Százezer példány kelt el a butított Windows-ból
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze azt sem árt kihangsúlyozni, hogy szerintem közel sem kívánnak sok erõforrást, akármilyen rendszerrõl legyen is szó. Talán ki kellene emelni innen a nagyteljesítményû routerek tûzfalait, de azokat rendesen lehet konfigurálni is. Nem véletlenül hívják fel a figyelmet egyes esetekben a teljesítményproblémákra.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Ez az információ kifejezetten sokat ér. Természetesen az sokkal többet ér, hogy a Windowsok ilyet gyûjtenek és küldenek valahová. Emberek tucatjai tesznek meg mindent 7/24-ben, hogy találjanak valami ilyesmit. Talán mondanom sem kell, sikertelenül. A Windows Media Player által küldött és lekért adatok a CDDB adatbázis hozzáféréshez tartoznak, amik még véletlenül sem Microsoft tulajdonú szerverek. Nem kell minden HOAXnak felülni! <#ejnye1>#ejnye1>
Lehet újat mondok neked, de Windows platformon a tûzfalak service-ként futnak. Ugye nem kell elmesélnem a párhuzamot?
"Pl. egy 486-oson is teljesen jól el tud kezelni tucatnyi gépet (pl. iskolában egy géptermet lazán lekezel, sokkal többet is bírna) Próbáld ki ezt egy XP-vel 😊."
Sõt! Minderre egy sokkal kisebb fogyasztású célhardver - úgynevezett router 😊 - is alkalmas. Tekintve, hogy a WinXPt nem erre a feladatra tervezték, hanem egy DESKTOP oprendszernek, nem értem hogy egyáltalán hogyan merült fel az összehasonlítás ötlete. Bár, ha már hasonlítunk. Azon a 486-oson szerinted nem fog röcögni a zene, miközben lejátsza a grafikus felületû lejátszó? Jaaaa, hogy semmi grafikus felület és semmi zenelejátszó nem fér bele? Akkor miért is hasonlítod?
Az Outpostot meg nem értem miért lenne nehéz konfigolni, minden egyértelmûen, részletesen magyarul le van írva benne. Csak a hülye nem bírja beállítani.
R Ö R G E
Nem a "hûdejó" felhasználói felületet nyújtják, mindenféle hülye animációval, hanem csak a lényeget.
Van egy haverom, aki sokat America's Army-zik. És az õ haverjai mind a linuxot javasolják neki, mert azon jobban fut.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A windowssal ezt nem lehet megcsinálni.
Te sem tudod, hogy pontosan mit is csinál egy ilyen operációs rendszer.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Nem, természetesen nem személyesen õ 😊. Nem a billentyûzet-nyomkodásaid rögzíti (remélhetõleg), hanem pl. az általad látogatott oldalakat, az általad meghallgatott zenéket/filmeket. Szerinted ez az információ nem sokat ér? És ha azt mondom, hogy egy ilyen információ-csomagért az amazonnak anno többmillió dollárt fizettek? Így már érdekes? Vajon a közvéleménykutatók mibõl élnek? Ha te egy zenéket forgalmazó cég vagy, akkor nem fizetnél olyan felhasználói adatokért, amiben csak olyanok szerepelnek, akiket érdekel is a Te zenéd és pontosan tudod mit mennyiszer hallgattak meg? A papír-alapú spam nagyon sokba kerül, így sokkal célzottabban és olcsóbban tudnak reklámozni. (És akkor még csak a "jó" oldalát vettem, a kevésbé etikus felhasználási lehetõségeket nem...)
Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -
És még tûzfal se kell, meg rezidens vírusírtó.
Na de amíg az ember utána jár annak, hogy ezt hogy kell megcsinálni, abból az erõbõl egy Linux már nem is nagy szám!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"És amit hangsúlyozok:
_az open-source rendszerrõl tudod hogy mit csinál_
egy zárt forráskódúról pedig nem.(lásd pl.: a media playben adatokat gyûja a felhasználókról)"
Szóval tudod mit csinál a linux. minden egyes megmozdulását, ok. És persze mari néni is tudja, ha Win helyett linuxot használná😄DDDDDD
A másik: Akkor mégis csak tudod, hogy mit csinál a Win?😄D Információkat GYÛJT RÓLAD! Mert olyan érdekes vagy! Nyílván MS minden felhasználó, szerver stb. billenytyûzet nyomkodásait begyûjti, és BGates esténként ezeket olvassa elalvás elõtt. 😄DD Több millió Gb adat naponta😄 NYÍLVÁN!
