Lelassíthatja a PC-piacot a Windows Vista
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én meg az XP hivatalos megjelenése ELÕTT 2 hónappal már azt használtam, és a kezdetektõl elégedett vagyok vele.
saját lámaságukat is a MS-on akarják számonkérni.... Fröcsögõ szájjal üvöltik hogy a Win milyen szar...stb stb
Bill Gates 20 dollárból kezdte egy rozzant garázsban... most a világ legnagyobb szoftvercégének az elnöke... lehet emiatt utálni... de egyet nem tagadhat senki nem kis üzleti érzékkel rendelkezik!!
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
"For example, Windows Vista supports synchronous cancellation of I/O requests. This feature enables applications to recover when a required resource is in use by another application, thus eliminating a common cause of unresponsive applications."
Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy végre nem fog percekre leakadni egy program (vagy az egész rendszer) egy hibás CD, vagy egy bizonytalan hálózati kapcsolat miatt.
Javaslom a #284-es hsz-t....
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Derapo az ilyen embereknek mint te ugyis hiába magyarázná az ember... a tájékozatlanságodat meg inkább szégyelni kellene nem dicsekedni vele.. <#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2><#vigyor1>#vigyor1>
Egyébként azon a konfigon nem létezik hogy lassú volt.... ennél "szerényebb" gépem van és mágis tökéletesen fut rajta
És újra: EZ EGY BÉTA. Teljesítményt és stabilitást nézni értelmetlen. A célja az új fícsörök bemutatása (ami nem cask az átlátszó ablak).
Ja és az konfigomon halál lassú volt.(AMD64 3400+@2590MHz./1GB ram/Gef 6800GT 256MB.)
Ez mire kijön lehet,hogy átlagos konfig lesz de nemhiszem.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
de akkor miért igényel több memóriát? a gyorsaság nem azt jelenti h
u.annyi memóriával nagyobb teljesítményt lesz képes a rendszer elérni?
mit gondoltok majd az újabb aktiválással, meg a hasonló védelmekkel kapcs? lehetséges h ez a rnedszer mégjobban felügyeli majd a felhasználó tevénykenységeit és megint infókat küldözget a világhálóra ha csak nem tiltja le az ember újra azokat a bizonyos szolgáltatásokat?
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
NuCLEARScoRp: Az is teny, hogy Sztalin kinyiratta fel Oroszorszagot... 😊 (bocs, csak vicc).
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
(h4x0r a linuxával éppen lehetne, de te nem)
ezt már w95 alé is lehetett (3.1-et nem próbáltam 😛), csak nemsok értelme volt/van 😊 (mert egy szimpla átlátszóság csak zavarja a látványt - 90%-tól lefele, de a föllött meg mintha nem is lenne😊)
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
amint kijön a magyar Vista, XP megy a süllyesztõbe...<#nevetes1>#nevetes1>
nem azért hagyták ki, mert nem készûltek el vele, hanem nem fejlõdött olyan ütemben a hw, mint elõrejelzésekbõl várni lehetett, így a belõtt konfig elmaradt.
Mellesleg smv es meg valaki kerdezett arrol, hogy hogyan mukodhet a sok kernelfejleszto hatekonyan egyutt.
Én biztos nem veszem meg, hát te?😉)))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Egyszerûen ez a könyv nem arról szól, hogy most akkor így kell üzletet csinálni, meg úgy fejjük meg a júzert, arra van kismillió másik marketinges szutyok. De hány másik könyv foglalkozik rendesen azzal, hogy földi halandónak elmagyarázzák az szabadforrás lényegét?
Tudsz ezenkívül még másikat mondani?
Természetesen én sem teszteltem.
De a M$ eddigi PR tevékenységét ismerve, már rég telesz(ó)rták volna a médiákokat, hogy most aztán már télleg felszabadícsák végre a gépben levõ erõforrásokokat, ha lenne valami a tarsolyukban.
Természetesen valami javulást lehet tapasztalni, kérdés hogy ez anyagilag mennyire éri meg az embereknek.
Sajna se pozitív se negatív kényszer (pl mint anno a y2k) nincs ami egy ilyen kicsikét jobb OS megvételére ösztönözne.
Nem azt fikázom, hogy hú de szar lesz. Nem lesz az.
De nekem úgy tûnik azért annyira nem is lesz nagy szám.
Szerintem
Ha csak kevesen kapnak vérszemet, a rendszer még elviseli, ha túl sokan akkor összeomlik.
De ez nem újdonság, csak körül kell nézni, ez folyik a világban.
Azon persze el lehet filózni, hogy meddig lehet élõsködni a környezeten/másokon. Szerintem nem lehet a végtelenségig.
Remélem az emberek többsége elõbb rájön erre, mint hogy vissza kelljen térnünk az abakuszhoz, meg a kõbaltához.
az író egyértelmûen abból indul ki, h mennyivel jobb a linuxos megoldás mint a kereskedelmi.
nem azt mondom, h nincs igazság abban amit mond, de egyértelmüen önmaga igazolása az egész.
(még csak valahol a felénél tartok)
Te már tesztelted a végleges verziót? Honnan tudod, hogy nem lesz javulás?
