Bill Gates szerint nagy bajok vannak az informatikai oktatás terén
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
külön bóbusz a mondanivalódhoz a szignód :'-))))
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Igen kemény... Ebbõl hányan lesznek késõbb VMS-esek? Ki fog a Frankfurti tõzsdén Fortranozni?
Salma, veled vagyok 😊 Ostoba barátunk ostobaságokat mond, szíve joga. Aki járt már fejlesztõ cégnél, ahol 5-nél többen dolgoznak, látott már csajokat, és nem csak szervezõi munkakörben. Aki meg látatlanban ilyent mond, az mondjuk iq 90, év: 15. A World of Warcraftba még gruntnak se vennék be 😄
www.afa.ini.hu A \"demokráciát\" SZOLGÁLOD! A liberalizmust SZOLGÁLOD! A dávid csillagot SZOLGÁLOD! Israel népét SZOLGÁLOD!
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
1. Az általános iskola felsõ tagozatában és az általános középiskolák elsõ 2 évében (tehát nem a számítástechnikai középsulikban) CSAK az alapokat (operációs rendszer, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentációkészítés, adatbáziskezelés, rajzolás, honlapkészítés, internet használat - természetesen M$ eszközökkel - egy nagyon kevés hardverismeret, és - már ahol van - egy kis programozás Logóban, Pascalban) okítják meg. Ez rendjén is van - de csak azoknak akik nem akarnak behatóbban informatikával foglalkozni (irodai szint).
Hogy egyes iskolákban milyen a színvonal, az teljesen más dolog...
Aki otthon akarja a gépét használni, szerelni, úgyis rájön magától, vagy megkérdi az interneten - iskolai órán hardverszerelésre nincs rá mód,idõ, és pénz.
Egyetértek Sadist véleményével - az informatikához logikus gondolkodás kell (mondhatná néhány csoporttársam is, akiknek a beadandó kötprogijuk nem készûlt volna el nélkülem 😉)
most kövezz meg 😄
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Levelet ugyanis mindenki ír, és már nem illik kockás papírra firkálni.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
evidens, tehát ezzel kell kezdeni.
hogy nem lehet haladni?
naná hogy nem, mert hülyék a kölykök.
én különben info-tanárnak tanulok 😊)
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Ha megtanulsz szekvenciákban, szelekciókban, iterációkban és egyéb csúnya dolgokban gondolkodni, akkor mindegy, hogy milyen nyelvet tolnak eléd, csak a szintaktikáját kell megtanulnod.
Én 4 évig infó tagos voltam...
Hogy kezdtük?
1. hónap elmélet
2. hónap eleje😄OS
innen elsõ félév végéig algoritmizálás, tisztán, töményen
10. év végén projekt, hálózatépítés cél: egy linuxos szerver beüzemelése
De lehetett volna mást választani, én delphit akartam, csak nem volt jelentkezõ 😞
Így maradt a második jelölés, de futott még C, meg az a trágya visual basic
sajnos az infótanárunk nem nagyon ért rá, nem fejeztök be... 😞
harmadik félévig programozás.
negyedikbe meg megszenvedtünk a hülye excellel, wördel, póver pointall, meg az accessel(ami azért jó volt ezek után a sz*rok után)
És ennyi.
Az infó tanárunk meg marha jó fej volt, és _mindenhez_ értett.
Aki Veszprém környékén él, kitalálhatja hova jártam 😊
Sajnálatos, hogy máshol ennyire rossz a helyzet 😞
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Az informatikát egyszerûen azért nem választják, mert ez egy olyan terület, ahova logikus gondolkodás kell és hogy jól átlásd a dolgokat. Legtöbben erre képtelenek, ezért inkább elvégeznek valamilyen seggelõs szakot (pl. jogi kart), ami elég nekik, hogy megéljenek belõle.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem értem BG mit akar az oktatástól, ha jól tudom õ is csak max díszdoktorig vitte, mert hogy végül is a sulit nem fejezte be, de ha igen akkor csak azután hogy befutott!!!
A nagy öregeket (BG Carmac, stb) meg manapság már ki sem lehet robbantani a pozíciójukból, legyen valaki bármilyen tehetséges, már csak a piaci törvények szerint se. Márpedig mostanában csak azok vannak.
Akkor hol marad a lehetõség a hírnévre? Sehol! Pénzt meg kevesebb melóval is lehet szerezni, ha már nem boldogít.
Én is látok egy marha nagy problémát a számtekkel kapcsolatban.
