Firefly - Serenity

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tnm
Nathan Fillion új sorozatának (Castle) az SG-s topikja(/jának a webcímének a linkje:) ) :
Itt.

tnm
"38. The world of Firefly is somehow a continuation of our present. Notice the references to China, and various other cultures."
Indiai hatás is pont olyan erõs, mint a kínai sztem. egyébként a Star Trek is a mai emberek jövõjét szándékozik bemutatni, szal itt csak a SW az, ami réges-rég egy messzi-messzi galaxisban...

Nathan Fillionnak ott volt ugye a Drive, aztán egy évadn keresztül be-be nézegetett a DH-ba, jövöre meg jön a Castle (ABC-re), ami elõzetes alapján megintcsak jó lesz.

PiszkosFred
Jo mindketto. Karatkerek erdekesek, mindkettoben megtalalhato az aki a nezo kedvence lehet, ugyanugy mint azok, akik idegesithetnek :) Atlantisz annyibol jobban tetszett, hogy egy vadidegen kornyezetbe szakadt expediciorol szol, ahol minden uj, a kornyezet, az ellenfelek, az eletkorulmenyek, stb., igy a hazateres a bazisra, nem mindig jelentette a szituacio megoldasat (gyk nem volt "huzzunk haza, ott biztonsagos, hiszen a varos majdhogynem onallo eletet el") Viszont SG1ben ott van/volt Jack, akinek a poenjai es a dolgokhoz valo hozzaallasa - szamomra - szinte vegig hatan vitte a sorozatot, ha unalmas is volt az adott resz, ra lehetett szamitani. Atlantiszban ugyanez mar nem mukodott, mckay marha idegesito tud lenni, es valahogy Sheppard dumai sem erik el Jack cinizmusat. Termszetesen, az etalon meg mindig kedvenc kapitanyunk, Mal, ot nehez uberelni :) Szal mint kikapcsolodas, erdemes raszanni 40-45 percet alkalmakkent az Atlantiszra.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sati84
Már persze ha JS van benne, akkor nyilván jobb, csak hát sztoriilag meg hangulatilag kérdezem!

\"Meet me in Montauk...\" \"Elõtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)

Sati84
Sg-bõl én csak az SG1-et néztem még a TV3-mon anno, kicsit olyan álmos sorozatnak tartom így mostanra, dehát akkor csak az volt :-)

Az Atlantis az jobb?

\"Meet me in Montauk...\" \"Elõtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)

PiszkosFred
Hat JW foszereplo lett az SG:Atlantis negyedik es otodik evadjara. Tetszik a karaktere, sok kozos vonasa van Kayleenek is Jennifernek, a ket karakternek amit jatszik/szott. :) Pech, hogy a sorozat a mostani evaddal veget er.

Egyebkent erdemes megnezni a youtube-n a Firefly/Serenity regi es aktualis kozonsegtalalkozoit, kedvenc kapitanyunk es pilotaja szinte mindegyiken ott van, es hozzak a formajukat. :)

Sati84
Most indított valaki egy olyan topicot az IMDb-n, hogy 101 dolog, amiben a Firefly különbözik a Star Trektõl és a Star Warstól. Enyém volt a terep 38-tól, így én ezeket írtam be:

38. The world of Firefly is somehow a continuation of our present. Notice the references to China, and various other cultures.

39. In Firefly comedy is many times mixing into the drama. In ST or SW, a comedic moment always stays in a comedic context. Then the plot continues, we had a good laugh, now focus on what's happening. In Firefly, some comedic moments sometimes have even greater impact than a drama scene.

40. Kaylee. Most adorable series character ever. She is so optimistic and happy, she can always make you smile! []

41. The dialogue exchanges between Mal and Inara. ST or SW didn't have a romance this mysterious...

42. The humor in Firefly beats ST and SW! More comedy, and ST and SW had many simple jokes, in Firefly almost every joke is about the characters, about their personality. Firefly has more involving jokes! I found myself laughing out loud quite a few times, a thing I rarely did when I was watching ST or SW!

43. The shots of the ships aren't perfect! They look blurry, unfocused, the camera sometimes even fails to follow the action. It's brilliantly done!

