68
  • uniu
    #68
    Kuld el cc ben Bush nak is, hatha te kapod a kovetkezo beke Nobel dijjat:)
  • NEXUS6
    #67
    Azt aláírom, hogy ha az arab vezetők (legyenek ezek szaudi, kuvaiti puszipajtás olajmilliárdosok, vagy elég ellenséges szír politikusok) meg tudnák tenni, hogy kinyírják amerikát (és talán európát is) úgy hogy nekik abból csak minimális káruk származzon, azt egy szó nélkül megcsinálnák!!!!!

    A II. VH elején még senki nem tudott semmit. Emlékezzetek úgy indult, hogy nem is lesz egy nagy konfliktus, a németek kapnak egy két dolgot és mindenki elnyugszik.
    Amikor komolyan kitört a háború, a németek és az oroszok még egy oldalon álltak (Molotov-Ribbentrop paktum)!!!!
    Közösen lenyomták Lengyel országot, az oroszok meg nekimentek a finneknek.
    Már majd két éve folyt a háború,nem túl nagy intenzitással, amikor 41-ben a németek és a russzkik egyszer csak egymásnak estek!!!!!!
    Számított erre valaki? A közvélemény nem igen!

    Csak azt akarom ezzel mondani, hogy sz.rt se tudunk az egészről.
    Etetnek bennünket ezzel a terror ellenes maszlaggal miközben a harcok, a helyezkedés, az erővonalak teljesen máshol vannak.

    Pl Pakisztán: Jó pár éve rendelkezik atomfegyverrel, ennek fejlesztésében együttműködött Kínával, rakéta technológiiáért átadta É-Korreának, és Iránnak, ráadásul a területén tudvalevőleg működnek szélsőséges Iszlám csoportok, mit ne mondjak nagy valószínűséggel Oszama is ott van!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ezek a tények az utóbbi években derültek ki, és szinte egyiket sem kommentálták az amerikaiak, arra sem emlékszem hogy egyáltalán ejnyebejnyét kaptak volna.

    Eszembe jutott egy elég gázos forgatókönyv: Pakisztán Kína Irán együttműködik, titokban mindent megígérnek É-Koreának akik ezért vállalják, hogy konfliktust kezdeményeznek az USA-val. Nem kell III. VH elég csak hogy egy két bomba nagyvárosokra hulljon. É-Koreában meghal 2-3 milkó emberke (akik így is úgy is meghaltak volna a szeretett vezér (Kim Dzsong Il) "áldásos tevékenysége folytán, Amerikában meg meghal mondjuk 50 milkó, de ezzel elpusztul LA, Seatle, meg az egész nyugati part. És ezzel az amerikai/nyugati világuralomnak be is fellegzett, mert a gazdaság nem biztos, hogy el tud viselni ekkora veszteséget.
    Az ázsiai nagyhatalmak meg mosssák kezeiket. A világgazdaság is viszonylag helyreáll, mert kína és india ellátná a motor szerepét.

    Attól tartok, ha ez a dolog, vagy hasonló a keletiek szemében kivitelezhetővé válik, meg fogják tenni. Nem muszáj hogy valóban az legyen. Ezért kéne az USA-nak erősnek látszania, ehelyett bénázik.

    USA most még vezető szuperhatalom, de egy király ha önként mond le a trónról/megosztja általában jobban jár mintha megvárja, hogy leváltsák!
  • pemga
    #66
    A cikkhez nem sok, inkább a #60 továbbgondolása, hogy az említett gondok nem Irak-specifikusak.
  • HUNIgor
    #65
    Nem csak a diplomások, hanem a kőművesek, szakácsok..

    Amíg nem adnak itthon is rendes füzetést addig ez így is lesz. De ennek most mi köze van a cikkhez?
  • pemga
    #64
    De talán ahhoz az kellett volna hogy egy olyasmi rendszerváltás történjen ott is mint itt középeurópában, szép lassan 3-4 év alatt kiszorítani Szaddamot, az ellenzéket meg felnevelgetni.

    A külföldön élők közül pl egy jó orvos most már biztos nem fog visszamenni abba a pokolba!!!!


