57
  • filamester
    #57
    Az ADSL otthon-nal milyen a sávszélesség?
  • smweb
    #56
    Ez már nem tisztességes !
    Ami azt illeti, én 12-13000 ft-t fizetek havonta (egy ADSL otthon kapcsolatom van)
  • rosemberg
    #55
    ja arról nem is beszéltem hogy routherem van az meg a nap 24 órájába csatlakozik igaz nem bonyolit forgalmat
  • rosemberg
    #54
    hát ami azt illeti én is simán töltök 200gb ot de én a dravanetnél vagyok és 15000 fizetek de a dravanet is a t-online vonalat használja de még nem szólt senki de korlátlan a szerződésem úgyhogy ne is szóljanak
  • filamester
    #53
    Én nem azért fizetek 13000 ezer forintot hogy ne tölthessek annyit amennyit akarok!!
    Nekem simán meg van a 200Gb havonta és velem nem bontották fel a szerződést,na ez miért van??
    Azért mert nem a t-online-nél van netem hanem a True netnél,de az is T-online volnalon megy!
  • Erron
    #52
    szerintem sem sok a 200GB. az online zenehalgatás (rádió, videoklipek), online tv, online videotéka, online játék, webezés... simán betakarják, és még nincs is semmi warez benne :)
  • Erron
    #51
    Szomorú, hogy ez az ország etikailag is ennyire le van maradva Nyugat Europától (meg már lassan Kelet Europától is). :(
  • max84
    #50
    Mondjuk ez a 200GB szerintem nem egy gép forgalma... Nagyon sokan azt csinálják, hogy beraknak egy routert és tovább osztják némi juttatásért a netet...Akár 2km-re is el lehet lőni wlannal, és nem is drága technika. Hozzáteszem, én is ezt csinálnám, ha lenne ADSL lefedettségünk.
  • max84
    #49
    Üdv!
    Miért lettek törölve a korábbi hozzászólások?
    Anyázták a T-Offline-t?
  • SoDI---
    #48
    Senki se mondja, hogy nem jár neked a 250 giga. A T-online se.

    Jár neked. De ha ki is használod, takarodj, ennyit mondanak. :)
    De attól még jár neked :))))
  • SoDI---
    #47
    mert nem töltesz le DVD filmeket
    más meg szórakozik
    ennyi
  • SoDI---
    #46
    Nyilván a ködbért ilyenkor lenyeli a szolgáltató.
  • noss
    #45
    havonta többmilliós veszteséget okoztak :DDDDD
  • s1lkforrent
    #44
    ..., és ő látja el a fél várost/falut warezzal..
  • toyotakacsa01
    #43
    Az externet tárt karokkal várja a kirúgott ügyfeleket, még 1 hónapot ajándékba is kapnak.
    Ráadásul augusztus 15 után kiesésmentesen lehet szolgáltatót váltani.
    És még a havidíj is kevesebb.
    http://www2.externet.hu/showcontent.php?chid=88&menu0=1&menu1=2
  • Raditz
    #42
    "A lapnak nyilatkozó Simó György, a T-Online vezérigazgatója elmondta, hogy a szélsőségesen sokat töltők jelentős pluszköltséget okoznak a vállalatnak, amit végső soron a többi előfizetővel kellene megfizettetniük."

    Csakis Gratulálni tudok! Látszik, hogy a vezérigazgató semmit se ért a rendszer működéséhez!!

    A T-Com nak saját hálózata van, amit lehet hogy valakitől bérel, leheet hogy sajátja.

    DE!!! Akkor is nem az adatforgalom nagyságát, hanem a vonal nagyságáért fizet, úgyhogy jó a duma, miszerint veszteséget termel az 50 (jófej) emberke :) Hajrá srácok!!!! Download!!
  • Pharaoh
    #41
    Ez a upc chello szerződésében van benne és az korlátos
  • arschsg
    #40
    Terv: Felmondjuk a szerződést azokkal, akik havi 150GB felett töltenek le.

    2: 2-3 hónap mulva felmondjuk azokkal a szerződést akik 100GB felett töltenek le.

