Dark Messiah of Might & Magic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Elvileg jõvõ nyáron jön demóról nem tudok,de remélem lesz majd.

Next PC upgrade: 2022

Szasztok tudja valaki mikor jelenik megg???Amugy demot tudtok?

Lacee
na valami nyúz esetleg? topic up!

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Methylisocloro
és van egy olan varázslat ami felemeli a goblint és eldobja, az meg pont olyan mint a gravity gun 😉

STREEX
A gamestar-on ma megjelent egy nem új de jobb minõsébû trailer.Most vettem csak észre hogy a tûzlabdánk valójában nyomkövetõ is.Pont úgy mûködik mint a hl2-rakétavetõje.

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

Esrohnoil
"A Dark Messiah klasszikus RPG-elemeket fog tartalmazni. Ahogy haladsz elõre, nem csak a tárgyakat gyûjtögetheted, hanem különbözõ képességekre is szert tehetsz. Ez meghatározza a harci stílusodat, vagyis bérgyilkosként fejlesztheted a lopakodásodat, vagy könnyûszerrel hatástalaníthatsz bonyolult csapdákat."
Ez az Arx Fatalisban ugyanígy megvolt. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Nyami :o))
már nagyon várom

Yang: Skandi- senior shao wari

grebber
Dark Messiah faggatózás

Barny, 20:58 - PC - Játék: FPS

(Playdevil) A Playdevil honlap boszorkánymesterei hosszas készülõdés után ellõttek egy masszív mentális detektálás varázslatot, majd a sarokban, megkötözve ficánkoló Romain de Waubert de Genlis producerre és Raphael Colantonio, Arkane Studios vezérigazgatóra irányították az örvényt. Az így kinyert információt tekercsekre jegyezték, majd szõrmadárpostával fellõtték a netre.
Ha összegezned kéne a Dark Messiah of Might&Magic alapját adó koncepciót néhány mondatban, hogyan tennéd meg?

Miként élnéd meg, ha egy küzdelemmel teli fantasy univerzumban élnél? Az erre adandó válasz szolgáltatta a játék alapötletét. A belsõnézetes perspektíva segítségével pedig sokkal meggyõzõbb élményt tudunk adni a játékosoknak. FP módban nem látod a hátad mögötti árnyékokban bújkáló szörnyeket, és amikor egy sárkány lábához érsz, csak akkor jössz rá, hogy a kélgyó tényleg 5 emelet magas.

A játék alatt a Valve Source engine-je mocorog. Miért döntöttetek e mellett?

2003-ban még javában a saját technológiánkat készítettük. Egy játék show alatt néhány Valve-os sráccal találkoztunk, akik rajongói voltak az elsõ játékunknak, az Arx Fatalis-nak. Meglátogattuk a pavilonjukat, és lenyûgözött minket az ott futó demo, ekkora határoztuk el, hogy elkezdünk velük tárgyalni a licenszelésrõl.

A Valve rendelkezésünkre bocsátotta a Source-ot még a korai stádiumában, mielõtt elkezdték volna hivatalosan is licenszelni. A technológia mindent ötvöz, amire szükségünk van: szuper realisztikus renderelés, kõkemény fizika, fejlett multiplayer architektúra és rugalmas a hirtelen jött ötletek gyors prototype-olása terén.

Egyúttal nem kell az alapoktól felépíteni egy engine-t, hanem több erõforrást fordíthatunk a fejlesztés kreatív részére.

Bemutatnátok a Dark Messiah világát, és a történetet?

A játékban Sareth-et alakítod, egy hatalmas varázsló tanítványát. Egyetlen ok miatt nevelt, hogy a mágia és a harc mûvészetére tanítson. A kezdetekben a kezedbe nyomnak egy õsi ereklyét, és a mestered egyik barátjához kell elvinned. Egyszerû feladatnak tûnik, de göröngyös út vár rád, teli váratlan találkozásokkal, és küldetésed során a Dark Messiah is felbukkan.

Hogyan jött a történet, kinek az ötlete volt?

Az Ubisoft és az Arkane közösen dolgozta ki, és többször is átdolgoztuk a koncepciót. Az Arkane Studios fõként a történeten dolgozott, és annak elmesélésén, mely a pályákat befolyásolja. Az Ubisoftnak más tipusú munka jutott, Erwan Le Breton és Richard Dansky (mindkét úriember író - Barny) rengeteget dolgozott a Might and Magic univerzumon, és annak hátterén, mely közös lesz a HoMM V-tel. Ugyancsak segítettek a párbeszédek és a karakterek csiszolásában.

