369
tv sorozat
  • Neblax
    Új, 13 oldalas képregényt adott ki a Dark Horse, ráadásul ingyen. Legalább azt jó látni, hogy még mindig nem felejtették el a Serenity-t. :)
    http://firefly.scifi.hu/kepregenyek/246-serenity-firefly-class-03-k64
  • Darth Raven
    Nos ha valamelyik sorozat akkor ez igazán megérhetett volna legalább 5 évadot. Nagy kár, hogy ilyen hamar véget ért.

Egy másik csapat valóban jó lenne, új szereplők más problémákkal mégis hasonló utat járhatnának be mint Mal-ék. Esetleg üzletelhetnének velük, figyelemmel kísérhetnék tetteiket vagy akár egy-két piszkosabb meló elvégzésében is segíthetnének nekik. Aztán szép lassan kiderülhetne, hogy nem is különböznek tőlük túl sokban s esetleg a múltjukban is lehetnánek hasonlóságok (például együtt harcoltak a háborúban).

• ldavid
    jaja, egy másik csapat, és közben összefutnának Mal-ékkel, vagy csak a háttérben látszódnának, Serenity mellett parkolnának... jó ötlet :)
  • Neblax
    Viszont pont pár hete nyilatkozott Whedon, hogy az nem olyan egyszerű. A színészek egytől egyik elfoglaltak, legyen szó filmről vagy sorozatról. Onnan sem lehet őket csak úgy elrángatni. Persze én is örülnék egy folytatásnak, ötlet az nagyon sok lenne, miként lehetne folytatni, szerintem mindenki elképzelte már a saját változatát.

De nem is kellene például konkrét folytatás, én például ugyanebben az univerzumban játszódó, más történetet elmesélő sorozattal is beérném. :)
  • ldavid
    és az sem biztos, hogy nagyobb gázsit kérnének, mert ugye szinte mindenki szeretett a sorozaton dolgozni.

nekem egy gondom lenne az egésszel: csak a Serenity után játszódhatna, mert azért láthatóan megöregedtek, és akkor viszont pár szereplő (Wash!) kiesik pont a Serenity-ben történtek miatt.. :(
  • PiszkosFred
    Tudom hogy hulyeseg, de most Whedon az Avengerssel nagyon nagy figyelmet kapott, es nagyot lepett elore a "rangletran", annak ellenere, hogy eddig sem alul tartozkodott. Viszont, most annyi penzt hozott a konyhara, hogy ha szoba jon egy esetleges Firefly folytatas (esetleg filmben masodik reszkent, ha mar tevesorozat nem is), akkor jobb a helyzet. Foleg, hogy az eredeti szineszek kozul paran igencsak befutottak mara, nem lettek vilagsztarok, de az azsiojuk lenyegesen jobban all, mint anno - ami a nezok moziba/teve ele csalogatasanal jo szempont (persze, anyagilag meg tobb kiadas, hiszen tobbet is kernek a szineszek)

En meg nem adtam fel a remenyt, hogy lesz folytatas :) Es latva Baldwin es Fillion erre vonatkozo nyilatkozatait, kozos teves szereplesukben megbujtatott utalasokat, vagy a stab rajongoi talalkozokon tett nyilatkozataira, stb - szerintem ok sem lennenek ellene.
  • sata75
    Egy hete fejeztem be. Most láttam először, eddig nem ismertem. Mit mondjak:) megvettek kilóra. Kár érte, hogy csak ennyi volt.
  • Neblax
    Remélem még akadnak köztetek olyanok, akik még mindig szereti a sorozatot, vagy csak most kezdenek megismerkedni vele. :)

Azoknak üzenném, hogy egy hónapja megújult a http://firefly.scifi.hu, ahol friss hírekkel és érdekes cikkekkel várjuk az érdeklődőket. Bármi kérdés, javaslat, ötlet merül fel az olvasása közben, ne habozzatok megemlíteni.
  • NEXUS6
    Most vettem meg a Serenityt olcsó DVD kiadásban, szerintem egész jó lett a szinkron.

A filmet most láttam először és nekem is nagyon teccett. Azon kesergek, hogy miért kell, hogy csak a sokkal gyikabb sorozatok tudjanak fennmaradni.;(
  • Sati84
    De a Star Trekben azért nincs ilyen direktben felismerhető dolog, én valahogy úgy érzem.
  • tnm #319
    Nathan Fillion új sorozatának (Castle) az SG-s topikja(/jának a webcímének a linkje:) ) :
    Itt.
  • tnm #318
    "38. The world of Firefly is somehow a continuation of our present. Notice the references to China, and various other cultures."
    Indiai hatás is pont olyan erős, mint a kínai sztem. egyébként a Star Trek is a mai emberek jövőjét szándékozik bemutatni, szal itt csak a SW az, ami réges-rég egy messzi-messzi galaxisban...

