126
-
FTeR #46 a kérdésre a válasz: Nem.
hiába írnék bármit is úgysem értenéd meg...
(ja és én nem vagyok fan) -
#45 jól látom, hogy a windows fanok most épp arra verik magukat, hogy ha felraknak 25 biztonsági szoftvert plusz 2 javítást plusz nem néz meg bizonyos oldalakat plusz böngészőt cserél akkor esetleg nincs vírusuk? lol...
"Úgy látszik egyeseknek olyan kisebbségi komplexusa van a MICROSOFT Windows miatt, hogy így élik ki, beszólnak, fikáznak..."
Úgy látszik, hogy igaz amit anno egy nagy ember mondott. A magyar az egy olyan nép, aki nem képes egyedül meglenni, mindig talál valakit akinek a seggét kell nyalnia. Lefety lefety...
"meghalni talán sosem fog, max ha linus a sírba viszi magával. desktopot nézve linuxnak röhelyesen kicsi az elterjedsége és ezen a kicsi területen is több disztrib osztozik. amikor nagy sz*r volt a win, akkor sem volt képes előre lépni, mostmár esélye sem lesz."
Hm. Na és mi lesz géc bácsi halálakor? Amúgymeg amikor Win95-ös időkben jártunk ebben igazad van, akkor kellett volna a linuxnak előre törnie. Akkor még sok ember a doshoz is hozzá volt szokva, így nem lett volna nekik meglepő a terminál sem. De ez nem jelenti azt, hogy még nem törhet előre. Az M$ -nek még max 2 új kiadott verziónyi időt adok, utánna már nagy lesz az elterjedtsége linuxnak is. A linuxok lassan de biztosan terjednek. Erre rájátszik még az is, hogy sok gépre alapból azt rakják fel, mert az ingyenes, hogy az eu a nyilt forrás mellet van stb stb. Meg ugye a klasszikus indok is, hogy az userek egyre okosabbak, kezdenek rájönni, hogy tebazdmeg nekem nem kell 25 kiló vírus, a vírusmentességem miatt pedig nem akarom a háromnegyed procit terhelni...
Konkrét számokkal nem tudok szolgálni, így hirtelen, de nem hiszem, hogy a Firefoxnak, vagy az Operának nagyobb lenne az elterjedtsége, mint a Linuxoknak a Windowsal szemben, azok viszont mégis istenítve vannak, hogy hű de nagy szó, hogy ennyien használják... -
FTeR #44 fájdalmas marhaságokat írtál és normális esetben nem venném a fáradságot a reagálásra, de mivel nem tudok aludni és közben marhára unatkozom tessék:
"Na és a Blender?
Az egyik legprofesszionálisabb 3d animációkészítő?
Épp csak kiadták a windowsos változatot is.
És a minimo?
Linuxos PDA-ra rég van, pocket pc-re meg épp csinálják, pedig a PDA-k nál tényleg nem mondható elterjedtnek a linux.
Aztán a videolan player? az egyik legjobb médialejátszó?
Persze mindnek van windows változata is, de van bőven program aminek nincs."
attól, h adott programból nincs wines változat semmit nem jelent. az számít, h van-e a témakörben hasonló szinten lévő "alternatíva".
a legjobb médialejátszó meg elég szubjektív vélemény. mind a két platformra számolatlan sok médialejátszó van.
egyébként is ezek a szoftvergyártóktól függenek, egy véres linux fan csapat nem fogja kiadni winre a programját.
"És mi a helyzet a szupervírusokkal?"
haha, ezt hagyjuk :)
"És a behatolásokkal? Egy profi bűnöző úgy feltöri a gépedet, hogy nem is tudsz róla, és talán soha nem is fogsz tudni."
egy profi bűnözőnek mind1, h milyen os-t használsz, úgyhogy ezen kár lovagolni. az megint más kérdés, h profi bűnözőt mér érdekelné a géped.
