Dark Messiah of Might & Magic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
Ez az Arx Fatalisban ugyanígy megvolt. 😊
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
már nagyon várom
Yang: Skandi- senior shao wari
Barny, 20:58 - PC - Játék: FPS
(Playdevil) A Playdevil honlap boszorkánymesterei hosszas készülõdés után ellõttek egy masszív mentális detektálás varázslatot, majd a sarokban, megkötözve ficánkoló Romain de Waubert de Genlis producerre és Raphael Colantonio, Arkane Studios vezérigazgatóra irányították az örvényt. Az így kinyert információt tekercsekre jegyezték, majd szõrmadárpostával fellõtték a netre.
Ha összegezned kéne a Dark Messiah of Might&Magic alapját adó koncepciót néhány mondatban, hogyan tennéd meg?
Miként élnéd meg, ha egy küzdelemmel teli fantasy univerzumban élnél? Az erre adandó válasz szolgáltatta a játék alapötletét. A belsõnézetes perspektíva segítségével pedig sokkal meggyõzõbb élményt tudunk adni a játékosoknak. FP módban nem látod a hátad mögötti árnyékokban bújkáló szörnyeket, és amikor egy sárkány lábához érsz, csak akkor jössz rá, hogy a kélgyó tényleg 5 emelet magas.
A játék alatt a Valve Source engine-je mocorog. Miért döntöttetek e mellett?
2003-ban még javában a saját technológiánkat készítettük. Egy játék show alatt néhány Valve-os sráccal találkoztunk, akik rajongói voltak az elsõ játékunknak, az Arx Fatalis-nak. Meglátogattuk a pavilonjukat, és lenyûgözött minket az ott futó demo, ekkora határoztuk el, hogy elkezdünk velük tárgyalni a licenszelésrõl.
A Valve rendelkezésünkre bocsátotta a Source-ot még a korai stádiumában, mielõtt elkezdték volna hivatalosan is licenszelni. A technológia mindent ötvöz, amire szükségünk van: szuper realisztikus renderelés, kõkemény fizika, fejlett multiplayer architektúra és rugalmas a hirtelen jött ötletek gyors prototype-olása terén.
Egyúttal nem kell az alapoktól felépíteni egy engine-t, hanem több erõforrást fordíthatunk a fejlesztés kreatív részére.
Bemutatnátok a Dark Messiah világát, és a történetet?
A játékban Sareth-et alakítod, egy hatalmas varázsló tanítványát. Egyetlen ok miatt nevelt, hogy a mágia és a harc mûvészetére tanítson. A kezdetekben a kezedbe nyomnak egy õsi ereklyét, és a mestered egyik barátjához kell elvinned. Egyszerû feladatnak tûnik, de göröngyös út vár rád, teli váratlan találkozásokkal, és küldetésed során a Dark Messiah is felbukkan.
Hogyan jött a történet, kinek az ötlete volt?
Az Ubisoft és az Arkane közösen dolgozta ki, és többször is átdolgoztuk a koncepciót. Az Arkane Studios fõként a történeten dolgozott, és annak elmesélésén, mely a pályákat befolyásolja. Az Ubisoftnak más tipusú munka jutott, Erwan Le Breton és Richard Dansky (mindkét úriember író - Barny) rengeteget dolgozott a Might and Magic univerzumon, és annak hátterén, mely közös lesz a HoMM V-tel. Ugyancsak segítettek a párbeszédek és a karakterek csiszolásában.
Tehát a Dark Messiah fõként egy akciójáték lesz. Errõl mesélnétek kicsit bõvebben? Tehát megválaszthatjuk, hogy harcosként, varázslóként, vagy esetleg bérgyilkosként akarunk játszani? Tényleg dönthetek egy karakter mellett, és azzal végig is vihetem a játékot?
A belsõnézetes szisztéma viszi a hátán a játékot, és bár lesznek RPG elemek, minden valós idõben zajlik. A harcosként és bérgyilkosként történõ játék teljesen más lesz, míg elõbbi futószalagon szecskázza az ellenséget, addig utóbbi csapdákat állíthat, és a sötétbõl gyilkolhat.
Milyen nehézségekkel járt az FP nézet alkalmazása?
Volt már némi tapasztalatunk a hasonló stílussal (Arx Fatalis), vagyis a fõ kérdés inkább az volt, hogyan újíthatnánk. Úgy döntöttünk, hogy fejest ugrunk a mélyvízbe, vagyis minõségi közelharcot tervezünk... voltak korábban próbálkozások, de valami mindig hibádzott velük. Végül úgy határoztunk, hogy a játékban teljesen látható lesz a tested; a lábad mikor rúgsz, minden porcikád amit a valóságban is látnál. Amellett, hogy ez rengeteg nehézséget jelent a fejlesztés során, segíti a játékost a közelharcban, például könnyebben tudja felbecsülni a távolságokat.
Mennyire fontos szerepet tölt be a fizika a játékban?
Nagyon, ugyanis komplex fizikai szimulációval ruháztuk fel a helyszíneket. Többek között nem csak te használhatod fel a környezetet az ellenfelek ellen, hanem ez fordítva is igaz.
No és mi a helyzet a szerepjáték elemekkel?
