Húsz éves az Amiga
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát igen....
Egy C64 nálam is a szekrényben figyel, de szerintem, az jó volt akkor, de ma már még az emulátort sem bírom pár percnél tovább. Azért egy jó P4, azért csak más...
Egy C64 nálam is a szekrényben figyel, de szerintem, az jó volt akkor, de ma már még az emulátort sem bírom pár percnél tovább. Azért egy jó P4, azért csak más...
És ha lekapjátok az Amiga 1000-es gépetek fedelét, akkor nézegethetitek a gép készítõinek a dombornyomott monogramjait 😄
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Kedves Amiga, boldog 20. születésnapot! Kár, hogy megszünt a Commodore...
Nálam is porosodik valahol egy ZX81, egy Homelab-2, és talán egy C64-es is - melyeket a bátyám szerzett be a 80-as években. Hát igen, a régi szép idõk...
Nálam is porosodik valahol egy ZX81, egy Homelab-2, és talán egy C64-es is - melyeket a bátyám szerzett be a 80-as években. Hát igen, a régi szép idõk...
Amiga nélkül elképzelehetetlen lett volna az életem.Még ma sem tudok tõle ( nem is akarok ) szabadulni a pc-men, xbox-omon ott figyel az amiga emulátor.A gépem sajna néhány évvel ezelõtt behalt,de a lelke tovább él...bennem és az emulátorokban.
AMIGA RULEZ!!!
AMIGA RULEZ!!!
"...váltás akkoriban olyan volt, mintha valaki egy bogárhátú Volkswagenrõl egy BMW-re váltott volna"
Nekem még ennél is nagyobbnak tûnt... <#eljen>#eljen>
Meg akkoriban a kábeltévén ha nem a képújság ment akkor a piros keretes guru képernyõt csodálhattuk (olykor napokig). Videoeditálásban is messze megelõzte a korát.
Nekem még ennél is nagyobbnak tûnt... <#eljen>#eljen>
Meg akkoriban a kábeltévén ha nem a képújság ment akkor a piros keretes guru képernyõt csodálhattuk (olykor napokig). Videoeditálásban is messze megelõzte a korát.
Ja, az utóbbi dologban ugye inkább a marketingé és a "partnerkapcsolat építésé" volt fõszerep, amit a Microsoft már akkor nagyon nyomott, és amikben a Commodore meg igen tehetségtelen volt... 😞 (A seggfej fõnökök nem is fogták fel, mi van a kezükben.)
Egy 20 éves barátnõ (az amiga jelentése ugye) nem is olyan rossz😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"Az Amiga 1000-nek volt még egy elõnye a többi modellhez viszonyítva:" ... a GUI-s, preemptive multitasking szupi OS... 1985 ben... Sokan csak 10 évvel késõbb értették meg ennek jelentõségét, amikor megjelent a Win95..."
😉))
Egy ismerõsöm így magyarázta el a barátnõjének hogy milyen az Amiga:
Nézd ez ugyan olyan, mint egy w95-õs PC, csak ez mûködik!
😉))
Egy ismerõsöm így magyarázta el a barátnõjének hogy milyen az Amiga:
Nézd ez ugyan olyan, mint egy w95-õs PC, csak ez mûködik!
Amúgy... 20 év...!? Húh, akkor én hány éves lehetek!? Meg is nézem gyorsan a személyimet! 😉
"Sokaknak a mai napig ott áll a szekrény aljában egy Amiga"
Ja, vagy épp az asztalán/asztala mellett, benne PPC procival, PC-s grafikus kártyával, DVD-íróval, LCD monitorral, stb. 😊
(Nekem is van egy A1200 egy 030-as procival az asztalomon, de csak néha-néha játszom vele kicsit, vagy demót nézek - a munkámhoz sajnos nem tudom használni, PPC-s konfigra perpillanat nincs pénzem.)
Ja, vagy épp az asztalán/asztala mellett, benne PPC procival, PC-s grafikus kártyával, DVD-íróval, LCD monitorral, stb. 😊
(Nekem is van egy A1200 egy 030-as procival az asztalomon, de csak néha-néha játszom vele kicsit, vagy demót nézek - a munkámhoz sajnos nem tudom használni, PPC-s konfigra perpillanat nincs pénzem.)