    Ezért most nem fogtok szeretni... Magyarországról is tömegesen vándorolnak el az orvosok, egyszerűen azért, mert bármely NyEU országban egy hétvége alatt megvan nekik a havi. Régebben csak eljártak egy-egy hétvégére, most már egyre gyakrabban. A kamara arra panaszkodik, hogy már nem csak a kalandvágyó fiatalabbak, de a nagy gyakorlatú idősebbek is elvándorolnak, egyre tartósabban. Van aki könnyen tud mozogni, mert olyan tudása van ami nem ország-specifikus (mérnökök, orvosok, szemben pl. egy könyvelővel, adótanácsadóval, vagy ügyvéddel.) És ők mozognak is...
  • Alfa Of NS
    #63
    "A legnagyobb baj az arab néppel ,hogy már a kezdetek óta állandóan háborúznak egymással mindenféle értelmetlen vallási eszmék miatt."

    Miert, az europaiak kevesebbet haboruztak? Ertelmesebb celok miatt?
  • JTBM
    #62
    Bush már eddig legalább 100-szor, de inkább 1000-szer több Irakit öletett meg Irakban, mint Szadam. Az anyagi kárról, szétlövetett városokról, gyárakról, infrastuktúráról és az Iraki nép szenvedéseiről nem is beszélve.

    Arányaiban ha Bush egy pszichopata sorozatgyilkos, akkor Szadam egy áruházi tolvajnak megfelelő bűnöző...

    Az amerikaiak elhorták az Irakiaknak a demokráciát, azóta nincsen munka, áram, ennivaló, gyógyszer, lakás, utak, víz.

    Nem csodálkozom, ha ott ölik az amikat, ahol érik...
  • Sith
    #61
    Mivel politikai pályára készül nem vagyok 100% ig biztos hogy teljesen önzetlenül írta le az érzéseit (bocs de én valahogy nem bízom azokban akik politikusi pályára vágynak)
    Titkos info nem azért de itt szerintem nem arra kell gondolni hogy hol van ép az xy rakéta hordozo tengeralatjáró
    elég ha anyit leír hogy Bob általában du 5 kor szokot járörözni a Musztafa utcában...
    jah és hogy USA nak mi köze van Irak hoz hát igen az olaj... egyszerüen arról van szó hogy pár embert igencsak fejbe rugdosna oda át (és valjuk be talán itthon is) a jó nép ha 200$ lenne a benzin literje egyszerüen a népnek biztositani kell a benzint (USA ról van szó a kutyát se viszik le sétálni kocsi nélkül)
    jah és ha már a szükláto körüségnél tartunk akkor nem ártana kicsit jobban oda figyelni a hírekre a támadások egy igen nagyrésze nem az amerikai katonákat éri hanem pld az iraki rendöröket az ép alakuló hadsereget pld
    nem ott tartanak az Irakiak hogy gonosz elnyomo amerikaiak hanem ott hogy kié legyen a hatalom ha ennek az egész cirkusznak vége lesz
    érdemes átnézni a szomszédba igen a másik I betűs országra gondolok
    és a nagy "USA" barát arab országok aszem ott is van terorizmus pedig nincsenek megszálva...
    pusztán arra akartam kilikadni hogy nem csak az USA ban vannak pénz de főleg hatalom éhes emberek akiket befolyásolnak és oda küldenek valahová hogy harcoljanak
  • NEXUS6
    #60
    "Az iraki nép még a középkorban él és attól ,hogy amerika megszállja őket nem fognak egyenként művelt ,demokrata ,családcentrikus ügyvédekké válni akik a hétvégén piknikezni járnak."

    Én ezt máshogy fogalmaznám: az iraki nép a középkorban él, most már.

    Szaddamnak hála az országból elmenekült vagy másfélmillió ember (vagy több), főleg az értelmesebbje, akik most b.sznak visszamenni a nagy "szabadságba".
    Rájuk talán lehetett volna építeni.
    De talán ahhoz az kellett volna hogy egy olyasmi rendszerváltás történjen ott is mint itt középeurópában, szép lassan 3-4 év alatt kiszorítani Szaddamot, az ellenzéket meg felnevelgetni.