"A windowsnak beépített biztonsági rései voltak a 98-ban, ezt tudom.(Jó, az xp nt kernelre épül)"
összeesküvés rulz. a w98 meg már 7 éve jelent meg, azóta winnek 3 teljesen új változata volt és most jön a 4., minek foglalkozol vele? (ne válaszolj, költői kérdés volt)
"Aztán ott van, hogy vajon legálisan hányan használnak kis hazánkban windowst? És a microsoft most azt mondta, hogy tőlük megvonják a biztonsági frissítéseket. Akkor mi lesz?"
az illegális változatokat leszámítva is jóval többen használnak wint mint linuxot vagy mást. és mint korábban említették már, az autoupdate továbbra is működni fog.
"Messze van még az a linux koporsója..."
meghalni talán sosem fog, max ha linus a sírba viszi magával. desktopot nézve linuxnak röhelyesen kicsi az elterjedsége és ezen a kicsi területen is több disztrib osztozik. amikor nagy sz*r volt a win, akkor sem volt képes előre lépni, mostmár esélye sem lesz.
a szerver oldalon meg folyamatos a visszaesés. pár éve még mindenki röhögött a win szerveren, mostmeg több szerver típus területén már 50% környékén van a részesedése (itt sg-n is volt róla hírezve).
a linux saját magát gyengíti, mondhatni saját maga legnagyobb ellensége. 1 ember nincs aki az egész OS fejlesztést átlátná. 1 csoport kénye kedve szerint fejleszti a kernelt, ehhez próbál igazodni újra meg újra a grafikus felületek építői, és ezek szeszélyeitől függenek a disztribek "forgalmazói". És csak ezek után jönnek a hézköznapi fejlesztők. (gyakorlatilag nincs olyan, h na linuxra fejlesztek. max megadott GUIn belül megadott disztibre - vagy külön figyelmet fordítok a crossGUI/disztrib kódolásra)
A disztribek egymással versenyeznek, ahelyett, h egy helyre koncentrálnák az erőforrásaikat.
azt se felejtsük el, h addig nem fog beindulni a szoftverfeljlesztés linuxra, míg kis piacon van jelen és pont a kevés sw miatt nem fog elterjedni. és itt be is zárult a kör. -
FTeR #43 a wines webszervereket sem törögetik. a nagy desktopos biztonsági problémákat nem kéne a srerverrel összekeverni. -
FTeR #42 évek óta mondogatják a linux nagy áttörését, azt még mindig semmi. a linux minden csak sikersztori nem.
ráadásúl azok a nagy előnyök amivel a winnel szemben rendelkezett kezdenek elhalványúlni. A hátrányok terén meg nagyon szerény a javulás. -
FTeR #41 ah, tudtam, h oda kéne írnom külön, de azt hittem nem lesz gond.
nem azt írtam, h a winfos fogja megváltani a világugat, hanem arra a röhelyes Miss. TH448 beszólásra reagáltam, h a világ másik felén meg éhen halnak.
16-17 éves lányok szoktak amerikában postára adni a hálaadási pulykából afrikának ...
a gyógyszerest meg arra írtam, h lám nemcsak wint küld oda... -
#40 Úgy látszik egyeseknek olyan kisebbségi komplexusa van a MICROSOFT Windows miatt, hogy így élik ki, beszólnak, fikáznak... -
#39 naja, én is szoktam fórumozni, Windows fórumon, és azon a szerveren van Linux témakör is meg Mac-es is, de sose nézek be oda. Se ezért se azért... -
Neophyte #38 Annyi hülyeséged hordasz össze hogy már fekszek a röhögéstől.... -
#37 Ha jól emlékszem azt mondta az MS, hogy a biztonsági frissítések továbbra is elérhetőek, csak a letöltő központon keresztül nem lehet egyebekhez hozzáférni (én speciel onnan nem akartam eddig semmit)
Kíváncsi lennék, hogy a jövőben (nagyon-nagyon távoli) lesz-e olyan win-es hír, aminél nem hozza fel senki a linux-ot. Ha win-t nem szereti valaki, miért ír ezekhez cikkekhez.
