Milyen PDA-t?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ok.

Idáig nem foglalkoztam pda-kal (mint látható...) de
most szeretnék venni egyet, és ahogy néztem a tulajdonságait nem tudtam mire vélni a dolgot.

Még egyszek köszi!
en nem vagyok biztos benne, hogy fizikailag mas lenne a ket memoria.

de ez igazabol lenyegtelen.

van egy resz ,ahol az operaciosrendszert tarolja, ez csak speciprogrammal irhato, es csak operacios rendszert lehet vele cserelni.

van egy masik resz, amin a kutyu a telepitett programokat tarolja, ez egyenerteku , mukodeset tekintve az SD kartyaval, csak nem lehet kivenni.(ez az amit te romnak irtal, es lehet akar 1GB is )

es van egy resz amiben az eppen futo programok vannak.(ez az ami ram neven futhat)

regi gepeknel, ha kimerult a gep, az osszes telepitett program odaveszett. ezeknel az uj gepeknel , mar "ROM" ba menti igy azok megmaradnak aramkimaradas utan is. ahoz , hogy mindent torolj azujfajta gepekrol, nem eleg kivenni az elemet, kenytelen vagy egy speci gombkombinaciot lenyomni, hogy az egesz gepet "ujratelepitsd"

Köszi. Ne haragudj a ... kérdéseimért, viszont akkor az még mindíg nem vágom hogy mért van benne ROM és RAM is ha egyszer a ROM-ot is tudja írni. Mi szükség még 1 másik memóriára benne?
a rom irhato, ezzel minden kerdesed ertelmet veszti
itt a rom egyfajta flash memoriakent mukodik, tudod ami a pendriveokban is van

Hali!
A PDA-k mûködésével kapcsolatban lenne 1 pár kérdésem.
Ahogy nézegettem pda-kat mindegyikben van ROM és RAM, amit neten olvastam abból az derül ki, hogy a ROM-ról fut a rendszer. De ha pl újra akarom telepíteni rajta a windowst akkor az hogy lehet, hiszen a ROM csak olvasható.. Létezik ROM frissítést is, tehát valahogy csak lehet írni, megaztán ha telepítek rá valamit akkor azt hová teszi feltéve, hogy azt választom hogy ne a kártyáról fusson a ROM-ra avagy a RAM-ra teszi? PDA-tõl függõen a ROM 1gb is lehet benne míg a RAM ugyanakkora szóval ha a ROM-ot nem lehet írni akkor minek bele egyre nagyobb??
Szóval hogyan mûködnek ezek a dolgok?
A választ elõre is köszönöm!
Sir Quno Jedi
ASUS P535, aki ennél alábbadja, az csirke!!! :DDD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

húúú aztaaa!!!
cukrot neki
Megvenni.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

sziasztok!az lennne a kérdésem hogy vettem egy mio p340-es pda-t felraktam rá az igo 2006 térképet,de gps jelet nem fog egyáltalán,hogy ez mitöl van??<#banplz>
sziasztok!

letöltöttem az igo2006plus nevû csodát de nem sikerül elindítanom.
hardwareid error hibaüzit kapom.
mit kéne tennem hogy mûködjön ?

elõre is kösy
Klemice
rusnya :D

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

i-mate Ultimate 6150

<#finom><#finom><#finom>

Ez kell nekem.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Klemice
emberek már mióta szenvedek az active sync-el már telepítettem újra csomószor meg minden és szinte sose kapcsolódik a pdahoz (mio p550)
mi lehet a baj? :S

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Kovács legény
köszönöm szépen<#worship><#puszi><#pias><#eljen><#vigyor2>

www.czekoart.hu

Örm
Kösz a választ! Még lenne egy pár kérdésem.
1. Három könyvtár van: 2577, crack és iGO. Mindhármat át kell másolni és hová?
2. A crack könyvtárban lévõ fájl hová kell másolni?
3. A Maps könyvtárban van két térkép egy basemap és egy hungary. Ha a magyar térképet szeretném lecserélni egy újabbra akkor töröljem a régit?
4. Ha több ország térképét szeretném feltenni akkor csak egyszerûen bemásolom a maps mappába?
5. Magyar nyelvet hol tudom kiválasztani?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

