25
  • KGyula
    #25
    Valóban, nagyon nem szeretném, hogy rá legyek kényszerítve arra, hogy végighallgassam a mellettem ülő mobiltelefonon folytatott diskurzusát annak ügyes-bajos dolgairól, magánéleti problémáiról, a legújabb valóságshow-ról, vagy percenként arról, hogy mikor fog megérkezni. Nagyon-nagyon nem szeretném.
  • Hegyikecske
    #24
    na akkor fogjuk fel aq dolgokat másképp :) a mai világban az emberhez hozzánőtt már a telefonja, és mikor mindenhol másütt hazsnálhatja, itt mer kiperkál egy rakás zsét, nem használ6ja? legyen rá legalább lehetőség de ez így nem létezik h ekkora probléma lenne.. (de mi van ha terroristák kezébe kerül ?:D
  • Hegyikecske
    #23
    de csicskák... ha a technika adott nem értem hogy lehetnek ilyen hülyék.. csináljanak, telefonáló meg "nem telefonáló" részleget ugyanugy mint a dohányzónál, ez nem lehetne probléma... Vallják be inkább, a terrortor félnek. De ez nem jó indok, mint láthatjuk a szöveg végénél is.
  • Mice
    #22
    nagyon tudom sajnálni azokat a "szegény" embereket. biztos olyan sok és fontos dolguk van amit éppen ott! és akkor! kell megbeszélniük. 2-3 óránál hamarabb úgysem tudnak leszállni akkor meg minek?

    én már a nővéremtől is kiakadok amikor a két szomszédos szoba között véletlen nyitva marad az ajtó. és néha még dupla ajtó mögül is hallani a csacsogást...

    egy repúton szerintem is elvárhatja az ember, hogy aludhasson csendben és ne mobillal zargassák, vagy legalább adjanak olyan füllhallgatót ami nem bogyós, de mégis lehet vele feküdni a székben.

    néha csak azért veszem fel a fülest, hogy ne halljak semmit az odakinti világból, de van amikor bármilyen zenét hallgatok is de fáj tőle a fejem és csak csendet akarok. ha eltörölnék az embernek hol lenne erre lehetősége?
  • DanyyX
    #21
    Ez azért szép, mert a mobiltelefpnt simán használhatják a repülőgépeken, bármilyen nehézség nélkül. Ha a telefon tud kommunikálni kifelé, mert ugye kijutnak a rádióhullámok, akkor a tilalomnak semmi értelme.
    Ha az amcsik fognák szépen a repülőgépet, és az egész utasteret leárnyékolnák egy faradey ráccsal, akkor nem is tudná használni a telefonját senki sem .
  • [HUN]PAStheLoD
    #20
    USA == ROTFLcountry :D
  • stp4trick
    #19
    Csakazértse repülök.
    A melóhelyen úgysincs leszállópálya, messzebb meg mostanság nem fogok eljutni
  • Flashy
    #18
    igazából legjobb indoknak azt tartom én is hogy ne kelljen egész úton telefoncsörgést meg beszélgetéseket hallgatni. persze, minden más közlekedési eszközön szabad, de olyan jó lenne meghagyni a "zavarja a repülőt" misztikumát és emögé bújtatva tiltva hagyni a telefonálást legalább repülőn :) amúgy a térerővel meg cellákkal is gondok vannak, de ezt egy a gépre telepített átjátszóval meg lehet oldani.
  • MrTressy
    #17
    amúgy nem tom mit izélnek 10k méteren úgy sincs térerö
  • SirBubu
    #16
    és mi van, ha egy hozzád hasonló álomszuszék alvás közben folyamatosan horkol? az nem zavaró?
  • SirBubu
    #15
    szerintem törvényileg tiltani csak 1 okból kéne, hogy lehessen: repülésbiztonsági okokból. ha például összezavarná a repülőgép számitógépeit vagy valami ilyesmi.

    az, hogy a mellettem ülö telefonálgat, szerintem nem olyan zavaro. ha meg mégis, akkor is meg lehet esetleg kérni, hogy halkabbann beszéljen vagy valami.

