1398
Szakadozott net, netes játékoknál packetloss stb...
-
#998 en is csak ezt nem ertem: "ezt lefogadom a honlapon láttad, mert ez új efiknek van." ha igyis ugyis tobbet fizetek, raadasul meg +1 evre belenne biztositva a fiber, hogy biztosan fizetni fogok akkor nem ertem miert nem tudjak atvaltani akar holnap, minek meg 2 honapot lofaszkodni -
#997 Na ez már alakul, igaz még nem az igazi:
"FiberLAN internet csomagjaink
20mbit / 20mbit – 4 688 Ft / hó"
Tudnám mi az a fiberlan.
Január 23án szabadulok! :D
Yuppie :D
most 10/0,5re kérnek 16k-t.
"Sprint csomag: 7 790 Ft /hó 10/2 Mbit/s"
Ezért a hűségem miatt, adok mondjuk tv-vel együtt 11k-t, ha nem akkor dobb :D -
#996 nemtom, én mikor hosszabbítottam, az új előfizetőknek szóló, gyakorlatilag féláras csomagra cserélhettem (10/1-es) -
#995 ahogy olvastam a forumot meg a regi elofizetoknek se hajlandoak semmi engedmenyt adni egy hosszabitott huseg utan. uzletpolitika = 0. -
#994 jah megtalaltam a "normalis" csomagokat.
http://www.fibernet.hu/index.php?id=103
hat az biztos, hogy 5000ft -ot nem fogok fizetni 512kbit-ert, mennyi idonek kell eltelnie ha nem akarom tovabb igenybe venni a mostani szolgaltatast miutan lejar a huseg de viszont szerzodnek uj csomagra? anno mikor bent voltam kotni azt mondta a no, hogy lehet valtani csomagok kozott, en pedig csak is akkor fogok +1 evet alairni ha adnak tobb savot, egyebkent meg gl, ujra johet a fantasztikus 24oras bontos dsl -
#993 ezt lefogadom a honlapon láttad, mert ez új efiknek van. -
#992 "NETT csomag: 3 790 Ft /hó >>>
6/1 Mbit/s
Kábel TV és Kábeltelefon előfizetés mellett.
Havidíj Kábel TV vagy Kábeltelefon előfizetés mellett: 4 190 Ft"
"A díjak 25% áfát tartalmaznak."
jelenleg fittert fizetunk 4160 hufot es van ktv. ez a ktv mellett lenne 4190, tehat ha jol ertem atvaltanak?
max. ugy irnek ala +1 evet ha ez a 6/1 lenne, ha meg lehet akkor minel elobb, lol. februarba jar le amugy a 2ev huseg -
#991 Sport1 be, de mit szednek ki? -
onduty #990 Csak magasabb havidíjú csomagra válthatsz ha van jelenleg hűségszerződésed. Én az 1 Mbit-es csomagról nem tudtam váltani a 4 Mbit-re mert a 4-es olcsóbb volt.(Persze ez mire kiderült az másfél hónap küzdelem volt az Ügyfélszolgálattal.) Most 4 hónapja váltottam a 4/1-re aztán most kijött a 6/1 még olcsóbban, szal ez megint szívás. -
#989 ezt hol láttad? Én a CCn dolgozok de általában attól függ h miről mire válthatsz, h jelenleg mennyit fizettél a csomagért. Pl ha Midiért fizettél 3990et, akkor kb ennyiért már kaphatsz Nett csomagot, 1 éves hűséggel. Meg persze ha rendelsz ktv-t, akkor megint máshogy alakulnak az árak... -
#988 "masik erdekes dolog, hogy ha husegidon belul valtanek csomagot 4/1-rol 6/1-re atvaltanak-e (ugye 4/1 afa emeles miatt lett valami 4200ft/ho a 6/1-et meg 3990ft-ert reklamozzak) valaki probalta mar?"
erre valakinek comment? amugy most lattam, hogy a 6/1 is 4,2k lenne az en csomagommal. -
#987 Mindig ez van. Te vagy a hülye, nálad a hiba. -
#986 tegnap megirtam panaszt mara hirtelen jo lett a net es kiderult, hogy "naluk semmi gond nem volt eddig se".
milyen meglepo. -
#985 Mellesleg egy kis csemege. -
#984 "Nem azért találták ki annak idején az arpanetet, hogyha egy számítógép megkotlik, mert mondjuk nekimegy egy rakéta akkor más útvonalon működjön a hálózat?"
Igen, de megeshet, hogy a hálózat egyik szegmense nem lesz elérhető, vagy más útvonalon/hálózaton keresztül lesz csak elérhető. Tehát ha a telia.net egyik routere meghibásodott, attól a fibernet hálózata, a belföldi oldalak, illetve a telia.net meghibásodott routerét kikerülő oldalak működhetnek. -
#983 Egy hülye kérdés: Nem azért találták ki annak idején az arpanetet, hogyha egy számítógép megkotlik, mert mondjuk nekimegy egy rakéta akkor más útvonalon működjön a hálózat? Most meg kiesik a telia.net, és a külföldi oldalak nagy része elérhetetlen (a youtube pl működik, a garfield.com is...) -
#982 "Akkor a www.palacecinemas.hu is külföldi hálózaton van?"