És ha így is lenne.. Kit érdekel, hogy olvassa az enyémet? Magyarul ugyse tud? Vagy elõtte lefordítják minden nyelvrõl?😄 lol lol lol lol
Microsoft Windows XP SP2 Professional. WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP - WINDOWS XP -
Höhöhö! Persze az IPTables nem használ ám erõforrást. Az egy nagyon speciális szoftver, ami nem fut és nem is a memóriában van, ugye? Fától az erdõt, szálkától a gerendát...
Nem, IE-t használok, nincs extra tûzfalam, csak XP-s, vírusírtó EGYÁLTALÁN NEM FUT. Viszont, igen, Windows Updatelni szoktam. Havonta 1x belefér az a 2-10Mb, vagy nem😊 Avagy Linuxnál nincsennek hibajavítások, "hotfixek" stb? (Tudom hogy van, szóval...) És szeretem a warezes oldalkat böngészni IE-vel😊 Még sincs semmi bajom, TaskManagert rendszeresen szoktam figyelni, és eddig sose került be oda nem illõ task. Na mindegy, kevés vagy ahhoz hogy ezeket a dolgokat felfogd, ugyhogy nem is pazarlom rád az idõm.
Mintha pontosan ugyanezt olvastam volna a win2k bejelentése körül is. Érdekes. Persze ezzel nem azt akarom sugallni, hogy a Linux nem terjed, neeeem <#bee1>#bee1><#buck>#buck>
mindent megtalál
Kedvenc mondatom ismét illik ide: Attól hogy a kacsa nem tud úszni, attól még nem a víz a hülye...
Amúgy a tûzfalkonfiggal kapcsolatban egyetértek veled. Ritka az a jó user aki rendesen ért hozzá. De nem tudom mit mondanál alternatívának... Mert kétlem hogy egy ilyen user akár egy UHU linuxot is be tudna állítani...
Ahhoz meg hogy megfelelõ rezidens védelmed legyen, nem kell Paks 2.-es blokk...
Megjegyzem, a Nod32 az eddígi legjobb vírusirtó amivel találkoztam, gyors, én nem eszi meg a resource-okat...
legyszives olvasd el megegyszer es akkor rajossz, hogy ez nem egy "vindozos forum"
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
védelem amugy is megfogja a kártevõket..."
höhöhö, meg gondolom 4Ghz-re felhúzott P4-ed hozzá, és akkor talán nem riceg be a háttérben a zene ha egy oldalon van flash animáció😉
20-ból 1 júzer meg talán rendesen be is tudja konfigozni a tûzfalat.
Jó szöveg, hogy a windóz könnyebben használható. Persze, az átlagjúzer könnyebben kap vírust.
Te láthatólag nem vagy átlag júzer, te kifizetsz kb 50 ezret az extra teljesítményért hogy a háttérben elkocogjanak a biztonsági cuccosok.
Ahogy gondolod. Ha neked ennyi pénzed van...
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Miért is adnak ki ilyet? Az említett országokban szinte senki nem vette meg a Win-t, leginkább azért mert nagyon drága. BSA szerint az illegális másolatok aránya valahol 75 és 100% között mozog az említett országokban. (Mellesleg Magyarországon most ez 45-55% körül van. 95-ben 60-70%-ra mondta ugyanez a szervezet.) Ezért úgy gondolták, hogy ha bejön egy kis zsé, nekik már az is jó, így kitalálták ezt.
