Továbbra is előretörőben a Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pheel
Munkaadókat a legritkább esetben alkalmaznak. 😊

A helyesírás fõként adottság kérdése, ebbõl adódóan nagyon nehezen tanulható. Örülj neki, hogy neked ebbõl nincs problémád! Persze a fogalmazási készség is hasonló.

"Ráadásul általánosítani nem is lehet, vagy csak féligazságokat lehetne mondani, de azt meg minek? Ennek ellenére te megtetted:"
Az vesse rám az elsõ követ... "Jókat szoktam derülni azokon az ifjú titánokon"
😊 a lehetõ legszánalmasabb, amikor már nem tudsz másba belekötni. és úgy látszik a 30 éved alatt nem sikerült elsajátítani a netikettet. ejj, de kár azért a 30 évért, lol.
"Igazad van, nem egyenértékû a kettõ. Ez viszont csak részigazság, ugyanis egymásra épül a két dolog." - igen ezt harsogja a ms is. Az igazság az, hogy a msie nélkülözhetõ teljes mértékben, ezt a gyakorlat is bizonyítja.

"Ezt sem vitatja senki. Nem kell megítélnem a célcsoportot, elég jól bemutatják magukat, mindenféle különvélemény nélkül is." - izlések és pofonok... Ráadásul általánosítani nem is lehet, vagy csak féligazságokat lehetne mondani, de azt meg minek? Ennek ellenére te megtetted:
"Tipikus dolog, hogy ez a korosztály már nem hajlandó energiát fordítani arra, hogy felvegye a ritmust, viszont mindent igyekszik a lehetõ legkevesebb energia befektetésével és a régi módszerekkel megoldani."

Ha olyan szinten értesz ehhez is, mint amilyen a helyesírásod, akkor jobban tennéd, ha csak kérdeznél. Egy biztos, azok alapján, amiket eddig olvastam tõled ebben és más topicokban, én nem alkalmaználak, mint munkaadó.

nem is mondta, h ugyan az, de úgytûnik, te nem ismered a kapcsolatukat.
Pheel
"windows explorer <> microsoft internet explorer"
Igazad van, nem egyenértékû a kettõ. Ez viszont csak részigazság, ugyanis egymásra épül a két dolog. Ez az, amit szíveskedtél kifelejteni.

"Hogy ez a korosztály milyen, az szerencsére nem azon múlik, hogy te hogyan itéled meg"
Ezt sem vitatja senki. Nem kell megítélnem a célcsoportot, elég jól bemutatják magukat, mindenféle különvélemény nélkül is.

"biztos, van már kellõ ismeretem és tapasztalatom ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy mi a jó, és mi nem"
Örülök, hogy rendelkezel a fenti képességekkel, bár tény, hogy sok dolgot még a teljes piac is csak évek (évtizedek) múltán képes megítélni.

"Jókat szoktam derülni azokon az "ifjú titánokon", akiknek a tudása addig tart, hogy a ms marketingdumáit bemagolva osztják az észt."
Kinek mit jelent az ifjú titán kifejezés. Én is jókat szoktam derülni rajtuk, az tény.
ezt innen nem tudom megállapítani, de a megnyílvánulások elég sokmindent elárúlnak. legfõkképen a paroinás beképzelések a legviccesebbek 😊 de a hiányos/hibás "történelem" ismeret is sokat ront a képen.
jaja egyébként nekem is azt mondta egy tanárom, hogy a windows explorer az nem = az ie-vel, de még komolyabban nem néztem utánna
az IE egy kalap szar... (persze tényleg csak ahogy írta valaki home user szinten, vállalati szinten nincs tapasztalatom)

csak ennyit fûzök hozzá <#circling>
A windows explorer <> microsoft internet explorer

Hogy ez a korosztály milyen, az szerencsére nem azon múlik, hogy te hogyan itéled meg.
Én csak magamról beszélhetek, nagyképû általánosításokat nem akarok tenni. Egy biztos, van már kellõ ismeretem és tapasztalatom ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy mi a jó, és mi nem. Jókat szoktam derülni azokon az "ifjú titánokon", akiknek a tudása addig tart, hogy a ms marketingdumáit bemagolva osztják az észt.

Pheel
"Ugye te is tudod, hogy vannak sokkal jobb shell-ek is? A tray hogy jön ide, meg a menü?"
Természetesen tudom, hogy vannak MÁS shellek is. Hogy jobbak-e, abban szerintem nem értünk egyet. Hogy jön ide a tray és a menü? Hát ha nem érted, akkor azt hiszem, mégsem nekem van szükségem több információra az ügyben.