Valahogy én még soha nem írtam linux-os (és persze egyéb OS-ekhez) ilyen hozzászólásokat, hogy a win így meg úgy.
Egyébként XP-t használok (SP 2-vel), rengeteg dologra: 3D, grafika, zeneszerkesztés (cubase), cd-dvd, játék, dig. fotók, nyomtatás, net, webdesign, php, Delphi, nyomdai munkák és persze sorolhatnám még.
Egy a lényeg: Hónapok óta egyszer sem szállt el az XP, pedig 2 gépem van itthon hálóban (megosztott a net is), és jópár task rohangál egyszerre.
Bocsi, ha hosszú voltam -
#36 "Blender" sose hallottam róla
"minimo" erről se
"Aztán a videolan player? az egyik legjobb médialejátszó?
Persze mindnek van windows változata is, de van bőven program aminek nincs." és? akkor most mi is van?
"Szupervírus" lol, mitől szuper egy vírus, sose értettem:D Inkább szuper láma user van...
Azt legkevésbbé hiszem, hogy betörnek a rendszerembe. Több mint 2 éven át volt FIX IP-m, sose törtek, pedig IRCeltem is, és volt pár összetűzés. DoS, ez volt a legtöbb, mit tehettek, de már ez ellen is megvan a védelmem:)
Amúgy én nem mondtam ,hogy linuxnak jön a koporsója, egyszerűen a linux csak vergődik, hogy nincs rá kereslet.
Nem érdekes? "INGYENES HIPERSZUPE BIZTONSÁGOS STABIL ALAPBÓL IS MINDENT TUDÓ" OS, és még sincs harmad anynira elterjedve, mint a "szar, instabil, vírusos spíwares NEM ingyenes" Windows... Vajon ez miért van mégis így?
-
Caro #35 Na és a Blender?
Az egyik legprofesszionálisabb 3d animációkészítő?
Épp csak kiadták a windowsos változatot is.
És a minimo?
Linuxos PDA-ra rég van, pocket pc-re meg épp csinálják, pedig a PDA-k nál tényleg nem mondható elterjedtnek a linux.
Aztán a videolan player? az egyik legjobb médialejátszó?
Persze mindnek van windows változata is, de van bőven program aminek nincs.
És mi a helyzet a szupervírusokkal?
És a behatolásokkal? Egy profi bűnöző úgy feltöri a gépedet, hogy nem is tudsz róla, és talán soha nem is fogsz tudni.
A windowsnak beépített biztonsági rései voltak a 98-ban, ezt tudom.(Jó, az xp nt kernelre épül)
Aztán ott van, hogy vajon legálisan hányan használnak kis hazánkban windowst? És a microsoft most azt mondta, hogy tőlük megvonják a biztonsági frissítéseket. Akkor mi lesz?
Messze van még az a linux koporsója... -
#34 Simán:) Szevasz haver:) -
Neophyte #33 Végre egy ember aki reálisan látja a dolgokat!! -
Neophyte #32 Ha eddig nem támadtak a vírusok ezután sem fognak...
Már rég vége van a Win95-ös korszaknak... ami tényleg maga volt a förtelem... de egyesek(pl te is) képtelenek ezt felfogni!!
Intgrált SP2-es XP-m van + NOD32 + Outpost és hónapok óta nem láttam egy vírust sem... a rezidens
védelem amugy is megfogja a kártevőket...
Szóval ez a vírustenyészet érved megbukott méghozzá nem is kicsit!! -
#31 Érdekes, hogy AutoCAD, PDMS, Caepipe, SolidEdge stb.. MÉRNÖKI tervező programok Windows-ra vannak tervezve:)
mellesleg, enegm még soha büdös életben nem fertőzött meg vírus, egészen Windows 98SE óta. :)5-nél volt 1x vírusom, de az is 1x CIH volt. -
#30 Csak kár, hogy azért a Webszerverek rendszergazdái értenek is a rendszerhez, ne múgy mint a sok lami, akik otthon Windows-t használ és sír, mint ppl itt egyesek, hogy milyen szar, mert ne mért hozzá:) -
Caro #29 Mielőtt előjönnének azok, akik szerint azért nincs vírus linux alá, mert nem eléggé elterjedt, mondok néhány dolgot:
A webszerverek jelentős része linuxot futtat, és sok webszervert szeretnek feltörni. Namost van egy nyílt forráskódú rendszer, ahol bárki nézheti a kódot, és felfedezheti benne a hibákat.
