Resident Evil 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fpocok
Jaja Barry!
Az ilyen "öröklõszeres szarakodást" nem szeretem. Volt benne amúgy.

Parasite Eve 2, best game EVER!

DarkSector
<#eljen>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
pontossn ruha van ott. ha jól rémlik Stars-os.
ha tiszták az emlékeim azzal lehet egykezzes pisztolyozni, az volt a durvaságosság.

ha jól tuom Barry papa hullája.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Seth
És az örök rakétavetõ volt benne nem ? Ilyesmi rémlik

PSN ID.: Beegabor

Fpocok
Emlékszem, ha késsel elviszed a rendõrségig, hogy semmit nem veszel fel semmit, akkor ott az aluljáróban a haverod zombitól kaptál kulcsot a ruhatárhoz.

Fpocok
Azt semmi. Lehet mindjárt fel is rakom a gépre megint.

DarkSector
jo a resi 1 remake, meg a 0-át kihagytam, azok bitang jó graffal rendelkeztek, az egy az igyis ugyis a sima 1-el van egyenértékben, a 0 meg a res1 és resi 3 közé teszem a listán.

code veronica nagyon ott volt, az nekem kb egyenrangú a 3-al nem éri el az elsõõ 2 rész színvonalát.

DarkSector
most lehet nosztalgiázok az obscure 2 ve.
kimaradt nekem 1 az para volt.

Fpocok
Aki anno nem játszott a resident evil játékokkal (a mostaniakat nem nevezném annak)
Nálam a sorrend.
1. RE2: Kétség kívûl ez volt a legjobb rész. Remek hangulat, remek helyszínek. Két karakter, külön A és B szotri.
2. CV: Amikor kijött, a grafika az egyik legjobbnak számított. Remek új fajta kameranézet. Baromi hangulatos helszínek, történet. Amikor bementem az egyik ajtón a vége felé... és megláttam a lécsõsort. Elélveztem.
3. RE1 remake: Odabaxós grafika. Remek játékmenet + az újítások, amit ez a réz vezetett be, nagyon nem is használták egyik másik játékban sem, pedig remek volt.
4. RE1.
5. RE3: Nekem ennek a résznek a hangulata, helyszínei jönnek be a legjobban: rendõrség, templom, KORHÁZ stb... . Ebben is volt pár újítás. Pl: ha nyomkodtad controller gombjait amikor elkapott egy zombi, akkor le tudtak lökni magadról. Egyszer úgy vittem végig, hogy ezt alkalmazva egyszer sem haraptak meg 😄
6. RE0: Nem tetszett.

Qwerty4
Hát igaz, a fix kamerás túlélõ horrorok keményebbek.RE-ben nem próbáltam az ilyeneket, de pl. az Obscure 1-2-t végigvittem.Kötött kamerával játszani tényleg egy teljesen más élmény, parafaktor/nehézség is nõ vele.

Qwerty4

DarkSector
az akkori fix kamerásakat nem fogja hangulatban lenyomni egy re4...vagy ujjabb nemfixes.

DarkSector
nem véletlen a sorrend.

Seth
Na nem mintha Carlost olyan sokáig irányítod. Ott is ugyanúgy egy fõszereplõ van, Jill.
Ebbõl a szempontból a 2. rész a legjobb, külön Leon és Clair sztorija, és abban tényleg más és más volt a végigjátszásuk,plusz mindegyikkel min 2x kellett végigvinni, hogy mindent láss

DarkSector
jobban. nem a legrosszabb, már ha a storyt nem is nézzük, ami alapon hazavágja a 4-et ott van a több karakter játszhatóságra, 2 story.

jó van a re4-ben is a csaj, de az ehhez képest egy vicc.