Hogy ki veszi meg? Hát ez jó kérdés. Fogalmam sincs, ötleteim vannak, de passz. (Mivel pl. hálózatba nem lehet õket kötni, tehát cég szerintem nem.) Másrészt ugyanezek országokban létezik az óccsó-pc program, amiben kis kompakt gépeket adnak elég olcsón (100$-ra emlékszem, de javítsatok ki), méghozzá valamiféle Linux-al. Ezek után nemtom ki veszi meg. Én olyasmit tudok elképzelni, hogy akit pl. elkaptak az hmm... választhatott. Dél-Amerika
R Ö R G E
Egyedül azért nem tud elterjedni a linux, mert kicsi a szoftverbázisa. Legalábbis ezt mondják. Tény, hogy sokszor nem lehet azzal a programmal megcsinálni a dolgot, ami win alatt van rá, de majdnem biztos, hogy linuxra is van hasonló.
És amit hangsúlyozok:
_az open-source rendszerrõl tudod hogy mit csinál_
egy zárt forráskódúról pedig nem.(lásd pl.: a media playben adatokat gyûja a felhasználókról)
És mi van, ha nem csak a media player, hanem maga a windows is? A napi billentyûzethasználatot lejelenteni nem több, mint pár kbyte adat! Ki tudja megmondani, hogy nem teszi ezt a windows? A tûzfalak nyilván nem jelzik ki, mert õk is a kernelbõl kapják az információikat, ha meg úgy írták meg, akkor nem fogja nekik továbbadni. Legfeljebb egy külsõ router-tûzfallal lehetne megpróbálni észrevenni, de ki veszi azt észre, hogy egy csatlakozás megy egy távoli gépen egy 80-as portra...
De ne értsetek félre. Nekem nem a windowssal van sok bajom, hanem az azt fejlesztõ cég tisztességtelen magatartásával.
hiába írnék bármit is úgysem értenéd meg...
(ja és én nem vagyok fan)
"Úgy látszik egyeseknek olyan kisebbségi komplexusa van a MICROSOFT Windows miatt, hogy így élik ki, beszólnak, fikáznak..."
Úgy látszik, hogy igaz amit anno egy nagy ember mondott. A magyar az egy olyan nép, aki nem képes egyedül meglenni, mindig talál valakit akinek a seggét kell nyalnia. Lefety lefety...
"meghalni talán sosem fog, max ha linus a sírba viszi magával. desktopot nézve linuxnak röhelyesen kicsi az elterjedsége és ezen a kicsi területen is több disztrib osztozik. amikor nagy sz*r volt a win, akkor sem volt képes elõre lépni, mostmár esélye sem lesz."
Hm. Na és mi lesz géc bácsi halálakor? Amúgymeg amikor Win95-ös idõkben jártunk ebben igazad van, akkor kellett volna a linuxnak elõre törnie. Akkor még sok ember a doshoz is hozzá volt szokva, így nem lett volna nekik meglepõ a terminál sem. De ez nem jelenti azt, hogy még nem törhet elõre. Az M$ -nek még max 2 új kiadott verziónyi idõt adok, utánna már nagy lesz az elterjedtsége linuxnak is. A linuxok lassan de biztosan terjednek. Erre rájátszik még az is, hogy sok gépre alapból azt rakják fel, mert az ingyenes, hogy az eu a nyilt forrás mellet van stb stb. Meg ugye a klasszikus indok is, hogy az userek egyre okosabbak, kezdenek rájönni, hogy tebazdmeg nekem nem kell 25 kiló vírus, a vírusmentességem miatt pedig nem akarom a háromnegyed procit terhelni...
Konkrét számokkal nem tudok szolgálni, így hirtelen, de nem hiszem, hogy a Firefoxnak, vagy az Operának nagyobb lenne az elterjedtsége, mint a Linuxoknak a Windowsal szemben, azok viszont mégis istenítve vannak, hogy hû de nagy szó, hogy ennyien használják...
Starcraft + Diablo III - esemve
"Na és a Blender?
Az egyik legprofesszionálisabb 3d animációkészítõ?
Épp csak kiadták a windowsos változatot is.
És a minimo?
Linuxos PDA-ra rég van, pocket pc-re meg épp csinálják, pedig a PDA-k nál tényleg nem mondható elterjedtnek a linux.
