340
-
BiroAndras #340 "Amikor az Xp kijött én még a 266 Celeronommal robogtam előre, és a vadiúj gépemre sem ez került fel hanem a Windows 98 Se"
Én meg az XP hivatalos megjelenése ELŐTT 2 hónappal már azt használtam, és a kezdetektől elégedett vagyok vele. -
dcyrax #339 Nekem az a véleményem, hogy 2006 ig még bármi megtörténhet, és én sem váltottam azonnal amikor kijött egy új oprendszer. Amikor az Xp kijött én még a 266 Celeronommal robogtam előre, és a vadiúj gépemre sem ez került fel hanem a Windows 98 Se . Szerintem jó oprendszer lesz a Vista a Linuxról meg az a véleményem hogy az apple és a Windows után kullog. Jómagam is használtam linuxot régebben, de a multimédiás programok telepítése közben mindíg összeomlott a rendszer. Az a másik dolog hogy a linux és a böngészőji nem ismerik a Veranda betűtípust, ami elég idióta kinézetet kölcsönöz a böngészett weboldalakra, persze én mindenre nyitott vagyok ha egy napon otthagyja a linux a windowst én is azt fogom venni, és küldöl pénzt gates bácsinak, hogy azért mégse haljon éhen. -
#338 "bérember"? Nem vagyok az MS embere, csak már elegem van a sok fikázóból akik a
saját lámaságukat is a MS-on akarják számonkérni.... Fröcsögő szájjal üvöltik hogy a Win milyen szar...stb stb
Bill Gates 20 dollárból kezdte egy rozzant garázsban... most a világ legnagyobb szoftvercégének az elnöke... lehet emiatt utálni... de egyet nem tagadhat senki nem kis üzleti érzékkel rendelkezik!! -
BiroAndras #337 Egy fontos dolgot találtam, amit kiemelnék :
"For example, Windows Vista supports synchronous cancellation of I/O requests. This feature enables applications to recover when a required resource is in use by another application, thus eliminating a common cause of unresponsive applications."
Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy végre nem fog percekre leakadni egy program (vagy az egész rendszer) egy hibás CD, vagy egy bizonytalan hálózati kapcsolat miatt. -
BiroAndras #336 http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29556&count16=1
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29501
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29457
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=29446&count15=1
http://www.microsoft.com/windowsvista/default.mspx -
#335 "Tehát mondj néhány "ficsört" de ne azt,hogy igy csillog meg úgy csillog,hanem valódi előnyt a régebbi rendszerhez képest."
Javaslom a #284-es hsz-t.... -
Derapo #334 Igen 42,43. Hozzászólás.Szófecsérlés... -
Derapo #333 Te biztos itt a májkrémszoft embere vagy.Arról meg nem én tehetek,hogy sok olyan ebmer van aki csak próbál villogni,hogy mindenféle hülyeséget írogat mint például te.Én igaz nagyon kevés témához szoktam hozzászólni,ha megfigyeled csak akkor szoktam szólni ha valami nagyon bassza a csőrömet.Például én néha szoktam dolgozni is és nem mindig érek rá a gép előtt csücsülni mint te.De a szabad véleményformálás mindenkinek a joga.Ha az ilyen bér emberek mint te nem tudnak normálisan( ismered a szót? ) Reagálni egy véleményre,akkor szerintem itt ők az ugatógépek.És ha elolvastad volna a hozzászólásomat( igen az az volt nem mint a tiéd )akkor kitűnne belőle,hogy a kérdésem komoly volt. Tehát mondj néhány "ficsört" de ne azt,hogy igy csillog meg úgy csillog,hanem valódi előnyt a régebbi rendszerhez képest. -
#332 Derapo.... hm 41 hozzászólás 1 év alatt.... (újjabb ugatógéppel gazdagodtunk)
Derapo az ilyen embereknek mint te ugyis hiába magyarázná az ember... a tájékozatlanságodat meg inkább szégyelni kellene nem dicsekedni vele..