PíszLávJuniti
PDAmánia fórumáról:

1. PDA bekapcs
2. Start > Programs > Activesync
3. Menu > Add Server Source
4. Server Address: fake
User name: fake
Password: fake
Domain: fake
'Data you want to synchronise'-nél ne jelöld ki egyik lehetõséget se
5. Menu > Schedule
6. Mindkét lehetõséget 'Manually'-ra állítani
7. Menu > Options
8. Exchange Server-t jelöld ki ha nem az lenne (alapból ezen kell állnia)
9. Delete
10. Kész is, magától nem fog többé elindulni, csak ha PC-vel kötöd össze, vagy kézzel indítod el

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti
Elég csak átmásolni.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Örm
Hello!
A következõ lenne a kérdésem. Ma vettem egy Acer PDA-t. Letöltöttem hozzá az IGO My Way 2006 Plus program crackelt verzióját és egy júniusi kiadású Magyarország térképet. Hogy kell feltelepíteni a PDA-ra, hogy mûködjön? Kell még hozzá letölteni valmi mást is? Kösz a segítséget!

Kovács legény
csak simán kiszoktam kapcsolni a kikapcs gombbal ,õ meg bekpcsol ,a HW off az mi is pontosan?
és mit kell állitgatni?

www.czekoart.hu

PíszLávJuniti
Készenlétbõl? Vagy HW off ból?
Készenlétben ha nem fut semmi progi, active sync úgy is elindulhat, annak a beállításait kell megbabrálni. így kevésbé fog merülni is..

Kovács legény
találkozott már valaki olyannal hogy magától bekapcsolodik a pda?

www.czekoart.hu

Sir Quno Jedi
Mittomén, maj megnézem, de 2006-os ez is.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PíszLávJuniti
Melyik IGO-t használod?
A 2006 plusra váltottam nemrég, ami még bétás ugye, hosszabb úton a végére elõjött vmi hiba, feldobott popupot, hogy vmilyen fájlt nem tud megnyitni.. Nem értem, mert elõtte 4 órán keresztül ( folyamatosan ) jól ment, bár autópályán nem volt gond, h merre menjek, csak mégis, hogy fordulhat ez elõ ?
Hozzáteszem elõtte a sima 2006al nem volt semmi instabilitási gond, csak az k lassan találta meg a mûholdakat.

pl kedvenc torrent oldaladrol.

Örm
Hello!
GPS-s PDA-hoz keresnék részletes Magyarország és Európa térképet. Tudna valaki segíteni, hogy honnan tudnék letölteni? Kösz a segítséget!

Sir Quno Jedi
Ja simán jól látszik minden a kocsiban, sõt állítva is, úgyhogy most már csak úgy használom navira (pedig rövidlátó vagyok). A csomagban adnak hozzá autós szélvédõre tapadós kart+teló tartót+autós USB-töltõt+stereo headsetet, bõrtokot, meg ilyeneket, a telóban meg ott a SirfStarIII-as GPS beépítve, szal. azt sem kell venni hozzá. Berakod, 2 perc és megy a muri. Amúgy kézben is szépen szuperál, ha az ember szeret barangolni gyalog (én nem).

PíszLávJuniti
Milyen többi ?:)))
A 2.8 as képernyõ nem volt zavaró? Átlátható volt a térkép?

Sir Quno Jedi
Nnna, ma volt alkalmam navigációt is tesztelni vele a városon át. Nagyon kényelmes, pontos, jól olvasható, elég hangos, 1xû és csak egy ájgó szoft kellett hozzá, mert a többi benne van telóban, meg adják hozzá gyárilag.

Kovács legény
Sziasztok,
lenne egy kérdésem, szeretném digitalizálopadként használni a pda-t a PChez, photoshophoz, ezt hogy lehetne megoldani?

