Jégtóra bukkant a Mars Express

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Számból vetted ki a szót 😄 Lola te meg ne kukacoskodj azért kék mert így színezték ki, bocsánat renderelték 😊 A hír pedig közelsem kamu.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

(Bár majd terraformálás után nézhet még ki így. 😊 Úgy párszáz év múlva. :p )

Magyarul: a perspektív képek a digitális domborzati modellbõl lettek generálva (amely modellt a sztereo-kamerák képei alapján hozták létre). Azaz, renderelt képek. 😊 De valahogy így nézhet ki a valóságban is. (Bár a jég ott nem kékes, hanem szintén vöröses szerintem.)

grebber
Fasza a két lenti kép melyik játékból vannak ? 😄

Next PC upgrade: 2022

DanyyX
Ez a kráter kék ledekkel meg van világítva :Ð

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Azért azt elárulhatná valaki, hogy mitõl _KÉK_ színû az a "vízjég"? Mert azt, hogy a Földön a tengervíz miért kék, azt tudjuk (visszaveri a kék égboltot). De még a Földön sem kék színû a vízjég. Szóval mitõl is kék ott a Marson?
Szerintem ismét nõtt eggyel a kamuhírek száma.

Nemtok angolul.

Gyerekek, ha már a net elõtt ültök, igazán utánanézhetnétek, mielõtt jöttök az összeesküvés és hamisítás elméletekkel.

ESA honlapon:

"The colour images were processed using the HRSC nadir (vertical view) and three colour channels. The perspective views were calculated from the digital terrain model derived from the stereo channels."

BaliBoy
Én is gyanusnak találom az alsó két képet. A felsõ kép szerintem eredeti. A szinezését nem tudom. Arról nem szólt a fáma, hogy azt milyen kamcsival csinálták. Az alsó két kép ahogy már valaki megfogalmazta túl tiszta. És itt ezen azt értem, hogy maga a kép minõsége túl jó. eddig még nem láttam ennyire szép képet a Marsról. Egyáltalán nem pixeles. Gyanus. <#kerdes>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Személy szerint én ezt elképzelhetetlennek tartom. <#vigyor2> Csak úgy szinezték, hogy minél inkább az eredetire hasonlítson. A legtöbb mûholdkép is ilyen. Mûholdképeknél mondjuk sok esetben nem is ragaszkodnak az eredeti színhez, inkább festik vörösre õket mert abból sokkal többet ki lehet venni. Tulajdonképpen nem is olyan fontos nem ? <#vigyor3>

Valóban? Errõl miért nem volt nagyobb hír? (Vagy csak én nem figyeltem?)

Miért vagy olyan biztos benne, hogy a Naprendszerben (nagybetûvel, mert ez itt a mi Naprendszerünk, tehát tulajdonnév) nincs élet, amikor még a szakemberek sem biztosak ebben, sõt még keresik is?

A felsõ kép biztos hamis színes, de szerintem az alsók nem.

Szerintem is valószínû, hogy ez itt a becsapódott vízjég-meteorból származik. (Ami a becsapódás hatására elõször felforrt, majd újra megfagyott.)

Mi találtuk meg, úgyhogy az EU-é 😄
Ha amerikának nem tetszik, akkor hegyezheti a rakétáit 😊

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

A képek a kráter mögötti kínai gyorsbüférõl?

Igen jég van,és alienek utazgatnak rajta kutyaszánnal <#buck><#zavart2><#finom><#idiota><#nyes>

okés, de kié legyen a víz?

Konkrétan tudsz vmit, vagy csak vagdalkozol, mert az bizonyos körökben menõ?

Engem azok a képek érdekelnének amiket valamiért nem "tesznek" az nyilvánosság elé... azok a képek melyek átmentek a filteren nem nagyon mozgatnak...

😊

Elnézést a sorokért😊

Elnézést a Sorokért:)

Esrohnoil
Bocs, igazad van, rosszul fogalmaztam, nincs olyan sûrû, zavaros légköre mint mondjuk a Titánnak, v. a Vénusznak. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Úgy van!
Cactus
Nem vagyok szakértõ, de ha jól értem ez a felfedezés alapot adhat a késõbbi terraformáláshoz, nem?

\"There is no respawn or load game in real life!\"

jégtõl még nem lesz élet, magában még a víz sem jó semmire.
(azt nem mondom, h nincs élet a földön kívül, de naprendszerben biztos nincs.)
"A Marson nincs légkör, amitõl ugye zavaros lehetne a kép."

Hogy is van a mondás? Ha csendben maradtál volna...

A MER-ek felvételeit néhány ÓRÁVAL a készítésük / Földre letöltésük után már megcsodálhatod a neten...

Itt az oázis, de hol vannak a pálmafák? 😊

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Én is ezt mondom 😊 Csupán annyit tennék hozzá, hogy a felszínformák amelyeket ez a "hamis" kép visszaad a való életben is ott vannak és így néznek ki.

Én tisztában vagyok vele, hogy ott jég van. Az én kijelentésem pusztán arra vonatkozott, hogy a képet utólag számítógéppel színezték ki és nem eredeti színeket mutat. Ehez tartom is magam.

Esrohnoil
A Marson nincs légkör, amitõl ugye zavaros lehetne a kép.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Nagyon jó lenne ha nem lehetne a maya-val,vagy a 3d studioval ilyen képeket kreálni.Mert ezek a felvételek túl tiszták és túl mesterkéltek.Ne értsetek félre nem vagyok,ilyen vaskalapos izé aki nemhisz el semmit de ez gyanús.

nem rossz, de milyen "jó" lenne ha nyilvánoság elé kerülnének már a teljes fótók, felvételek etc... valahogy a holdról,titánról,mars ról ... mindig lassan adják az infókat, mintha adagolnák õket szépen lassan😊

Elnézést a sorokért😊

Elnézést a Sorokért:)

jelenlegi ismereteink szerint az egyik sarok széndioxid jég, a másik pedig teljes egészében vízjégbõl áll

Esrohnoil
A felsõ kép bal alsó sarkában is van vmi hasonló kráter. Abban nincs semmi?
Mi van, ha a jég nemrég került oda, és egy nagyrészt jeget tartalmazó meteor juttatta a kráterbe?

Esrohnoil
Az elõzõ neked is szól.

Esrohnoil
Ha elolvasnád a cikket, kitûnne belõle h. nem a kráter fala veri vissza a jég fényét, hanem a falon is jég van.

"Maga a vízjég jelenléte a Mars felszínén már nem újdonság"

Talaltak mar korabban is vizjeget a Marson?
DJ Bee18
,,A kráter 35 -->méter<-- széles és a legnagyobb mélysége körülbelül 2 kilométer."
Inkább 35 KILOméter, nem?? 😊

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Ez szerintem hamisszínes felvétel.

az lesz szep , mikor felolvasztott jegbol elolep a DOLOG....
Rafaelo
uszomedence

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Ha évmilliárdok óta nincs folyékony víz a Marson (múltkori cikkben ilyesmi volt, nem?), akkor hogy kerül egy ekkora bazinagy jégtömb oda?

magus
kerek marsasvanyvizet

Cicero
Doom 3 szele kisért... <#gonosz1><#eplus2>

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

fúrcsak kép, szabályosan mintha foszforeszkálna az a jég tó 😊 még a környezõ föld is visszaveri csillogóan az erõs élénk fényét

Laikusként csak annyit, hogy marha jól néz ki. Izzíthatják a szondákat 😊

Hedgehunter
Es meg vannak akik meg vannak gyozodve hogy nincs elet a foldon kivul........<#nyes>