Apple OS X x86
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a fene egye meg....nativban kernel panic bármit csinálok....(vmware-ben ok)
maxxuss mach_kernel.test2 nem jött be....
megpróbálom a másik kernelt is....
ha ez sem jön össze akkor marad a vmware-es install....
Szabad órám az nincs sajna, de nagyon ugy fest hogy vmware-es install lesz a dologból szerencsédre....<#szomoru1>#szomoru1><#confused>#confused>
maxxuss mach_kernel.test2 nem jött be....
megpróbálom a másik kernelt is....
ha ez sem jön össze akkor marad a vmware-es install....
Szabad órám az nincs sajna, de nagyon ugy fest hogy vmware-es install lesz a dologból szerencsédre....<#szomoru1>#szomoru1><#confused>#confused>
Még azt megprobálom, hogy felrakom egy virtuális lemezre és utána átmásolom Carbon Clonerrel, hátha...
Ja! Az a UNKNOWN fájlrendszer: HFS+, de volt már FAT32, NTFS... és így se :(
Ha van egy szabad órád akkor megprobálod a Vmwareval NATIVba tenni? Mert én nem nagyon értem... akármit csinálok nem marad rajta az adat :(
Itt van egy kép a vinyó beállításáról a Vmwareban:

Itt van egy kép a vinyó beállításáról a Vmwareban:

hmmm....ez szerintem ugyanaz mint ami a wiki-ben is benne van.
Semmi újdonságot nem találtam benne...
Az sse3 check-et csak hexeditorban tudtam megoldani a 3 sor kicserélésével...
Máskülömben, folyamatosan azt a hibaüzenetet kaptam hogy Darwin nem kompatibilis ezzel a hardverrel...
Vmware-ben pedig csak akkor volt hajlandó bebootolni ha beirtam .vmx-be hogy paevm = "TRUE".(hibaüzenet: apple.boot.plist-et nem tudta beolvasni)
esküszöm, mostmár lecserélem a procimat egy SSE3-ra, hogy ne keljen ennyit bajlódni, meg hát a programok is futnának faxábban akkor....
no..inditom a nativot...hátha sikerrel járok..
Semmi újdonságot nem találtam benne...
Az sse3 check-et csak hexeditorban tudtam megoldani a 3 sor kicserélésével...
Máskülömben, folyamatosan azt a hibaüzenetet kaptam hogy Darwin nem kompatibilis ezzel a hardverrel...
Vmware-ben pedig csak akkor volt hajlandó bebootolni ha beirtam .vmx-be hogy paevm = "TRUE".(hibaüzenet: apple.boot.plist-et nem tudta beolvasni)
esküszöm, mostmár lecserélem a procimat egy SSE3-ra, hogy ne keljen ennyit bajlódni, meg hát a programok is futnának faxábban akkor....
no..inditom a nativot...hátha sikerrel járok..
Le kell tölteni egy újabbat.
Van frissítés, de az nem az igazi 10.4.3, csak néhány patch.
Van frissítés, de az nem az igazi 10.4.3, csak néhány patch.
Ezer köszönet!
Ha hazaértem a munkából ki is próbálom! Ezt a versiót lehet frissíteni vagy be kell szereznem egy komplett új install lemezt?
Köszönöm
Ha hazaértem a munkából ki is próbálom! Ezt a versiót lehet frissíteni vagy be kell szereznem egy komplett új install lemezt?
Köszönöm
P4 3.2Ghz, 1GB , 9800 pro,SB live Mac mini, Hp nx9020+a szerver meg az apró:)
Talán ez segit.
AppleAC97Audio1041.kext.zip
Kicsomagol -> AppleAC97Audio.kext-et bemásol ide: /System/Library/Extensions
Authenticate -> jelszó
Terminál kinyit(Applicatons/Utilities):
Beirod soronkénti ENTER-el:
(valószinüleg itt is majd kéri a jelszavad)
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/
sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/
kextcache -k /System/Library/Extensions
újraindít!
De szerintem szerezz be egy frissebb verziót, mert teljesitményben ez már kissé elmarad az új build-ektõl.
remélem ez segít.
üdv.