Egyébként azon a konfigon nem létezik hogy lassú volt.... ennél "szerényebb" gépem van és mágis tökéletesen fut rajta -
Derapo #331 Mondj néhányat!És azért a telepítőképernyőt nézegetni majd két órán át...hááát nemtudom.Akkor is ez egy kul ha még béta is. -
BiroAndras #330 Egy picit többről van itt szó, mint egy új skin. De persze ahhoz, hogy ezt észrevegye az ember nem elég egy bétát nézegetni 2 percig.
És újra: EZ EGY BÉTA. Teljesítményt és stabilitást nézni értelmetlen. A célja az új fícsörök bemutatása (ami nem cask az átlátszó ablak). -
Derapo #329 Ja!Igaz a proci extreme hideg volt: 30 fokos.De kiváncsi lettem volna,hogy a videokari mennyi.
Ja és az konfigomon halál lassú volt.(AMD64 3400+@2590MHz./1GB ram/Gef 6800GT 256MB.)
Ez mire kijön lehet,hogy átlagos konfig lesz de nemhiszem. -
Derapo #328 Nos,engem nem győzött meg a vista.Olyan mint az xp egy jó skinnel.Arról nem beszélek mekkora helyet foglal,meddig "telepszik".Ez nem lesz nyerő.Az xp még csak-csak de ez már egy kalap kula. -
#327 Te biztos vmi scriptkiddy vagy, aki csak 95ös winre tud vírust nyomatni.. -
Mihail #326 a hwswn azt írták h most akkor mégiscsak gyorsabb lesz a nredzser?
de akkor miért igényel több memóriát? a gyorsaság nem azt jelenti h
u.annyi memóriával nagyobb teljesítményt lesz képes a rendszer elérni?
mit gondoltok majd az újabb aktiválással, meg a hasonló védelmekkel kapcs? lehetséges h ez a rnedszer mégjobban felügyeli majd a felhasználó tevénykenységeit és megint infókat küldözget a világhálóra ha csak nem tiltja le az ember újra azokat a bizonyos szolgáltatásokat? -
dcyrax #325 Ez a Windows Vista elnyerte a tetszésemet Én nem azért részesítem előnyben mert a win az jobb hanem azért mert miníg is azt használtam. -
#324 FTeR: Thx. :)
NuCLEARScoRp: Az is teny, hogy Sztalin kinyiratta fel Oroszorszagot... :) (bocs, csak vicc). -
FTeR #323 akkor meg ne reklámozd. -
#322 Ez nem büszkeség... mindössze tény -
#321 No comment -
FTeR #320 baz, legalább büszke ne legyél rá.
(h4x0r a linuxával éppen lehetne, de te nem) -
FTeR #319 jaj, nem is! a legegyszerübb, ha a propertyben a opacity-t 0%-ra veszed és akkor olyan mintha ott sem lenne :)
ezt már w95 alé is lehetett (3.1-et nem próbáltam :P), csak nemsok értelme volt/van :) (mert egy szimpla átlátszóság csak zavarja a látványt - 90%-tól lefele, de a föllött meg mintha nem is lenne:)) -
#318 In medias rex, amen... :) -
#317 Annyira nem gaz. Ezt egy AMD-K6-2-esen probaltam, eleg turheto volt. Persze csak pszeudo-atlatszo, azaz csak a hatterkepet mutatja (ablak fole viszed, akkor is :) -
#316 Eddig még nem adtam ki pénzt szoftverért... ezután se fogok..
amint kijön a magyar Vista, XP megy a süllyesztőbe... -
FTeR #315 ja, és mozgatáskor paks leég (főleg ha több ablak is van mögötte). -
FTeR #314 kb 7 "egetrengető" újdonságot jelentettek be pár éve, ebből 2 nem lesz benne a megjelenéskor, de pl a szerver változatban és a desktop sp1-ben már igen.