"Az elmúlt 30 év, amit ebben a szakmában dolgoztam, biztos "komolytalanul" telt el..."
Ebben a szakmában a 30 éves múlt nem éppen azt mutatja, hogy naprakész az illetõ. Tipikus dolog, hogy ez a korosztály már nem hajlandó energiát fordítani arra, hogy felvegye a ritmust, viszont mindent igyekszik a lehetõ legkevesebb energia befektetésével és a régi módszerekkel megoldani.
Az a "többet nyújt" igencsak felejtõs. Köszönöm, nem kérek belõle.

"VBScript van, ActiveX van" - a msie és a ms aljasságaihoz. Azért tart itt a világ, mert ezek (is) vannak. Milyen szar is lenne, ha nem lennének vírusok, trójaiak, spy-ok, és egyebek, igaz?

"Ha nincs a gépeden IE, akkor nincs a gépeden sima Explorer shell sem. Ha az nincs, akkor nincs StartMenud és Trayed sem." - tessék? És ezt komolyan is gondolod? Ugye te is tudod, hogy vannak sokkal jobb shell-ek is? A tray hogy jön ide, meg a menü?

"Ráadásul nem éred el a WindowsUpdate-et. Ebben az esetben nem frissíted a rendszered, ami nemhogy javítaná a túlélési esélyeit, de alaposan ront rajtuk." - tudod, az update hiányát abszolút nem érzem hátránynak, inkább elõnynek. Egy teljesen kiherélt windows-om van, a sallangok, csilivili szarok és potenciális veszélyforrások le vannak ütve, és ami szükséges, az más cég terméke. Annak idején, még a DOS-os korszakban is csak az alábbi ms rendszerösszetevõket használtam:
io.sys, msdos.sys, command.com
minden egyebet más, a ms programjainál jobbakkal váltottam ki.

Az elmúlt 30 év, amit ebben a szakmában dolgoztam, biztos "komolytalanul" telt el... Te biztos tudod.

Szerintem sincs semmi értelme a gyõzködésnek, mindenkinek úgyis az jön be amit gondol. Egyébként meg úgy gondolom igenis el kell ismerni a firefoxot. Félretéve a melyikajobb kérdést, még az ie fanoknak is be kell látni hogy szükség van rá. Ugye nem kell magyaráznom, miért került hirtelen elõtérbe az ms-nél az ie 7...
ezzel csak az a gond, h még komolyan is veszed magad 😊
Hedgehunter
Mi az activex?
<#conf>
Lenny
Vagy nem jó progival keresed és nem találja meg!<#vigyor>
Olyan nincs , hogy nem kapsz be ilyen szemeteket, fõleg ilyen orosz warez helyeken. Én is szoktam ilyen gonosz címeken járni, még a Nod32 is felsír néha...<#wow1>

R Ö R G E

egyesek maguktól ilyen hülyék vagy itt gyakorolják...
minden gyermekbetegsége ellenére a ff-et messze jobb használni és még jó darabig valszeg biztonságosabb is lesz, mint az ie.
mellesleg az sp2 megjelenésekor még non sp-s xp-t használtam, mindenféle biztonsági kiegészítés nélkül. egy jó tûzfal, egy jó vírusírtó + spybot valamint az ie teljes körû mellõzése. és soha nem szoptam be semmit. lehet papolni és osztani az észt, valamint feltevésekbe meg jóslásokba bocsátkozni, csak értelmetlen.

Lenny
Detto. <#awink>

R Ö R G E

Lenny
Na végre más is gondolt erre!

R Ö R G E

Pheel
Látom nagy spammer vagy...
immovable
WinUpdate---> túlélési esély LOL!!!
Pheel
"Jöttek a hülyeségükkel, ami egyáltalán nem volt szabványos (pl. vbscript), meg a kis aljas trükkjeikkel, amivel activex-en keresztül mindenfajta szemétséget lehetett csinálni. A mikorfos komoly pénzeket fektetett be arra, hogy egyes oldalakat csak interrettenet explorerrel lehessen csak elérni. A helyi mikorfos képviseletek marketingesei pedig különbözõ nickneveken népszerûsítették fórumokon, meg mindenhol, ahol csak lehetett (ez a mai napig így van, még itt is...). "

VBScript van, ActiveX van. Ezek tények, a többi csak üldözési mánia. Azt persze nem értem, hogy miért kis trükk az, ha TÖBBET nyújt valami, mint ami elvárható.

