40
  • dez
    #40
    "amd cég a görény huzásaival nállam már elásta magát."

    Na, ez engem is érdekelne, mert így hirtelen csak Inteles "görénységeket" tudnék sorolni.

    "Leginkább a + jelölésüktöl kattantam be. röhej."

    Ez is (mármint engem is érdekelne, mi a bajod vele). Szerintem csak nagyon nem vágod ezt a témát. Így talán pont neked való az Intel...
  • BiroAndras
    #39
    "Amugy miért is fontos ennyire nektek ez a hömérséklet ?"

    Mert a fogyasztást jelzi. És sok szempontból probléma a nagy fogyasztás:
    - Az áram pénzbe kerül.
    - Nagyobb táp kell, ami megint csak pénz.
    - Jobb hűtés kell az egész gépre. Ismét pénz. Sőt, még hangos is.
    - Fűti az egész gépet, és lehet, hogy más alkatrészek ezt nehezen viselik.
    - Az órajel emelésnél növekszik a melegedés is. Tehát, ha a proci eleve nagyon fűt, akkor nem lehet magasabb órajelű változatokat gyártani (itt bukott a 4GHz-es Prescott).

    "Mindenesetre a következö procim az biztos egy kétmagos intel lesz."

    Egészségedre.

    "amd cég a görény huzásaival nállam már elásta magát."

    Mire gondolsz? Merészelt jobb lenni az Intelnél?

    "Leginkább a + jelölésüktöl kattantam be."

    Mi a baj vele? A tapasztalatok szerint nagyon jó összehasonlítási alap volt.
  • KDOG
    #38
    öljétek meg egymást a fokokon :)
    4-5 éves gépemben 1,8 northwood megy 23-24 fokon folyamatossan. gáyri intel hütövel. :P

    Nah persze tudom hogy mostani.

    Amugy miért is fontos ennyire nektek ez a hömérséklet ? Szoval a gyárto si tudja hány fokon megy a proci. Ugy is van tervezve, hogy azon lazán kell menni.

    Ez ilyen linux+windows bootspeed flame ? :)

    hajrá gyerekek, ezek fontos dolgok.
    Mindenesetre a következö procim az biztos egy kétmagos intel lesz. amd cég a görény huzásaival nállam már elásta magát. Leginkább a + jelölésüktöl kattantam be. röhej.
  • chungey
    #37
    Számomra a melegedési dolog 3 éve eldőlt, amikor nyáron az akkori 1700(@2000)-as cerkám lesípolt 60 foknál.
    Vettem 1 athlon 2000+(@2300+)-ot, a hűtőt áttettem(univerzális volt), és kapásból 44 Celsius. És persze sokkal gyorsabb is volt.
    2 éve vettem bartont, ugyanazzal a hűtővel 41 fok!
    Most bátyámnál van a hűtő egy 3400+-on (asszem, v. 3200?) és 39 fokos a proci. A 3000 p4-ek 45-60 fok közt mozognak ismerősöknél, nemkicsit jobb hűtőkkel.
  • jefferson83
    #36
    Bár ebben most xeon proci van, de ugyanezt gyártják opteronnal is!!!
  • jefferson83
    #35
    Egyetértek veled. Azonban ebben a szerverben volt 5 db venti (+3 a tápon) csak épp nem a procin. légterelőkkel viszont jól megoldották a levegő megfelelő áramlását. És tényleg nem voltak megbízhatóak. Ő volt az.
  • johnnie_walker
    #34
    Ember, te melyik bolygón élsz?
  • onimusha
    #33
    hát nemtom, nekem a athlon 64 3500+ om max 49 fokos heatpipeos hűtéssel, haverom 3ghz-s prescottja szintén heatpipeal 60 átlaggal üzemel
  • Caro
    #32
    Szerverekben mellőzni kell a ventillátorokat.
    Nem megbízhatóak, és ez nem elfogadható egy olyan gépnél, aminek 24 órás üzemben kell mennie.
  • dez
    #31
    Az még 130 mikronnal készült.
  • jefferson83
    #30
    Hozzáteszem magam is meglepődtem amikor szerverekbe Opteronra passzív hűtést pakoltak :)
  • jefferson83
    #29
    Én is erre próbáltam kilyukadni. AMD-vel inkább csak szerverprociként volt dolgom (Opteron) és az is kész kazán. Prescottal szemben én is inkább a Northwoodot favorizálom. Nekem is 2,8/800-as HT van :)
  • dez
    #28
    Leírnád a pontos URL-jét annak a tesztnek, mert én valahogy nem találom. (Lehet, hogy 5 évvel ezelőttit nézel?) Viszont tele a net olyan tesztekkel, amikből kiderül, hogy 2 éve sokkal többet fogyasztanak az Intel procik, és ennek megfelelően jóval több hőt is adnak le. (Üresjáratban is és full terhelésnél is.)