Seth
Szóval neked a 3. rész jobban tetszik a 4-nél is? Jaj, legrosszabb rész

DarkSector
jah amúgy a sorrend:
re2 - re1 - re3 - re5- re4 - stb outbreak meg ezek.

a fix kamerás resik jobbak voltak, de persze ez se kutya, de annak megvolt a varázsa.

bár ezt nem tudod pc-n megnézni de konzolon lehet a dlc-ben a kastélyt fix kamerával tólni amolyan nosztalgia, nah az lenne a zsír, ha olyan fix-est adnának ki MT-F 2.0-ás graffal.

Qwerty4
Bemásolom ide is a bõvebben kifejtett véleményemet a RE5-rõl:

"Csak a 4-hez tudom hasonlítani a sorozatból, mivel az 5 elõtt csak vele játszottam.Ahhoz képest nem csalódás, kevésbé ijesztõ/horroros, de a grafikája gyönyörû, ismeri az egeret alapból, a mentési rendszer is jó lett.Tehát a pc port végre igényes!

Pozitívumok:
-Afrika, maga a helyszín jó választás (nem csak az USA-ból meg Európából áll a világ...)
-ha már helyszín, akkor az itt sokféle van (pl. jellegzetes afrikai falu, lápvidék, hajó, vulkán, barlang, stb.)
-hangulatos, a játékmenet is az (bár közel sem olyan hangulatbomba, mint a 4)
-kiváló átvezetõ videók, néha QTE-vel (amit imádok)
-szimpatikus a két fõszereplõ (Chris Redfield, Sheva Alomar)
-a rosszarcok is szimpatikusak a maguk módján, karakteresek, emlékezetes arcok, stílusosak (pl. Wesker, Excella)
-"Resident Evil életérzés"
-gyönyörû grafika (gyors és stabil rendszerrel)
-elfogadható a mentési- és a vásárlási rendszer is (bár kevésbé érdekes, mint az írógépes és az úton álló árus megoldás)
-korrekt nehézség, kihívás van, de mégsem robban fel dühében az ember egy-egy résznél
-irányítás is OK, egy túlélõ horrornál alapkövetelmény az irányítás nehézkessége, hogy így még kiszolgáltatottabb érzést keltsen a játékosban
-hangulatos menü
-ellenek, bossok (jó harcolni a Las Plagas parazitával megfertõzöttekkel)
-hangok
-a credits zenéi is jók, igazi levezetõnek való
-extrák, kincsek, fegyverek, fejlesztések ...
-korrekt játékidõ
-az is bejön, hogy egyáltalán van társunk
-(magyarítás) - ezért külön köszönet a magyarítóknak

Negatívumok:
-kicsi inventory és nem lehet növelni
-nem igazán horror (kivéve a labor elején mikor a sok karmolást látni a falon, plusz a nagy bogarak)
-játék közben a zenei felhozatal nem olyan jellegzetes, mint a 4. résznél
-Sheva néha elég bugyutácskán viselkedik, sokszor nem is jön utánad, hívni kell
-lehetett volna egy kicsit több fejtörõ, érdekes feladat
-van pillanat, mikor unalomba fullad, de hamar feldobják az étvezetõ videók a hangulatot

Végülis jó volt vele játszani, a tavalyi év egyik legjobb játéka!De a 4. rész jobb, még ha valósággal trágya is volt a pc verzió...

Értékelés: 9.6/10"

Qwerty4

Qwerty4
És végig is vittem.Végül nem volt olyan vészes az utolsó fejezet.
De maga az egész játék is sokkal könnyebb a 4. résznél, ott sok helyen valósággal örjített meg.És ott voltak igazán félelemetes helyszínek/részek is.Itt ritkán.

Madu: Van magyarítás is már a játékhoz, ha érdekel, itt: http://magyaritasok.hu/

Qwerty4

DarkSector
jah chaptereknél lehet csak folytatni, ha meg chackpointnál hagytad abba, akkor csak Continue.