Ja, és Nathan Fillion illetve Jewel Staite jelenjen már meg valami jó kis filmben mostanában! Hiányoznak. Summer Glaunak ott van a Terminator:SCC, ott is jó kis weird szerepet kapott, szóval az jó :-)

REALista
Nincs meg valakinek a részek elején lévõ Firefly kiírás mozgó gif-ben?:)

A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

tnm
ha minden igaz, már a 3. is szedem:)
a 3 együtt

tnm
Serenity Better Days képregény. Ez a sorozat vége, és a Those Left Behind képregény között "játszódik". Három részként jelenik meg. A 3. Május 14-én. Elsõ két rész
innen
vagy
innen.

stargatelost
cancel lett, de van lezáró film Serenity címmel

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

PiszkosFred
firefly.hu es epizodok.

Victor1103
Hi!Nézegettem videókat errõl a sorozatról és nagyon bejön.Az lenne a kérdésem hogy miért 1 évada van csak?Így tervezték vagy cancle?Valaki tudna nekem olyan oldalcímet adni ahhol le van írva helyesen a sorozat részeinek menete mert nekem szerintem a részek fel vannak cserélve.Köszi

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Olcsóvér
aaaaaahhhhhaaaaaaam

Acer Aspire one

Serpa
Újra a képernyõn, feb.29-tõl a Viasat6-on.

Teppik Amon
pedig olyanszép a doboza is :D

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

tnm
egyelõre itthon még nem adták ki, talán majd nemsokára (ugye csak mostanában adta a Viasat3)

de nekem nem is kéne... jobb úgy se lesz a 720p-s hd-ripnél :P :D

Teppik Amon
Magyarországon lehet valahol kapni a sorozatot dvd-n? Pár gyors keresés után nemtaláltam :o

tnm
jópofa.

remélem nem ez lesz -.-

PiszkosFred
Kaylee (Jewel Staite) myspace oldalarol egy kis agyament szosszenet, miszerint o hogy kepzeli el a Serenity 2. tortenetet :)

"If it were up to me, how would the characters’ relationships conclude in Serenity 2? Okay. Hypothetically speaking only. River and Zoe really hit it off, fall in love, and decide to form their own renegade girls-who-kick-ass space team and leave us in the dust; Mal realizes he’s more destroyed over Wash’s death than he ever thought and spends the rest of his days wearing Hawaiian shirts and drinking booze out of the engine; Simon and Kaylee have a set of genius triplets and turn the ship into a cocker spaniel search-and-rescue with "crazy Grandpa Mal" still at the helm cradling toy dinosaurs; and Inara finally realizes the potential in Jayne as a male companion, loans him a toga, and takes him back to the training house where they become King and Companion Queen."

ha volt mar, bocs, en most akadtam ra :)

tnm
talán a "those left behind" története lesz (vagy egy azzal párhuzamos történet)

vagy rendesen folytatódik a sztori és a halottak visszaemlékezésekben lesznek csak (talán pont sheppard történetét derítik majd fel)

Teppik Amon
Kíváncsi leszek hogy támasztják fel a halottakat :o
Esetleg egy Serenity elõtti történet lesz?

http://www.sg.hu/cikkek/55363/folytatodik_a_serenity
hmm?

tnm
és abba nem is kötöttem bele (de a többi tekintetáben nyilvánvalón nem olvastál vissza, még ezen az oldalon sem)

nah, de písz

jól van, ember, csak beirtam hogy nekem tetszett. Ennyi. Nem kell egybõl leharapni a fejem.

