110
  • fflx
    a helyesirasodat inkabb hagyjuk :)
    en altalaban 2-es voltam belole, de a tied meg nekem is faj :)
  • FTeR
    hopp itt is van heJesírási hiba, lola léci köss belém! ;) kár, h mind csak elgépelés.
  • fflx
    "örüljön, h van más és maradjon csöndbe."
    ???
    ezt talan a masik oldalrol is el lehetne mondani...
  • FTeR
    megszólítva érzem magam.
    én nem vagyok ie fan, sőt mégcsak nem is haszálom. csak nem vagyok elvakúlt.
    mindenkinek szíve joga azt utálni amit akar, de minek ezt minden alkalommal hangoztatni? örüljön, h van más és maradjon csöndbe.
  • FTeR
    akkor jól kijönnénk, mert én meg nem akarnék alattad dolgozni. Semmi sem rosszabb egy szűklátókörű főnöknél, aki azt hiszi, h csak neki van igaza.

Nah, mára elég a személyeskedésből. Jót derűltem. De jóból is megárt a sok, hát még ebből.
    De mível látom szereted a példamondatokat (nem szószerint ídézve):
    Ne állj le hülyékkel vitatkozni, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
    Meg kellett volna fogadnom ;) Ha gondolod, félreértheted, nem különösebben érdekel.
  • fflx
    valahogy minden ff-es tema ide lyukad ki.

nemtudom, miert faj az a kedves ie fanoknak, hogy van aki ruhelli az ie-t es az ff-et meg kedveli???
    mert ugye a sok-sok ev alatt eleg sok negativ tapasztalatot lehet am osszegyujteni egy szar programmal kapcsolatban.
  • Pheel
    Remélem ezáltal teljes biztonságot nyertél legbelül, hogy minden, amit az előzőekben állítottál, az a teljes valóság és mindemellett valóságtartalma megkérdőjelezhetetlen. Egészségedre!

Elvégre a nyelvészkedéssel IS melléfogtam. No comment.
  • FTeR
    szóról szóra megcáfolhatnám a #34ed és nagyrészt tényekkel/bizonyítékokkal alátámaszthatnám érveléseimet, de már akkor nem érte meg komolyan foglalkozni veled.
    igazad van, nem kellett volna ragálnod rá.
  • IoIa
    Hát most a nyelvészkedéseddel is melléfogtál.
    "Munkaadókat a legritkább esetben alkalmaznak. :)"
    Ezt írtad az alábbira:
    "Egy biztos, azok alapján, amiket eddig olvastam tőled ebben és más topicokban, én nem alkalmaználak, mint munkaadó."
    Neked akkor lett volna igazad, ha azt írtam volna, hogy _munkaadót_. De mivel azt írtam, hogy _munkaadó_, ez a mondat értelméből azt jelenti, hogy én vagyok a munkaadó. Hiába van a sor végén a smiley, most melléfogtál.
  • IoIa
    Belekötni bármelyik hozzászólásodba lehetne, de te reménytelen eset vagy, nincs értelme a komolytalan hozzászólásaidra időt fecsérelni. Tudod, fegyvertelen emberrel nem folytatok szellemi párbajt.
    Írj nyugodtan bármit, nem fogok a hozzászólásaidra reagálni, bár eddig sem kellett volna.
  • Pheel
    Munkaadókat a legritkább esetben alkalmaznak. :)

A helyesírás főként adottság kérdése, ebből adódóan nagyon nehezen tanulható. Örülj neki, hogy neked ebből nincs problémád! Persze a fogalmazási készség is hasonló.

"Ráadásul általánosítani nem is lehet, vagy csak féligazságokat lehetne mondani, de azt meg minek? Ennek ellenére te megtetted:"
    Az vesse rám az első követ... "Jókat szoktam derülni azokon az ifjú titánokon"
  • FTeR
    :) a lehető legszánalmasabb, amikor már nem tudsz másba belekötni. és úgy látszik a 30 éved alatt nem sikerült elsajátítani a netikettet. ejj, de kár azért a 30 évért, lol.
  • IoIa
    "Igazad van, nem egyenértékű a kettő. Ez viszont csak részigazság, ugyanis egymásra épül a két dolog." - igen ezt harsogja a ms is. Az igazság az, hogy a msie nélkülözhető teljes mértékben, ezt a gyakorlat is bizonyítja.