Elnézést a Sorokért😊
Elnézést a Sorokért:)
"Ez egy fajta betyár becsület."
ez addig mûködik, míg valaki vérszemet nem kap.
Ez egy fajta betyár becsület.
Módosítani módosíthatsz, hozzáadhatsz, meg amit akarsz, de itt nem mûködik az a lenyúlósdi, ami a "Nagyok" világában. Mert ha pl a historyból "véletlenül" kifelejted a korábbi alkotókat, és ezt sokszor megcsinálod, akkor bizony egy idõ után ki leszel közösítve, azok akik ebben a világban számítanak, nem fognak veled szóbaállni.
Az open világában rengeteget számít a hirnév, amit valaminek az alkotásával tudsz megszerezni, és a becsület, amit mások tiszteletben tartásával tudsz megtartani.
Sajnos a "nagyok" világában ez se mindíg van így.
Röviden, egy projekt továbbvitelét/átvételét csak a korábbi projekt tulajdonos beleegyezésével csinálhatod. Vagy persze javasolhatsz változtatásokat, megadhatot neki azt amit dolgoztál, hogy õ adjon ki új verziót (aminek a historyájában viszont fel kell hogy tüntesse a neved).
Bocs, hogy belepofiztam😉
Szoktam.
Viszont legyen halványabb meg átlátszó, de ez a blur effekt felesleges...
a szimpla átlátszóság már w95-re is volt, xp-re legegyszerûbben nvidia (ha van) driveren keresztül elérhetõ (abban még virtuális terminálok is vannak...), de akár a saját megírt programodban is bármikor állíthatod, akár külön külön minden konponensre.
tesztek azt mondják, h egy mai közepes gép szépen meghajtja.
vistában állítható lesz a teljes ablak átlátszósága, de az alapértelmezett skinnek csak a keret/fejléc/toolbar részén lessz ez a üvegtorzításos effekt (blur az üvegen).
ez alatt azt érted, h a szerzõ engedélye nélkül eszközölhetek benne akár néhány karakteres változtatást és onnantól a sajátomként terjeszthetem (esetleg az irodalom jegyzékben megemlítem az eredeti szerzõt)?
Egyébként ez nem az Avalon? Mármint a win ablakkezelõje. Vagy az is csak késõbb lesz? Vagy névváltoztatás?
Mind1. Egyenlõre KDE jobb...
Mert KDE 3.4-ben már régóta van fasza átlátszóság, csak ott is Paks kell hozzá...
"Rengeteg újdonság
A teljesség igénye nélkül következzen néhány szembetûnõ újdonság...
...Az elsõ meglepetést az jelenti, hogy az Aero Glass, a Windows Vista új felhasználói felületének 3D gyorsítással és áttetszõ tüköreffektekkel ellátott változata azonnal bárki számára elérhetõ a bétában, amennyiben DirectX 9 kompatibilis grafikus kártyával rendelkezik...
Megváltozott a start menü, mostantól a kinyitogatható megjelenítés helyett egy scrollozható, fa-szerû megjelenítéssel találkozhatunk, amit lényegesen könnyebb átlátni és használni is, akár sok program feltelepítése után is...
Továbbra is a Windows Explorer segítségével lesz lehetõségünk a fájlrendszeren belül bolyongani, azonban most már a könyvtárak ikonjában 3D-ben megjelenik néhány benne szereplõ fájl elõnézeti képe, ez alapján pedig hamar rájöhetünk, hogy abban van-e, amit keresünk..."
Hahahaha "rengetegújdonság" és megint csak hahahaha😉
Bocsesz, de eddig ez nekem egy marha erõforrás igényes új szkin -az más kérdés hogy jól beépítették az OS-be.
"Energiatakarékosság és gyorsaság
A Windows Vistában több megoldással is találkozhatunk, amik kifejezetten az energiatakarékosságot helyezik elõtérbe. Megjelent egy új lehetõség a számítógép kikapcsolására: az alvás...
Bizonyos területeken a Vista bétája már most gyorsabb, mint a Windows XP. A rendszer memória- és szálkezelése sokat javult, ..."
Ez meg egy combosabb patch!!!!
Lehet persze, hogy tökéletesen új alapokra helyezték az OS-t, csak ennek ugya semmi értelme a programozók õrületbe kergetésén kívül, mert látványos javulást már nem fog tapasztalni a júzer ebben a tekíntetben, pl az XP-hez képest.
Ha kifizetsz jó pár ezrest ezért, az a te bajod. Persze varezben roppant olcsó, mert sörvízpek áron megkapod és akkor talán még igazad is lenne.😉)))
De ez a jelenlegi állapotok szerint, akkor sem fogja megérni az árát, az akinek fizetnie kell majd érte, körberöhögi a M$-t!!!
Amúgy hogy tud egy rendszer energia takarékosabb lenni, amikor csak ahhoz, hogy megmozduljon egy erõmû kell?
De ez már télleg csak kekeckedés.
"Ezek alapján is egyértelmû... nem kevés újítás várható a Vista-ba, pedig az itt felsorolt dolgok még messze nem a végleges állapotot tükrözik."
Ja, ha te mondod; és hol van pl az új fájlrendszer, amit ígértek?
De talán jobb is, senkinek nem hiányzik az a mizéria, amit az NTFS-el is csináltak.