854
  • Lteebee
    Amúgysem szokták bántani.
  • Jeff Gordon
    meg is uszta azzal,nem fogják bántani,pláne Öt és pláne most.
  • Istencsászár
    Dennis: az emberek hibáznak
    A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis úgy véli, hogy egyértelműen a csapat hibája volt, hogy Lewis Hamilton vétett a szabályok ellen a Brazil Nagydíj első szabadedzésén.

"Ez egyértelműen a csapat hibája volt. Lewis ment egy felvezető kört az esőgumikkal, majd egy másik szettet kapott. Ez száz százalékban a mi hibánk volt. Bár megszegtük a szabályt, nem tettünk előnyre szert. Két másik versenyzőnél is hasonló hibát vétettek."

"Buta hiba volt. Az emberek hibáznak. De mivel megszegtük a szabályt, vállaljuk a felelősséget." – jelentette ki Dennis.

"Bízom benne, hogy a versenybírók ezért nem veszik el a konstruktőri pontjainkat – ó, pillanat, már megtették."

Mondjuk mekkora szenzáció h ment egy felvezető kört, ahogy Button és Sato is, de a lényeg h Hamilton:), ezeket az ügyeket pénz büntetéssel szokták lerendezni, nemértem minek kell csinálni a műsort...
  • lac coo
    Igaz :)))
    Bár manapság elég mókás McLaren szurkolónak lenni :))))
  • Lteebee
    Fun = móka.
    Fan = rajongó.
    :)
  • lac coo
    McLaren fun-ok !! :)))
    Ha van valakinek olyan képe a 2007-es F1 autóról , Hungaroringen , amin nagyjából felülről és középről látszódik a kocsi, az ossza meg velem .Modellezéshez kellene .

THX !
  • Istencsászár
    Én nem láttam róla hírt, csak annyi h fellebbeznek, azóta semmi.
  • Max7
    =( valami konkrét induok is volt vagy csak elutasították a fellebezést?
  • Istencsászár
    Nem.
  • Max7
    sziaztok! nem járok a f-1 topikba és valahogy lemaradtam kicsit vagy csak nem fgyeltem az ügyre! tul képpen most a meki megkapta a botrány utáni pontokat vagy sem? :S
  • Lteebee
    Nagyon rosszul döntöttek, de emlékezetem szerint nem szoktak jó döntést hozni, amikor gyorsan kell.
    A Ferrarinál meg éppen ez megy/ment jól.
    Ross Brawn a nagy mestere a hirtelen váltásoknak.
  • Max7
    most tényleg úgy jön l mintha megkielenes lennék de nekik drukolok illetve mintha alonzo ellenes lennék pedig ő is a mekinél van, de van valami 15 másodperces szabály is hogy ilyenkor emg kell várni míg letellik ez az idő! tehát elvileg senki nem szegett szabályt!

amúgy emg jobban járt volna a meki ha engedik alonsot engedik hamiltont és lerendezik elől! így buktak 3 pontot mert alonso is ott let volna 2. ehlyen illetve ha nem fogadják el a fellebezést akkor buknak most 15 pontot szal ....... tényleg cseszegetik őket!
  • Lteebee
    Nemigen költök sajtóra.
    Szerintem a magukat ma újságíróknak nevezők jobb, ha éhenhalnak, hátha egy következő generáció majd tényleg újságot-ír.
  • Istencsászár
    Amugy érdemes az F1 Racing augusztusi számát megvenni, benne van a fél évi pilóta értékelés + statisztika indokokkal stb, meg egy olyan összeállítás amiben megkérték a pilótákat h rajzolják le a csapattársukat:), az is benne van az összes, van jópár vicces:)
  • Istencsászár
    Büntessék őket a szabálytalanságokért, ha tudják. A pályán meg had csinálják egymással azt amit akarnak, ahhoz nemsok köze van az FIA-nak, elég ha Ron agya forr miattuk amikor lököttek. Nem lökték ki egymást nem csináltak semmit sem, csak makacsok voltak mind a ketten, akárhogy is nézzük csak maguknak csinálták a bajt, a pont megtagadást meg most sem értem mirefel.
  • Lteebee
    A cirkusz nem zavar, kell a plebsnek, hogy legyen min szájtépni, meg többszázat böfögni f1-topicba.