    A külföldön élők közül pl egy jó orvos most már biztos nem fog visszamenni abba a pokolba!!!!
  • Derapo
    #59
    Elolvastam,sajnos arra a következtetésre jutottam,hogy ez az ember csak az érzéseit írta le meg azt,hogy mennyire unja a háborút.Ha titkos információkat adott volna ki, szerinted még élne?Ha igen akkor minimum a legszigorúbban őrzött börtönök egyikében csücsülne,nem pedig 2000$ büntetést kapott volna.
  • Adam II
    #58
    A legnagyobb baj az arab néppel ,hogy már a kezdetek óta állandóan háborúznak egymással mindenféle értelmetlen vallási eszmék miatt.
    A civilizált emeberekkel meg az a gond ,hogy nem tudják mit akarnak. Ha a terroristák felrobbantanak valamit vagy tornyokat döntenek le akkor a közvélemény azonnal háborút akar ellenük ,ami ki is tör de aztán amikor a katonák elkezdenek hullani akkor azonnal ellenezni kezdik az egészet (Irak esetében jogosan hiszen mint említettem marhaság bent tartani őket meg a háború okai mondvacsináltak)
    Az iraki nép még a középkorban él és attól ,hogy amerika megszállja őket nem fognak egyenként művelt ,demokrata ,családcentrikus ügyvédekké válni akik a hétvégén piknikezni járnak.
    A legjobb lenne békénhagyni az egész arab bagázst
    addig amíg határaikon belül maradnak ,ott aztán hagy öljék egymást.
  • Adam II
    #57
    Mivel nem vagyok amerikai katona irakban így nem tudom megítélni azt ,hogy igaza van-e vagy sem.
    Egy biztos hatalmas baromság őket ott tartani.
    Én leszarom ,hogy megtámadták irakot ,de szerintem marhára fölösleges az ,hogy megszállót játszanak.
    A háborúban (amit még annak lehetett nevezni) csak 5 katona halt meg asszem a többi már azután ,hogy megszálltak.
    Egy olyan helyen mint Irak nem nehéz meghalni ,szinte mindenkinek van fegyvere és az utcán járőröző katonák nem tudják eldönte melyik civil akarja kilyukasztani őket meghogy melyik ablakból lőnek ki rályuk egy RPG-t ,felrobban-e az az auto ami mellett éppen elsétálnak szóval nem csodálom ,hogy útálják a dolgot és idegesek a helyükben valószínűleg én is az lennék.
  • Ronny
    #56
    Igazán széleslátókörű vagy!
  • TH448
    #55
    Hát, látom már sokmindent össze4szedtetek előttem. :)
    Viszont Amerikával kapcs. sztem nem érdemes fejtegetőzni... Ott olyan, hogy demokrácia, lojalitás, jóakarás, logika... nincs. Egyetlen egy dolog számít, a pénz. Emiatt kezdenek háborút, ez irányítja a legfelső vezetést (ergó a katonai vezetést, így a katonákat is), meg mindent.
    Amerika a kapitalista rendszerével olyan, mint spárta. (Tudom, csak biz. szemszögből.) Lenyomta a fél világot a termékeivel meg a pénzével (no meg knagy szerencséje volt), viszont más is erősödik (Kína, Japán...), meg ugye a multik trükköznek, így a "nagy" USA hanyatlásának lehetünk tanui. (Spártánál már nem szereztek annyi pénzt, hogy ellenőrzés alatt tudják tartani az egész területet, USA is próbálja ellenőrzését fentartani, de kezdenek kicsúszni a dolgok a kezéből...)
  • HuAn82
    #54
    Remélem egy aknamezőre.
  • Capra Ibex #53
    Ugye itt nem arra gondolsz, hogy az irak ellen háború = arab terroristák elleni háború?

    Nincs idejük a BKV-n tömeggyilkolni... LOL. (Nem politizálni akarok, de az /általában/ mindenkori magyar kormány amerikabarát /és ne azt mondjam, hogy seggét nyaló/ politikáját elnézve még igazad lehet.)

    Az arabok kezdték az egészet?
  • NEXUS6
    #52
    Ja, a CIA meg kiképezte Oszamát!
    Akkor most mi van?

    Azzal hogy lődöznek az iraki utcákon senki semmit nem old meg!!!!
    Amellett hogy egyetértek azzal, hogy ha már valakinek meg kell halnia az egy amúgy is halálra szánt öngyilkos támadó legyen.

    Persze ha a nyugati politikusok vennék a fáradtságot és szóbaállnának azokkal a keleti politikusokkal akik ezt a sok őrültet rászabadítottáka világra, akkor lehet hogy egy idő után csak elfogynának.

