Apple OS X x86

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Flamaster
Ez egy elfogult fanatikus MAC rajongó üzenete lenne? 😊
Én ezzel egyáltalán nem egyezek és szívesen vitába szállok ha gondolod. 😊

Flamaster
Az alaplapi VGA vezérlõk közül a GMA900 és GMA950 abszolút támogatott.
Asrock-ot pedig sokan használnak e célra.
Az atiXpress 200 nem szerencsés.Úgytudom az nem mûködik sajnos.
Nézz szét és olyan Asrock-ot vegyél amin GMA grafikus vezérlõ van.
Ezeknek az alaplapoknak az ára 15-20eFt körül mozog.
Itt körbenézhetsz:
www.kiskerarak.hu

Asrock 775Dual-915GV
Asrock 775Dual-915GL

Ezek közül mindkettõ okés.

Szisztok!
Úgy gondoltam összerakok egy gépet csak az osx-nek. Azt láttam , hogy az ati kártyák X300 , 500 , 600...sorozata jó de mi a helyzet ha ez alaplapi integrált kártya?Az Asrocknak van ilyen lapja és olcsó is.Egy 2,8 -as celeron (LGA775) megfelelõ lesz a zavartalan mûködéshez. Alsó géphatárt még nem láttam. Ja igen és a chipset is atiXpress 200.Válaszokat elõre is köszi.

P4 3.2Ghz, 1GB , 9800 pro,SB live Mac mini, Hp nx9020+a szerver meg az apró:)

mi a gond
húzzz a bM-re <#mf1>

iMac 20\" 2x2GHz 2GB Ram 250GB HDD PowerBook 15.4\" G4 400MHz 640MB Ram 80GB HDD

Hy all!
Szeretném a segítségeteket kérni,mint új,(még nem teljesen) boldog Mac Os X felhasználó! Nemrég telepitettem a laptopomra a Bithumenrõl szedett 10.4.6-ot,mivel a 10.4.4 nem mûködött megfelelõen. De sajnos még ezzel a verzióval is vannak gondjaim:
1. még mindig nem vagyok kibékülve a sebességgel,bár mintha frissen feltelepitve jó lett volna,csak azóta romlott el a dolog..Ez lehet?
2.videók,és egyáltalán minden mozgókép szaggat,flash animációkat is beleértve,még a képernyõkimélõk is😄
3.hangot még nem sikerült csiholnom (sigmatel 92x a hangkártya,sajnos közelebbit nem tudok róla,mert a Dell-nél ennél többet nem kötöttek az orromra😞 ) Ha esetleg a pontos tipustól függõen van több megoldás is,irjátok meg lécci,és kipróbálom õket...
4.a bootolásnál néha nem tölti be a grafikus felületet,csak bevillan az apple logo,és utána root,és villog a kurzor😄 De mintha ez természetes lenne,nem is küld hibaüzenetet...
Plusz ha valaki tud oldalakat,ahonnan beszerezhetek pár programot (macromedia,adobe progik fõleg),akkor ne kiméljen,azt is szivesen veszem,mert még eléggé kezdõ vagyok a témában sajnos...
Kb ennyi,és köszönöm a segitséget elõre is...😊
Nem lehet a PC-t egy lapra tenni az Apple fehér kis csodáival! Stílusos, (nem ilyen szedett-vedett ilyen ház, olyan szinû tft, ilyen billentyû olyan izé)megbízható, gyönyörû, kezelhetõ oprendszer, ami ipari stabilitású, (unix alapok miatt)nem kell telepítgetni, stb, stb... Nekünk a munkahelyen widescreenes iMac 20" PowerPc procis, - ez még nem az új Inteles téma - de qrva jó! Ha kiszámolnád hogy vennél ilyen marha nagy TFT-t, ilyen kompakt géppel pl DELL-t, neki vannak hasonló próbálkozásai, akkor igencsak ott vagy az 5kiló környékén. Így plusszba még megkapsz hozzá egy rakás jogtiszta cuccot, oprendszert, ami tényleg qrva jól müxik!!! Órákat lehetne beszélni az elõnyeirõl, hátrányokról én nem tudok... Ha meg jáccanál arra drága a PC, inkább egy Xbox vagy valami, szerintem.
Plum
Valóban egy árban mozognak a mac ill. pc laptopok? Az viszont jol hangzik!