Ha olyan nagyon rájuk szálltak volna, lenne bünti a kémkedés miatt is.
  • Istencsászár
    Lehet én vagyok korlátolt de egy csapatnál minding van egy pilóta aki egy helyzetben kedvezményezett a másik kárára, akkor most büntessük végig a bagázst?

Fl van fújva az egész, rá szálltak a csapatra, a pilótákra, a média nyomás alatt tartja őket, ami nem tesz jót nekik. Ez az egész "szar" ahogy van, nem a versenyzésen van a hangsúly hanem minden máson, ami nemjó senkinek.

Csak ránéztem egy oldalra, mai 4 hír : Alonso vs Hamilton, Alonso elmegy a Mekitől?, Ultimátum a Mekinek? stb... hírekkel foglalkozik...

Ez nemjó.
  • Lteebee
    A csapatot azért büntették meg, mert kedvezett alfonznak.
  • Istencsászár
    Tiszta melodráma:)

Nemértem az FIA nagy fellángolását ezen, mi a baj azzal ha egymást szivatják? jó kapjon hely büntetést azért mert csapaton belül pofozzák egymást, de ez a nemadok pontot dolog nagyon erőltett, és egyben vicces is.

Ha egyik odamegy hozzá és levágnak egymásnak egy pofont akkor kizárják a csapatot? -.-

Nem EU kompatibilis.

/ Köszi de annyira nemkell a torrent, nemlátom olyan érdeknesenk az esetet, versenyt megnézem azt kész:) /
  • Lteebee
    "akkor egyértelmű volt hogy ron illetve a csapatban alonso műszaki mitom én mije utasítást adott hogy várjon 15másodpercet a boxban és ha lejár az idő akkor induljon el,"

Nos ezért kapott a csapat büntit és szerintem ennek okán nem alfonz, hanem a csapat akadályozta hamit.
    Szóval én egyetértek a csapat büntetésével, de nem értek egyet a hátrébb sorolással.
  • Max7
    Bocsi a vége kicsit átment anyázásba :(
  • Max7
    Torrentezel? A bith***n-en fent van 1 giga a film! Van hozzáférésed az oldalhoz? Ha nincs de torrentezel akkor szívesen átküldöm neked a torrentfájlt amit letöltök leszeded visszaosztod legalább 0.5-ös arányig és én utánna torrent past vűltoztatok..... ha neked így emgfelel keress emg privátban és a többit lebeszéljük ott!

Annyit amúgy hozzáfűznék, hogy érdemes megnézni ha nem is az egészet de az időmérőt mert tanulságos! Nálunk itthon rohadt nagy vitát okozott köztem és faterom között mert faterom váltig álította hogy hami egy faszkalap én meg váltig álítottam hogy nem biztos hogy ő volt a hibás illetve ha saras is volt akkor is nem csak ő!

//család is lemaradt az időmérőről//

Aztán amikor a futam elött viszajátszogatták akkor egyértelmű volt hogy ron illetve a csapatban alonso műszaki mitom én mije utasítást adott hogy várjon 15másodpercet a boxban és ha lejár az idő akkor induljon el, közben az az ember aki a tárcsával jelez a pilótának hogy mennyi van még hátra a boxkiálásból már rég felemelte a tárcsát intett neki 1x eltelt 5 másodperc és intett neki még egyszer de akkor a második integetésnél (egyértelműen maga felé hogy induljon el alonso) akkor már folyamatosan integetett hogy felfogja alonso hogy indulnia kéne!

Ez miatt hamilton 2 másodpercel csúszott le arról hogy számítson az utolsó gyors köre!