"Ezt sem vitatja senki. Nem kell megítélnem a célcsoportot, elég jól bemutatják magukat, mindenféle különvélemény nélkül is." - izlések és pofonok... Ráadásul általánosítani nem is lehet, vagy csak féligazságokat lehetne mondani, de azt meg minek? Ennek ellenére te megtetted:
    "Tipikus dolog, hogy ez a korosztály már nem hajlandó energiát fordítani arra, hogy felvegye a ritmust, viszont mindent igyekszik a lehető legkevesebb energia befektetésével és a régi módszerekkel megoldani."
  • IoIa
    Ha olyan szinten értesz ehhez is, mint amilyen a helyesírásod, akkor jobban tennéd, ha csak kérdeznél. Egy biztos, azok alapján, amiket eddig olvastam tőled ebben és más topicokban, én nem alkalmaználak, mint munkaadó.
  • FTeR
    nem is mondta, h ugyan az, de úgytűnik, te nem ismered a kapcsolatukat.
  • Pheel
    "windows explorer <> microsoft internet explorer"
    Igazad van, nem egyenértékű a kettő. Ez viszont csak részigazság, ugyanis egymásra épül a két dolog. Ez az, amit szíveskedtél kifelejteni.

"Hogy ez a korosztály milyen, az szerencsére nem azon múlik, hogy te hogyan itéled meg"
    Ezt sem vitatja senki. Nem kell megítélnem a célcsoportot, elég jól bemutatják magukat, mindenféle különvélemény nélkül is.

"biztos, van már kellő ismeretem és tapasztalatom ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy mi a jó, és mi nem"
    Örülök, hogy rendelkezel a fenti képességekkel, bár tény, hogy sok dolgot még a teljes piac is csak évek (évtizedek) múltán képes megítélni.

"Jókat szoktam derülni azokon az "ifjú titánokon", akiknek a tudása addig tart, hogy a ms marketingdumáit bemagolva osztják az észt."
    Kinek mit jelent az ifjú titán kifejezés. Én is jókat szoktam derülni rajtuk, az tény.
  • FTeR
    ezt innen nem tudom megállapítani, de a megnyílvánulások elég sokmindent elárúlnak. legfőkképen a paroinás beképzelések a legviccesebbek :) de a hiányos/hibás "történelem" ismeret is sokat ront a képen.
  • patrik
    jaja egyébként nekem is azt mondta egy tanárom, hogy a windows explorer az nem = az ie-vel, de még komolyabban nem néztem utánna
  • patrik
    az IE egy kalap szar... (persze tényleg csak ahogy írta valaki home user szinten, vállalati szinten nincs tapasztalatom)

csak ennyit fűzök hozzá
  • IoIa
    A windows explorer <> microsoft internet explorer
  • IoIa
    Hogy ez a korosztály milyen, az szerencsére nem azon múlik, hogy te hogyan itéled meg.
    Én csak magamról beszélhetek, nagyképű általánosításokat nem akarok tenni. Egy biztos, van már kellő ismeretem és tapasztalatom ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy mi a jó, és mi nem. Jókat szoktam derülni azokon az "ifjú titánokon", akiknek a tudása addig tart, hogy a ms marketingdumáit bemagolva osztják az észt.
  • Pheel
    "Ugye te is tudod, hogy vannak sokkal jobb shell-ek is? A tray hogy jön ide, meg a menü?"
    Természetesen tudom, hogy vannak MÁS shellek is. Hogy jobbak-e, abban szerintem nem értünk egyet. Hogy jön ide a tray és a menü? Hát ha nem érted, akkor azt hiszem, mégsem nekem van szükségem több információra az ügyben.

"Az elmúlt 30 év, amit ebben a szakmában dolgoztam, biztos "komolytalanul" telt el..."
    Ebben a szakmában a 30 éves múlt nem éppen azt mutatja, hogy naprakész az illető. Tipikus dolog, hogy ez a korosztály már nem hajlandó energiát fordítani arra, hogy felvegye a ritmust, viszont mindent igyekszik a lehető legkevesebb energia befektetésével és a régi módszerekkel megoldani.
  • IoIa
    Az a "többet nyújt" igencsak felejtős. Köszönöm, nem kérek belőle.

"VBScript van, ActiveX van" - a msie és a ms aljasságaihoz. Azért tart itt a világ, mert ezek (is) vannak. Milyen szar is lenne, ha nem lennének vírusok, trójaiak, spy-ok, és egyebek, igaz?

"Ha nincs a gépeden IE, akkor nincs a gépeden sima Explorer shell sem. Ha az nincs, akkor nincs StartMenud és Trayed sem." - tessék? És ezt komolyan is gondolod? Ugye te is tudod, hogy vannak sokkal jobb shell-ek is? A tray hogy jön ide, meg a menü?