Zsoltika 007
Nem az a kategória... Senki sem vesz otthonra 4 procis opteron masinát. Ne azt nézegesd. Nem neked való.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Zsoltika 007
Nem annyira drága ha összehasonlítod egy vele azonos kategóriájú (brand) pc-vel. Laptopoknál pl semmi különbség nincs árban apple és pc között (ha a szoftveres körítést is nézzük amit adnak hozzá). A mac mini-t sem tudod egy sima pc-vel hasonlítgatni mert az meg barebone kategória. Szintén nem olcsóbb sokkal. Powermac-et ne nézzük az már tényleg melóra való. Ott már nem tétel az ára. (Kiadvány szerkesztés, video vágás, zenei stúdió stb.) Mondjuk az imac sem olcsó de ott is a monitor házban van minden benne. Ott sincs doboz mellette. Nemrég teszteltek valahol egy hasonló megoldású (azt hiszem acer) pc-t és ott sem volt nagyon nagy különbség árban. Szóval a mac nem annyira drága a pc-hez képest ha a neki megfelelõ típusú pc-vel állítod szembe.
Igaz ettól függetlenül mint számítógép valóban sok az ára. De nem mondanám hogy drágább mint a pc.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Plum
mindegy... részemrõl téma lezárva 😉

Plum
Annyi pénzbõl amennyibõl egy power mac-et veszel abbol már egy olyat pc-t teszek neked össze hogy azt el se tudom képzelni.

hát nem is tudom, ha tavaly decemberben kiderül, hogy ilyen jó lesz az új iMac, asszem nem vettem volna új pc-t...

Plum
Sztem irreálisan drága a mac cucc. Ezért jo hogy most már intelt és "AMD"-t is támogatja.

Zsoltika 007
Akkor ezek szerint elégedett vagy vele. Én most filózok egy core duo mini-n. Az itteni árak elég emészthetõk.
Amúgy jó lenne a powermac-is elszántogatnék vele csak ne lenne ennyire drága.

PowerMac az túlzás, azzal szántani lehet, sztem...
nem kérdés volt, hanem felháborodott kijelentés! a véleményem az hogy ha lessz elegendõ lóvém veszek hazára is egy iMac G5-öt, és ilyen új Intelest.
Zsoltika 007
Jajj bocs félre értettem. Azt hittem informálódni akarsz. És te kérded hogy tényleg igaz-e. <#idiota>
Amúgy mi a véleményed róla?

A munkahelyemen iMac G5-ösökön dolgozunk DTP-t ha ez mond vmit.
Zsoltika 007
Ezekben a legjobb. De ettõl még tud sokminden mást is. Annyit mondok ha tudod próbáld ki! Nekem 12 év pc és win után 2 nap alatt eldõlt mi lesz. <#vigyor2>

Evin
Köszi a válaszokat, kipróbálom a progikat

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Haló!
Valaki a Vista topikban azt mondja hogy a Mac csak 3d-re és kiadványszerkesztésre jó! Jó van ez összerakva? Szerintem még nem is látott OS X-et, különben nem mondana ilyen ökörséget...
egyébként a flyakite osx 3.5-ben benne van ez is, meg pl az alt+q plug, s teljesen jól müxik ( http://portraitofakite.com )

http://www.aqua-soft.org/board/showthread.php?t=31404 (searchspy)

asysoft
Windows Desktop Search. MS office, txt fájlokban tud keresni, illetve egy pluginnel PDF-ekben is.

/*WTF?!*/

Zsoltika 007
Jah ez majd a vistában lesz az egyik key feature. 😄 Amúgy van valami ilyesmi de még csak béta verziós.

Evin
Tud valaki olyan keresõprogit winre, mint a mi osx-ben van?(vagyis egy mappát megadva a féjlokban is keresi a kulcsszót)

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Zsoltika 007
Megjelent a Beta 2 driver nvidia tulajoknak. Most már van hozzá installer is. Ez már nekem is mûködik 7800 gt-n. <#taps>
(Igaz 3d támogatás még nincs de már rajta vannak. A felbontás és frissítés állítás viszont mûködik.)
Akinek az elõzõ verzió fekete képernyõt hozott az most próbálja ki ezt! www.macvidia.com

Köszi a segítséget! 😊 Még azt azért szeretném megtudni,ha tudod,hogy ezeket a drivereket honnan tudom lehúzni? Mert google-ba nemigen találok Mac OSX verziós VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter drivert.<#szomoru1>

Plum

persze... tényleg... gondoltam mivel a quark elvileg maces környezetbõl származik felteszem itt a kérdést 😉
bocsi 😊

Flamaster
Ez a kérdés offtopic, és kissé zavaros is. 😊
Ezt jól átgondoltad? 😊
OSX alatt megy a quake4 és a quark 7 is.
XP ügyben nézz át az XP topicba.

dtk1985
ja hat persze hogy nem mountoltam fel, nemtom hogy feleljthettem el 😊 k0sssz

http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985

Plum
Lenne még egy kérdésem... XP64 alatt tudom futtatni a Quark 4-et ?

Zsoltika 007
Disk utility és ott Erase. Lehet nem mountoltad fel formázás után és ezért nem láttad. Ha így csinálod akkor menni fog.

Plum
köszi szépen!