Tehát a Dark Messiah fõként egy akciójáték lesz. Errõl mesélnétek kicsit bõvebben? Tehát megválaszthatjuk, hogy harcosként, varázslóként, vagy esetleg bérgyilkosként akarunk játszani? Tényleg dönthetek egy karakter mellett, és azzal végig is vihetem a játékot?

A belsõnézetes szisztéma viszi a hátán a játékot, és bár lesznek RPG elemek, minden valós idõben zajlik. A harcosként és bérgyilkosként történõ játék teljesen más lesz, míg elõbbi futószalagon szecskázza az ellenséget, addig utóbbi csapdákat állíthat, és a sötétbõl gyilkolhat.

Milyen nehézségekkel járt az FP nézet alkalmazása?

Volt már némi tapasztalatunk a hasonló stílussal (Arx Fatalis), vagyis a fõ kérdés inkább az volt, hogyan újíthatnánk. Úgy döntöttünk, hogy fejest ugrunk a mélyvízbe, vagyis minõségi közelharcot tervezünk... voltak korábban próbálkozások, de valami mindig hibádzott velük. Végül úgy határoztunk, hogy a játékban teljesen látható lesz a tested; a lábad mikor rúgsz, minden porcikád amit a valóságban is látnál. Amellett, hogy ez rengeteg nehézséget jelent a fejlesztés során, segíti a játékost a közelharcban, például könnyebben tudja felbecsülni a távolságokat.

Mennyire fontos szerepet tölt be a fizika a játékban?

Nagyon, ugyanis komplex fizikai szimulációval ruháztuk fel a helyszíneket. Többek között nem csak te használhatod fel a környezetet az ellenfelek ellen, hanem ez fordítva is igaz.

No és mi a helyzet a szerepjáték elemekkel?

A Dark Messiah klasszikus RPG-elemeket fog tartalmazni. Ahogy haladsz elõre, nem csak a tárgyakat gyûjtögetheted, hanem különbözõ képességekre is szert tehetsz. Ez meghatározza a harci stílusodat, vagyis bérgyilkosként fejlesztheted a lopakodásodat, vagy könnyûszerrel hatástalaníthatsz bonyolult csapdákat.

Multiplayer? Lesz?

Lesz, ezen egy külön csapat dolgozik. Maximum 32 játékos gyepálhatja egymást, csapatalapú rendszer(ek)ben.

info: Hardwired

Esrohnoil
Azokban aztán sok fordítandó szöveg lehet. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

nincs

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Kirvára várom már.
Ennek a Might And Magic-nek van köze a MAgic the Gathering nevû kártyjátékhoz?
Amiga
Ja, de ne felejtsük el, hogy ez nem hivatalos fordítás (nem mintha azokban nem hemzsegnének a hülyeségek idõnként). Részemrõl nem éreztem zavarónak ezt a bakit (így legalább mondhajuk egy iolyan karakterre, aki a pálya 10 szinten van, hogy nem kispályás <#mf1> ).

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Methylisocloro
a fordító túl sok autós játékot fordított 😄

loller

<#banplz>

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Esrohnoil
Jézusom. Az egyik képen a galériában a karakterlapon "pálya 1" olvasható. Komolyan ennek fordította vmi állat a tapasztalati szintet? 😄
Látom letesztelni már nem volt idõ...

grebber
Szép hosszú edzés után átnyálazom elejétõl a végéig.

Amiga
Itt írtam az Arx Fatalisról egy ismertetõt, ez rásegíthet

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

grebber
Errõl áradoztam lentebb😄

Wehehe, ez nem hájp, hanem abszolút szubjektív vélemény... 😛 Nálam sokáig fog ülni a kategória trónján ez a... FPS hack 'N slash 😄 A Hexen sorozatot imádtam, nagyon régóta várom már, hogy valami hasonló játék jöjjön, és most tessék ;-)

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

láttátok már a videókat a hardwiredrõl?
eddig nem foglalkoztam a játékkal, gondolván megjelenik mikor megjelenik, de most ezek láttán:

gyóóóóó, mikor jön ki?????????

grebber
Akkor elõszedjük a porból 😄

Esrohnoil
Arx-ot nem szabad kapásból feladni.
A mágia nagyon jó benne. Levegõbe kell rajzolni a varázslatok rúnáit.
A harchoz annyit h. lassan csapsz, bár az sem minden fegyvernél egyforma, de az ellenfelek sem ütnek túl gyorsan. Ráadásul mágiával rá lehet segíteni a dologra. 😄

Methylisocloro
Arx Fatalis nekem nem tetszett. Olyan béna lassú volt benne a harc. Jött egy patkány és én meg borzasztó lassan suhintottam a bunkóval. Itt a Dark Messiah demóban lehet látni hogy gyorsan kaszabol a fõhõs. Lehet hogy én rontottam el valamit az Arx-ban?