    Az IRA is feladta a fegyveres harcot, talán ebből kéne kiindulni.
  • MacrosTheBlack
    #51
    Már hogyne lenne? Szaddám köztudottan öngyilkos merénylőket pénzelt, közvetve felelőssége van szeptember 11.-ben is.
  • MacrosTheBlack
    #50
    Egy terroristát csak ne tartsanak életben, lőjjék szitává. Ha életben marad, újra gyilkolni fog, ez pedig nem megengedhető.
  • MacrosTheBlack
    #49
    Az arab terroristák elleni háborút csak támogatni lehet, minket védenek! Amíg azokat robbangatják, nincs idejük a BKV-n tömeggyilkolni. Különben is, az arabok kezdték az egészet, viseljék ők a következményeit, ne az ártatlanok!
  • uniu
    #48
    ha gondolod. megneznelek egy altatopuskaval a kezedben, ahogy rohamozod a kalasnyikovval es panceltorovel felszerelet irakiakat:)
    Vagy ok is azzal lennenek ?Most mar ugye erzed?:)A sok alvo katona amugy se meggyozo erv, a sok halott mar inkabb, foleg ha vki felti a segget h o a kovetkezo.
  • NEXUS6
    #47
    Magasabb, nem csak a kiskatona szempontjából, pedig az is gáz, hogy az a kép a legyőzhetetlen nyugati hadseregről, amit az előző iraki háború alatt sikerült kialakítani az most szépen semmivé foszlik.
    Ráadásul az a pénz amit a hadsereg korszerűsítésére lehetett volna költeni, hogy pl az ilyen szitukra is felkészüljön, az meg most szépen megy ki az ablakon.

    Szerintem meg kellett volna azt a Szaddámot tartani, nem volt ugyan egy jó ember, de ha azt nézzük most már Bush lelkén is kb ugyanannyi ember halála szárad mint az övén, akkor annyira rossz sem. (Ilyen a világ.)

    Minden esetre a szélsőségeseket azért hatékonyabban ráncbaszedte, mint most az amik.
  • NEXUS6
    #46
    Asszem elment politikusnak.

    Nekem is ő jutott eszembe.;)))

  • uniu
    #45
    "a hibázol és rosszul lősz - miközben körülötted tombol a terror - háborús bűnösként mész haza." - állt a naplóban." ezek alatt nem arra gondol, hogy nem akarnak kinyirni mindenkit, de ha nemlonek es kellett volna(ami utolag derul ki)oket baccak meg, ha meg mindenkire lonek(es eletbe marad az a vki, tanuskodik v ilyesmi) haborus bunosok lesznek -> megint csak oket baccak meg. A halottra meg konnyu rafogni mindent...
  • Alfa Of NS
    #44
    Az amerikai mentalitasban az uralkodik, hogy az embereket a szabalyok iranyitjak, szemben az europai mentalitassal, ahol tobb onallo ertekrendet var el az allam a polgartol. Lasd cukorka zacskojan a felirat, hogy elobb bontsd ki. Amerikaban kiirjak, Europaban elvarjak a polgartol, hogy azert nemi esze legyen, ne csak szuken a szabalyok szerint eljen.

    Nyilvan az uralkodik a katonaknal is. Kevesbe van affinitasa (es persze torvenyi lehetosege) egy amcsi katonanak, aki amugy jol kepzett es fegyelmezett, hogy onalloan itelje meg a helyzetet. Ritkan latvanyos a kulonbseg, de egyertelmuen ott van.
  • pemga
    #43
    Már nem azért, de nálunk volt egy csontra ugyanilyen eset, csak a helyszín épp nem Irak, hanem ha jól emlékszem Afganisztán. Magyar tiszt fórumban névvel anyázza a hadsereget a hülye (és néha veszélyes) döntések miatt (pl. vízszintes alá nem dönthető teherautóra szerelt géppuskaálvány, vagy épp a télen leszállított lejárt naptej.) A fórumot először kitiltják, majd public nyomásra visszateszik és csak a hozzászólásokat cenzúrázzák. Majd vizsgálat, megállapítják, hogy a hozzászolások nem helytállóak és végül megválnak egymástól (nyilván kölcsönös megegyezéssel). Tudja valaki mi lett vele?
  • smv
    #42
    És ebbe az egészbe mi a legszarabb a katona szempontjából? Hogy olyan helyre megy harcolni amihez semmi de semmi köze az amerikaiaknak!
  • NEXUS6
    #41
    A közeledő öngyilkos támadó esetében gondolom azért a nemhalálos fegyverek alkalmázásának lehetősége csak másodlagos szempont.

