5
  • Loopus
    #5
    Idobe, igen, de annyiba ne, mint amennyire gondolnak. A kozelunkben levo vroskaban kb 2 eve huzodikegy szelturbinapark engedelyeztetese. A beruhazas olyan 450-500 millio korul lenne (3 torony, teruletberles, infrastruktura, minden), meg is van ra a penz, a tervek es megsem sikerult meg beinditani... Ja, elorelathatolag evi 160-220 milio forintnyi aramot tudna termelni...
  • teddybear
    #4
    "Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi alig 3 százalékból 85 százalékkal részesedik az erdőégetés, ami azért is súlyos gond, mert ez a környezetet leginkább szennyező mód a szén kiváltására, s konzerválja azokat a gondokat, amelyeket már világszerte ismernek"

    Én ezt többnyire bűncselekménynek szoktam tekinteni. Ha viszont a fakitermelésre gondol, akkor pedig baj van az ő fejében.
    Különben is politikus, tehát még arra se igen alkalmas, hogy felolvassa azt, amit valaki leírt neki.
    Sok mindent elérhetnénk, de a politikusaink olyanok, mint az élősködők, mindent tönkre tesznek, amiből nem tudnak egy nagy darabot kikanyarítani maguknak.
  • Tbone
    #3
    Amig a zoldek egymas kozott sem tudnak megegyezni arrol, mi szamit alternativ energiaforrasnak, addig ugy is csak gatolni fogjak az ilyen projecteket. (Lasd szel es napenergia eromu: rontja a tajkepet, vizieromu: elpusztitja a vizek elovilagat, boamassza: karos kibocsjtasa van, atomenergia: sugarzas). Mindenbe bele leht kotni miert nem jo.
  • jefferson83
    #2
    "Természeti adottságai, a meglévő technikai, technológiai és szellemi tudás alapján Magyarország az elmúlt két évtizedben világhatalommá válhatott volna a megújuló energiaforrások terén." Ez a kulcsmondat szerintem, csak hát egyenlőre ez nem üzlet és először ezek a kezdeményezések csak viszik a pénzt. Sajnos időbe telik míg megtérül az áruk, sőt.. #1 Fie üzenetére csak annyit, hogy a mi politikusaink csak négy évre előre gondolkodnak sajnos :(, és ebből várat építeni csak nagyon nehezen lehet.
  • fie
    #1
    Gyerekek, nekük annyira sötét vezetőink vannak, mint atom. 10 év után ismét Németországa utaztam és ez idő atatt mi egy tapottat sem jutottunk előre. Semmilyen téren, nem ám energia ügyileg. 0!