"Ráadásul nem éred el a WindowsUpdate-et. Ebben az esetben nem frissíted a rendszered, ami nemhogy javítaná a túlélési esélyeit, de alaposan ront rajtuk." - tudod, az update hiányát abszolút nem érzem hátránynak, inkább előnynek. Egy teljesen kiherélt windows-om van, a sallangok, csilivili szarok és potenciális veszélyforrások le vannak ütve, és ami szükséges, az más cég terméke. Annak idején, még a DOS-os korszakban is csak az alábbi ms rendszerösszetevőket használtam:
    io.sys, msdos.sys, command.com
    minden egyebet más, a ms programjainál jobbakkal váltottam ki.
  • IoIa
    Az elmúlt 30 év, amit ebben a szakmában dolgoztam, biztos "komolytalanul" telt el... Te biztos tudod.
  • yvorl
    Szerintem sincs semmi értelme a győzködésnek, mindenkinek úgyis az jön be amit gondol. Egyébként meg úgy gondolom igenis el kell ismerni a firefoxot. Félretéve a melyikajobb kérdést, még az ie fanoknak is be kell látni hogy szükség van rá. Ugye nem kell magyaráznom, miért került hirtelen előtérbe az ms-nél az ie 7...
  • FTeR
    ezzel csak az a gond, h még komolyan is veszed magad :)
  • Hedgehunter #44
    Mi az activex?
  • Lenny
    Vagy nem jó progival keresed és nem találja meg!
    Olyan nincs , hogy nem kapsz be ilyen szemeteket, főleg ilyen orosz warez helyeken. Én is szoktam ilyen gonosz címeken járni, még a Nod32 is felsír néha...
  • avman
    egyesek maguktól ilyen hülyék vagy itt gyakorolják...
    minden gyermekbetegsége ellenére a ff-et messze jobb használni és még jó darabig valszeg biztonságosabb is lesz, mint az ie.
    mellesleg az sp2 megjelenésekor még non sp-s xp-t használtam, mindenféle biztonsági kiegészítés nélkül. egy jó tűzfal, egy jó vírusírtó + spybot valamint az ie teljes körű mellőzése. és soha nem szoptam be semmit. lehet papolni és osztani az észt, valamint feltevésekbe meg jóslásokba bocsátkozni, csak értelmetlen.
  • Lenny
    Detto.
  • Lenny
    Na végre más is gondolt erre!
  • Pheel
    Látom nagy spammer vagy...
  • immovable
    WinUpdate---> túlélési esély LOL!!!
  • Pheel
    "Jöttek a hülyeségükkel, ami egyáltalán nem volt szabványos (pl. vbscript), meg a kis aljas trükkjeikkel, amivel activex-en keresztül mindenfajta szemétséget lehetett csinálni. A mikorfos komoly pénzeket fektetett be arra, hogy egyes oldalakat csak interrettenet explorerrel lehessen csak elérni. A helyi mikorfos képviseletek marketingesei pedig különböző nickneveken népszerűsítették fórumokon, meg mindenhol, ahol csak lehetett (ez a mai napig így van, még itt is...). "

VBScript van, ActiveX van. Ezek tények, a többi csak üldözési mánia. Azt persze nem értem, hogy miért kis trükk az, ha TÖBBET nyújt valami, mint ami elvárható.