A válaszokat köszönöm!

www.czekoart.hu

PíszLávJuniti
még 3.5 colos kijelzõnél sem gáz az a felbontás..
webböngészéshez jobb lenne nyílván 640, viszont ha úgy nézed, egy oldalt ált 800 pixel szélességre terveznek, ha nem 1024 re.. akkor ugyan úgy vagy görgetni kell oldalra is, vagy átrendezni az oldalt..
videónál tökéletesen elég
egyedül még a túrista térképnél lenne hasznos, hogy kül szintvonalak precízebben megjenenjenek..

Sir Quno Jedi
Más kategória, meg más márka.

Csacsi
Persze. Ez érthetõ. Hiszen embere válogatja. Közben rájöttem, hogy max addig nem tudok pötyögni, míg nem fogadom ahívást. Ettõl függetlenül....Nekem a telefon, az telefonálás. A PDA meg az egyéb plussz. De mondom, Én másképp gondolkozom.Na mind1. Biztos jó kis készülék. Bár szerintem nem tud sokkal többet a Mitac Mio A701-nél. És azért az majdnem 40.000-el olcsóbb.

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Sir Quno Jedi
Egy jó PDA olcsóbb, mint egy ilyen csúcs féltelófélPDA, csak én nem fogom magammal cûgölni a telót, meg egy bazi nagy PDA-t. Emmeg kicsi és mindég kéznél van, mert a telót úgyis kénytelen vagyok magammal vinni meló miatt. Nálam a sima PDA nem opció, mert nyilván nem mindig vinném magammal és ha pont akkor kell, mikor mondjuk otthonhagytam, megesz az ideg helyben. :D

Sir Quno Jedi
Nemérted, a telózás közben is lehet pötyörészni, így valszeg. a navigáció is mehet tovább. Szvsz.

De mondjuk ez nem is izgat.

Csacsi
Igen ez a bajom, hogy a háttérben megy. Mert épp nem tudom merre járok...és hívnak...akkor kéne anavigáció. Egyébként tényleg jól néz ki, meg sokat tud, de asszem maradok az Fujitsu Siemens N560-nál.

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Sir Quno Jedi
Gondolom. Amíg telózol, addig pl. a videók is pause-ban vannak ésszerûen. De lehet, hogy BT-vel a navigáció megy tovább, ha hívnak, ez valszeg. beállítás kérdése. Amúgy telefonálás közben garázdálkodhatsz a gépen szabadon, azért van. Jegyzetelgethetsz, miegymás. Nemtom, mer ájgót még nem raktam fel rá, a sima GPS szoftok meg mezei proggik, amik mennek tovább a háttérben is.

Csacsi
Jó, akkor a másik. Engem sokan hívnak napközben...és zavarna, hogy a navigáció futtatása közben hívnak. Mert akkor gondolom nincs navigáció. Vagy van?

Sir Quno Jedi
Boltban olyan 130 körül van bruttó. No persze nekem nem annyi volt... :D

Sir Quno Jedi
És? Ekkora telefonos PDA-ban ez is nagyon nagy felbontás, pixeleket nem nagyon látsz már. Jobbat ennél (most) nem kapsz. Ha meg filmet nézel, akkor is tökéletes, jól olvashatóak a feliratok is amit rákódolsz.

Csacsi
Nekem csak egy bajom van Vele. A 320X240-es felbontás. Semmi több.

hunbasser
jól hangzik? :) és mennyibe került?

ReaL MaDRid x siempre

Sir Quno Jedi
Ja és faja gammákkal lehet megpakolni! :D Jól ketyeg az 520MHz-s Intel proca benne!

Sir Quno Jedi
Egy napig ha nyúzod, játszol rajta órákat, meg telefonálsz, meg filmet nézel kihangosítva, max. fényerõn, meg hasonlók, akkor este azért már tölteni kell, dehát ezért van autós, hálózatos USB-s és géprõl töltõ USB-s töltõ hozzá. Úgyis mindig töltõn használja az ember. Telefonként meg több napot kibírhat, mert attól alig merül, ha készenlétben van.

