231
 • Sir Ny
  #231
  ez mikori? tavaly (2011) erõsen tiltották ezt, és büntipontokat osztogattak érte. melyik volt a zelsõ ilyen?
 • BiroAndras
  #230
  "Én úgy tudom, hogy Afganisztánban is szőnyegbombáztak a hegyekben, de hamar leálltak vele, mert nem volt semmi eredménye."

  Mondtam, hogy nem hatékony. Bár nehéz elképzelni, hogy ezt pont az amcsi tisztek nem tudják.
  Pszichológiai hatása persze van, de kizárólag civilek ellen, és csak addíg, amíg rá nem jönnek ők is, hogy nem túl nehéz ellene védekezni (pl. pince). Sűrűn lakott területen lehet még esélye, de nem tudok olyanról, hogy városokat bombáztak volna a II. VH után (Tudtommal sem Vietnamban, sem Koreában nem bombáztak komolyan városokat).
 • DanyyX
  #229
  Szőnyegbombázásnál sokkal hatékonyabb módszerek is vannak.
  Főleg a célponttól, meg az elérni kívánt pszichikai hatástól függ, hogy milyen ,ódszert használnak.
 • uniu
  #228
  Szegeny kecskek ... :-/
 • IoIa
  #227
  Én úgy tudom, hogy Afganisztánban is szőnyegbombáztak a hegyekben, de hamar leálltak vele, mert nem volt semmi eredménye.
 • BiroAndras
  #226
  Azért egy szőnyegbombázás elég feltűnő dolog.
  Mellesleg nagyon nem hatékony. Elsősorban azért alkalmazták, mert csak így tudták elég biztosan eltalálni a célpontot.
 • IoIa
  #225
  Amiről tudunk.
 • [NST]Cifu
  #224
  Szönyegbombázás utoljára a Vietnami háborúban volt, kb. 30 éve...
 • dez
  #223
  Ha elkerülte volna a figyelmedet, a kérdés (amit te ugye kifogásoltál, mármint hogy mért kérdezek én meg tőled valamit egy nyilvános fórumon, mellesleg témábavágóan) a #213-ban volt leírva.
 • IoIa
  #222
  Manapság ezt az amerikai hadsereg teszi, büntetlenül.
 • irkab1rka
  #221
  A német hadsereg tönkrebombázta guernica városát, hogy kipróbálják a szőnyegbombázás hatékonyságát.

  Számolja valaki, hogy hány napunk van a következőig??
 • IoIa
  #220
  "Nem kérdezhetek tőled valamit egy nyilvános fórumon, vagy mi" - de te nem kérdeztél, hanem kijelentettél. Már _ismét_ csúsztattál:
  "Tudtommal ez a topik nem a ti feltört magánlevelezésetek... Talán érted, miért írom ezt. Ha meg nem, akkor úgyis mindegy."
 • dez
  #219
  Miért írtam volna "a másiknak"? Te hoztad fel az amcsikat. Mintha Európa is az USÁ-hoz tartozna. Sőt, az egész világ, kivéve a közelkeletet, és Észak-Afrikát.

  (Inkább te érzed magad moderátornak, nem? Nem kérdezhetek tőled valamit egy nyilvános fórumon, vagy mi?)
 • IoIa
  #218
  Miért nem írtál a másiknak?
  Tudtommal nem vagy moderátor...
 • dez
  #217
  Tudtommal ez a topik nem a ti feltört magánlevelezésetek... Talán érted, miért írom ezt. Ha meg nem, akkor úgyis mindegy.
 • IoIa
  #216
  Hol írtam _neked_ az amerikaiakról? Akinek meg írtam, az tudja is, hogy miért. Vagy talán több néven vagy jelen?
 • dez
  #215
  (Bár a hozzászólásom nem a terrorról szólt.)
 • dez
  #214
  "Demokráciában miért döntene valaki úgy hogy nem bírja tovább és inkább lelép, hiszen a demokrácia jó! :)"

  A demokrácia olyan, milyenné tesszük... Ha nem hiszünk ebben, akkor olyan lesz, amilyennek nem szeretnénk... (Mivel akkor csak az öncélú üzleti és egyéb érdekek érvényesülnek.)