Ha nincs a gépeden IE, akkor nincs a gépeden sima Explorer shell sem. Ha az nincs, akkor nincs StartMenud és Trayed sem. Ráadásul nem éred el a WindowsUpdate-et. Ebben az esetben nem frissíted a rendszered, ami nemhogy javítaná a túlélési esélyeit, de alaposan ront rajtuk. Gratulálok!
immovable
<#eljen>
Semmi értelme egymást gyõzködni. Mindenki azt használ, amit akar. Én Mozillát használok már elég rég, elõtte pedig Nescape-t. Netscape-t már akkor is használtam, amikor még msie nem is létezett. Sokáig kifejezetten buta volt mikor megjelent, aztán amikor beleintegrálták a windowsba, akkor kezdett el terjedni, mert addig a kutya se használta, olyan szar volt. Jöttek a hülyeségükkel, ami egyáltalán nem volt szabványos (pl. vbscript), meg a kis aljas trükkjeikkel, amivel activex-en keresztül mindenfajta szemétséget lehetett csinálni. A mikorfos komoly pénzeket fektetett be arra, hogy egyes oldalakat csak interrettenet explorerrel lehessen csak elérni. A helyi mikorfos képviseletek marketingesei pedig különbözõ nickneveken népszerûsítették fórumokon, meg mindenhol, ahol csak lehetett (ez a mai napig így van, még itt is...). És persze kikiáltották, hogy csak az lehet korszerû, ami webes elérésû. Innen kezdõdtek a bajok. A Netscape elvesztette a piacot, egyre inkább kiszorult, aztán megjelent a Mozilla (az Operát azért nem említem, mert soha nem volt komoly tényezõ, és állandó kompatibilitási problémái voltak) és láss csodát, olyan oldalakat is el lehetett érni, amiket korábban nem. Aztán valami egyéb megfontolás miatt teljesen új motort kezdtek el fejleszteni, és megszületett a Firefox. Én nem rajongok érte, bár fenn van a gépemen az is (a msie viszont le van radírozva a gépemrõl, és egyáltalán nem igaz a mikorfos azon állítása, hogy kiszedhetetlen az oprendszerbõl) de általában (99%) a Mozillát használom. Egy tény, a Firefox sokat tud, tud olyat is, amit a Mozilla nem, de egyelõre nekem a Mozilla kiforrottabbnak tûnik. Talán egy év múlva eléri azt a stabilitást, amihez már hozzászoktam, és akkor végleg áttérek rá. De msie-t soha nem fogok (mint ahogy eddig sem) használni. Feltehetõleg ezért sem kellett winfost újratelepítenem a régebbi gépemen 5 éve, az újabbikon 2 éve.