Azon van, de közelebb/más útvonalon van, mint például az általam nézett amd.com.
"Van módom ADSL net-et használni és ott minden rendben, a külföld is."
Valószínűleg nem a telia.netet használja külföldi vonalként.
"es nem vagyok 14eves aki karacsonyra kapott az anyucitol internetet meg szamitogepe"
Akkor tégy is úgy. A helyett hogy csak bosszankodnál, alpári szavakkal dobálóznál, próbálj a probléma megoldásához (vagy a megoldásban segítséget nyújtóhoz) konstruktívan hozzáállni.
Pont azért kérdezem a "hülyeségeket" hogy ki tudjuk szűrni, hogy a vonal esett össze, vagy a modem hülyült meg.
"hogy a modemen mekkora jelszintnek kell lennie a stabil kapcsolathoz"
Ha hihetünk a specifikációknak a "Receive Power Level" (te esetedben "Receive Signal Strength") maximum intervalluma -15 dBmV-tól +15 dBmV-ig terjed, az ajánlott intervallum -10 dBmV-től +10 dBm-ig tart.
A "Transmit Power Level" értéke +8 dBmV-től +58/+55/+54/+53 dBmV.ig (e felső érték a modulációtól függ) terjed. -
#981 thomson-t -
VicKal #980 Thomson helyett milyen (gyártó/tipus) modemet adtak ?
köszi
-
#979 eddig annyira nem volt zavaro, hogy 4 orankent bont 5percre de a mai napon 30-60 percenkent kidoglott es minden alkalommal visszalepegetni a szaros jatekba 18 bottal, visszamaszni ircre, ventrilora etc elegge kiidegelt, mondjuk a kulfoldemet megoldottam miutan huztam egy socks5 proxyt adatparkos gepunkre, de a mai napi netszolgaltatas minosege egyenlo volt egy kalap higfossal. -
#978 Nekem is volt gond a thomson modemmel
Fibernethez leadtam a jelentést személyesen, mókus jött, csere, azóta ok -
VicKal #977 Van itt még egy érdekes dolog...
megnéztem a modem log-ot. a log 1 hétre nyulik vissza. minden nap van egy ilyen error üzenet "SW upgrade Failed after download - Incompatible SW file " Ezek szerint próbálják frissíteni a modemem távolrol egy nem belevaló firmware-el ... lol
ebben a modem-ben három log üzenet típust látok, naponta 5x critical, 1x error, 1x notice.
XXII. kerületben Budafokon vagyok a Kiránduló utcában. -
VicKal #976 Darkmenx: sajnos az átalad leírt problémákkal kűzdök én is kb 1 hónapja, és így lehetetlen fibernet-en online játékokkal játszani.
30-40 percenként megszakad, a modem ujra kapcsolodik ami eltart 1 percig is. Nekem 10mbites net-em van Thomson modemmel. A mai napon megszűnt külföldi oldalak elérése pedig csak hab a tortán.
Van módom ADSL net-et használni és ott minden rendben, a külföld is.
Dj faustus: azt látom, hogy értessz hozzá, engem az érdekelne, hogy a modemen mekkora jelszintnek kell lennie a stabil kapcsolathoz.
ezek vannak most: SNR: 38.0 dB, Received Signal Strength: 10.0 dBmV , Power Level: 43.4 dBmV
-
#975 IP Address 195.47.14.84
Host 195.47.14.84
Location CZ CZ, Czech Republic
City Praha, 52 -
Organization Palace Cinemas Czech s.r.o.
ISP GTS NOVERA a.s.
AS Number AS2819 GTS NOVERA (GTS CZ)
igen. -
#974 azert remelem ha berakom az ubuntus konzolrol a screenshotot enis lehetek l33t -
#973 Akkor a www.palacecinemas.hu is külföldi hálózaton van? -
#972 terayon modem van es nem vagyok 14eves aki karacsonyra kapott az anyucitol internetet meg szamitogepet ugyhogy nyugodtan atugorhatjuk a hulyesegeket, annyi erdekelt, hogy masnal fent all-e ugyan ez aki raadasul meg 22. keruletben is lakik, kurvara nem kell a hulyeseg, mert csak magamat baszom fel vele -
#971 "- használsz-e P2P fájlmegosztó programokat?
hasznalsz"
Ha kiiktatod, továbbra is fennáll a probléma?
"amugy az alatt, hogy szakad a net mi mast lehet erteni, mint hogy meg all az adatforgalom? "
Mondok példát: a Windowsba beépített PPPOE-kapcsolatnál, ha a hálózati kártyát a Windows "energiatakarékos módba" rakja (annak ellenére hogy a kapcsolat továbbra is él), akkor egyben bontja a PPPOE-kapcsolatot is (alternatív PPPOE-kliensek nem bontják a kapcsolatot). A kliensoldalon csak azt látod, hogy szakadozik a kapcsolat (bont, majd újratárcsáz és sikeresen újrakapcsolódik), a szerveroldalon meg csak azt, hogy a kliens abbahagyja az adatforgalmat, és újra be akar jönni.