Aztán a videolan player? az egyik legjobb médialejátszó?
Persze mindnek van windows változata is, de van bõven program aminek nincs."
attól, h adott programból nincs wines változat semmit nem jelent. az számít, h van-e a témakörben hasonló szinten lévõ "alternatíva".
a legjobb médialejátszó meg elég szubjektív vélemény. mind a két platformra számolatlan sok médialejátszó van.
egyébként is ezek a szoftvergyártóktól függenek, egy véres linux fan csapat nem fogja kiadni winre a programját.
"És mi a helyzet a szupervírusokkal?"
haha, ezt hagyjuk 😊
"És a behatolásokkal? Egy profi bûnözõ úgy feltöri a gépedet, hogy nem is tudsz róla, és talán soha nem is fogsz tudni."
egy profi bûnözõnek mind1, h milyen os-t használsz, úgyhogy ezen kár lovagolni. az megint más kérdés, h profi bûnözõt mér érdekelné a géped.
"A windowsnak beépített biztonsági rései voltak a 98-ban, ezt tudom.(Jó, az xp nt kernelre épül)"
összeesküvés rulz. a w98 meg már 7 éve jelent meg, azóta winnek 3 teljesen új változata volt és most jön a 4., minek foglalkozol vele? (ne válaszolj, költõi kérdés volt)
"Aztán ott van, hogy vajon legálisan hányan használnak kis hazánkban windowst? És a microsoft most azt mondta, hogy tõlük megvonják a biztonsági frissítéseket. Akkor mi lesz?"
az illegális változatokat leszámítva is jóval többen használnak wint mint linuxot vagy mást. és mint korábban említették már, az autoupdate továbbra is mûködni fog.
"Messze van még az a linux koporsója..."
meghalni talán sosem fog, max ha linus a sírba viszi magával. desktopot nézve linuxnak röhelyesen kicsi az elterjedsége és ezen a kicsi területen is több disztrib osztozik. amikor nagy sz*r volt a win, akkor sem volt képes elõre lépni, mostmár esélye sem lesz.
a szerver oldalon meg folyamatos a visszaesés. pár éve még mindenki röhögött a win szerveren, mostmeg több szerver típus területén már 50% környékén van a részesedése (itt sg-n is volt róla hírezve).
a linux saját magát gyengíti, mondhatni saját maga legnagyobb ellensége. 1 ember nincs aki az egész OS fejlesztést átlátná. 1 csoport kénye kedve szerint fejleszti a kernelt, ehhez próbál igazodni újra meg újra a grafikus felületek építõi, és ezek szeszélyeitõl függenek a disztribek "forgalmazói". És csak ezek után jönnek a hézköznapi fejlesztõk. (gyakorlatilag nincs olyan, h na linuxra fejlesztek. max megadott GUIn belül megadott disztibre - vagy külön figyelmet fordítok a crossGUI/disztrib kódolásra)
A disztribek egymással versenyeznek, ahelyett, h egy helyre koncentrálnák az erõforrásaikat.
azt se felejtsük el, h addig nem fog beindulni a szoftverfeljlesztés linuxra, míg kis piacon van jelen és pont a kevés sw miatt nem fog elterjedni. és itt be is zárult a kör.
ráadásúl azok a nagy elõnyök amivel a winnel szemben rendelkezett kezdenek elhalványúlni. A hátrányok terén meg nagyon szerény a javulás.
nem azt írtam, h a winfos fogja megváltani a világugat, hanem arra a röhelyes Miss. TH448 beszólásra reagáltam, h a világ másik felén meg éhen halnak.
16-17 éves lányok szoktak amerikában postára adni a hálaadási pulykából afrikának ...
a gyógyszerest meg arra írtam, h lám nemcsak wint küld oda...
Kíváncsi lennék, hogy a jövõben (nagyon-nagyon távoli) lesz-e olyan win-es hír, aminél nem hozza fel senki a linux-ot. Ha win-t nem szereti valaki, miért ír ezekhez cikkekhez.
Valahogy én még soha nem írtam linux-os (és persze egyéb OS-ekhez) ilyen hozzászólásokat, hogy a win így meg úgy.