    Nem csoda, az Intel már a lehető legmagasabb órajeleken járatja a P4-et, miközben az AMD még javában tudja növelni.

    Ja, és ugyebár az újabb házak oldalán épp az mostani Intel procik miatt van egy plusz ventihely, adott esetben azzal a kiegészítő légterelő csővel, ami közvetlenül a procihoz szállítja a kinti hűvösebb levegőt. Ezt kimondottan Intelhez ajánlják a gyártók, AMD-hez nem kell ilyen.
  • Caro
    #27
    Hol?
    Tudod mi az extreme editionnel 1 kategória?
    Az FX-55. Simán lenyomja az intelt, bárhol.
    És a duálmagos prociknál is jobb az amd.
  • JohnnyFirpo
    #26
    Intel+Microsoft+nVidia
  • Benoke
    #25
    A melegedési vitához egyszerű tényeket kell nézni. Az intel Weboldalén megtalálhatóak a fogyasztás értékek, csak az a csel benne, hogy azok tipikus fogyasztási értékek, nem akarják a felhasználókat elveszteni a max fogyasztási értékek kiírásával :)
    A Tipikus értékekre rá lehet pakolni még 20-30W -ostt is bőven. Az AMD -is melegszik, senki nem mondta, hogy nem, csak alatta van az Intelnek. NEm tudom mit kell ezen lovagolni állandóan. A Tények azok tények, attól függetlenül, hogy honann nézi az ember mást mutathat, de a valóságon a szemlélet mód nem fog változtatni senki számára. A hőmérsékleti összehasonlítások szintén csak hülyeség, mert ezeket csak akkor lehet összehasonlítani, ha ugyan olyan hőmérési eljárással, de tát ugyan olyan alaplappal, ugyan olyan hűtéssel, ugyan olyan körülményekkel méri az ember. 22 Fokos P4 az elég erőtlen próbálkozás. Ott egyértelműen hibásan mér a hőmérő szenzor, vagy kő kemény vetítés.
    40-60 Fok között van az optimális hőmérséklete működés közben. Persze mindez léghűtésre igaz.
    Tehát A cél minden esetben az hogy 50 fok köré legyen hűtve a proc legyen az bármilyen is. Ameddig különböző hűtőkkel van össze mérve a 2 különböző proc 2 különböző házban teljesen eltérő körülményekkel, akkor az egésznek semmi értelme.