  És ettől függetlenül előfordulhat, hogy valakinek pl. nem teszik a helyi kultúra, törvények, adózás, stb.
 • dez
  #213
  És miért is kell rögtön az amcsikkal jönni? Kit érdekelnek az amcsik? Én nem élnék ott, de azt sem szeretném, ha itt Európában úgy kellene élnem, mint az erősen iszlám országokban. Olyan lenne, mint visszamenni az időben 1-2 ezer évet.
 • dez
  #212
  (Én nem Saddamékról beszéltem. Saddam már nincs, terror még van...)
 • haxoror
  #211
  "Bár igazából csak be kéne telepíteni ezt a sok idiótát innen"

  Na a nagy demokrata :D

  Menj vissza amerikába, nyalizd össze magadnak az állampolgárságot aztán irány a haditengerészet és oszthatod az észt meg a plasztik-igasságot a rohatt mindenki-aki-nem-amerikaiaknak :)
 • IoIa
  #210
  Azt a 2 faszit nem azért akasztották fel, mert buzik voltak, hanem azért, mert elraboltak egy kiskorút és azzal buzultak erőszakkal. Én is felakasztottam volna őket.
 • IoIa
  #209
  "cinizmus szó gondolom ismeretlen számodra" - számodra viszont a cionizmus nagyon is ismert, ugye?
  Jobban is teszed, ha visszamész.
 • uniu
  #208
  Ha jol emlexem a apa meg is olheti lanyat ha mar nem szuz a hazassag elott. Sokan [email protected] sztem, igaz lola ?:) Sz.csetlen sracokat meg felekasztjak mert a hormonjuk igencsak dolgozott, ok meg egymasba:)Meg ha jol emlexem a torokoknel a 14.szban a basa minden tovabbi nelkul kostolgat6tta a fiukat, az iszlam ellenere, sott azthiszem az egri Bikaver is a buggyant torokok miatt szuletett, akik nem fogyaszt6ak alkoholt:)Azt kell h mondjam himsovinizmus miatt alakultak ki ezek a dolgok, az uralkodni kivano, de ahhoz buta es eroszakos emberek(ffiak) miatt:(
 • Equ
  #207
  akkor egyetértünk.
 • Matyóhímzés
  #206
  Akkó félre értettük egymást. Én sosem mondtam, hogy saddam rendett tartott, szerintem egy rohadék szemétláda. De súlyoss hiba az iszlám és a terrorizmus közé = jelet rakni.
 • Equ
  #205
  visszakeresnéd hol is hoztam összefüggésbe a diktatúrát és az iszlámot? Én kimondottan iraq-ról és iránról beszéltem, egy rossz szót nem mondtam az iszlámra.

  "Persze, hogy senki nem élne szivessen egy olyan országba, ahol egy őrült irányít mindent."

  Nono. Olvass picit vissza, de előtte ülj le, nehogy hanyatt ess a "de saddam legalább rendet tartott" meg a népviselet vs nyugati divat vs halálra kövezés tipusú hozzászólásokon. Én ezekre válaszoltam és ezeket az idiókát küldeném szívből abba a szemétdombba, hogy ott rohadjnak meg és gondolkozzanak ezen picit, melyik is a jobb...
 • Matyóhímzés
  #204
  Equ rohadt egyoldalúan nézed a dolgokat. Monnyuk mér nem élnél szivessen marokkoban, vagy tunéziában, esetleg jemenben. Ezek is arab, és iszlám országok. Te csak azokat hozod fel példának, ahol diktatúra van. Persze, hogy senki nem élne szivessen egy olyan országba, ahol egy őrült irányít mindent.
 • Equ
  #203
  "Egyébként a nyugati országoknak is megvannak a hibái"

  Persze, hogy megvannak. Csak értelmes ember helyből belátja, hogy az ezek a hibák arányaiban nagyságrendekkel eltérőek...
 • Matyóhímzés
  #202
  Az arab kultúra és az iszlám nem egyenlő saddammal. Csak a jót soha nem lehet hallani róla, mer az nem "hír" a médiának. Sokkal erkölcsössebben élnek, mint a nyugati emberek.
 • Equ
  #201
  cinizmus szó gondolom ismeretlen számodra. Irán, iraq egykutya ebből a szempontból.

  "Demokráciában miért döntene valaki úgy hogy nem bírja tovább és inkább lelép, hiszen a demokrácia jó!"

  Ennél, lehet, hogy egy "picit" bonyolultabb a kérdés, ráadásul már maga a lehetőség is sokat számít, szemben azzal az elnyomó szemétdombbal, ahonnan hanyat homlok menekülnének nagyon sokan, ha tehetnék. Bár igazából csak be kéne telepíteni ezt a sok idiótát innen, aki szerint az a jó, a sok szerencsétlen helyére akik már megtapasztalták ezt a "jót" és akkor mindenki boldog lenne...
 • Matyóhímzés
  #200
  Nem azt mondtam, hogy egyetértek saddam, vagy akár melyik másik diktátor móccereivel. Én az iszlámról beszéltem, és amúgy az arab kultúrával, a koránban egy oldalon sincs leírva, hogy a buzikat fel kell akasztani. Egyébként a nyugati országoknak is megvannak a hibái, meg a közel keletikenek is. Úgyhogy nem lehet egyldalúan azt mondani, hogy ez hú de jó, a másik meg egy kalap szar.
 • haxoror
  #199
  "nem vettük eddig ezt észre"
  Mármint te és a mindent elsöprő csendes többség :)

  Az iráni buziknak nem Szaddamtól kellet volna engedélyt kérniük mert ő "iraq"-ban volt főnök.
  Demokráciában miért döntene valaki úgy hogy nem bírja tovább és inkább lelép, hiszen a demokrácia jó! :)
 • Equ
  #198
  "És Iránnak mi köze Irakhoz?"