AppleAC97Audio1041.kext.zip
Kicsomagol -> AppleAC97Audio.kext-et bemásol ide: /System/Library/Extensions
Authenticate -> jelszó
Terminál kinyit(Applicatons/Utilities):
Beirod soronkénti ENTER-el:
(valószinüleg itt is majd kéri a jelszavad)
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/
sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/
kextcache -k /System/Library/Extensions
újraindít!
De szerintem szerezz be egy frissebb verziót, mert teljesitményben ez már kissé elmarad az új build-ektõl.
remélem ez segít.
üdv.
Kint vannak Maxxuss oldalán az új patchek a 8f1111hez:
http://maxxuss.hotbox.ru/index.html
http://maxxuss.hotbox.ru/index.html
Köszi a gyors választ!
Szóval ez egy nx9020 as hp notebook. AC link audio. Ennél töb infó nem volt róla. A videókártya a szokásos intel extreme graphics (mert ezt sem látja pontosan de kép az van) Az os. x-rõl csak annyit tudok (mivel dvd-n kaptam) , hogy Bootoláskor a Darwin x86 ...infó fut le. Patch és upgrade nem volt rajta. Version 10.4.1 Szóval elakadás nincs mert fut rendesen csak a hangot nem tudom lehet e mûködésre bírni. Mégegyszer ezer kösz
Szóval ez egy nx9020 as hp notebook. AC link audio. Ennél töb infó nem volt róla. A videókártya a szokásos intel extreme graphics (mert ezt sem látja pontosan de kép az van) Az os. x-rõl csak annyit tudok (mivel dvd-n kaptam) , hogy Bootoláskor a Darwin x86 ...infó fut le. Patch és upgrade nem volt rajta. Version 10.4.1 Szóval elakadás nincs mert fut rendesen csak a hangot nem tudom lehet e mûködésre bírni. Mégegyszer ezer kösz
Ez igy elég kevés infó.
Melyik osx-et telepitetted, milyen patchet használtál, hangkártyatipus?
Hol akadtál el pontosan?
Melyik osx-et telepitetted, milyen patchet használtál, hangkártyatipus?
Hol akadtál el pontosan?
Hello!
Az eddigi hozzászólások nagy segítséget jelentettek. De lenne egy két kérdésem.
Egy Hp notebookon fut most a mac.osx. A kérdés , hogy lehetne a hangot mûködésre bírni? Tudom , hogy le lett írva de nem teljessen világos , hogy miként is telepíthetem a drivert. A gépen van egy partició amin még win mellet létrehozott file-ok (zene , kép , video) vannak. Az os.x ugyan látja de semmit nem nyit meg rendesen. Esetleg erre is van megoldás?
Ezer kösz.
Az eddigi hozzászólások nagy segítséget jelentettek. De lenne egy két kérdésem.
Egy Hp notebookon fut most a mac.osx. A kérdés , hogy lehetne a hangot mûködésre bírni? Tudom , hogy le lett írva de nem teljessen világos , hogy miként is telepíthetem a drivert. A gépen van egy partició amin még win mellet létrehozott file-ok (zene , kép , video) vannak. Az os.x ugyan látja de semmit nem nyit meg rendesen. Esetleg erre is van megoldás?
Ezer kösz.
TransMac a megoldás.
Az alsó részbe/sávba behivod az ISO-t(ezután meg kell hogy jelenjen hogy HFS+) és a felsõ sávból kikeresve felülirod az oah file-okat!Menteni nem kell.Atomatikus.
8f1111 sikeresen feltelepült Vmware alatt.
Nativban még nem próbáltam.
Az alsó részbe/sávba behivod az ISO-t(ezután meg kell hogy jelenjen hogy HFS+) és a felsõ sávból kikeresve felülirod az oah file-okat!Menteni nem kell.Atomatikus.
8f1111 sikeresen feltelepült Vmware alatt.
Nativban még nem próbáltam.
Probáltam, de megváltoztatja mentés után az ISO típusát:
Hybrid/ISO -ról
Betölthetõ -re
vagy ez nem gond?
Hybrid/ISO -ról
Betölthetõ -re
vagy ez nem gond?
és, hogyan tudom kicserélni ezeket a fájlokat az ISOban? Mert a TransMac azt mondja, hogy: "Error reading Mac disk"
Probáltam a DMG-t, de abban meg nem talál HFS+ fájlrendszert... nincs valami más progi?