    nemtom. tiszta baromság az egész
  • rigidus
    #14
    En udvozlom a hirt. Egy tobboras repulouton szivesebben alszom, mint rendszeresen mobiltelefonok idiotabbnal idiotabb csengeset, majd gazdajuk halandzsajat halgassam magam korul. Jo ez igy.
  • Hege15
    #13
    "Miért hisszük azt, hogy ha egy repülőgépen utazó elvetemült bűnöző, aki arra készül, hogy számítógépével vagy mobiltelefonjával élesítsen egy bombát csak azért eláll szándékától, mert valaki megkéri rá? Ha akarják, úgyis találnak rá módot, hogy megtegyék, amire készülnek. Elég csak a mosdóba menniük"

    ez azért nem így van
    ha csak egy kicsi esély is van hogy bármiféle terrorcselekményt segithet a telefon hagyni kell azt a törvénymodositást. Nemtom most mi a baja az amerikaiaknak , agyukra ment a szabad ország titulus mert hogy azt csinálhassanak amit akarnak , és mégis kit támadnak meg két boing-gal ??
    ezen kéne elgondolkozni
    és mivan ha nem telefonálhatnak a repülőn ???
    szegények ,
    ááá a sok hülye
    ezzekkel nem érdemes foglalkozni , ha meg baj van sírnak
  • BiroAndras
    #12
    Szerintem sokkal jobb megoldás is van:
    Tiltsuk be a terroristákat!
  • xnorbix
    #11
    "Jó páran lennének azok, akik ártó vagy akár életveszélyes szándékkal is használnák telefonjaikat"
    Tiltsuk be a számítógépeket is mindehol. Azokat is fel tudják használni a terroristák.
  • xnorbix
    #10
    Hát igen. Ennyi erővel tiltassuk be a közterületeken is a mobiltelefont, nehogy a terroristák bombát tudjanak vele robbantani.

    Vagy inkább mindenhol. Akkor aztán majd nem tudják a terroristák kitervelni a robbantásokat sem.

    Tiltsuk be a légzést is! (így a terorristák majd nem vesznek levegőt, és nem kell a terrorizmus miatt agódni)
  • gz8
    #9
    Szerinted a business classt jobban hangszigetelik?
  • Yv@n
    #8
    Mint mondták most is van telefonfülke vagymi, oda kisétálva használható lenne a mobil, nem mintha nem lehetne nélküle élni, de tényleg gagyi az indok ami a tiltás mellett szól. Turista osztályon meg nem hiszem hogy olyan húde nagy csend lenne.
  • gz8
    #7
    Egy repjegy kb. 25-30 ezer forint (egy útra), és ha már ennyit kifizettem érte, joggal várom el, hogy ne kelljen mások szövegelését végighallgatnom, hiszen egy repülőgépen jóval magasabb a zajszint, mint mondjuk egy IC-n, de egy villamoséval persze nem vetekszik, így biztos, hogy emelt hangon fog beszélni az illető.
  • Cactus
    #6
    Szerintem tiltsuk be a mobiltelefont közterületen és tömegközlekedésen....ugyanmár.
    Amúgy meg a kedvencem, amikor a buszon csengőhangot állítanak. Múltkor egy középkorú nő tette ezt, és miután rászóltam még neki állt feljebb. Aztán majd az egész busz leordította. Na mind1
  • Yv@n
    #5
    Mitől kap ez a repülőn kitüntetett figyelmet, miközben mindenhol máshol ez természetes dolognak számít? Tömegközledkedés / utca /boltok.
  • pemga
    #4
    Erre eddig is rá voltak kényszerítve, US járatakon ha jól emlékszem van telefon (borsos áron persze), csak a mobil volt tiltott (no nem mintha beszélgetésre lehet használni jelenleg.)
  • Cobra.
    #3
    Ez viszont egy értelmes érv: "Minden bizonnyal a legutolsó dolog amit a légi utasok szeretnének, hogy rá legyenek kényszerítve arra, hogy végighallgassák a mellettük ülő mobil telefonon folytatott diskurzusát annak ügyes-bajos dolgairól ..."
  • Hedgehunter #2
    Es el nem hinned hogy mennyire hatasos szo......
  • pemga
    #1
    Érdekes felvetés Poe részéről, vajon az amerikaiak hajlandóak-e észérveket elfogadni olyan szavakkal szemben, mint TERRORIZMUS!!!. :) (Ezt a szót olyan amerikaiasan félelemkeltős stílusban kell olvasni; nevezzük egyszerűen hatalomszónak :))