1398
Szakadozott net, netes játékoknál packetloss stb...
  • morcosqtya
    most van egy akciójuk, ha kell vkinek (bár pont a topic mondanivalója ellen beszélek most) nézzen utána.
    9000 ft helyett 5800 lesz a havidíja a családi TV-csomagnak + vezetékes telefonnak (amit nem kell használnod) + 10 mbites netnek. Ez jól hangzik, mivel most a 4mbites nettel egy laza 10-est elvisz nekünk havonta, viszont sajnos a szolgáltatás minősége továbbra is egy fos. :(
    És ez ezzel az akcióval sem fog változni...
  • CroftManor
    ügyfélszolgálaton mondanak mindent csakhogy elhajtsák az efiket, mindig azt mondják nekik hogy még ma vissza lesz kapcsolva a net, holott hivatalosan 15 napon belül, ha vki ki van kötve tartozás miatt.. és akkor mi szívunk velük a telefonba hogy hát ezt meg azt mondta a személyes üszin a csaj...
  • darkmenx
    en elhiszem csak mikor szemelyesen voltam bent az ugyfelszolgalatos azt mondta de akkor mar nyilvanvalo, hogy miert.
  • CroftManor
    tudom, de nem véletlenül mondom h ne küldj e mailt... én belsős vagyok.
  • darkmenx
    ez amugy innen van:

http://192.168.100.1/modemTroubleshootPage

miutan ujra elolvastam kicsit ostobanak nez ki ez a dr. modem, meg jo, hogy a terayonosok csinaltak.
  • darkmenx
    ismet szar reggel 10 ota. kb. miutan elkezdett esni az eso.
  • darkmenx
    Dr. Modem has examined your modem.
    Dr. Modem's Diagnosis:
    # The modem is fully operational.
    # Codeword Error Rate is high (7426.0e-7).

Dr. Modem's Prescription:
    # Try to eliminate sources of noise on the network.
    # Verify the video signal quality.
  • morcosqtya
    + ha szarnak rád, ami sajnos ennél a cégnél elég gyakori... :(((
  • pointer4
    Jelentgetheted te azt bárhogy, ha nem tudják megcsinálni :D
  • darkmenx
  • CroftManor
    hibabejelentést nem e mailben kell küldeni! azért van a 1280 hogy ott jelentsd be a hibát! ha bejelentetted volna, 72 órán belül megcsinálták volna.
  • CroftManor
    ha tartozásod van akkor ez elég könnyen elképzelhető, a számla alján mindig fel van tüntetve a szöveg, úgy kezdődik hogy: Felhívjuk szíves figyelmét hogy jelen számlán kívül díjtartozása áll fenn, amennyiben ezt nem rendezi...
  • CroftManor
    azért mert 30 napos csomagváltási idő van.
  • darkmenx
    nagyon ugy nezki, hogy a fiber tortenelem megfogja ismetelni onmagat, ha itt nem lesz surgosen halozatfejlesztes nagytetenybe ez megy az NHH -nak (2 eve megbasztak oket 2milliora most vajon mennyi lenne?!):

http://darkmenx.dragonians.eu/2010.03.31-dump.txt

es meg sok masik napra lebontva. leesik 2 csepp eso ne essen mar le 8decibelt a transmit power es hugyozza-szarja ossze magat a halozat ha mar igy is lehuznak egy rakas penzel ezek az idiotak.
  • darkmenx
    probalt mar innen valaki csomagot valtani? en 22-en voltam bent, hogy kene 6mbit ha mar ugyis annyi, mint a 4. tok jo atis irtak a szerzodest mindent ahogy kell, de azota se tortent semmi.
  • morcosqtya
    :(( ... pedig nekem egyszer vírus okozta ugyanezt, az Apple iTunes-nak a Bonjour-ja akadt össze valamivel, így azt eltávolítva a sávszélem újra 4 Mbit lett (nem volt egy álom rendesen letakarítani se - itt ajánlanám a YourUninstallert). Ugyanakkor a sávszél visszaállása mellett a pingem 1200-as maradt, a jitterem meg 4 feletti.
    Na EZT nem a fibernet hanem egy trójai okozta amit a NOD nem ismert fel, de 3 hónapra rá már szerepelt a vírusdefiniciós adatbázisában (archivált cd alapján - utólag visszaellenőriztem és megleltem a vírust).

Én újraraktam a rendszert.
    Szerintem azért ne zárd ki a vírus lehetőségét, főleg ha úgy rakod újra a rendszeredet mint én szoktam: dvd-re kiírt telepítőprogramokkal, mert nem akarok szarakodni egyenként az újabb letöltésekkel.. így viszont ha a kiírt DVD-n már rajta van eleve a vírus akkor az szopó, akárhányszor rakod újra... egészen addig amíg a Nodot nem frissítik ARRA a vírusra...)