Probáltam a DMG-t, de abban meg nem talál HFS+ fájlrendszert... nincs valami más progi?
:) Megprobálom, bár ha az elözõ még be se bootolt... remélem ez már jobb.
ja.azaz.
mivel neked sse3-mas a procid...elég ha csak az antiTPM patchet rakod fel.
ugyanazt mint a 8f1099-nél...
Ezzel már beindul.
hangot még asszem nem oldották meg, de minden más mûködik.
Részletesebb infó ITT!
mivel neked sse3-mas a procid...elég ha csak az antiTPM patchet rakod fel.
ugyanazt mint a 8f1099-nél...
Ezzel már beindul.
hangot még asszem nem oldották meg, de minden más mûködik.
Részletesebb infó ITT!
"Amugy elkészült az új build(8f1111)!"
Ugye ez az amit eddig is le lehetett tölteni? Ahhoz jön a patch?
Ugye ez az amit eddig is le lehetett tölteni? Ahhoz jön a patch?
ja...nekem is van egy nvidiám amit szivesebben látnék a gépben de ugynézem jobbs inkább ATI-ra fejleszt.Utánnanéztem, de 10.4.4-ben sincs nvidia driver sajnos...
amúgy én is szerezni akarok majd vhonnan egy másik vinyót, mer ez a partíciós dolog nem akar menni
majd ma estére jön a sokk!<#smile>#smile>
Ja.Mondtam, hogy megpróbálom a vmware-es installt ha nem megy másként, de nem volt rá szükségem mivel a külön vinyós telepítésnél gond nélkül feltelepült vmware nélkül.
Amugy elkészült az új build(8f1111)!
Csomó javitás, továbbfejlesztett Rosetta, grafikai bugot javitása, mégfaxább támogatás ATI-ra(Nvidia sajnos továbbra sem kompatibilis <#szomoru1>#szomoru1>)stb...
Szerintem 1-2 nap és kijön a full-os patch is!
Én is körülnéztem, de csak 40GBs vinyót találtam(7500ft)....ez meg már nembiztos hogy megéri....
Ja.Mondtam, hogy megpróbálom a vmware-es installt ha nem megy másként, de nem volt rá szükségem mivel a külön vinyós telepítésnél gond nélkül feltelepült vmware nélkül.
Amugy elkészült az új build(8f1111)!
Csomó javitás, továbbfejlesztett Rosetta, grafikai bugot javitása, mégfaxább támogatás ATI-ra(Nvidia sajnos továbbra sem kompatibilis <#szomoru1>#szomoru1>)stb...
Szerintem 1-2 nap és kijön a full-os patch is!
Én is körülnéztem, de csak 40GBs vinyót találtam(7500ft)....ez meg már nembiztos hogy megéri....
Na megvolt a Quake sokkolás? :D
Most jut eszembe, hogy még régebben mondtad, hogy megprobálod a Vmware-val felrakni a 10.4.3 (8f1099)-et NATIVba. Azt megprobáltad vagy elfelejtetted? :)
(Lehet, hogy végre tudok szerezni, egy 20GBs vinyót. :D )
Most jut eszembe, hogy még régebben mondtad, hogy megprobálod a Vmware-val felrakni a 10.4.3 (8f1099)-et NATIVba. Azt megprobáltad vagy elfelejtetted? :)
(Lehet, hogy végre tudok szerezni, egy 20GBs vinyót. :D )
hmmm.érdekes.kösz.
letöltöttem.
estére kipróbálom...
Megnéztem pár programot, hogy viselkedik 8f1099 alatt....
az elõzõ build stabilabb volt :(
sem Logic 7, sem Fetch ftp cliens nem megy, itunes is lefagy ha beinditom a vizualizációt.....quartz és core ok, de OpenGL mintha betegeskedne kicsit....
no majd egy kvékkel lesokkolom....ott ugyis kiderül mi a helyzet.....
letöltöttem.
estére kipróbálom...