azt nem mondanám, h jobban konfigolható, de ffnek legnagyobb gyngesége pont az erõségének szánt extekben van (plugin), mégpedig, h rettentõen lerontják a stabilitást, mivel nincsenek rendesen tesztelve.
ff1-ig operát használtam, de a rengeteg szarúl megjelenített oldal miatt gyakorlatilag párhuzamosan ment mellette az ie (és ez az opera hibája volt, nem az oldalaké). A legújabb opera meg nem támogatja az xml-t, így már csak elvbõl sem használom.
de tény, h ff exteket ahhozképest rakom fel, h mit tud(ott) az opera. (leszámítva 1-2 webdeves cuccot).
röhely egyébként, h alapból milyen szerény az ff tabbedbrowsingja. mindenki ájuldozik tõle, pedik alapvetõ dolgokat nem tud (gyakorlatilag annyiban kimerûl az egész, hogy új ablak helyet egy tabot jelenít meg - mégcsak belsõ ablakok sincsenek mint operában). de, itt jönnek képbe az extek...
hmm
én operát használok és mindig is azt fogom sztem.. nagyonnéha explorer ha vmi nagyon sz*r oldalt nem tudok megnyitni. használtam firefoxot is, de operával összehasonlítva.. semmit nemtud. ott van az a sok plugin meg minden.. de minek is? opera a nagyrészüket alapból vágja. Sokkal jobban configolható is. Szvsz. De mailezésre azért Thunderbirdöt használok, azis kb olyan szinten vág oda az outlook expressnek mint a firefox az explorernek <#smile>
nem azt mondtam, h nem nõ az ff, csak azt, h még így is sehol sincs. nagy ellenfelének tartják az IEnek, pedig mégcsak egy súlycsoportban sincsek. ff egy 5 éves IEvel szemben ért el ilyen eredmények. szinte ciki, h csak ennyit.
a lassú csökkenésrõl, meg anniyt, h 90%tól már nincs hova növekedni, onnan már csak lefele van út.
(a 90%hoz meg azért "ragaszkodom", mert nemzetközi megállapodás szerint 5tõl fölfele kerekítünk. másrészt volt IE6 már 90% fölött is.)
gondolj bele, ha ff 50%os növekedés produkálna havonta (nem 0,5% mint most), akkor is fél évébe tellene átvenni a vezetést (és még 1xer ennyiba hogy uralja), de addigra már kijönne az IE7 ami nagy valószínûséggel megint csak tarolni fog, mint ahogy IE3 óta minden IE.
Seaweed
De teny enyire nem mervado, csak azt latom hogy a nepszerusege nalam is novekszik, pedig en nem nezem meg tobbszor mint eddig a lapokat, nem vagyok rajtuk aktivabb, es megis no a ff melletti meroszam! (Az IE meg oszesegeben ha nagyon lassan is de csokken)
Seaweed
"sajat magambol tudok kiindulni"...ismerven az oldalam latogatokozonseget, azok megnyilvanulasait (pl forumon), hogy nem ertenenek nagyreszt egy fikarcnyit se a szamitogephez, es plane nem fognak(nem is tudnak rola) firefoxot hasznalni, az atlag. Persze azt is tudom hogy abbol az x%-bol jopar pont nekem tudhato be az adminisztralas folyaman..de ha csak ezt levesszuk is igen jelentos nezettsege van pl Opera, es Netscape alol is a weblapnak.
azt mondtam majd 90%, hangsúj a majdon van.
másrészt a nem wint, használók százaléka olyan alcsony, a winhasználókhoz képest, h szinte nem is számít, h figyelembe vesszük vagy nem.
ha a #24esemben lecseréled az ff-et linuxra és a IE-t winre, akkor láthatod mire gondolok.
4. pont nemrég volt a hír, hogy mozz felmérés szerint euban a legerõsebb az ff és azon belül is Mo.-n a legmagasabb. ennyit a csak egy magyar oldalról.
Seaweed
Rendben van. De en ettol fuggetlenul tulzonak talalom azt a 90%-ot lebontva az internetezokre! Persze ha csak a windows oprendszert hasznalokra erted akkor ok. De ha alle-cuzammen' akkor szerintem nem helytallo.
1. itt a cikkben 86,5% van
2. én tudok neked olyan oldalt is mutani aminek 20% fölött van az ff hitje.
3. sõt olyat is amit szinte csak ff-fel érnek el... és mire mész vele?
Seaweed
Te nem tudom milyen 90%-rol beszelsz!
Uzemeltetek tobb weboldalt is, ebbol az egyik "szezonban" tobb tizezres talalati arannyal buszkelkedhet (csucson millios "hit" volt rajta), es a stat szerint az IE-t hasznalok nem erik azon a lapon a 80%-ot!!! (78% most pl) Pedig ez egy magyar oldal, nem szamit nagynak, es ott aztan tenyleg keves "addikt" fordul meg! (sportlap) (Firefox 9-11%-os ratat kepvisel ha minden verziot osszeadunk (IE osszeadva 82,12%))

Szoval szerintem az a 90% igencsak eros tulzas! A cikra ~80% rendben van ma 2005. julius havaban, becsleseim szerint.
szép és jó a firefox, de messze nem olyan tökéletes, mint sokan szeretnék. csak hajlamosak elnézni felette.
mikor megjelent az 105 egszerûen beszart 104 updatje. egyszer jelezte, h van vmi új aztán update keresés felénél kifagyott és kész, többet nem is mûködött, aztán szépen lassan az updatre váró extek is behaltak.
épp ma untam meg és szedtem le manuálisan a telepítõt. ideje lenne már annak a rendes pathing-es updéternek az eljövetele.
nálam egyébként elképesztõen instabil az ff, úgyhogy nekem hiába prédikálnak a tökéletességérõl.

hogy beszálljak ebbe a letöltési elmélkedésbe, ebbe benne van az is amikor mindenki updétel egy új verzsönre, tehát ha pl 1millán töltötték le a az 101-et akkor 102nél hírtelen 2milla+ -ra ugrik a letöltések száma és még mindig csak ugyna annyian használják.

ha ff ilyen szépen tartaná a növekedési ütemet, ami egyébként elég valószínûtlen (a hirtelen ugrás meg még valószínûtlenebb), akkor is vagy 10 évbe kerûlne neki, h akár csak bérje az IE-t, arról nem is beszélve, h IE sem áll meg a fejlõdésben. (álmodni azért szabad)
gondoljatok bele, kevesebb mint 9%, kevesebb mint a piac tizede, ez még mindig röhelyesen kevés az IE majd 90%ához. habár a többi alternatív böngészõkhöz képest igen szép eredmény.