Bűntetés bővebben: Végyül úgy döntött a FIA hogy alonsó szándékosan akadájozta hamiltont igy az első helyről visszasorolták a 6. helyre illetve közvetlenül a futam elött 1-2 órával jött a papír a mekihez hogy továbbá azt a büntetást kapják hogy akár hány pontot szerez a két fiu eggyüt a konstruktőri világbajnokságban most nem kapőnak pontot (15 pontot jelent ez most), de a meki felebbezett!

Ami még a bűntetéshez tartozott hogy nem csak pontot nem kaptak de trófeát se (ham lett az első tehát járt volna a mekihez) de nem mehetett fel a csapatól senki és nem vehette át!

Ha a fellebezésnek helytadnak akkor a fia odaadja a trófeát és a 15 pontot a mekinek (én a szeme közé köpnék a FIA vezetőségnek és megmondanám hogy nem voltak korektetk ha a versenyző hibázik és bűntetik akkor csak őt böntessék és ne mellete még a csapatot is és basszák meg azt a 15 pontot mert ha még 2 versenyen nem szerez pontot a meki akkor sem előzik meg a pontversenyben csak utolérik őket :D)
  • Lteebee
    Nos, a megegyezés úgy szól, hogy egyik futamon hami, másikon alfonz marad kinn egy körrel tovább az időmérőn az utolsó kerékcseréig/tankolásig.
    Most alfonzon lett volna a sor, de hami felrúgta a megállapodást, ezért alfonz és csapata feltartották, hogy utána hami már ne érjen körbe az időmérő ideje alatt.
    Alfonzot ezért hátrasorolták.

Szubjektíven: nem kellett volna lealacsonyodni és meg kellett volna elégedni egy esetleges második pozícióval a startnál.
    Így most van egy sunyi, meg egy forrófejű pilóta a mekinél, de mindenesetre rosszban vannak.
  • Istencsászár
    Valaki összfoglalná mivolt a 7égén a csapattal?

/ Olaszországban nyaralt, semmit sem látott hallott /

Persze kultúráltan ha lehet fika és anyázás nélkül, csak a tényeket.
  • andaxxin
    Alonso 1 rohadt szemét tetü patkány.
    Nem engedte be Hamiltont a boxba.
    Micsoda 1 mocsok.
  • Lteebee
    Kicsit a doppingoló bringások és atléták jutnak eszembe.
    Valszeg mindegyik csinálja, csak némelyikről ki is derül.
  • [Jakuza]
    Mindegy a FIA vezetoje fellebezett a Ferrari helyett mivel o megtehette a Ferrarival ellentetben.
    Remelem most jol rahuzzak a MC"Lie"renre a vizes lepedot, ahogy megerdemlik ezutan az iparikemkedes utan. ;P
  • Lteebee
    Ha euroszázezreket költök és ezer órákat áldozok fel fejlesztésekre, majd a versenytársam egyik fejlesztőjénél találom meg a titkos anyagaimat, majd én sem értek egyet valami gittegylet döntésével.
  • Istencsászár
    Nem fellebbez a Ferrari

A Ferrari feljelenti a McLarent
  • Lteebee
    Hogyhogy semmit?
    Honnan tudod?
    Engem nem az érdekelne, amit cirkuszként elénk dobnak.
  • G_ArchAngel #744
    ad1 - pénzbüntetés
    ad2 - kötelezhetik a FIA-t újratárgyalásra
    ad3 - eljárást indíthatnak a FIA ellen

a FIA döntésébe nem szólhatnak bele, de ha nem korrekt, akkor az egész szövetséget elmeszelhetik...
  • Istencsászár
    Semmit, állítólag nem fellebezhetnek, de most feljelentik a Mekit ( addig üsd amig meleg alapon ), bár egy külső bíróság ha oda kerülne a dolog, max pénzbüntit adhat nekik, ha azt bebizonyítják amit az FIA nemtudott... valahogy nemértem ezt a lépést, honnan lenne bizonyítékuk? vagy már ott is megy a simli... hülyeség ez az egész, nemhogy a két jómadárral foglalkoznának... 7végén ugyis össze lehet csapni a pályán, ha a Ferrari nyer örülnek és a Meki szemére vethetik, ha nem nyernek akkor megy tovább a mutogatás.
  • Lteebee
    Kiváncsi vagyok, mi volt az alku.
    Mit kaphatott a Ferrari cserébe?
    2007-et? 2008-at?
  • Istencsászár
    A Ferrari nem fellebbez...