És ennek ellenére közel sem fedeznek fel benne annyi biztonsági rést, mint egy teljesen zárt rendszerben, ahol a forráskódok a legszigorúbb titoknak számítanak. -
L3oN #28 "a Vista meg még jobban beüti majd
a szöget a Linux koporsójába!!" Te hülye vagy?
Maradj csak a windowsnál használd csak nyugodtan! Tényleg az való neked ha ezt merted mondani! aztán majd amikor majd virus világ alakul ki nálad megnézheted magad illetve a stabilitás,biztonság szempontjából is elleszel keseredve! Ja és sokat jácc a windows arra való meg chatre meg film,zene tevékenységekre! :DDD -
#27 Olyan sokan azért nem veszik;) -
#26 szegény ember.. volt pénzre gépre... megvette esetleg internetre.. fizeti... most vehet butított Windows-t IS!!! NEM KÖTELEZŐ. Aki kakarja az megveszi, de ugyan úgy "használhatja" a Linuxot:) vagy a lopott XP-t. Ez nem oszt nem szoroz. Aki úgy gondolja, az megveszi. -
#25 Gusztustalan. Van egy ország, ahol nincs pénz, ahol szegények az emberek. Ezeknek a szegény emberek egyrészének van számítógépe, amin LEGÁLISAN egy INGYENES rendszert futtatnak, és meg vannak vele elégedve. Erre megjelenik ez a gusztustalan M$ és megpróbál még belőlük is pénzt kicsalni egy szutyokkal.
És akkor ti ezt éljenzitek? B@lf@sz M$ pártiak... Gondolkozzatok mielőtt belepofáztok. -
#24 "Cseppet sem érdkel különösebben, hogy mit kinek fizetett ezen csak te lovagolsz."
Valszeg többek között azért nem érdekel, mert anyagilag nem vagy érintve.
Te azt természetesnek tartod, hogy egy elvileg szabad platformon, amilyen a PC ugye, gyakorlatilag lehetetlen egy új, jobb OS-t elterjeszteni, bármilyen jó is legyen?
Vagy te komolyan gondolod, hogy mivel a M$ gyűjti a legnagyobb profitot ezért evidens hogy az ő termékei a legjobbak (és nem a legnagyobb IT cég, és nem az aki a legkreatívabb, és nem az aki a felhasználó számára a legmegfelelőbbet gyártja stb stb)?
A konzolos példánál írtam, hogy talán nem a legmegfelelőbb, sajnálom hogy ráharaptál, mint egy gumicsontra.
"Másrészt meg hogy függ össze kifizetett bírság az aids megillátással..teljesen mindegy"
Sehogy, ezért volt ott a szmájli a sorvégén;) -
Major #23 "Azt írtam: "már vagy 10 milliárdot kiperkált ha nem többet". A "már vagy" és a "ha nem többet" jelentése: KÖRÜL BELÜL, tehát valószínüleg nem kerek összegről van szó!"
Cseppet sem érdkel különösebben, hogy mit kinek fizetett ezen csak te lovagolsz. Bár ebben te nagyon is toppon vagy, hogy fizetett és miért stb... (én meg mint microsofoftos fan, akinek te állítottál be, ilyeneket nem tudok, nem szép dolog tőlem mi, hát ez van :( )
"Pár nap alatt 3 milkó PS2-ős SanAndreas nem is olyan rossz;))"
Pár nap alatt kétlem...(bárhonnan copyztad is a szöveget)
De ha már a számokkal dobálózunk tessék halo 2 TAVALY DECEMBERIG adtak el 2 millió darabot
...és meg sem kötelíti a te hozzászólásodat miszerint ha 5 miliiót nem adnak el akkor bukta? Akkor nem sokat játék lenne mostanság...