Sziasztok, todom hogy nem egy új játék de nekem csak most lett olyan gépem amin kifogástalanul elfut, és a kérdésem sem lesu olyan új(lehet) de a keresõbe nem találtam a megoldást.
Az a problémám hogy nem tudom visszatölteni a játékot már az 1-3 résznél vagyok/lennék de kiléptem és ma akartam játszani és nem tudom hogy hogyan folytassam.Csak a Start game/New Game lehetõseget tudom választani mert nem látok sehol Load feliratot.
Kössz a segítséget.

PS3 ID: Madu1(HUN), shaq01(USA), you01(JAP), answear01(UK)

Load

PS3 ID: Madu1(HUN), shaq01(USA), you01(JAP), answear01(UK)

Qwerty4
Nem olvasom a végigjátszást, csak ha esetleg szükség van rá, mint pl. az 5-2-es bossnál.Legtöbb esetben letöltöm azért, hogy megismerjem a játék szerkezetét (hány fejezet, hogy oszlik meg, stb.).De természetesen nem olvasom rendszeresen, sõt ha nincs szükség rá, egy sort sem olvasok.Arra nagyon jó, hogy bemérjem kb. mennyi idõt vehet igénybe egy-egy rész.Ennyi. 😊

Qwerty4

DarkSector
inkább a harcban lesz hosszú.
de ne viccelj már hogy ehhez végigjátszást kell olvasnod. 😊

Qwerty4
Közben el is értem az utolsó (6-3) fejezethez.De majd kedden folytatom, mert holnap nem lesz idõm játszani, mára meg elég volt belõle.
És a theSOURCE-os végigjátszás egy teljes oldalát teszi ki, tehát nem lehet valami rövid és egyszerû fejezet...gondolom lesznek szivató meglepetések.

Qwerty4

Qwerty4
Kösz, ez nagyon jó tipp volt.Így egybõl sikerült. 😊

Qwerty4

DarkSector
azt kell lángszórózni pro fokozaton is meg lehet csináni. 😊

wedge31
Shevánál legyen a lángszoró ugy a legegyszerübb.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Qwerty4
Az 5-2-es pályán hogy a francba kell legyõzni a bosst? (a fekete, nyúlós, narancssárga kinövésest)
OK, elolvastam a végigjátszást, lövöm a narancs pontjait, lángszórózom.De míg átváltok lángszóróról egy géppityura, addig a gyenge pontjai visszamennek a testébe.Úgy érzem ez a végtelenségig is mehet, de nem hal meg.Mit hibázok?

Qwerty4

DarkSector
jah ismerem, vagyis az eredetire állították vissza.
lézerrel valósághûbb. mint az a nagy paca a képernyõn.

Evin
Valaki csinált a játék megjelenése után nem sokkal ehhez MOD-ot, és neked is csak lézered lesz, célkereszt nélkül.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

DarkSector
nézd meg a társadat van lézerfénye a puskánál, holott te csak belsõleg egy célkeresztet látsz.
míg eredetileg csak lézerrel kell célozni.😄

Qwerty4
Jó, közben megválaszolták egy másik fórumon ezt a kérdést, azért írtam magamnak választ is.<#smile>

Pontosan milyen lézerre gondolsz, amit ki kellett volna vegyenek a pc verzióból?<#fejvakaras>

Qwerty4

DarkSector
pc-re termett csak a lézert felejtették el kivenni. 😊

DarkSector
sohanapján.
d-pad miatt

Qwerty4
Nincs lehetõség rá...

Qwerty4

Qwerty4
Már az 5-2-es fejezetnél vagyok.Kérdés, hogy mikor lesz lehetõség inventory bõvítésre? (ha egyáltalán lesz).Nagyon jól jönne.
A 4. részben nem használtam ki a lehetõséget, ott végig az alapmérettel szenvedtem.Nehezítette is a játékot. :s

Qwerty4

Qwerty4
Arra is.Szóval ilyen technikai dolgokra gondoltam, mindent belevéve.Grafikától játékmegoldásokig, magához a PC játékstílushoz való alkalmazkodásig.Ilyen téren baromira elrontották a dolgokat a RE4-ben.