Felkerült az i-re a pont.
  • Istencsászár
    Nem arról van szó, minden csapat simlizik és ezután is fog, csak ez most kiderült, de mondom itt már nem lehet tudni mi történt, mert csak a két oldal fröcsögését lehet olvasni, meg a hivatalos maszlagot, amiben semmi konkértum nincs. A meghallgatás alatti anyagokat adják abban minden le van írva és talán a nép is megérti miért döntöttek igy, mert ennek sose lesz vége.
  • mesor
    Nekem az a véleményem az egészről, hogy ez az egész kém ügy csak mese. Kellet a felhajtás a verseny pályákon kívül is, hogy esetleg egy olyan ember is leüljön F1-et nézni aki nem szokta hátha hall valami új infot a "kémügyről". Ezért nem fog a többi csapat lobbizni a McLaren ellen mert mindenki benne van. A népnek kell a cirkusz!

Gondoljatok bele, ha nálatok lenne több 100 oldal titkos anyag akkor a sarki fénymásoló boltba menétek másoltatni az egészet? Ráadásul angliában ahol az utolsó segghülyének is feltünnének a ferraris papírok. Baromság... :)

Kizárás meg egyértelmű hogy nem lesz, nem hülye az Ecclestone hogy a két élcsapat kizárása esetén az áldását adná rá. Nem akar ő a saját üzletének ártani!
  • lac coo
    A felhasznált vagy fel nem használt adatokon nem is lovagolom,, kezdettől fogva tudta mindeki , hogy ezt lehetelen bizonyítani .....
    De ha tudomásomra jut , hogy egy emberem sok millo dolláros ipari kémkedésben sárok, ami mellesleg nagyon sokat lendíthet a csapatomon is, akkor ha nem akarok balhét és nem akarok örök életemre becstelen lenni a többiek szemében, abban a percben kirúgom, feljelentem , felhívom Börnit vagy az atyaúristent , hogy itt hatalmas disznóság van ...

Ők ezt nem tették meg, ez tény, ezt nem kell bízonyítani, ők is bevalották , igaz csak akkor mikor már a nyakukon volt a hurok, előtte ők nem tudtak semmit, ott sem voltak :)))

Ez dolog miatt a polgári perben hatalmas fenékberúgásra számíthatnak, és akkor elő áll egy érdekes helyzet: a FIA szerint semmiben nem marasztolhatók el, a bíroság meg bünpártolásért, meg még gondolom több vádban bűnösnek mondja ki öket .
  • Istencsászár
    Dehogy:), beszélgetni szabad, azzal sosincs gond, mindeki máshogy látja, de abban egyezzünk ki hogy amig nem tudjuk a pontos dolgokat, és csak az eredményt vágják hozzánk addig nehéz reális és igaz következtetést levonni. Abban senki sem kételkedik hogy rosszul tették amit tettek, de nem bizonyított, vagyis nekünk nincs semmi róla hogy ítélkezzünk a csapat vezetői és szakemberi felett.
  • lac coo
    Na jó, befejezem mert agyvérzést kapok, meg még a végén megharagszol rám, mint régi Mercedes fun ;)

Csak dühitő , hogy ilyen dolgok megtörténhetnek ....
  • Istencsászár
    Az ember meg vall eskü alatt, de ez senkit nem érdekel

Mit vallott? mit vallottak? mi volt a 30 kérdés? 1átalán mi a francól tudnok mi? semmiről.