    A Cikkhez:
    Hát nem nagyon hiszem, hogy a ventillátor miatt lene ilyen hiba, hiszen a proci ugye igen korrekt hővédelemmel rendelkezik. Szóval ez elég nagy kamu, egyszerűen elbaltáztak valamit, és a selejtes cumók kerültek piacra.
  • lazsi
    #24
    prescott mégjobban melegszik mint bármelyik amd proci. Amúgy nem tudom hogy veszi fel a versenyt annyira ha a northwoodnál lasabb. A 22fokos p4ről meg annyit h nekem a 3gigahertzes northwoodom ami ugye kevésbé melegszik mint a prescott léghűtéssel 50fok fölött volt, míg most a vízhűtésemmel is ami eheim pumpábol meg baszott nagy hőleadóból áll azzal is 33-35 fok és ez alá nem megy. Szal a 22fok nonszensz.
  • lazsi
    #23
    intel hűvösebb mint amd? Jah ha intelre zalmant teszel, amdn meg hagyod a fos gyári hűtőt akkor biztos. Milyen gyorsabb a prescott az a64nél? Aki tomshardwaret olvas az emg is érdemli. Tom bátyó már régen lejáratta magát, már mindenki tudja h a tesztekben intel meg nvidia oldalra csal. VAlami normális tesztoldalt nézegessél inkább.
  • lazsi
    #22
    A 22fok az szobahőmérséklet alatt van gondolkozzál már mielött baromságokat írsz! Azt vízhűtéssel se lehet elérni. Ez a feleannyira melegszik meg hülyeség, éppen hogy az intel procik diszpilálják el a több hőt. ÉS ezt te a baromságot amúgy honnan veszed? Kimérted othon alaplapi hőszenzorral? Vagy csak vettél két számot?
  • fawcet
    #21
    Én eddig az amd procikkal meg vagyok elégedve, amúgy én is intellel kezdtem, de hamar kiábrándultam belőle. Melegszik mindkettő ez tény. De az ár/teljesítmény szerintem a fontosabb szempont.
    Szomszédom viszont intelre esküszik, nem szólok bele a dolgába ennyi az egész. Hadd legyen meg az öröme. Működik az is.
  • torjoz
    #20
    Még egy dolog: nem tudom mire verik sokan a nyálukat, hogy az Extrem edition kenterbe veri az AMD-t, vedd meg, ha tudod, hazánkba nem szállítanak P4EE-t ez is LoL!
  • torjoz
    #19
    #11 lehet, hogy teljesítménybe gyengébb valamivel az AMD és ár kérédésben hogy állunk kedves "burzsuj" felhasználó?
  • torjoz
    #18
    Nemtudom nekem a 2,5 ös bartonom 30-35 foknál megáll, ha hideg van, akkor felveszi a szobám hőmérsékletét, az intelekről meg annyit, hogy a 2,6 os cerkámat nagynehezen meg tudom fékezni 60 fokon(LoL)!
  • asysoft
    #17
    AMD-k jobban melegszenek?! Régen talán így volt, de a Prescott, és az AMD Cool'n'Quiet megjelenésével ez változott... Nézzétek meg a gyártók weblapjait, P4 3.2E 103W, A64 3200+ 89W. Az meg, hogy melyik gyorsabb, alkalmazásfüggő.
  • lindemann
    #16
    na ezt ne haragudj de nem tudom honnan veszed... Intel feleannyira melegszik.. Ráadásul legjobb esetben is 45 fokra viszed le AMD-t, míg P4 22 ;)
  • Ackro
    #15
    Nekem amd is meg intel is van (2600+ barton ill. 3Ghz p4/1mb 2.cache) és mikor mindkettőbe ugyanannyi memória került (az amd volt a kisebb gépem negyed annyi memóriával) meglepve tapasztaltam, hogy a kis amd éppen, hogy alatta marad a p4-nek, viszont az ára meg jóval alatta van, ráadásul amin szinte le is akadtam, hogy míg a p4 bukdácsolva számolt 3-4 millió poligonnal, lefagyások közepette, addig az amd stabilan megbírkózott vele. úgyhogy émmá nemtom mit mondjak, eddig úgy voltam vele, hogy mindkettő jó, de ha komoly munkára kell akkor inkább intel, mosmeg elbizonytalanodtam. :|
  • Caro
    #14
    Kb. a Barton óta sokkal kevésbé melegszenek az AMD-k mint az Intelek.
    Ez fokozottan igaz a felsőkategóriás prociknál, mint az Extreme Edition.
  • jefferson83
    #13
    Az AMD tényleg melegszik, azonban az intelnél a Prescot simán felveheti vele a versenyt. Tessék elhinni tapasztalat, tudom mit beszélek.
  • arschsg
    #12
    Intel+Microsoft+nVidia
  • arschsg
    #11
    LOOOOOOOOOOOLOLLLLLLLLLLLLOOLOLLOL, ez volt az év poénja:DDD AMD nem melegszik!:DDDDDDD AMD-n cooler is tojást lehet sütni (én már teszteltem:DDD ) Intel meg jégszekrény AMD mellett:DDD

    Ja és Az új intel fosba keni az AMD-t. Nem tudom mit kell itt kamuzni, tomshardveren egyértelmű tesztek vannak.
  • Cobra.
    #10
    Nem igazán értem, miért kell a processzort kicserélni, ha a hűtő a rossz. Elég eltusolás-szaga van a dolognak. Bár még mindig jobb, mintha ottmaradna a vagyonért megvett hibás processzor a tulajnál és néhány héttel a garancia lejárta után derülne ki a valós hiba.
  • NuCLEARScoRp
    #9
    Intel Forever!!
  • tehen_m
    #8
    DC hűtőjük nagyon jó!
  • TommyGun
    #7
    Inkább vegyen az AMD-től procit és matricázza át :DDD akkor maradhatnának agyenge hűtőik :D AMD is szar hűtőket csinál de a proccuk olynnyira nem melegszik hogy bőven elég neki :))
  • onimusha
    #6
    elég gáz, $1000 értveszel cpu-t és szar hűtése intel egyébként is kezdhetne vmit a POCSÉK hűtőivel, mondjuk kivonhatná mindet a forgalomból kb. annyit érnek
  • Axon
    #5
    Rendeletem belőle másfél kilót
  • janos666 #4
    Persze, 2 évre elegendő hidrogénpalackra szóló kuponnal, amit minden országban beválthatsz ugye? Nekem még a vízhűtés se tetszik, a léghűtésből is sokat ki lehet még hozni ezekkel a félvezetőkkel amik áram hatására a réteg egyik oldalukra vezetik a hőt...
  • CsabiDuke
    #3
    hmm megelőztek mialatt írtam :...(
  • CsabiDuke
    #2
    Most írok mert: Soha nem írtam még elsőnek...
    és azért mert kicsit húzós a cucc ára, adhatnának hozzá venti helyett vízhűtést is vagy akár folyékony hidrogént... ;D
  • Caro
    #1
    "Az Extreme Edition legújabb példányai valóban remek teljesítményt nyújtanak"
    Ja. De az AMD-k még jobbat.
    Intel nagyon gyenguska mostanában.