    Szerintem nem szabad cicázni, az más kérdés, hogy azokat akiknek az egészhez semmi közük, civilek azokat nem szabad abajgatni.

    Aki fegyvert vesz a kezébe az általában már felkészül, hogy ölni fog vagy őt ölik meg. Nincs ezen mit tárgyalni. A srác sem azon nyavajog, hogy harcolni kell, hanem hogy idegőrlően szemét szituba küldik őket, ha lő az a baj, ha nem akkor az. És bárhogy dönt az elöljárói nem állnak ki mellette, pedig a parancsokért, a katona feladatra történő felkészítéséért ők a felelősek!

    Az ott levő helyzetre viszont egyik ország hadserege sincs felkészülve. És ez az alullevőkön (is) lecsapódik.

    Ha viszont valóban fontos infókat adott ki, akkor én már börtönbe zártam volna, minimum. A hüle saját bajtársai életét veszélyezteti!!!!
  • Asperot
    #40
    Nem lehetsz akkora zseni hogy kevered a szólásszabadságot és a katonai taktikák kiadását illetéktelenek esetleg az ellenség részére! Két külön dolog. Azt pedig jó ha tudod hogy kicsit más szabályok vonatkoznak egy katonára, mint egy civil polgárra. Még a legnagyobb demokráciában is!
  • bigjoe
    #39
    Köcsög Jenkik. Ennyit a szólás szabadságról.
    Ez már nagyon durva. Lassan ammerika rosszabb lesz mint kína vagy a régi SZU.

  • Caro
    #38
    Ma már simán lehet nem halálos fegyvereket gyártani, a rendőrök olyanokat is használhatnának.
    Gumigolyó, esetleg kábítólövedék.
    Mindegyiknek olyan hatása van, hogy nyugodtan lehet vele lőni, mert maradandó károsodást nem okoz, viszont egy időre eléggé megbénítja az ellenfelet.
  • Lenny
    #37
    Na végre valaki!
  • nenad
    #36
    en igazabol azon szoktam kiakadni akik tamogatjak ezeket a haborukat, a monitor mogul anyaznak, meg okoskodnak, logikusan gondolkoznak es egy pillanatra sem kepesek atlatni hogy egy ilyen dologban csak pusztitas es pusztulas van, igazsag sohasem.. Erre aztan meg ratesz egy lapattal, na es? Ez mindig is igy volt. Ezeket kene besorozni, hogy szembesuljenek ezekkel a dolgokkal.
  • immovable
    #35
    egy z
  • immovable
    #34
    Kiváncsi lennék az arcodra mikor fegyvert fognak rád (te terminátor)...
    sztem te attól becsinálnál ha a rendőrök igazzoltatnának az utcán... csak a monitor mögött ilyen nagy a szád mi.?...
  • Nethyrrea
    #33
    hidd el akik kint vannak ott sztem azok is már ezerszer megbánták hogy anno akkora lelkesedéssel kimentek....

    "blogért büntetni"? naja, sértette az amerikai propagandát a blogjával, még szép. és olcsón megúszta ahhoz képest.

    másik meg:

    "SITE CLOSED" :DDDDDDD

    pedig belenézegettem volna :D
  • jefferson83
    #32
    Nyílvánosságra=nyilvánosságra. Sorry inkább alszom még egy picit
  • jefferson83
    #31
    Ha csak azért büntették volna az tényleg gáz, de olvasd el a cikket és a hozzászólásokat. Állítólag titkos információkat hozott nyílvánosságra (taktikákat), amivel a saját bajtársait is veszélybe sodorta. Valjuk be ez felelőtlenség volt. Kérdés, hogy mennyi igaz belőle, vagy ez is csak arra példa,hogy a tisztek összefognak a nekik nem tetsző bakák ellen.
  • jefferson83
    #30
    Korán van és nehéz szó tehát: amerikaiakat
  • jefferson83
    #29
    Én se bírom az amerikaikat az tény, de ezt te sem gondolod komolyan.