Ha az energiatakarékos dolgokat jól beálítod rajta többet is bír nyilván, de ez engem nem izgat. Max. szerzek hozzá valami erõsebb aksit.

Viszont cserébe ez egy olyan navigáció ami mindig veled van, egy pendrive, egy wlan központ, egy mobilinternet cumó, egy olyan WinMobilos kéziszámítógép (Word-del, Excel-lel és hivatalos, jogtiszta magyarítással), ami mindig kéznél van és egy miniSD-vel szarig bõvíthetõ, maximálisan élvezhetõ MP3-4 és DivX stb. player. Mi kell még???

PíszLávJuniti
Zsír!
És ahogy nézem, mostmár az ára sem egetverõen drága!
Az akksi nem vészesen merülõs?

Sir Quno Jedi
ASUS P535. Ezt kb. egy hete vettem és egyelõre elégedett vagyok vele. Kicsi rohadtul és van benne 4 sávos teló, beépített GPS, WLAN, BT2.0, GPRS, 2MP fotómasina vakuval, meg ami jólesik. Mindössze egy pár milliméterrel szélesebb/hosszabb egy nokia 3330-asnál, szal. perpé ennél jobbat álmodni sem mernék. Nomeg jól is néz ki és a gyári csomagban minden van hozzá ami kellhet, még autós tartó és bõrtok is.

Amit ez nem tud, azt más se nagyon tudja, vagy nem is kell.

Chrystopher
oks, köszi szépen

en ajanlanam a www.pdamania.hu oldalt. ott rengeteg infot talalsz a keszulekekrol, ugy hivatalos forrasbol, mint a tobbi vasarlotol.

es vasarolni si lehet rajtuk keresztul, ha ugy hozza a sors

Chrystopher
Sziasztok!

Mint elöttem néhányan én is szo-szo fogjuk rá buttakisfijú vagyok a PDA csodákhoz.
Tegnap nézegettem az Auchanban/Savoya Park/ 2-3 PDA-t(annyi volt) volt két db. 150+ fölött attól csöppet baromira kirázott a hideg meg egy 50-60K közötti. Az már tetszett, meg esztétikusabb is volt.. Hp gyártmány volt a drága. Na de ez nem lényeg.

PDA-t szeretnék vásárolni úgy 50.000 és max. 70.000 pénz közt. Ami jó volna ha tudna:
-zenelejátszás
-számolás
-video lejátszás
-kép nézegetés

esetleg:
-gps
-internet
-WLAN

GPS és Internet egész jó volna, de nem lenne igazán fontos.

ill. az se lenne, nagy hátrány, ha lenne rajta kamera is ;)

Elõre is köszi,

Chrys / Psyho

PíszLávJuniti
Ha már nekem írtad :) :
Nekem a qvga felbontás nem ereddményezett nagy hátrányt, persze, weblapokat jobb böngészni átméretezés nélkül, de az opera elég szépen méretez át. Navigáláskor kocsiban nem pixelekre vadászom :) Pláne ha hangnavigáció is be van kapcsolva. Sõt galád módon nincs az enyémben telefon, és mp3 lejátszót is külön használok.

Nem a tft méret a lényeg, hanem a felbontás! A 2.7"-esek kb. kivétel nélkül QVGA (320*240), a 3.5"-esek többsége is, de itt már van VGA (640*480). Értelemszerûen a több képpont jobb. DE! A nagyobb kijelzõ nagyobb PDA méretet is eredményez, a kezedbõl is kilóg, nemhogy a zsebedbõl. Illetve a fogyasztása is nagyobb lesz. Valamint jellemzõen nincs telefon funkció a VGA-s PDA-kban, ezért még azt is tartanod kell mellette. Tehát vagy kicsi az egész cucc, vagy nagy a felbontása, a kettõ együtt nem fog menni.