Nathan Fillionnak ott volt ugye a Drive, aztán egy évadn keresztül be-be nézegetett a DH-ba, jövöre meg jön a Castle (ABC-re), ami előzetes alapján megintcsak jó lesz.
  • PiszkosFred
    Jo mindketto. Karatkerek erdekesek, mindkettoben megtalalhato az aki a nezo kedvence lehet, ugyanugy mint azok, akik idegesithetnek :) Atlantisz annyibol jobban tetszett, hogy egy vadidegen kornyezetbe szakadt expediciorol szol, ahol minden uj, a kornyezet, az ellenfelek, az eletkorulmenyek, stb., igy a hazateres a bazisra, nem mindig jelentette a szituacio megoldasat (gyk nem volt "huzzunk haza, ott biztonsagos, hiszen a varos majdhogynem onallo eletet el") Viszont SG1ben ott van/volt Jack, akinek a poenjai es a dolgokhoz valo hozzaallasa - szamomra - szinte vegig hatan vitte a sorozatot, ha unalmas is volt az adott resz, ra lehetett szamitani. Atlantiszban ugyanez mar nem mukodott, mckay marha idegesito tud lenni, es valahogy Sheppard dumai sem erik el Jack cinizmusat. Termszetesen, az etalon meg mindig kedvenc kapitanyunk, Mal, ot nehez uberelni :) Szal mint kikapcsolodas, erdemes raszanni 40-45 percet alkalmakkent az Atlantiszra.
  • Sati84
    Már persze ha JS van benne, akkor nyilván jobb, csak hát sztoriilag meg hangulatilag kérdezem!
  • Sati84
    Sg-ből én csak az SG1-et néztem még a TV3-mon anno, kicsit olyan álmos sorozatnak tartom így mostanra, dehát akkor csak az volt :-)

Az Atlantis az jobb?
  • PiszkosFred
    Hat JW foszereplo lett az SG:Atlantis negyedik es otodik evadjara. Tetszik a karaktere, sok kozos vonasa van Kayleenek is Jennifernek, a ket karakternek amit jatszik/szott. :) Pech, hogy a sorozat a mostani evaddal veget er.

Egyebkent erdemes megnezni a youtube-n a Firefly/Serenity regi es aktualis kozonsegtalalkozoit, kedvenc kapitanyunk es pilotaja szinte mindegyiken ott van, es hozzak a formajukat. :)
  • Sati84
    Most indított valaki egy olyan topicot az IMDb-n, hogy 101 dolog, amiben a Firefly különbözik a Star Trektől és a Star Warstól. Enyém volt a terep 38-tól, így én ezeket írtam be:

38. The world of Firefly is somehow a continuation of our present. Notice the references to China, and various other cultures.

39. In Firefly comedy is many times mixing into the drama. In ST or SW, a comedic moment always stays in a comedic context. Then the plot continues, we had a good laugh, now focus on what's happening. In Firefly, some comedic moments sometimes have even greater impact than a drama scene.

40. Kaylee. Most adorable series character ever. She is so optimistic and happy, she can always make you smile! [[smile]]

41. The dialogue exchanges between Mal and Inara. ST or SW didn't have a romance this mysterious...

42. The humor in Firefly beats ST and SW! More comedy, and ST and SW had many simple jokes, in Firefly almost every joke is about the characters, about their personality. Firefly has more involving jokes! I found myself laughing out loud quite a few times, a thing I rarely did when I was watching ST or SW!

43. The shots of the ships aren't perfect! They look blurry, unfocused, the camera sometimes even fails to follow the action. It's brilliantly done!