Ha nincs a gépeden IE, akkor nincs a gépeden sima Explorer shell sem. Ha az nincs, akkor nincs StartMenud és Trayed sem. Ráadásul nem éred el a WindowsUpdate-et. Ebben az esetben nem frissíted a rendszered, ami nemhogy javítaná a túlélési esélyeit, de alaposan ront rajtuk. Gratulálok!
  • immovable
  • IoIa
    Semmi értelme egymást győzködni. Mindenki azt használ, amit akar. Én Mozillát használok már elég rég, előtte pedig Nescape-t. Netscape-t már akkor is használtam, amikor még msie nem is létezett. Sokáig kifejezetten buta volt mikor megjelent, aztán amikor beleintegrálták a windowsba, akkor kezdett el terjedni, mert addig a kutya se használta, olyan szar volt. Jöttek a hülyeségükkel, ami egyáltalán nem volt szabványos (pl. vbscript), meg a kis aljas trükkjeikkel, amivel activex-en keresztül mindenfajta szemétséget lehetett csinálni. A mikorfos komoly pénzeket fektetett be arra, hogy egyes oldalakat csak interrettenet explorerrel lehessen csak elérni. A helyi mikorfos képviseletek marketingesei pedig különböző nickneveken népszerűsítették fórumokon, meg mindenhol, ahol csak lehetett (ez a mai napig így van, még itt is...). És persze kikiáltották, hogy csak az lehet korszerű, ami webes elérésű. Innen kezdődtek a bajok. A Netscape elvesztette a piacot, egyre inkább kiszorult, aztán megjelent a Mozilla (az Operát azért nem említem, mert soha nem volt komoly tényező, és állandó kompatibilitási problémái voltak) és láss csodát, olyan oldalakat is el lehetett érni, amiket korábban nem. Aztán valami egyéb megfontolás miatt teljesen új motort kezdtek el fejleszteni, és megszületett a Firefox. Én nem rajongok érte, bár fenn van a gépemen az is (a msie viszont le van radírozva a gépemről, és egyáltalán nem igaz a mikorfos azon állítása, hogy kiszedhetetlen az oprendszerből) de általában (99%) a Mozillát használom. Egy tény, a Firefox sokat tud, tud olyat is, amit a Mozilla nem, de egyelőre nekem a Mozilla kiforrottabbnak tűnik. Talán egy év múlva eléri azt a stabilitást, amihez már hozzászoktam, és akkor végleg áttérek rá. De msie-t soha nem fogok (mint ahogy eddig sem) használni. Feltehetőleg ezért sem kellett winfost újratelepítenem a régebbi gépemen 5 éve, az újabbikon 2 éve.
  • FTeR
    azt nem mondanám, h jobban konfigolható, de ffnek legnagyobb gyngesége pont az erőségének szánt extekben van (plugin), mégpedig, h rettentően lerontják a stabilitást, mivel nincsenek rendesen tesztelve.
    ff1-ig operát használtam, de a rengeteg szarúl megjelenített oldal miatt gyakorlatilag párhuzamosan ment mellette az ie (és ez az opera hibája volt, nem az oldalaké). A legújabb opera meg nem támogatja az xml-t, így már csak elvből sem használom.
    de tény, h ff exteket ahhozképest rakom fel, h mit tud(ott) az opera. (leszámítva 1-2 webdeves cuccot).
    röhely egyébként, h alapból milyen szerény az ff tabbedbrowsingja. mindenki ájuldozik tőle, pedik alapvető dolgokat nem tud (gyakorlatilag annyiban kimerűl az egész, hogy új ablak helyet egy tabot jelenít meg - mégcsak belső ablakok sincsenek mint operában). de, itt jönnek képbe az extek...
  • Artus58
    hmm
    én operát használok és mindig is azt fogom sztem.. nagyonnéha explorer ha vmi nagyon sz*r oldalt nem tudok megnyitni. használtam firefoxot is, de operával összehasonlítva.. semmit nemtud. ott van az a sok plugin meg minden.. de minek is? opera a nagyrészüket alapból vágja. Sokkal jobban configolható is. Szvsz. De mailezésre azért Thunderbirdöt használok, azis kb olyan szinten vág oda az outlook expressnek mint a firefox az explorernek
  • FTeR
    nem azt mondtam, h nem nő az ff, csak azt, h még így is sehol sincs. nagy ellenfelének tartják az IEnek, pedig mégcsak egy súlycsoportban sincsek. ff egy 5 éves IEvel szemben ért el ilyen eredmények. szinte ciki, h csak ennyit.
    a lassú csökkenésről, meg anniyt, h 90%tól már nincs hova növekedni, onnan már csak lefele van út.
    (a 90%hoz meg azért "ragaszkodom", mert nemzetközi megállapodás szerint 5től fölfele kerekítünk. másrészt volt IE6 már 90% fölött is.)
    gondolj bele, ha ff 50%os növekedés produkálna havonta (nem 0,5% mint most), akkor is fél évébe tellene átvenni a vezetést (és még 1xer ennyiba hogy uralja), de addigra már kijönne az IE7 ami nagy valószínűséggel megint csak tarolni fog, mint ahogy IE3 óta minden IE.
  • Seaweed
    De teny enyire nem mervado, csak azt latom hogy a nepszerusege nalam is novekszik, pedig en nem nezem meg tobbszor mint eddig a lapokat, nem vagyok rajtuk aktivabb, es megis no a ff melletti meroszam! (Az IE meg oszesegeben ha nagyon lassan is de csokken)