Az 5. rész már szinte PC-re termett! 😊

Qwerty4

DarkSector
jah aszittem látványra gondolsz.

Qwerty4
Azért inkább jól elkúrták a 4 portját.
Evidens, hogy most szebb kell legyen az 5, de akkor elrontották ilyen és más téren is a PC portot.Szerencsére volt sok rajongói mod, köztük az egér mod, ha az nem lett volna abbahagytam volna a játékot a legelején.

Qwerty4

DarkSector
2 generásió közti szakadék ami miatt szebb lett.

Qwerty4
Jó ez a játék is!És a grafikája, annak stílusa is nagyon bejön.
Nem olyan ronda (bár különösen nem is érdekelt milyen) ez a port, mint a 4. részé.Látszik, hogy a CAPCOM valóban több energiát fektet egy ideje a PC játékokra.
Viszont nem annyira hangulatos, mint a 4.Azért említem csak a 4-et, mert nekem ott indult a RE sorzat, az elõzményekre már soha nem lesz idõm...

Qwerty4

DarkSector
cuccokat adsz át haverodnak, neki megmaradnak amiket adsz.
te meg ALT+F4-el kilépsz. neked nem fog elmenteni a játék változást, a haverodnak igen megduplázhatod a cuccokt.egyedül a fegyvereket nem.

Attelee
coopban hackelni?
Leirod hogyan?

i5-2500K 4.5Ghz 2x4Gb Kingstone hyperX 1600Mhz Gigabyte GTX460 1GI OC, Chieftech 750W Logitech Driving Force GT,Xbox360 wireless controller

Murder3
nekem a treasure meg a proofessional van még ami nicsn meg.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

rotten egg (romlott)a 4. tojás
pénzt meg coopban nagyon könnyû 'hack'-elni

a kincses acsi sem nehéz, régebben volt itt egy lista ami leírta hogy hol van az összes

&#9644;~&#2972;&#1769;&#1758;&#1769;&#2972;~&#9644;

grebber
Végigvittem ismét.Még pár acsit összegyûjtök majd.
A 4. tojás hol van?? Van már fehét,sárga,meg barna, a 4. színût nem igen találom sehol 😞
Ez a fegyvereket fejleszd maxra acsi nem gyenge 7 végigjátszás után sincs elég pénzem rá.És még Shivanak sincs meg az 50ezres nyíla 😄
Ez a gutling gunos 30 gyilok is újat 50 ezer után lehetséges szóval ha acsit akar az ember akkor még bele kell ölni sok idõt!

10 acsi maradt még benne.

1.30 gyilok nyíllal
2.30 gyilok gutlinggal
3.tojásvadászat

Ezeket még megszerzem vagyis szeretném.

They Belong in a Museum (30 points): Találd meg az összes kincset a játékban.
Ez a kincses esélytelen annyira nem akarom átnyálazni a game-et.

Next PC upgrade: 2022

grebber
Hát igen 7-edjére már sok nagyon unom 30 percnél többet már nem birok vele tolni unom na 😞
4-2-nél vagyok még végigszenvedem de acsivadászat már nem lesz kell a ráknak.

Murder3
lehet én is kinyomom még egyszer így 2 acsi így is hiányzik még a live profilomból😄

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

grebber
Elkészült a magyarítás!!!!!!!!
Na megyek végig is viszem 7-edszerre.Aztán jöhet még 1 coopos acsi gyûjtögetés azt végre letakarodhat a gépemrõl! <#idiota>
Elérte, hogy ezt tartja nálam a rekordot a legtöbbször végigjátszott játék!

Attelee

i5-2500K 4.5Ghz 2x4Gb Kingstone hyperX 1600Mhz Gigabyte GTX460 1GI OC, Chieftech 750W Logitech Driving Force GT,Xbox360 wireless controller