• tomzoo
    Lehetséges, h lekorlátozzák a netem, vagy mi a francért 31kb-s a netem a 4 mega helyett? Haverom 2 utcára lakik és neki jó... Vagy mi lehet?( vírus biztos nem most raktam újra)
  • darkmenx
    nalunk most se tv se net se semmi.. remelem megfixelik.

ja egyebkent valasz nem jott a 4. levelemre se :D :D
  • tomzoo
    Más Kistarcsainak vagy környékbelinek is qrva lassú a nete? Speedtest szerint 31kb-es netem van... Tököm tele van má, 1 óra míg bejön valami.
  • morcosqtya
    így van.
    A szerződést és a jogi baromságokat mindig úgy csűrik csavarják hogy ők jól járjanak, Te meg rábasszál. Mint a biztosítóknál. Hiába védted az értékedet, ha betörtek hozzád, akkor se fizetik ki a kárt, mert az ajtó/ablak rácsánál a vasak közti rés nem a EU CE-762512-01012-01201023 szabványa szerint volt megcsinálva hanem 0,2 mm-el szélesebb volt, és nem 23/77 arányú szénacélból volt.. bla bla..
    Hja, nekik is meg kell élni valamiből, csak kicsit bosszantó ha 10 évig fizettél nekik pont az ilyen vis maior esetekre, erre ezt kapod hogy leszarnak...

Egyébként akkor tudnám még leköpni / felrúgni a TV képernyőt amikor jön az a reklám hogy ha MOST kötöd meg az internet szerződést xy céggel akkor NINCS BELÉPÉSI DÍJ!!!
    EZ AKCIÓ??? LOL!!! WTF????

Mert egyébként kéne???
    ÉN fizessek azért hogy 1 vagy 2 évig lekötöm magam és fizetni fogok nekik havonta mint a katonatiszt??? Örüljenek neki hogy az előfizetőjük leszek!!! ÉN VAGYOK A SZOLGÁLTATÓÉRT?? Nanana... Nehogymár a vakolat verje le a punk-gyereket!!!

Ez hatalmas akció tényleg...
    kb 12 éve volt utoljára belépési díj a telefon szolgáltatóknál, nem hiába nincs már ilyesmi...

Ez kb akkora parasztvakítás mintha azt hirdetnék, hogy:
    "KÖLTÖZZÖN IDE A GYÉMÁNTMACKÓ LAKÓPARKBA!! CSAK MOST, CSAK ÖNNEK, INGYEN LEVEGŐVÉTELI LEHETŐSÉG, AD LIBITUM!!"
  • pointer4
    Jaaa, hát úgy könnyű :D
    Amúgy 9 napig kell lennie hálózat kimaradásnak, hogy szerződéssel ezt megtehesed. De már valami fika sávszélt is elég szolgáltatniuk hogy ne....
    Buzikok ezek mind.
  • darkmenx
    nincs mar husegem de amugy is gondnelkul mondanam fel ha lenne mivel a minimum garantalt sav sincs meg amit a szerzodesben foglaltak, raadasul mar a 4. napja.
  • pointer4
    Jelentem az Angeli utca alján nincs gond a nettel.
    Felmondani meg nem tudod, amíg hűség nyilatkozatod van sajna, elkérik előre a pénzt amit a lejártáig fizettél volna. Az meg nem éri meg.
  • morcosqtya
    más városban is gyakran szar ez. A múltkor 10 órán keresztül volt használhatatlan 1400-as ping... semmilyen oldal nem jött be csak pingtest meg a speedtest.net

Nálam is betelt az a bizonyos pohár... keresem az alternatívákat.
  • darkmenx
    biztos ez megint csak egyedi eset de pentek ota szar a net (22ker, nagyteteny).. irtam 2 levelet ugyfelszolgalatra + 1 hibabejelentot es meg valaszra se meltatnak. eddig meg orulhettek, mert csak azert nem lett felmondva a szerzodes mivel nem az en nevemen van viszont asszem ezzel betelt a pohar.