Methylisocloro
Óvatosabban a HYPE-pal!😄

AAAzzzz. Nagyon facányos, az egyik kedvencem ^.^

Esrohnoil
Arx Fatalis is nagyon hasonló, bár már nem mostani game.

Überbrutálisan iszoynat jó ez a 2 video! Ez egy király játék lesz, és ahogy elnézem, sokáig fog ülni a trónján!

grebber
Most néztem meg a 2 új videót nagyon király lesz ez!!!!!

Igen, én is így vélekedek! Ez ütni fog..

BBird
Najó, én akkor most határozottan azt mondom... nem lesz csalódás ez a játék, hiába vitázunk itt, hogy RPG, nem RPG. :-) FP-RPG, de annak nagyon ott lesz.
(mondom ezt a két új videó megtekintése után, ami gamestar -n és hardwired -n is kinn van)
Esrohnoil
Jah, ez is ilyen 10 órás játék lesz majd. 😞

STREEX
"Egy pálya nagyjából Half-life 2 méretû lesz"

Namost ezen vitatkozhatunk hogy vajon hogy gondolják?Akkora mint a hl2 egy fejezete vagy mint az egész hl2.Sajnos azt hiszem az elöbbi.

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

STREEX
A hangulatos ARX Fatalis fejlesztõcsapata, a goblinsütis Arkane Studios kalapál a játékon. Gamespy embereinek megadatott az a mennyei élvezet, hogy három karakterrel végighenteljenek egy pályát. Elsõként harcossal vetették be magukat a küzdelembe. Orkokat kellett laposra hengerelni. Szikrák repdestek az összecsapó kardokról. Harcosuk speckó mozdulattal kiütötte az ork kezébõl a pajzsot, majd nyakon ragadta a drágát és tövig mélyesztette kardját az orkica pocijába. Aztán a harcos lerúgta áldozatát a kardról. Az ork átbukott a kõkorláton és a mélybe zuhant. Másik terembe érve hordók repkedtek és gurultak szét egy újabb összecsapás során. Kamera lelassít a látványos agyonmészár találatok alkalmával. A trélerben látott fagyasztó mágia képes az orkokat jégtömbbé dermeszteni, akik ezután szépen lecsúsznak a palló mellett tátongó mélységbe. Az Ork-Röplabda jelenet nekik úgy játszódott le, hogy a levegõbe lendített páciens elõször nekivágódott egy deszka tetõzetnek, amelybõl hangos reccsenéssel kihulló darabokkal együtt az orkica sikítva a mélybe zuhanyzott.

Mindez még semmi. Nem annyira durva, mint az a hatalmas fa, amibe eddig sok fejlesztõ stúdiónak beletört már a fejszéje! Igazi fegyveres közelharc! Nem gyenge egérkattogtatás. Színtiszta, vértforraló akció. Több állás közül választhatunk. Irányítást nem mutatták pontosan. Remélhetõleg kattintással kezdõdik a mozdulat -- egérhúzás megfelelõ irányba lendíti a fegyvert és utána jön a becsapódás vagy az istenke megmenti az ellenséget. Többfajta támadás van, ami alap. Egy vagy kétfegyveres hárítások emellé bejönnek. RÚGNI IS LEHET közben! Ez hatalmasan izgalmassá és filmszerûvé teheti a keményebb ellenfelekkel vívott összecsapásokat! Húsba mélyedõ penge fokozatosan összemázolódik vérrel! Szikrák röpülnek szerteszét ha két fémkard vagy fém gyilok összecsap. Kiüthetjük a másik kardját a kezébõl és aztán végzetesen erõs folytással nyakon ragadhatjuk! Brutális! 12 fejezetre osztották a fejlesztõk a játékot. Egy pálya nagyjából Half-life 2 méretû lesz. Egyedül nyomulunk többnyire, tehát nincs partizás, csak néha csatlakozik hozzánk NPC, hogy segítsen a túlerõ legyakásában.