Megnéztem pár programot, hogy viselkedik 8f1099 alatt....
az elõzõ build stabilabb volt :(
sem Logic 7, sem Fetch ftp cliens nem megy, itunes is lefagy ha beinditom a vizualizációt.....quartz és core ok, de OpenGL mintha betegeskedne kicsit....
no majd egy kvékkel lesokkolom....ott ugyis kiderül mi a helyzet.....
Intel/PPC iTunes
CSAK 10.4.3-as rendszerekhez.
(Ha jól tudom, akkor csak a 8f1111 buildben van benne)
CSAK 10.4.3-as rendszerekhez.
(Ha jól tudom, akkor csak a 8f1111 buildben van benne)
elképzelhetõ hogy nem szereti a hardvered valamelyik részét...
próbáld letiltani BIOS-ban az usb-t, ps2-t....
igazán már nincs több 5letem....<#szomoru1>#szomoru1>
egyik gépen csak mennie kéne már! <#email>#email>
próbáld letiltani BIOS-ban az usb-t, ps2-t....
igazán már nincs több 5letem....<#szomoru1>#szomoru1>
egyik gépen csak mennie kéne már! <#email>#email>
Megprobáltam "/" nélkül, de ugyanaz :(
Thx, megnézem.
"Csak erre a célra vettem egy trágya 3000ft-s 5400rpm-es, 20Gigás ATA vinyót"
Én is ezt akarom, csak még nem találtam bontót a közelben.
"Csak erre a célra vettem egy trágya 3000ft-s 5400rpm-es, 20Gigás ATA vinyót"
Én is ezt akarom, csak még nem találtam bontót a közelben.
nem csak globális helyhiánnyal küzdök, de azért követem az eseményeket <#wave>#wave>
iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD
iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD
találtam egy jól mûködõ boot managert.
(nem próbáltam, de állítólag jól mûködik.)
Mások ezzel oldották meg a dual boot-ot:
Acronis OS Selector
Szokásos helyen krekket is találni hozzá...
(nem próbáltam, de állítólag jól mûködik.)
Mások ezzel oldották meg a dual boot-ot:
Acronis OS Selector
Szokásos helyen krekket is találni hozzá...
hát ez érdekes.
Minden gépen kernel panic?
"3. Celeron 2.0GHZ (SSE2, no XD) NVIDIA 5200"
- ilyen konfiguráción én is kipróbáltam és semmi gond nem volt.
Itt nem is jelentkezhet a kernel panic, csak simán restartol a gép ha helytelen mach_kernelt adsz meg neki.
Boot-nál beírtam hogy induljon mach_kernel.nonx-el és gond nélkül feltelepült.
Az más dolog hogy Nvidia kártyák még nincsenek támogatva.
Én nem is próbálkoztam dual boot-al.
Csak erre a célra vettem egy trágya 3000ft-s 5400rpm-es, 20Gigás ATA vinyót, és arra telepítettem. Ha 2 oprendszer között akarok váltani akkor azt BIOS-ból teszem.
(ez fõleg azért cseles mert irodai gépen van a cucc és igy nem lehet felfedezni <#vigyor3>#vigyor3> még BIOS-ból sem)
Remélem sikerül megoldanotok valahogy!
Az én 9600-as Ati-m teljesitménye eltörpül a 9800-as mellett.
Megközelitõleg 100 körül kellene hogy mozogjon az XBench értéke 9800-on.
9200-t viszont szinte biztos, hogy nem támogatja, mivel az még csak directx8 támogatású és quartzextrem újabb generációs vidkártyákon megy csak.
ja...lentebb irtad, hogy "/mach_kernel.nonx-el inditod!
a "/" nem kell!
Minden gépen kernel panic?
"3. Celeron 2.0GHZ (SSE2, no XD) NVIDIA 5200"
- ilyen konfiguráción én is kipróbáltam és semmi gond nem volt.
Itt nem is jelentkezhet a kernel panic, csak simán restartol a gép ha helytelen mach_kernelt adsz meg neki.
Boot-nál beírtam hogy induljon mach_kernel.nonx-el és gond nélkül feltelepült.
Az más dolog hogy Nvidia kártyák még nincsenek támogatva.
Én nem is próbálkoztam dual boot-al.
Csak erre a célra vettem egy trágya 3000ft-s 5400rpm-es, 20Gigás ATA vinyót, és arra telepítettem. Ha 2 oprendszer között akarok váltani akkor azt BIOS-ból teszem.