4. napja, hogy 2000+ms ping van nonstop es van kb. 24kbit savom. eloszor azthittem a router hasalt el de a modem direktbe ugyan ezt produkalta.

valakinek esetleg meg valahol 22-be szar a net? vagy megint csak en szopok meg esetleg 2-3 ember rajtam kivul?
  • HoReSz1975
    a digi 2 éven belül behálozza Kecskemétet ezt igérik, jelenleg a széchenyi várost kábelezik (egyértelműen az egyik legnagyobb haszon, 25000 lakás), a pákozdi csata utcán már megy a kábelnet és a kábeltv, most az irinyi, lóverseny és az akadémiát kötik a házakba és a lakásokba is... Össz csomag 3000Ft 54 csatorna digitális adás + 80MB/25MB net 1 évig, 1 év után 7400Ft 2 év hűségvállalás esetén
  • morcosqtya
    digi-nél a TV-re a tányéroson kívül lehet majd kábeles alternatíva is..?
  • killbull
    Lenne csak így! Néha én is sajnálom az embereket mikor panaszkodnak a cabelnet minőségére!
  • piamania
    Lehet,hogy légből kapott hallomás,de én hiszek az ismerősömnek.Na szóval.
    Az egyik ismerősöm szerint,aki dolgozott a fibernetnél itt kecskeméten, a kecskeméti iroda,meg úgy az egész bagázs egy olyan 2 éven belül MEGSZŰNIK!!!Állítólag nem kapják meg a fizetésüket a dolgozók és a többi.
    Meg azt is mondta a gyerek, hogy a Digi nagyyon komolyan gondolja kecsó behálózását.Hát én szeretettel várom őket.
  • killbull
    Most néztem a Digi honlapján az online igénybejelentést hogy már ott van kecskemét is :) Hajrá hajrá Digi! :D
  • HoReSz1975
    nézd meg a honlapjukon az akciót, ha 1 évet aláírsz, fél évig 3000Ft minden együtt, ha 2 évet, akkor 1 évig 3000Ft minden, majd visszaáll az akkori listaárra.
  • morcosqtya
    80mb - 3000 Ft???
  • HoReSz1975
    Nálunk is megcsinálták a digit 2 napja, jelenleg a T-Home -nál vagyok, 1 hete elhagytam a fibernetet, a T-Home is behúzta az optikai kábelt az egész lépcsőházba.

A netet mindenféleképpen átviszem a Digihez, de a TV -t is valószínű, de, ha nem digitális lesz, akkor gondolkozok rajta. Jelenleg a T-Home DSL -el megy IP-TV 53 csatorna + 15MB/900kbyte csomag 10540 pénz. De ha átlépek a digihez akkor leviszem az alap IP-TV -re és az alap netre, az lesz 3990Ft és beköttetem a Digit TV 54 csatorna + 80MB/25MB net havi 3000Ft 2 év hűségidővel 1 évig, majd 2900Ft+7500Ft, de ez alatt az 1 év alatt ki tud futni a T-Home alap csomagja.
  • onduty
    Kecskeméten a Vágó utcában már jó néhány hete itt figyelnek a járda alól kibújó fekete csövek. Nem tudom mikor terveznek kábelt húzni bele.
    Nekem csak ősszel jár le a Fibernetem, addigra csak ideérnek... :)
  • morcosqtya
    bocs ha hülye vagyok.. :)

digi:

TV: "tányéros" az éteren át jön.. :)))
    Net: külön kábelen jön? bekötik külön? vagy ... hogy?

T-home-os IP-TV-t értem én.. (ugyanazon a kábelen jön digitálisan a tv adás, és a net, majd egy "elosztó" vágja a kettőt frekv alapján)
  • gabi89
    Nem optika hanem LAN. T-home viszont optika ott a digitális tv (iptv) is azon jön ahol tud.
    Diginél meg jó kérdés csak a műholdas "tányéros" TV-jét ismerem.
  • morcosqtya
    gondolom a Diginél akkor optikai kábelen jön a net, de a TV-vel mi van??
    Digitális TV adás, beltérivel (set top box) szerelve, és ugyanazon az optikai kábelen jön mint a net??? Bocs ha hülye a kérdés, de ebben nem vagyok tájékozott, nekem ez az optikai kábel újdonság, csak annyit olvastam róla vhol hogy USA-ban elérték az 500mbit átvitelt vele (gondolom nem szolgáltatás szinten hanem "prototípus" jelleggel, hogy ez is lehetséges)
  • gabi89
    Teljesen nézd meg az oldalukat. Elég régota ennyi csak annyi változott ,hogy tavaly még a 50/25 volt 4500ft de felvitték a sebességet 80mb -re a T-home optika miatt (gondolom)
    Bár az UPC tartja a rekordot a Fiberpowerel 120Mb bár ők kevés helyen eddig.
  • morcosqtya
    ??
    Ez komoly??
  • gabi89
    Eleinte voltak fenntartásaim a Digivel de ahova betelepült eddig szép gyors és olcsó :)

Digi 80/25 Mbit/s
    4500Ft

:P