Csodálkoztam volna, ha minden infó hibátlan...
"A C=64-esben lévõ 6510-es 8-bites mikroprocesszort az Amiga 1000-ben a 16-bites Motorola Typ 68 000-as központi egység váltotta fel."
Hát bizony téved a kedves múzemumvezetõ úr, a 68000-es proci már akkor 32 bites volt belülrõl (minden utasítás végrehajtódtatott 8, 16 és 32 bites adatokkal, címekkel), csak kifelé volt - akkor még, késõbb kibõvült - csak 16 adatvonal, és 24 címvonal, de úgy volt megoldva, hogy a programok számára alapvetõen mindegy volt, hány vezeték is van kifelé.
"Az Amiga 1000-nek volt még egy elõnye a többi modellhez viszonyítva:" ... a GUI-s, preemptive multitasking szupi OS... 1985 ben... Sokan csak 10 évvel késõbb értették meg ennek jelentõségét, amikor megjelent a Win95...
"Bármennyire is sikeres volt az Amiga 1000 az átlagos otthoni felhasználók körében, a professzionális felhasználóknál azonban nem tudott hasonló népszerûségre szert tenni."
Attól függ, kiket értünk ez alatt. Sok videovágó és 3D-grafikai studióban alkalmazták az Amigát. Pl. az elsõ raytracer program is Amigára jelent meg, és csak jópár évvek késõbb PC-n... Arthur C. Clark is igazi Amigás volt (mint ahogy Douglas Adams Mac-es).
"A C=64-esben lévõ 6510-es 8-bites mikroprocesszort az Amiga 1000-ben a 16-bites Motorola Typ 68 000-as központi egység váltotta fel."
Hát bizony téved a kedves múzemumvezetõ úr, a 68000-es proci már akkor 32 bites volt belülrõl (minden utasítás végrehajtódtatott 8, 16 és 32 bites adatokkal, címekkel), csak kifelé volt - akkor még, késõbb kibõvült - csak 16 adatvonal, és 24 címvonal, de úgy volt megoldva, hogy a programok számára alapvetõen mindegy volt, hány vezeték is van kifelé.
"Az Amiga 1000-nek volt még egy elõnye a többi modellhez viszonyítva:" ... a GUI-s, preemptive multitasking szupi OS... 1985 ben... Sokan csak 10 évvel késõbb értették meg ennek jelentõségét, amikor megjelent a Win95...
"Bármennyire is sikeres volt az Amiga 1000 az átlagos otthoni felhasználók körében, a professzionális felhasználóknál azonban nem tudott hasonló népszerûségre szert tenni."
Attól függ, kiket értünk ez alatt. Sok videovágó és 3D-grafikai studióban alkalmazták az Amigát. Pl. az elsõ raytracer program is Amigára jelent meg, és csak jópár évvek késõbb PC-n... Arthur C. Clark is igazi Amigás volt (mint ahogy Douglas Adams Mac-es).
"A C=64-esben lévõ 6510-es 8-bites mikroprocesszort az Amiga 1000-ben a 16-bites Motorola Typ 68 000-as központi egység váltotta fel"
Ami belül 32 bites volt!!!!
Ami belül 32 bites volt!!!!
"Sokaknak a mai napig ott áll a szekrény aljában egy Amiga,"
bezony bezony! AGA rulez<#smile>#smile>
bezony bezony! AGA rulez<#smile>#smile>
😉)))
Régi szép idõk...
Amiga rulez 4ever!!!
Amiga rulez 4ever!!!
meg nekem is megvan, eppen a minap lattam, eszembe is jutott hogy elo kene venni egy ket jatekot es nyomni egyet kettot, mint pl cannon fodder, bomberman, es talan a legjobb, ROketz!
Hejj, azota sem keszult olyan elvezetes jatek!
Hejj, azota sem keszult olyan elvezetes jatek!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
← ElőzőOldal 3 / 3