A Dark Messiah klasszikus RPG-elemeket fog tartalmazni. Ahogy haladsz elõre, nem csak a tárgyakat gyûjtögetheted, hanem különbözõ képességekre is szert tehetsz. Ez meghatározza a harci stílusodat, vagyis bérgyilkosként fejlesztheted a lopakodásodat, vagy könnyûszerrel hatástalaníthatsz bonyolult csapdákat.
Multiplayer? Lesz?
Lesz, ezen egy külön csapat dolgozik. Maximum 32 játékos gyepálhatja egymást, csapatalapú rendszer(ek)ben.
info: Hardwired
Next PC upgrade: 2022
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ennek a Might And Magic-nek van köze a MAgic the Gathering nevû kártyjátékhoz?
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
<#banplz>#banplz>
A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.
Látom letesztelni már nem volt idõ...
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.
eddig nem foglalkoztam a játékkal, gondolván megjelenik mikor megjelenik, de most ezek láttán:
gyóóóóó, mikor jön ki?????????
A mágia nagyon jó benne. Levegõbe kell rajzolni a varázslatok rúnáit.
A harchoz annyit h. lassan csapsz, bár az sem minden fegyvernél egyforma, de az ellenfelek sem ütnek túl gyorsan. Ráadásul mágiával rá lehet segíteni a dologra. 😄
(mondom ezt a két új videó megtekintése után, ami gamestar -n és hardwired -n is kinn van)
Namost ezen vitatkozhatunk hogy vajon hogy gondolják?Akkora mint a hl2 egy fejezete vagy mint az egész hl2.Sajnos azt hiszem az elöbbi.
Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036
Mindez még semmi. Nem annyira durva, mint az a hatalmas fa, amibe eddig sok fejlesztõ stúdiónak beletört már a fejszéje! Igazi fegyveres közelharc! Nem gyenge egérkattogtatás. Színtiszta, vértforraló akció. Több állás közül választhatunk. Irányítást nem mutatták pontosan. Remélhetõleg kattintással kezdõdik a mozdulat -- egérhúzás megfelelõ irányba lendíti a fegyvert és utána jön a becsapódás vagy az istenke megmenti az ellenséget. Többfajta támadás van, ami alap. Egy vagy kétfegyveres hárítások emellé bejönnek. RÚGNI IS LEHET közben! Ez hatalmasan izgalmassá és filmszerûvé teheti a keményebb ellenfelekkel vívott összecsapásokat! Húsba mélyedõ penge fokozatosan összemázolódik vérrel! Szikrák röpülnek szerteszét ha két fémkard vagy fém gyilok összecsap. Kiüthetjük a másik kardját a kezébõl és aztán végzetesen erõs folytással nyakon ragadhatjuk! Brutális! 12 fejezetre osztották a fejlesztõk a játékot. Egy pálya nagyjából Half-life 2 méretû lesz. Egyedül nyomulunk többnyire, tehát nincs partizás, csak néha csatlakozik hozzánk NPC, hogy segítsen a túlerõ legyakásában.
Brutális közelharcaival a Dark Messiah ideális eszköz lesz arra, hogy leadjuk a bennünk felgyülemlett haragot és stresszt. Arcunkon sötét elszántsággal szidhatjuk ellenfeleinket, fenyegetõen vigyorogva bevárhatjuk õket és a brilliánsan megnyert párbajok után becsmérlõ szavakkal illethetjük támadónk felaprított földi maradványait!
Megjelenés jövõ nyáron várható. A játék összetettsége miatt lehetséges csúszással kell számolni 2006. karácsonyának irányában.
visszatérve a gémre, nekem az egyetlen maradék sirámom a többszemélyes parti hiánya. remélem lesz lehetõség kooperatív módon nyomni, híven a régebi részekhez (4-5 tagú csapatok ugyebár)
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Véleményem szerint mind RPG, amiben a karakterünk fejleszthetõ, befolyásolható a történet menete során. Viszont!
Régen, amikor még grafikai, programozói akadályok voltak, akkor még nemigen lehetett összedobni egy RPG-FPS játékot. Manapság viszont már semmi sem lehetetlen, így szerintem a szó szoros értelmében nem beszélhetünk CSAK RPG-rõl. Már van FP-RPG (ahogy az rpgvault is jól írta), a hack'n'slash is az RPG egyik ága, akkor vannak a körökre osztottak és a realtime változatok, mmo stb.
Valami hasonló volt régen az RTS-nél is, amikor még '80-'90 környékén annyi létezett: stratégia. Manapság meg ugye tycoon, rts (abban is több)...
FPS-nél is: hardcore, taktikai, multi...
Azaz REISTAG. 😉
téma lezárva..
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Ha így lenne, az számomra jó hír lenne. =)
There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu
De.
Sztem a Morro a Deus és az Arx IS rpg, a Diablo viszont szerintem se 😛
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
amúgy a baldur's gate-ben vagy a KOTORban is meg kell adni, hogy mit/kit támad az ember, szóval ez önmagában még nem változtat a lényegen.
nem mindegy, hogy vmi RPG-beütésû FPS (deus ex, system shock, mindkettõ nagy kedvencem), vagy fordítva (Morrowind vagy Might and Magic, még nagyobb kedvencek 😊)