nem azért hagyták ki, mert nem készűltek el vele, hanem nem fejlődött olyan ütemben a hw, mint előrejelzésekből várni lehetett, így a belőtt konfig elmaradt. -
#313 Ezt viszont egy fuggvennyel le lehetett kerni. :)~ -
FTeR #311 :) de ha nem tudod mi van mögötte, akkor már nem megy :) -
FTeR #310 egyébként se vennéd meg, úgyhogy semmit nem számít :) -
#309 A legegyszerubb erre at atlatszosagra az volt, ha a hatteret bemasoltad a progi ablakaba. Persze Delphi alol... :) -
FTeR #308 nem szokás a témában olvasgatni, úgyhogy nem tudok más könyvet... -
#307 Igen. De neked is GPDL (General Public Documentation License) alatt kell kiadnod.
Mellesleg smv es meg valaki kerdezett arrol, hogy hogyan mukodhet a sok kernelfejleszto hatekonyan egyutt. -
#306 Akkor meg pláne nem sok újdonságot hagytak benne!
Én biztos nem veszem meg, hát te?;)))) -
#305 Szerintem nem elfogult, elég sok oldalon keresztül foglalkozik olyan példákkal amikor egyértelműen NEM az opensource a nyerő.
Egyszerűen ez a könyv nem arról szól, hogy most akkor így kell üzletet csinálni, meg úgy fejjük meg a júzert, arra van kismillió másik marketinges szutyok. De hány másik könyv foglalkozik rendesen azzal, hogy földi halandónak elmagyarázzák az szabadforrás lényegét?
Tudsz ezenkívül még másikat mondani?
-
#304 "Te már tesztelted a végleges verziót? Honnan tudod, hogy nem lesz javulás?"
Természetesen én sem teszteltem.
De a M$ eddigi PR tevékenységét ismerve, már rég telesz(ó)rták volna a médiákokat, hogy most aztán már télleg felszabadícsák végre a gépben levő erőforrásokokat, ha lenne valami a tarsolyukban.
Természetesen valami javulást lehet tapasztalni, kérdés hogy ez anyagilag mennyire éri meg az embereknek.
Sajna se pozitív se negatív kényszer (pl mint anno a y2k) nincs ami egy ilyen kicsikét jobb OS megvételére ösztönözne.
Nem azt fikázom, hogy hú de szar lesz. Nem lesz az.
De nekem úgy tűnik azért annyira nem is lesz nagy szám.
Szerintem -
#303 Addig működik amíg a többség betartja, amíg az emberek közötti egüttműködésnek (társadalmi tőkének) nagyobb az értéke az emberek szemében, mint valami más haszonnak.
Ha csak kevesen kapnak vérszemet, a rendszer még elviseli, ha túl sokan akkor összeomlik.
De ez nem újdonság, csak körül kell nézni, ez folyik a világban.
Azon persze el lehet filózni, hogy meddig lehet élősködni a környezeten/másokon. Szerintem nem lehet a végtelenségig.
Remélem az emberek többsége előbb rájön erre, mint hogy vissza kelljen térnünk az abakuszhoz, meg a kőbaltához. -
#302 Az új fájlrendszer nem lesz benne, de ezt már nem egyszer elmondta a MS. Amugy megint tévedsz, mert a WinFS nem egy totál új fájlrendszer lesz, hanem a jól bevált NTFS kiegészítése/kibővítése.... -
FTeR #301 talán egy ilyen elfogult, majdhogynem egyoldalú irományt talán mégse kéne kötelezővé tenni.
az író egyértelműen abból indul ki, h mennyivel jobb a linuxos megoldás mint a kereskedelmi.
nem azt mondom, h nincs igazság abban amit mond, de egyértelmüen önmaga igazolása az egész.
(még csak valahol a felénél tartok) -
BiroAndras #300 "Lehet persze, hogy tökéletesen új alapokra helyezték az OS-t, csak ennek ugya semmi értelme a programozók őrületbe kergetésén kívül, mert látványos javulást már nem fog tapasztalni a júzer ebben a tekíntetben, pl az XP-hez képest."
Te már tesztelted a végleges verziót? Honnan tudod, hogy nem lesz javulás?