  Igazad van, ég és föld. Hogy nem vettük eddig ezt észre...
  Elvégre iraq-ban inkább a megcsonkítás a tömegsírba lövés a népszerű, nem az akasztás. A változatosság gyönyörködtet.

  "megszoksz vagy megszöksz."

  Hát igen, demokráciában tényleg dönthetsz úgy nem bírod tovább és inkább elmész abból az országból. Hogy ez a sok buta közelkeleti miért nem veszi ezt igénybe, elképzelni nem tudom, hiszen csak írt egy pár soros levelet saddam bácsinak és már mehetett is... (de lehet, hogy nem külföldre ment utána)
 • haxoror
  #197
  És Iránnak mi köze Irakhoz?
  Minden országnak vannak törvényei aminek a megszegését büntetik, megszoksz vagy megszöksz.
 • Equ
  #196
  ugye te is tapsikoltál a Cat által berakott akasztáson, kisbarátom? Az ám a fasza hely, nem ez a mocskos nyugati fertő!

  "mert megérdmled!"
 • Equ
  #195
  voltam kint az usa-ban igy össze tudom hasonlítani... Bár én eleve nem az usa-val hasonlítottam iraq-ot hanem európával, persze ezt te nem érthetted. Még az eu sőt a balkán is maga a paradicsom iraq és a többi elnyomó baromhoz képest, de persze amit alkalmam lesz visszamegyek az usa-ba...

  Én sajnos egyetlen darab csak fehéreknek táblát se láttam kint létem során, igy mutass nekünk inkább te egyet. (mostani legyen) És persze a hülyéken kivül mindenki belátja, még ha létezne is ilyen megkülönböztetés, hogy nem engednének be egy boltba nem fehéreket, az is "picit" más kategória, mint hivatalosan, "legálisan" halálra kövezni egy nőt, mert nem a "népviseletnek" megfelelően van öltözve. De említhetünk pár tízezres tömegsírokat is iraqból amiket mostanában tárnak fel és azok vannak benne, akik nem értettek egyet saddammal. De neked is ott a helyed, kár, hogy már nincs saddam, úgy lenne csak neked való igazán.
 • Cat #194
  ezt a két gyereket akasztották fel Iránban július 19-én. Azért mert buzik voltak. Az egyik 16 a másik meg 18 éves volt.


  [moderálva]
  a kép
 • IoIa
  #193
  Ha már keresgélsz, akkor keress olyanokat is, ahol jól látszik a "csak fehéreknek" felirat. Ha eddig nem ugrott be, akkor megsúgom, hogy a nagy büdös amerikai demokráciáról van szó. Még ma is van ilyen, ha nem is annyira látványosan, mint korábban.

  Minden országnak megvan a saját népviselete. Még Nyugat-Európában is. Vidéken elég gyakran viselik, ahogy nálunk is.

  Azt hiszem, hogy te egy kicsit szemellenzős vagy. Azt hiszed, hogy az, és csak az a jó, ami amerikai. Ha ennyire tetszik, menj oda. Hamar lehervadna a mosoly az arcodról, amikor megtapasztalnád, hogy milyen is az a "demokrácia".
 • Equ
  #192
  "És ne mond azt, hogy ez nem kötelező, mer lehet, hogy nem írja elő törvény, de az a nő aki pulóverben, rövidnadrágban, meg gumicsizmában jár, nem hinném, hogy kivívja a társadalom elismerését, és nem biztos, hogy túl népszerű lesz."

  NÉPSZERŰ??? Meg vagy te buggyanva... Ha egy iraqi nő nem a remek "népviseletében" van, akkor halálra kövezik vagy megcsonkítják. (keress rá!) Éppeszű ember ezt nem említi egy lapon se a nyugati kultúrák divatjával, mert halvány köze sincs hozzá!!

  Tényleg szívből kivánom azoknak akiknek ez tetszik, hogy ott éljenek, megérdemlik. Majd keresek pár "szép" képet-videót, hogy is intézte anno az állam és saddam a vitás dolgokat az amcsik előtt, aztán lehet hasonlítgatni, az itteni csúnya nyugati "elnyomáshoz".