Másrészt meg hogy függ össze kifizetett bírság az aids megillátással..teljesen mindegy. Menj fel akkor mondjuk a hup.hu és ott mehet a mehet a moderálás nélküli fikázás...Abszolúlt nem érdekel
És megegyszer bocsánat hogy nem vagyok ilyen jól felkészülve microsoft-ból mint te :( -
#22 Én csak ennyit mondok:
Microsoft
XP (nem a butított )
Vista -
#21 Ha jól emlékszem leírtam a nem túl kedvező véleményemet a M$-ről.
Te nem azt írtad, hogy: Nexus nincs igazad, ezért meg ezért, hanem elkezdtél személyeskedni.
Egy hozzászólás erejéig én is megengedtem magamnak, hogy hasonló stílusban válaszoljak neked.
Jelzem, én a részemről befejeztem, és igazából az sem zavarna ha az utóbbi hozzászólásaimat törölnék.
A #14-eshez viszont ragaszkodom, abba nem volt semmi sértő! -
#20 Akkor most gyorsabb vagy nem.....? -
Neophyte #19 Én is gratulálok, telespammeled a topic-ot mindenféle konzolos baromsággal... egy pár büntipontot igazán megérdemelnél...
Te csak a fikázás szót ismered... meg idióta összehasonlításokat ömlesztesz...
Nem lenne jobb ha a fikázás helyett inkább a konzolos és Linux-os topicokba mennél okoskodni? -
#18 Gratulálok, nagyon ügyesen beszúrtad a szmájlikat (és rögtön kettőt is - ez igen!;)))
Viszont tartok tőle, számitástechnikai ismereteid ezzel ki is merültek;) -
#17 "Igen? Akkor mutass bizonyítékot vagy bármi, mást, vagy csak azt az elmléletet írd le, hogy sikerült ez a kerek összeget megsaccolnod."
Azt írtam: "már vagy 10 milliárdot kiperkált ha nem többet". A "már vagy" és a "ha nem többet" jelentése: KÖRÜL BELÜL, tehát valószínüleg nem kerek összegről van szó!
Érted?
Amúgy nézz utána, a cégről aminek láthatólag "cseppetsemvagyrajongója";) pont mostanában írtak egy összesítést, hogy dicső fennállása során hány milkót fizetett bírságra, meg peren kívül. Nem pont 10 milliárdot, de nagyságrendileg kb ekkorát!!!!
"Újabb találgatás...
Másrészt tavaly Xbox-ra eladtak a Halo 2-ből 2 millió a darabot és evvel a számmal egyik legtöbbet eladott játék lett. Látszik nagyon ott vagy a konzol játékok eladási statisztikájánál.."
Ébresztőőő!!!!:
"In European terms, this figure is likely to be nudging 1.5 million, while US figures could well be in the same ball-park. To sell over three million copies across the world in its first few days on sale would be a truly unprecedented feat for Rockstar, and probably sets a new benchmark for consumer entertainment launches, never mind videogames, with each copy costing consumers an average of £35.45 (according to ChartTrack data)."
Pár nap alatt 3 milkó PS2-ős SanAndreas nem is olyan rossz;)), nem mintha most az X-et akarnám fikázni, de most hogy belegondolok az is M$ termék ugye;)
"(Nem mintha a Microsoft fan lennék, de azért 1 cég nem a világ "rossza", minden baj okozója. Evvel szemben 1-2 emberke avval tölti az idejét hogy valotlanul lehord, bárkit/bármit)"
Láthatólag nem vagy M$-fan;) Bár erről asszem tudományos mélységű vitát nyithatnánk.
Szal nem vagy M$-fan, csak éppen sajnos nálad az IT az M$-el kezdődik és végződik.