Ja, és Nathan Fillion illetve Jewel Staite jelenjen már meg valami jó kis filmben mostanában! Hiányoznak. Summer Glaunak ott van a Terminator:SCC, ott is jó kis weird szerepet kapott, szóval az jó :-)
  • REALista
    Nincs meg valakinek a részek elején lévő Firefly kiírás mozgó gif-ben?:)
  • tnm #311
    ha minden igaz, már a 3. is szedem:)
    a 3 együtt
  • tnm #310
    Serenity Better Days képregény. Ez a sorozat vége, és a Those Left Behind képregény között "játszódik". Három részként jelenik meg. A 3. Május 14-én. Első két rész
    innen
    vagy
    innen.
  • stargatelost
    cancel lett, de van lezáró film Serenity címmel
  • PiszkosFred
    firefly.hu es epizodok.
  • Victor1103
    Hi!Nézegettem videókat erről a sorozatról és nagyon bejön.Az lenne a kérdésem hogy miért 1 évada van csak?Így tervezték vagy cancle?Valaki tudna nekem olyan oldalcímet adni ahhol le van írva helyesen a sorozat részeinek menete mert nekem szerintem a részek fel vannak cserélve.Köszi
  • Olcsóvér
    aaaaaahhhhhaaaaaaam
  • Serpa
    Újra a képernyőn, feb.29-től a Viasat6-on.
  • Teppik Amon
    pedig olyanszép a doboza is :D
  • tnm #303
    egyelőre itthon még nem adták ki, talán majd nemsokára (ugye csak mostanában adta a Viasat3)

de nekem nem is kéne... jobb úgy se lesz a 720p-s hd-ripnél :P :D
  • Teppik Amon
    Magyarországon lehet valahol kapni a sorozatot dvd-n? Pár gyors keresés után nemtaláltam :o
  • tnm #301
    jópofa.

remélem nem ez lesz -.-
  • PiszkosFred
    Kaylee (Jewel Staite) myspace oldalarol egy kis agyament szosszenet, miszerint o hogy kepzeli el a Serenity 2. tortenetet :)

"If it were up to me, how would the characters’ relationships conclude in Serenity 2? Okay. Hypothetically speaking only. River and Zoe really hit it off, fall in love, and decide to form their own renegade girls-who-kick-ass space team and leave us in the dust; Mal realizes he’s more destroyed over Wash’s death than he ever thought and spends the rest of his days wearing Hawaiian shirts and drinking booze out of the engine; Simon and Kaylee have a set of genius triplets and turn the ship into a cocker spaniel search-and-rescue with "crazy Grandpa Mal" still at the helm cradling toy dinosaurs; and Inara finally realizes the potential in Jayne as a male companion, loans him a toga, and takes him back to the training house where they become King and Companion Queen."

ha volt mar, bocs, en most akadtam ra :)
  • tnm #299
    talán a "those left behind" története lesz (vagy egy azzal párhuzamos történet)

vagy rendesen folytatódik a sztori és a halottak visszaemlékezésekben lesznek csak (talán pont sheppard történetét derítik majd fel)
  • Teppik Amon
    Kíváncsi leszek hogy támasztják fel a halottakat :o
    Esetleg egy Serenity előtti történet lesz?
  • zorden
    http://www.sg.hu/cikkek/55363/folytatodik_a_serenity
    hmm?
  • tnm #296
    és abba nem is kötöttem bele (de a többi tekintetáben nyilvánvalón nem olvastál vissza, még ezen az oldalon sem)

nah, de písz
  • braaa
    jól van, ember, csak beirtam hogy nekem tetszett. Ennyi. Nem kell egyből leharapni a fejem.
  • tnm #294
    egész biztos lehetsz benne, hogy itthon se volt egetverő nézettsége (azaz a magyaroknál is bukott volna mondjuk egy tv2-őn, vagy rtl-klubon az este 8-10 közötti sávban -márpedig a költségvetése a sorozatnak ide pedesztrinálta)

de ez a "hülyék az amerikaiak" ebben a topikban is vagy 1000-szer ki lett tárgyalva és máshol is,
    akadjunk le róla, már csak azért is, mert demagóg okoskodás
    písz

[You can't stop the signal.]
  • braaa
    egy kis összegzés: jó kis sorozat volt,én a viasaton néztem végig, mult héten én is lestem hova lett, mivan már le is ment mind a 15?!?!?
    mikor jött, irták űr-western, mondom mi az, de baromi jó sorozat,nagyon cool dumák, cool figurák, ütős poénok, azóta megnéztem a Serenety-t is, azzal összébb állt a sorozat, merre is ment volna, én is néztem volna évadokon keresztül a sztorit mint egy filmbe lefejezve, 15 rész után egy ilyen sorozatot CANCEL-ozni?!?!?! hülyék ezek az amerikaik!!!
    Szóval Firefly/Serenity = mindenkinek kötelező anyag
  • dav
    Ok, nincs mit.
  • Steed
    Köszi dav, de megnéztem a feliratok.hu-t, úgy tűnik, hogy meglesz, de ha mégsem, akkor jelentkezem:)

Kösz a segítséget!
  • dav
    Írd meg privátban az e-mail címedet, és holnap este elküldöm őket.