Lehet hogy sok embernek tanítanak programnyelveket, de igazán programozni senki nem a suliban tanult. Ui a programozás, az NEM magányos harcosok bulija, hanem egy közösségi tevékenység. A C64-es idõkkel elmnúlt, hogy valaki egymagában összedobott egy világsikert.
A suliban viszont nem szocializál arra, hogyan kell közösségben alkotni. A 80-as 90-es években ott volt a scene, ma pedig semmi sincs. Ez itt a bibi.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Aki tudja, csinalja,
aki nem tudja, tanitja,
aki tanitani sem tudja, az KRITIZALJA
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
aki nem tudja, tanitja,
aki tanitani sem tudja, az ELLENÕRZI <#vigyor3>#vigyor3>
egy office sztem elég evidens dolog ha valaki ezen a pályán akar mozogni.
Resurrection!
Lehet levelet irni Notepaddal, vi-al, Kitekinto Gyorsvonattal, OOo-val, stb. is.
Ahogy a tanarom mondana: "Koncepcio, ocsi, koncepcio"
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Egy orvosnak sem csak a Quarelin es Rubophen hasznalatat tanitjak (meg az orvosira felkeszito gimikben sem) 😊
Ez az alap, hogy megtanulj bármi normális dolgot.
pascal, dbase, c (win es linux alatt), c++, occam, object pascal, level5 object, asm, powerbuilder, sybase, postgres, (altalaban sql), java
(remelem nem hagytam ki semmit)
termeszetesen nem arra kell gondolni, hogy mindenbe nagyon reszletesen belemelyed az ember (bar a seggembli, meg a c azert kemenyebben volt) de legalabb ralatast kap az ember mire mit erdemes hasznalni es aztan termeszetesen mindenki szepen maga elmelyed amelyikben epp kell.
ezek utan elmentem egy helyre dolgozni ahol vb volt + oracle majd erreol alltunk at c#-ra. es nem nagyon okozott gondot egyik sem. szoval szemleletmodot kell foleg megtanulni aztan a tobbi jon magatol
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
A 2 PhD-s hozzaerteset jelzi, hogy tavaly a ket segedcsicska-helyettesnek kellett elmeleti es gyakorlati alapokat elmagyarazni a tanaroknak, akik ezt a magyarazatot adtak at. Jelenleg a nyakamba kaptam egy WEBszervert es egy IRC szervert megirasra es dokumentalasra, ket hetes hataridovel, mert a tanarok nem tudtak volna megirni.
Es mit szoljanak a targy tobbi hallgatoi? Programozas cimszo alatt 2 felev Bevezetes az informatikaba: Programozas I/II targy allt rendelkezesre, amit annyira vettek itt komolyan, mint pl. a jogi egyetemen a matematikat szokas. Sokuknak extra orakat kellett venniuk, es vettek a beadandokat.
Egy kezdo ad-hoc tanar nyavajgasait hallottak, koszonom a figyelmuket...
UI.: Az IT csak az autodidaktakra szamithat. Ez mar a '80-as evekben is vilagos volt.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
középsulis infó oktatás egy kalap szar. sõt az egyetemi is az. tele olyan tárgyakkal aminek az égvilágon semmi értelme, közben meg szakmai dolgokra nincs idõ. az embert hülyének nézik.
Jó azt még megértettem amikor általánosban programozás gyanánt qbasicet vettünk.. bár azt is szánalmasnak éreztem. jópárév pascal után.. középsuli html .. szánalom, pascal ( persze oo még sehol.. ), egyetem pascal ( oo még mindig sehol.. ), ilyen oktatás mellett az ember kedve úgy elmegy tõle h az IT felé sem akar nézni...
Ennél nagyobb baromságokat nem is írhattál volna...
tipikus nyálfröcsögtetõ beszólás kevés igazsággal...
Az XP-nél könnyebben kezelhetõ oprendszer nincs... csak sajnos sokan még ehhez is hülyék... és a saját
hozzánemértésüket is a MS-on verik le....
Milyen érdekes, hogy nálam 8 hónapja fennvan az XP, gyoran betöltõdik mint telepítéskor... vírust már jópár hónapja nem láttam... ami esetleg megpróbálna
bejönni azt NOD32 megfogja...
Stabilan müködik az egész rendszer... stb
Ezzel csak azt akarom mondani, hogyha nálam ez mind
lehetséges, akkor talán mégse az XP a szar...
<#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Majd jobban ki is elemzem😊 Amugy az iskolai es munkahelyi tapasztalataim alapjan beszelek. Sajna nagyon csunya csajok vannak errefele, max a titkarnok jok <#vigyor2>#vigyor2>