(ez fõleg azért cseles mert irodai gépen van a cucc és igy nem lehet felfedezni <#vigyor3>#vigyor3> még BIOS-ból sem)
Remélem sikerül megoldanotok valahogy!
Az én 9600-as Ati-m teljesitménye eltörpül a 9800-as mellett.
Megközelitõleg 100 körül kellene hogy mozogjon az XBench értéke 9800-on.
9200-t viszont szinte biztos, hogy nem támogatja, mivel az még csak directx8 támogatású és quartzextrem újabb generációs vidkártyákon megy csak.
ja...lentebb irtad, hogy "/mach_kernel.nonx-el inditod!
a "/" nem kell!
Tudtok mondani valami megoldást arra, hogy ne keljen mindig újratenni a WINt, miután felraktam az OSXet? Mert ha felrakom akkor nem tud bebotolni és semmi se segít csak a reinstall. EZt írja ki:
Disk boot ini failure. Insert system disk, and press the Enter button.
Disk boot ini failure. Insert system disk, and press the Enter button.
Na sikerült csinálnom egy rendes 10.4.3-as DVDt, amin rajtavan a 1.1 patch, de ugyanaz:
kernel panic :(
Pedig a 3 gép majdnem teljes különbözõ:
1. lentebb az aláirásban
2. Celeron D 2.4GHZ (SSE3, no XD) NVIDIA 5700U
3. Celeron 2.0GHZ (SSE2, no XD) NVIDIA 5200
kernel panic :(
Pedig a 3 gép majdnem teljes különbözõ:
1. lentebb az aláirásban
2. Celeron D 2.4GHZ (SSE3, no XD) NVIDIA 5700U
3. Celeron 2.0GHZ (SSE2, no XD) NVIDIA 5200
Tudna valaki küldeni nekem egy eredeti 10.4.1-es OGraphicsFamily.kext, IONDRVSupport.kext és Ati.kext fájlt? Mert elfelejtettem biztonsági másolatot csinálni és most meg nem bootol be sehogy se a OSX.
[email protected]
[email protected]
sztem menne
amit én kezdtem el csinálni, az nem jött be
mivel közben vhogy kiakadt a progi :D
amit én kezdtem el csinálni, az nem jött be
mivel közben vhogy kiakadt a progi :D
THX, mükszik.
Ma eszembe jutott egy nagyon örült ötlet, szerintetek menne?
Öccsém gépére felrakom a 10.4.3-at, és MacDrive 2000-rel WIN alól megoszja és én meg átrántom a saját Maces particiómra.
Tudom, hogy hülye ötlet, de egész nap azon gondolkozom, hogy hogyan csinaljam meg... mert a Vmware nem megy, és ez a 10.4.1 nem annyira jó... :(
Ma eszembe jutott egy nagyon örült ötlet, szerintetek menne?
Öccsém gépére felrakom a 10.4.3-at, és MacDrive 2000-rel WIN alól megoszja és én meg átrántom a saját Maces particiómra.
Tudom, hogy hülye ötlet, de egész nap azon gondolkozom, hogy hogyan csinaljam meg... mert a Vmware nem megy, és ez a 10.4.1 nem annyira jó... :(
most restore-t csinálok a disk utility-ben :)
nem tudom, h mûxik-e majd
szval forrás a már mûködõ vmware-s x86, a cél meg a partíció
nem tudom, h mûxik-e majd
szval forrás a már mûködõ vmware-s x86, a cél meg a partíció
If you want to dualboot via XP bootmanager, you have to do the following:
Copy the "chain0" file located in /usr/standalone/i386" from your osx-volume to your
Windows root directory (e.g. "C:\") If you can't find the chain0, the download it via
google from somewhere. After that, add the line C:\Chain0="OSx86" to your boot.ini
file. You can find the boot.ini file also in the root directory of your windows.
Copy the "chain0" file located in /usr/standalone/i386" from your osx-volume to your
Windows root directory (e.g. "C:\") If you can't find the chain0, the download it via
google from somewhere. After that, add the line C:\Chain0="OSx86" to your boot.ini
file. You can find the boot.ini file also in the root directory of your windows.