    3: megint 2-3 hónap mulva akik 80GB felett...

    stb....
  • arschsg
    #39
    nem lila
  • arschsg
    #38
    rózyaszín, ne mlila
  • Hunty
    #37
    Háááát...Ha ez neked megoldás...
  • Hunty
    #36
    Nálunk nincs ilyen, a T-online szerződési feltételei között sem szerepel, persze nem véletlenül...Ha ugyanis szerepelne, nem nevezhetné a szolgáltatását korlátozás nélkülinek...
    Főként azért gusztustalan ez így, mert a többi szolgáltató, akinél bármilyen korlátozás van (pl. felső adatforgalmi határ) annak feltüntetésével köt szerződést. Ezért aztán aki teljes letöltési szabadságot szeretne, megy át a T-hez. Aztán jön a meglepetés...
  • sokadikgab
    #35
    Nalunk (SK) is van korlatlan internet, de mindenhol ott van a szerzodesben 1 bizonyos kitetel - fair use policy - miszerint, ha tobbet huzol le mint az atlag, lelassitjak a hozzaferesedet 1 bizonyos idore. Nalatok nincs ilyen?
  • expander
    #34
    Már megoldódott a probléma: http://www.terminal.hu/newsread.php?id=08204808055309
  • hPi
    #33
    Az indoklás a szerződésbontó levélben az volt, hogy a tevékenységük nem gazdaságos. Ez -sajnos- elég indoklás, ha valaki aláírja azt, hogy a szolgáltató bármikor felbonthatja a szerződést.
    Szánalmas eset.
  • Hunty
    #32
    Hát ez azért nem egészen így van.
    A hivatkozott szerződési pont azt is kimondja, hogy meg kell indokolni a szerződésbontást. Az indoklási kötelezettség pedig jogos indokot feltételez. Az pedig, hogy a korlátlan hozzáférésem mégis korlátozott, nem jogos indok (mint pl. az sem, ha egy államigazgatási határozat indoklásában nem létező, vagy hatályon kívül helyezett jogszabályra hivatkoznak), így nyugodtan perelhető...
    Ráadásul az ilyen indoklással éppen azt ismerik be, hogy az általuk szerződésben vállalt korlátlan hozzáférést kívánják ilyen módon korlátozni, kvázi szerződést szegnek...Egyébként a 150 giga eléréséhez egyáltalán nem kell warezelni, elég, ha valaki egy kicsit jobban szereti az online multimédiát...
  • Dikkma
    #31
    szánalmas t-online
    másik névvel kell náluk szerződést kötni, ha vkit kidobnak, és újra ennyit letölteni amíg a hűségszerződés le nem jár. az a céljuk, hogy csemegézzenek a piacról, csak azt szolgálják ki, akiket szeretnének, a konkurrencia meg a sokat letöltőket is, hiszen akkor náluk termelik a kárt. vissza kell menni hozzájuk más néven.
  • longobard
    #30
    Nem veszt, mert a hűségszerződést már aláírták a T-onlányosok, az akciós időszaknak már asszem vége, tehát az ügyfelek csak min. 1 év után döntenek újra.
    Na az új akciós csatlakozáskor kéne újra, erősen! reklámozni, az internetes újságokban, hogy a T-Online egy hazuggyár!
    Egyébként lehet, hogy a T-onlány még az idén előáll valami új meglepetéssel.
  • Borton
    #29
    azt hiszem igazad van, ezt az országot mielőbb el kell hagyni...no comment, ez már túl szánalmas.
  • longobard
    #28
    A felmondási idő letelte után a "nagyletöltők" egy részének kiiktatásával a T-Online spórol néhány millió Ft-ot havonta...de mit veszt azzal havonta, hogy most ez a nyilvánosságra került?
    Arra számítanak, hogy ez nem jelentős? Majd meglátják!
  • hPi
    #27
    Etikátlan, de joga van hozzá a Tonlinenak, mivel a szerződésben minden előfizető aláírta, elfogadja, hogy a szolgáltató bármikor felmondhatja a szerződést 60 napos felmondási idővel.
    Szomorú, de sajnos igazi gulyás módszer.
  • Jampó
    #26
    Szerintem az egészet úgy kéne intézni, hogy fizessenek ők is, ha szerződést bontanak. Mivel, ha én nekem nem tetszik a szolgáltatásuk, és azt mondom, hogy köszönöm ennyi elég volt, akkor ugyebár elő a pénztárcával. Fordított esetben, (NEM biztos, hogy "rossz" fiúkról van szó,) teszem azt, csak végezték a dolgukat, túlléptek egy "elképzelt" határt, és megvonták tőlük a netet, SZERZŐDÉST BONTOTTAK egy fel nem tüntetett "kisbetűs" rész miatt. Akkor ez annyit jelent, hogy nekik nem tettszett, köszönik szépen, de nem veszik elő a pénztárcát?! Na mindegy. Remélem értitek mire gondolok.
  • blaze
    #25
    F@szán kezdődik ez a hét. Én már innét hallottam: http://info.dchub.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=1
    Azt hittem ez csak kamuhír, de sajnos igaz. Tök mindeggy, hogy hova használták el a 150-200GB-ot, az járt nekik, és ezt a sz@ros t-onlány fölrúgta. Mi a f@sznak kellett akkor duplázni a sávszélességet márciusban? Ha ezt nem tették volna meg, mindjárt kevesebb lett volna az a 150GB. Sajnos én is náluk vagyok, persze, hogy örűltem, hogy megduplázzák a sávszélt, na de ilyen áron inkább ne tették volna. Rengeteget töltögetek én is, dc-zek, sose szoktam foglalkozni azzal, hogy mekkora az adatforgalmam, merthogy korlátlan, ezek után most figyeljek? Hát nem fogok b@ssz@ meg. Én korlátlan szerződést kötöttem, nem 150 Gigásat! Különben meg ezt nevezik diszkriminációnak!
    Hihetetlen: először a szemét vodkánál szopok, most meg végre "normális" netem van lehet, hogy itt fogok. Várhatom a levelüket, hogy mikor mondanak föl. Rohadt jó, nemmondom.
  • gene
    #24
    szerintem egyszerűen röhelj az egész... nincs hozzá joga a T-Online-nak hogy ilyet tegyen... én egyszerűen beperelném ha ilyet csinálnának velem is
  • lazsi
    #23
    Én minden hónapban simán túllépem a 100gigát. Napi 1 vayg 2 dvd és összejön a havi 150-300giga letöltés. Ha invitel fel meri mondani ráadásul hűségszerződésen belül, akkor megmondom nekik h a hátralévő hónapok árát fizessék meg ahogy nekem kellene ha én mondanám fel, vagy beperelem őket :DDDDD
  • apocalypse0
    #22
    ez az
  • ati67
    #21
    Nem az a lényeg hogyan jön össze 200Gb. A szolgáltató a szerződésben korlátlan elérést biztosít, tehát nincs felső korlát. Az a probléma , hogy bármilyen okból kifolyólag felmondhatja a szerződést, úgy ahogyan ezekben az esetekben is tette. Semmifajta jogi hátrányba nem fog kerülni mivel a szerződésben nem terheli semmilyen kötelezettség. Ez is egy jó példa a felhasználók kiszolgáltatottságának, amivel szerintem sokkal többet kellene foglalkozni. Magánszemélyként Magyarországon nem lehet szembeszállni egy ekkora céggel jelentős anyagi fedezet nélkül.
  • hPi
    #20
    Amikor otthon dolgozom, bizonyos céges alkalmazások futtatásakor van, hogy egy nap összejön 2-3GB forgalom, s akkor nem töltöttem le semmit, "csak" dolgoztam.