Akkor mielõtt nekilátok a fúrás faragásnak kicsit még informálódok 😉

dtk1985
Hi. Mitol lehet az, hogy vmware alol akarnek telepiteni (myzar fele iso 10.4.4+.5), de a Select Destination drive resznel nincs semmilyen meghajto vagy particio? Fizikai meghajtokent hasznalom az egesz HDD-t a vmware-ben es van rajta egy 7 giga koruli hfs particiom. Probaltam a telepitoben a konzolon formazni, elvileg sikerult is a newfs_hfs-el de meg azutan sincs semmilyen dest. drive a listaban.

http://flickr.com/dtk | http://last.fm/user/dtk1985

Flamaster
SoundBlaster Live 24bit - nincs driver(üzemeld be az alaplapit! az mûködik)
VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter - van rá driver
Geforce FX5500 - van rá driver(az fx5500 az egyik legtámogatottabb kártya)

Flamaster
Ha nForce4-ed van akkor csak ATA vinyóra telepíthetsz.
Én 10.4.4 óta csak updatetelem a rendszer, ezért gyakorlatilag tapasztalatom nincs a különbözõ install DVD-kel.
A HOTiSO amint már írtam irány a kukába!
Amit merek ajánlani az egy 10.4.5-ös rendszer(amit késõbb updatetelhetsz - #2119)
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=94273&st=2610 - 5.hozzászólás.
Ebben találsz két linket ami alapján készíthetsz egy install DVD-t és felrakhatod az OSX-et.
Egyaránt mûködik Intelen és AMD-n is.
Amikor telepíted akkor "Custom" install nyomj és gyõzõdj meg róla, hogy az AMD patcher legyen kipipálva.
Dual bootot is megoldhatsz(nemrég belinkeltem ebbe a topicba is - #2113).
Ha még "új" vagy ebben a témában, akkor javaslom, hogy tanulmányozd át az osx86project fórumát.
Valamennyi kérdésedre ott megtalálod a választ.

Plum
Sziasztok! Nekem egy AMD64 3000+ 939-es procim és egy Nforce4 -es
alaplapom van. Erre szeretném feltenni a
Mac.OS.X.Tiger.10.4.6.X86-HOTiSO -t, ráadásul úgy hogy mellé tennék egy
winXP-t is. Még nem csináltam szóval a segitségeteket szeretném kérni ez
ügyben. Ha ez a verzió nem javasolt ahogy lejjebb olvastam, akkor
melyiket tegyem és milyen sorrendben? elõbb xp vagy MacOSX ?
Elõre is köszi a segitséget!

Plum
hi

Sziasztok!
Picit lemaradtam ebben az OSX témában sajna. Letöltöttem a 10.4.4-es verziót + MacOSXUpd10.4.6Intel_V3 minap,de a hangkártyám,videokártyám,hálókártyám nem ismerte föl. Vissza olvastam picit és láttam hogy Nvidiára már van driver,a kérdésem az lenne hogy létezik e már valamilyen driver,vagy megoldás a SoundBlaster Live 24bit hangkártyákra is? Illetve hogy a hálókártyát hogytudnám felismertetni vele? (VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter).Még annyit szeretnék megtudni hogy ez az Nvidia driver kompatibilis e az én Geforce FX5500 kártyámmal? Válaszokat privibe is küldhetitek. 😊 Elõre is kösz!

Flamaster
<#nevetes1>

örök hála... mentségemre legyen mondva, csak amiatt bénáztam, mert vindóz alatt néztem meg...

SJ Is a pathetic faggot (wehehehehe)

Flamaster
Pontosan! 😊

Zsoltika 007
Nekem konkrétan kicsomagolás majd duplaklikk a dmg kiterjesztésû file-ra aztán restart és kész.

s ezt konkrétan hogy a francba kell felpakizni a 10.4.5-re, anélkül, hogy ne teljes újratelepítés legyen a vége...???

Flamaster
Legfrisebb és bugmentes 10.4.6 update - AMD-re és Intelre egyaránt jó.

Zsoltika 007
10.4.6:
Nem fog menni. A tört változatot kell beszerezned. Van hozzá link lejjebb.

PiR8
Nos, Uraim. Sikeresen felkúszott az új masinámra a 10.4.5. Alaplapi GMA900-on támogatva vagyon a QE/CI, így nem gyõzöm ámulni és bámulni az OS egyszerû megoldásain... A hangkártya alapból megszólalt és a LAN-t is be tudtam lõni egy perc alatt. Sorra vettem a programokat (Adobe, Macromedia, MS Office, Ableton, Quark, stb.) és gond nélkül mûködik mindegyik. A Pioneer 1í9-es írómat is rendesen kezeli a Toast, teljesen meg vok elégedve 😊
Frissitettem egy kicsit az OS-t is, bár felajánlotta a 10.4.6-os verziót is 163Mb méretben - de nemtom, hogy mûködne-e...