Brutális közelharcaival a Dark Messiah ideális eszköz lesz arra, hogy leadjuk a bennünk felgyülemlett haragot és stresszt. Arcunkon sötét elszántsággal szidhatjuk ellenfeleinket, fenyegetõen vigyorogva bevárhatjuk õket és a brilliánsan megnyert párbajok után becsmérlõ szavakkal illethetjük támadónk felaprított földi maradványait!

Megjelenés jövõ nyáron várható. A játék összetettsége miatt lehetséges csúszással kell számolni 2006. karácsonyának irányában.

Lacee
na jó, részemrõl megadom magam, ne vitatkozzunk 😊

visszatérve a gémre, nekem az egyetlen maradék sirámom a többszemélyes parti hiánya. remélem lesz lehetõség kooperatív módon nyomni, híven a régebi részekhez (4-5 tagú csapatok ugyebár)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

BBird
Jó, hogy ilyenen vitatkozunk, hogy mi az RPG. :-)
Véleményem szerint mind RPG, amiben a karakterünk fejleszthetõ, befolyásolható a történet menete során. Viszont!
Régen, amikor még grafikai, programozói akadályok voltak, akkor még nemigen lehetett összedobni egy RPG-FPS játékot. Manapság viszont már semmi sem lehetetlen, így szerintem a szó szoros értelmében nem beszélhetünk CSAK RPG-rõl. Már van FP-RPG (ahogy az rpgvault is jól írta), a hack'n'slash is az RPG egyik ága, akkor vannak a körökre osztottak és a realtime változatok, mmo stb.

Valami hasonló volt régen az RTS-nél is, amikor még '80-'90 környékén annyi létezett: stratégia. Manapság meg ugye tycoon, rts (abban is több)...
FPS-nél is: hardcore, taktikai, multi...
Esrohnoil
Rpg elemekkel igen szegényesen tûzdelt agresszív game.
Azaz REISTAG. 😉

_Atti_
hát ha egy dx-re meghallom hogy nem rpg akkor cselekedni kell😊
téma lezárva..

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Ne ezen mennyen mar a vita h mi rpg. 😊 Viszont a diablo sose volt rpg. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Esrohnoil
Van egy olyan érzésem h. Arx Fatalishoz nagyon hasonló lesz, csak szebb, és több lehetõséggel lesz megáldva a fõhõs.
Ha így lenne, az számomra jó hír lenne. =)

_Atti_
ugy legyen

itt van némi infószedegetés két "elõzetesbõl"

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Oké a Fallout rpg, gondolom itt nincs vita.
De.
Sztem a Morro a Deus és az Arx IS rpg, a Diablo viszont szerintem se 😛

_Atti_
mondhattam volna planescape tormentet is vagy baldurs gate-et 😊 rossz ponton fogtad meg a mondanivalom😊

Lacee
hát a diablo nem is RPG! akciójátéknak vagy hack'n'slashnek mondanám, de semmiképp nem szerepjáték... lásd még #82

_Atti_
célzásrol meg annyit hogy ennyi erõvel a diablo vagy a dungeon siege nem is RPG hanem.. külsõnézeti rpg😛sõt TPS😊 ott se üti le az ellent ha 6 méterrel arébb kattingatsz😊

_Atti_
mondjuk rossz helyen fogtad meg mert jah😊 és ezért rpg a deus ex is. mert hiába lõsz ugy a pisztollyal mint egy isten a far cryban ha itt egyszerûen nincs hozzá skilled és méterekkel félreránt a célkereszt miután halálpontosan a fejére céloztál az ellennek😊

Fogjuk ra. Mivel a 1st person shooterek egyutt fejlodtek az rpgkkel, ket kulon jatekstilus.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Lacee
igen, ezért mondtam h rpg fps-beütéssel... "vezetni kell", de nem csak az dönti el, hogy eltalálod-e, hanem a képzettséged. lásd még régebbi MM, nem? (na jó, nem egészen 😊)

amúgy a baldur's gate-ben vagy a KOTORban is meg kell adni, hogy mit/kit támad az ember, szóval ez önmagában még nem változtat a lényegen.

Akkor a Morro is rpg-fps mert íjászkodás vagy varázslás közben vezetni kell a célpontokat 😊

Lacee
háát, ez az egyik tulajdonsága a mûfajnak, szóval igen 😊

nem mindegy, hogy vmi RPG-beütésû FPS (deus ex, system shock, mindkettõ nagy kedvencem), vagy fordítva (Morrowind vagy Might and Magic, még nagyobb kedvencek 😊)