++

tnm
egész biztos lehetsz benne, hogy itthon se volt egetverõ nézettsége (azaz a magyaroknál is bukott volna mondjuk egy tv2-õn, vagy rtl-klubon az este 8-10 közötti sávban -márpedig a költségvetése a sorozatnak ide pedesztrinálta)

de ez a "hülyék az amerikaiak" ebben a topikban is vagy 1000-szer ki lett tárgyalva és máshol is,
akadjunk le róla, már csak azért is, mert demagóg okoskodás
písz

egy kis összegzés: jó kis sorozat volt,én a viasaton néztem végig, mult héten én is lestem hova lett, mivan már le is ment mind a 15?!?!?
mikor jött, irták ûr-western, mondom mi az, de baromi jó sorozat,nagyon cool dumák, cool figurák, ütõs poénok, azóta megnéztem a Serenety-t is, azzal összébb állt a sorozat, merre is ment volna, én is néztem volna évadokon keresztül a sztorit mint egy filmbe lefejezve, 15 rész után egy ilyen sorozatot CANCEL-ozni?!?!?! hülyék ezek az amerikaik!!!
Szóval Firefly/Serenity = mindenkinek kötelezõ anyag

++

Ok, nincs mit.

Köszi dav, de megnéztem a feliratok.hu-t, úgy tûnik, hogy meglesz, de ha mégsem, akkor jelentkezem:)

Kösz a segítséget!
Írd meg privátban az e-mail címedet, és holnap este elküldöm õket.

tnm
feliratok.hu

egyelõre még nem mûködik stabilan, de ami késik nem múlik, egy héten belül stabilan lesz, és akkor letöltheted mindegyik részhez
addig pedig különbözõ napszakokban érdemes probálkozni (a legfelsõ mirror szoktt a napokban néha mûködni)

Kerestem én, valami opensubtitles.org-on találta, a magyar filfelirattot, de a sorozaté csak angiolban van. Mást nem találtam
Dehogy nincs, az összes epizódhoz és a filmhez is van rendes magyar felirat. Ne szenvedj a fordítással, keress rá a neten.

Nincs meg valakinek magyar felirat a részekhez?
Angolul megvan, fordítgatom, de marha nehéz... A Serenity c. rész negyede már megvan egy kis tört magyarsággal:)
tnm
itt is volt többször róla szó:
történetileg legelsõ (dupla)rész címe is Serenity és a sorozatot lezáró film címe is Serenity
természetesen nem ugyanaz a két film, mivel az egyik a történet elején van, a másik a végén

az 1ep Dual episode ez nem egyezik meg azzal amit DVD-re is kiadtak serenity címmel?
tnm
15 rész volt (van), és az biztos, hogy az elsõ, és az utolsó le lett adva

Cobra.
Biztos, hogy lement az összes rész? Nekem kevesebbnek tûnt, mint 12. Bár mivel canceld lett Amerikában, így gondolom semmibõl nem derül ki, hogy valóban vége a sorozatnak (mármint a cselekménybõl).

Hide and fear, Cobra Commander is here !

PiszkosFred
Ennyi volt. Ami keszult, azt leadta a Viasat. Gondolom majd leadja a filmet is valamikor.

QuippeR
gondoltam leadták az összes részt

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

1 kérdés: Hova tünt a viasatról a Firefly? Már itthon is cancel lett vagy csak átpakolták a tudtom nélkül?
Ez a lekirályabb sorozat a világon. <#worship>
Már vagy 4x végignéztem, de egyszerûen nem tudom megunni, zseniális!
(Soha nem néztem 2x végig semmilyen sorozatot.)

Csak kikívánkozott ez belõlem <#smile>

Viszont akkor kar volt a "misztikus" River szalat belevinni, ami azert adott/adhatott volna egy halvany vezerfonalat. Kar h vege, teny.

Én egyáltalán nem hiányolom a központi történeti szálat. Jó volt látni, beletekinteni egy kis csapat mindenneapjaiba ahol a legfontosabb dolog nem a világ megmentése, hanem hogy mi lessz ebédre. :)
Serpa
kár, h vége :(

JCSR Apache
Mégsem...utánanéztem és kamu.<#violent>
Csak valami idióta kitalálta hogy van egy filmstúdiója.

JCSR Apache
Itt lehet szavazattal támogatni...
http://www.fireflyseason2.com/

shaba23
így utólag már nem tudom megmondani miért írtam buta magyart, akkor még lehet volt értelme <#idiota>
ezt azért nem feltételeztem, mert fura lett volna, hogy magadat a buta magyarok közé sorolod. no offense, de másképp nem tudtam:)
shaba23
Nem, a hasonlat arra ment ki, hogy más az ízlésem.