    "...fel nem fogom, hogy jön össze ennyi, anélkül, hogy ne monjuk 10-en használjátok osztva, vagy folyamatosan írd ki a cuccot eladásra..."

    Körül kellene nézni a számítástechnika világában rejlő lehetőségek között és nem abból kiindulni, amit a Tonline meg ortt és hasonló szutykok belesújkolnak a számítástechnikai amatőrök fejébe, hogy az internet csak bombakészítésre, pornó letöltésre és DC-re jó.

    Mellesleg a teljes eredeti cikkben az is szerepel, hogy az indoklás szerint a 150GB letöltés a "Tonline normális" forgalom tízszerese. Tehát Tonline elfogadott "korlátlan" forgalma 15-20GB. Bravó.
    Remélem a többi szolgáltatónak több marketing esze van / lesz.
  • Picador
    #19
    Jaja. Cégek is lehetnek akár, akiknek nagy a fileforgalma. (pl. levelezés csatolt videókkal, én kapok naponta 4-5-öt 2/db). Egész könnyen összejöhet ilyen mennyiség manapság...
  • avman
    #18
    sajnos kevéske tapasztalattal rendelkezel, mivel nem csak 2 cd-s avi szutykok léteznek a világon.
    és hozzátenném, havi 120 gigás forgalamt bonyolítok, anélkül, h valaha is pénzért írtam volna dvd-t vagy akár játékot töltenék le. szóval attól mert neked szegényes a fantáziád még lehet másképp, mint gondolod.