konzol mellé dobod a hátizsákba a fél millás tv-t is, és indulás
  • Lenny
    Én pontosan így vagyok ezzel!
  • Caro
    Egyáltalán nem.
    Addig, ameddig tudják fejleszteni a hardvert.
    De vannak olyan elképzelések is, hogy lesz egy lakásban egy szupergép, a többi pedig terminál. Mint a régi szép időkben :)
  • Yurij
    A Jövö a Konzoloké ez tény és való.Nekem is van pc,xbox,ps2.
    Én szeretem mindegyiket,pc csak netezek és strategiázok,minden mast a konzolokon.
    Sajnos undoritó dolog az hogy a pc gamékhoz olykor ilyen olyan erö forrást kár a game.Pedig a Legtöbb játék ki se használja még a 1gh-sem,nem is beszélve a hipper szuper vga-rol.Mi a lofasznak kell mindig cserélni évente a VGA-?+ egyébb más mindent.
    Nem tudom ti hogy vagytok velle de én jobban szeretek egy 86colos Tv játszani mint egy 17 monitoron.Ráadásul ágybol elfekve kényelmesen.Meg hát ugye ha valahova elmegyek több napra a családal be egy szatyorba a gépeket azt go.Nincs velle macera mint a pc-el.
    Ezzel sokan igy vannak ugyanis évröl évre egyre többen vesznek konzolt,mert mig egy közép kategoriás gépet összerak mondjuk 150.000Ft-bol addig abbol a pénzböl 2 konzolt vesz,és a maradékbol meg játékot vesz.
    Régen meg volt a pc-nek az az elönyük hogy film,mp3,stb lehetet még rajta élvezkedni.Ma már ezt is tudják a konzolok,na meg ami a legfontosabb a konzol nincs GB-hoz kötve,nem kell telepitgetni,patch-elni,és egyébb szarakodást is mellöz.
    Pc az nekem a netezés élvezeté jelenti,na meg a Stratégiák.És kész.
  • Lenny
    Nem a PC ellen vagyunk fogd már fel, hanem a béna PCs játékokkal van a baj, amikből 12-egy tucat!
  • Lenny
    Így van! :-)
  • Su0my
    illetve kevesebbel
  • Su0my
    én csak asszontam, hogy az LCD meg a TFT kevéZSbé ronTYA a szemet, me' nem bombázza részecskékke'.
  • Su0my
    he he:)
  • Yv@n
    Esetleg időnként kimenni otthonról, bár tudom ez sokaknak szentségtörés lenne :)
  • Su0my
    Alfa végre van valaki, aki tudja, mit beszél, erről pofázok 1 ideje
  • Su0my
    És amúgy pont azért van olyan sok szabvány és pont azért sokkal előremutatóbb a PC, mert egyfolytában fejlesztik; ha nem lenne PC, nem lenne PS3 meg XB2 sem a sok kis kanapén TV előtt senyvedő seggmeresztőnek
  • Alfa Of NS
    "Ezért kell TFT/Lcd."

Ne felejtsetek el, hogy a szemet nem csak a villodzas rontja, hanem az is hogy oskaig kell egy helyre/kozelre fokuszalnia a szemnek. Ezert erdemes idonkent a tavolba merengeni
  • Su0my
    A több mag Kedves Programozó Úr ráadásul azért is jobb mint az 1, mert 1 órajel alatt annyival több dolgot lehet számoltatni párhuzamosan, ergo nem 1 pixelt hanem mondjuk 6ot. Amúgy Yvan, tök igazad van! Dzson sztem még asse tudja, mire jó a Start gomb a bal alsó sarokban:) És visszatérve a gamékra: lehet, hogy a konzolpártiak azért nem bírják a PC-s játékokat, met a 2 bites agyukkal nem tudják felfogni a komplexebb dolgokat?!
  • Su0my
    hehh komolyan mondom én eddig jáccottam pár konzolos gaméval, de 3 olyan volt, ami teccet: 2 ff és 1 repcsis(utóbbi arcade volt és volt már jobb is pc-n. nem hiszem el, hogy van olyan, aki PC-zett már és nem az tetszik jobban (illetve van, aki nem tudja megtanulni őket kezelni, rajtuk kívül[aki meg nem tudja megtanulniu, az vessen a saját gyökérségére]).
  • Yv@n
    Pedig mintha rohadtul nem lett volna ott.