Egyébként XP-t használok (SP 2-vel), rengeteg dologra: 3D, grafika, zeneszerkesztés (cubase), cd-dvd, játék, dig. fotók, nyomtatás, net, webdesign, php, Delphi, nyomdai munkák és persze sorolhatnám még.
Egy a lényeg: Hónapok óta egyszer sem szállt el az XP, pedig 2 gépem van itthon hálóban (megosztott a net is), és jópár task rohangál egyszerre.
Bocsi, ha hosszú voltam
"minimo" errõl se
"Aztán a videolan player? az egyik legjobb médialejátszó?
Persze mindnek van windows változata is, de van bõven program aminek nincs." és? akkor most mi is van?
"Szupervírus" lol, mitõl szuper egy vírus, sose értettem😄 Inkább szuper láma user van...
Azt legkevésbbé hiszem, hogy betörnek a rendszerembe. Több mint 2 éven át volt FIX IP-m, sose törtek, pedig IRCeltem is, és volt pár összetûzés. DoS, ez volt a legtöbb, mit tehettek, de már ez ellen is megvan a védelmem😊
Amúgy én nem mondtam ,hogy linuxnak jön a koporsója, egyszerûen a linux csak vergõdik, hogy nincs rá kereslet.
Nem érdekes? "INGYENES HIPERSZUPE BIZTONSÁGOS STABIL ALAPBÓL IS MINDENT TUDÓ" OS, és még sincs harmad anynira elterjedve, mint a "szar, instabil, vírusos spíwares NEM ingyenes" Windows... Vajon ez miért van mégis így?
Az egyik legprofesszionálisabb 3d animációkészítõ?
Épp csak kiadták a windowsos változatot is.
És a minimo?
Linuxos PDA-ra rég van, pocket pc-re meg épp csinálják, pedig a PDA-k nál tényleg nem mondható elterjedtnek a linux.
Aztán a videolan player? az egyik legjobb médialejátszó?
Persze mindnek van windows változata is, de van bõven program aminek nincs.
És mi a helyzet a szupervírusokkal?
És a behatolásokkal? Egy profi bûnözõ úgy feltöri a gépedet, hogy nem is tudsz róla, és talán soha nem is fogsz tudni.
A windowsnak beépített biztonsági rései voltak a 98-ban, ezt tudom.(Jó, az xp nt kernelre épül)
Aztán ott van, hogy vajon legálisan hányan használnak kis hazánkban windowst? És a microsoft most azt mondta, hogy tõlük megvonják a biztonsági frissítéseket. Akkor mi lesz?
Messze van még az a linux koporsója...
Már rég vége van a Win95-ös korszaknak... ami tényleg maga volt a förtelem... de egyesek(pl te is) képtelenek ezt felfogni!!
Intgrált SP2-es XP-m van + NOD32 + Outpost és hónapok óta nem láttam egy vírust sem... a rezidens
védelem amugy is megfogja a kártevõket...
Szóval ez a vírustenyészet érved megbukott méghozzá nem is kicsit!! <#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#awink>#awink>
mellesleg, enegm még soha büdös életben nem fertõzött meg vírus, egészen Windows 98SE óta. 😊5-nél volt 1x vírusom, de az is 1x CIH volt.
A webszerverek jelentõs része linuxot futtat, és sok webszervert szeretnek feltörni. Namost van egy nyílt forráskódú rendszer, ahol bárki nézheti a kódot, és felfedezheti benne a hibákat.
És ennek ellenére közel sem fedeznek fel benne annyi biztonsági rést, mint egy teljesen zárt rendszerben, ahol a forráskódok a legszigorúbb titoknak számítanak.
a szöget a Linux koporsójába!!" Te hülye vagy?
Maradj csak a windowsnál használd csak nyugodtan! Tényleg az való neked ha ezt merted mondani! aztán majd amikor majd virus világ alakul ki nálad megnézheted magad illetve a stabilitás,biztonság szempontjából is elleszel keseredve! Ja és sokat jácc a windows arra való meg chatre meg film,zene tevékenységekre! 😄DD