Ugyanezt eljátssza a Kitekintő Gyorsvonat (Outlook Express) is - 15 sikertelen (a sikertelenséget okozhatja egy elírt e-mail cím is!) levélküldés után bontja a kapcsolatot. De okozhatja ezt harmadik féltől származó tűzfal is.
"amikor megszakad a net konkretan elkezd villogni a hugyos "Cable" led a modemen."
Ha Terayon modemed van: lassan vagy gyorsan villog? (Scientific Atlanta esetén így néz ki) Esetleg próbálj belemenni, hátha tudsz belőle további információt kihúzni.
Egyes szám második személynek feltett kérdésre egyes szám ásodik személyben válaszolni... -
#970 - használsz-e P2P fájlmegosztó programokat?
hasznalsz
- van routered?
van (van benne eleg memoria.)
- amikor "megszakad a net" a kábelmodemen (ha van routered a routeren) mi történik? pontosan mit tapasztalsz? csak külföldi oldalakon jön elő vagy magyarokon is?
amikor megszakad a net konkretan elkezd villogni a hugyos "Cable" led a modemen.
- jelentetted-e az ügyfélszolgálatnak?
jelentetted
amugy az alatt, hogy szakad a net mi mast lehet erteni, mint hogy meg all az adatforgalom? -
#969 Olvasd el még egyszer hozzászólásod melyik részére reflektáltam. A külföldi sávod problematikájára írtam azt, hogy azoknál, ahol a szolgáltatójuknak a telia.net adja a külföldi elérést (ilyen a Fibernet is, de például az Antenna Hungária is ilyen), ott lehetnek gondok.
A másik problémádra reflektálva:
- használsz-e P2P fájlmegosztó programokat?
- van routered?
- amikor "megszakad a net" a kábelmodemen (ha van routered a routeren) mi történik? pontosan mit tapasztalsz? csak külföldi oldalakon jön elő vagy magyarokon is?
- jelentetted-e az ügyfélszolgálatnak? -
#968 ha elhanyagolhato lenne nem irtam volna meg a postot se, november ota minden este van 20-30% loss, de a mai napon kb. 30 percenkent szakad ez a hulladek es 40% lossom van hajnal 5 ota. -
#967 Mint mondtam, a telia.net külföldi gerinchálózatán van gond, ami az itthoni szolgáltatóktól (már akinek ez a külföldi gerinchálózata) független.
-
#966 akkor a külföldi oldalak jó része másnál sem akar bejönni? -
#965 "ami a mai napon meg extra idegesito, hogy kulfoldi savom egyenlo a nullaval"
1. A külföldi sáv független a szolgáltatódtól (a Fibernetnek nincs saját európai gerinchálózata).
2. A telia.net (gerinchálózat) egyik routerének irányába több szolgáltatótól tapasztaltam nagy mértékű csomagveszteséget (miközben a szolgáltató hálózatán belül a csomagveszteség kis/elhanyagolható mértékű), szóval valahol ott lehet a probléma. -
#964 ami a mai napon meg extra idegesito, hogy kulfoldi savom egyenlo a nullaval es hugyos remote desktopon meg szaros proxyn keresztul kell ninjaznom, hogy tudjak kulfoldi oldalakat bongeszni/online gamelni. -
#963 valaki van 22kerbol? mert kb. 1 honapja szar a net, 4mbitre fizetunk kb. nov. elejeig semmi gond nem volt a szolgaltatassal aztan hirtelen elkezdett igy 4orankent megszakadozni 3-5percekre raadasul hetvegente/estenkent hasznalhatatlan. 20-30% packet loss, 200 ping es 4Mbit helyett kb. 60kbit van ami korantsem 1Mbit (garantalt savszel)
nekem halistennek mar csak 2 honapom van veluk de nem tudom, hogy masra megeri-e valtani, mert konkretan novemberig nem volt ezzel se gondom. mindig full 4/1mbit volt max. 7-10ms ping es 0% loss.
masik erdekes dolog, hogy ha husegidon belul valtanek csomagot 4/1-rol 6/1-re atvaltanak-e (ugye 4/1 afa emeles miatt lett valami 4200ft/ho a 6/1-et meg 3990ft-ert reklamozzak) valaki probalta mar? -
#962 vevőkód szükséges hozzá. -
#961 Igen, de nem egy leányálom. Nagyon sok a panasz és elvégre igazuk is van, de mint vég képviselőjeként valamit reagálni kell... :S -
Zozo76 #960 Tenyleg Fibernetes lany vagy? :) -
Zozo76 #959 Koszi, de mar mindegy, tul vagyok az egeszen. ;)