Egyébként rengeteg arccal találkoztam már aki progrmozó, de lövése sincs a gépről...pl egyik rokon is ilyen. Lekódol szinte bármit, de egy windows update, vagy egy oprendszer reinstall nehezére esik.

Az mindenestre elárul valamit a hozzáértéséről (vagy talán inkább az elfogultságáról), hogy pár hozzászólással korábban halálra itéli a pc-t és a több mag felé elmozdulást csak egy végső kapálózásként festi le, ami mindössze a programok akadálytalan párhuzamos futására jó. Ennek fényében érdekes, hogy a nextgen konzolokat fényezi, ahol bármelyik gyártó termékét is nézzük, több magos rendszerrel van dolgunk...
  • UNREG
    "Amúgy nemtom miért fikázzátok a PC-s játékokat, látszik nem játszottatok velük"

Ellenkezőleg, játszottunk és azért fikázzuk. :)
  • Su0my
    Dzson: valóban gyökér vagy, ezt nem vitatom. Én is programozok C++-ban, de most nem erről van szó. Először is mind1ik monitor károsítja a szemed, és a analóg TV-k illetve a CRT monitorok még ha 100Hz-sek is, nagyon károsítják. Ami a grafikát illeti: én nem mondtam, hogy konzolon ronda, vitathatatlan, hogy most 2 évig q nagy előnyük lesz, de ez éppen azért lehetséges, metr kicsi a TV-k felbontása, emiatt kevesebb pontot kell kiszámolnia a vizuális processzornak, emiatt sokkal jobban ki lehet dolgozni a képet. Amúgy nemtom miért fikázzátok a PC-s játékokat, látszik nem játszottatok velük, metr akkor az egész fórum nem a grafikáról szólna, mert nem csak az a lényeg (jó ég hány mert van ebben a 3 sorban:))
  • UNREG
    Ott a c++.
  • Yv@n
    Ahha, az persze nem számít hogy ezen említett három példa az égadta világon semmi módon nincs kötelező kapcsolatban a PC-vel, mert semmi módon nem kerülsz ezeken keresztül közvetlen kapcsolatba a hardware-el, de amúgy ettől már tényleg bizonyára értessz a pchez

Talán, ha c++ vagy valami hasonlóval próbálkoztál volna, azt még nevezhettük volna érvelésnek :)
  • UNREG
    "jó, hogy szebb agrafika egy ideig a konzolon, mert a felbontás sokkal kisebb"

Ez érdekes, eddig pont a kissebb felbontás miatt fikázták a konzol grafikáját, most meg szerinted emiatt szebb. Inkább elöbb egyeztessél a többi konzolfikázó haveroddal, mert ez így elég hülyén hangzik, hogy homlokegyenest ellentmondtok egymásnak.
  • Dzson
    Kár, hogy elég jó php, mysql, c++, java és flash actionscript programozó vagyok többek között. :))))) De tényleg, hozzád képest gyökér lehetek a PC-hez. :)))
  • Dzson
    Nem a magas elvárásokkal van a baj, hanem azzal, hogy 100 féle PC van, és ezek olyan szinten kompatibilisek egymással, hogy néha a 99%-ban azonos konfigon és op rendszeren is máshogy viselkedik ugyanaz a verzió. Nagy hülyeséget mondtál tehát, mert Konzolon a fix HW miatt kevesebb a bug olyan 95%-kal mint a PC-s stuffokban. + a PC game piac olyannyira felhigult hogy az évi 4db értelmes játékért az értelmes ember nem fog csúcspécét összedobni (a munka más, de itt alapvetően a játékra használt PC-kről beszélünk, mivel billi gecc szerint a windows az egy játék platform). :)))) Mondjuk az itteni fórumozóknak sajnos a 80%-a az ún. Vér Pistike kategóriába tartozik. :)))

100Hz villódzás: az emberi szem szerinted mennyinél sokall be és érzékeli folyamatosnak? :) A 80hz-s monitor már olyan stabilnak látszik mint a jelenleg fos TFT-k, amikre ha 5 fokkal odébb nézek, már teljesen más képet ad.
  • Su0my
    jaaaa és ne sírjál már, PC-re is van gémped meg dzsoLYsztik!! Csak ugye gyökér vagy megtanulni kezelni a PC-t