-
Neophyte #16 Te csak azért regeltél hogy a MS-ot fikázd? Mert egy
normális hozzászólást se láttam még tőled...
Írj inkább a linux-os topic-ba bár mostanában nem sok ilyen van... a Vista meg még jobban beüti majd
a szöget a Linux koporsójába!!
MS4eva!! -
Major #15 #1
"Ez meg azért majdnem felháborító: vannak országok, ahol éheznek, ezek meg hiper olcsó szar gépekkel, meg butított oprendszerekkel akarják traktálni őket..."
Lol - remélem azért még bírsz aludni... Ha ekkora próféta vagy, álj be valamelyik segélyszervezethezz, utazz ki, és oszd az élelmet leprás, kolerás, környezetben...
"z M$ által tisztességtelenül tönkretett cégeknek is lépten nyomon csak fizet, már vagy 10 milliárdot kiperkált ha nem többet -azzal talán már az AIDS problémát is meg lehetett volna oldani"
Igen? Akkor mutass bizonyítékot vagy bármi, mást, vagy csak azt az elmléletet írd le, hogy sikerült ez a kerek összeget megsaccolnod.
"100 ezer példány höhöhö!
Mekkora piacon?
Már a fél világon lehet valamilyen "létminimum edísőnt" kapni, szerintem ez piac olyan 50 milkó számítógépet jelent."
Újabb találgatás...
Másrészt tavaly Xbox-ra eladtak a Halo 2-ből 2 millió a darabot és evvel a számmal egyik legtöbbet eladott játék lett. Látszik nagyon ott vagy a konzol játékok eladási statisztikájánál..
(Nem mintha a Microsoft fan lennék, de azért 1 cég nem a világ "rossza", minden baj okozója. Evvel szemben 1-2 emberke avval tölti az idejét hogy valotlanul lehord, bárkit/bármit)
-
#14 100 ezer példány höhöhö!
Mekkora piacon?
Már a fél világon lehet valamilyen "létminimum edísőnt" kapni, szerintem ez piac olyan 50 milkó számítógépet jelent.
Erre eladtak 100 ezer példányt!
Tyűűű!;))
Nem biztos, hogy teljesen fekszik a példa, de ha egy több tízmilliós piacon megjelenő konzol játékból, nem adnak el 5 milkót az bukta! -
TH448 #13 Igen, gratulálok, nagyon konstruktív hozzászólás volt.
Attól pont nagyon fejlődni fognak, ha rájuk sóznak már most elavult dolgokat... -
#12 Bakkker, te régebben nem voltál ilyen!
Vagy csak nem tűnt fel?
Minnyá elsírom magam azon amit Biliről írtál!
;)
Milyen rendes amúgy amibilink nem igaz? Az M$ által tisztességtelenül tönkretett cégeknek is lépten nyomon csak fizet, már vagy 10 milliárdot kiperkált ha nem többet -azzal talán már az AIDS problémát is meg lehetett volna oldani, de ez ugye merő demagógia;)!
Kár hogy a tönkrement cégek volt alkalmazottai ebből nem sokat látnak (mert a kényszer leépítések miatt már azelött kirúgták őket, hogy a cég csődbement) jobbára csak a főnökök, de hát ez már csak egy ilyen világ!!!!
Nem igaz?;) -
#11 Mindjart kiprobalom........ -
#10 Ez nem azt jelenti hogy mivel kevesebb funkcio megy benne gyorsabb is..... -
Cicero #9 loál :D -
#8 nem vettem volna meg... -
FTeR #7 "[..]vannak országok, ahol éheznek[..]"
Ezt 1 szépségkirálynő sem mondhatta volna szebben.
Azzal nem lehet rajtuk segíteni, h zsemlét osztogatnak. A talpra állásban kell segíteni.
btw, az említett szegény országokba billi alapítványán keresztűl mennek olyan gyógyszerek, amik életmentők lehetnek, de a gyógyszergyáraknak egyébként nem kifizetődő gyártani és forgalmazni.