a spywares témához meg csak annyit, h az activex-nek nem sok köze van hozzá. teljesen másik biztonsági rést jelent. ahogy növekszik az ff annál jobban látszik, h semmivel sem biztonságosabb mint IE (ez bármien alternatív programról elmondható). az axtivex hasznossága felûlmúlja azt a biztonsági részt amit jelent (fõleg, h már nem is engedi alapból telepûlni a komponenseket), így simán megéri használni. az activex nem hibája az IEnek, hanem elõnye, csak mint minden mést könnyen lehet roszra is használni.
ironmaiden
Én is járok a Maxthonnal mindenfelé, de keresd meg itt a letöltések között pl. az egyik legveszélyesebbet:
Felhasználói programok, Rendszer, Hátterek.
A neve BikiniDesk.
A neve már eleve gyanus lehet, de igazán azért veszélyes, mert itt az SG-n sokan nem számítanak ilyenre...

NuCLEARScoRp
Off:
Érdekes én mindeféle orosz warez oldalakon járok...
és kitudja még milyen kétes helyeken mégse kapok egy kémprogit se!!!

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

ironmaiden
Nem kell spyware begyûjtéséhez IE-t használni. Itt az SG oldalán is van a letöltések között néhány ami felrak ilyesmit.
Ráadásul egy ilyen oldalról letöltve erre sokan nem is számítanak, mert mégiscsak Magyarország egyik legnépszerûbb informatikai oldaláról van szó...

Nekem sem talál spyware-t de nem mondom, hogy nincs is a gépen...
stratoman
Sokan vannak akik váltottak pl. IE-re épülõ böngészõre.
Én pl. kb 6 évvel ezelõtt Avant-ra, majd kb. 3 éve MyIE2 (Maxthon)-ra.
Sokkal könnyebb sima IE-rõl áttérni Firefox-ra, mint pl. Maxthon-ról. Én is könnyen áttértem 6 éve Avantra. Ráadásul az én gépemen annak ellenére nincs spyware, hogy nem használom a Firefox-ot.

NuCLEARScoRp
A legnagyobb "baj" nem azzal van, hogy az emberek félnek váltani... sokkal inkább az, hogy nem is akarnak mert ugyebár csak 2 kattintás a kék Explorer ikonra és lõn világosság...

Egy átlagembernek az Internet egyenenlõ az Explorerrel mivel az eleve feltelepül az oprendszerrel...

Magyarán: Minek töltsek le másikat, ha ez itt van
és csak el kell indítani...

<#vigyor>

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

Pheel
Pont az ActiveX támogatás hiánya miatt nem fog átlépni egy bizonyos elterjedtségi szintet, ahogyan a többi alternatív böngészõ sem. Tény, hogy a generic homeuser ritkán használ effélét, de vállalati környezetben elengedhetetlen az ilyesmi.
Sil78
Vannak ám olyanok is, akik csak egyszer töltik le, de több gépre telepítik (pl hálózaton keresztül)...

These are my friends, see how they glisten...

Sil78
Ez a fajta védettsége pont nem fog eltûnni, hisz ez nagyrészt abból adódik, hogy nem támogatja az ActiveX-et már alapból. Lehet, hogy elõbb-utóbb ezen is fognak fogást találni, de jóval nehezebb dolguk lesz a spyware-iróknak, mert már eleve fontos szempont volt a tervezésénél a biztonság, nem úgy, mint az IE-nél. Ráadásul az operációs rendszerrel sincs olyan szoros kapcsolata, mint az IE-nek (ez szintén elõny, ha a biztonsáot nézzük). Persze ezek igazak a többi nem-IE-alapú böngészõre is, nemcsak a Firefoxra.

These are my friends, see how they glisten...

Seaweed
En mindenesetre elvonatkozatom magam OS.-tol, vagy a nevtol..nekem teljesen mind1 hogy hogyan is hivjak..de en ma mar olyan dolgokat hasznalok firefox alatt amik hianyoznanak mas bongeszobol (tabbedret nem is merem emliteni..mert egybol jon "haaa lehet azt IE-re is" meghasonlok, meg a "majd lesz is uj IE-ben"...jah lesz@rom!....kerem nekem 1 eve is volt, szerettem, kovetelem..ez van..., nah de akkor itt van a scriptblock, a forecastfox, switchproxy, a BBCode-bbcodeXtra; (ezeket pl nagyon sokat hasznalom napi szinten forumozasnal), es az Adblock...tobbek kozott ezert is talaltam meg a szamitasom.)
Az a durva, hogy van 1-2 oldal ami kisebb erõszakolás után simán megy firefoxban, csak vmi buzi beágyazott script nem engedné. Pedig minden plugin ok. És ha egy oldal megy netscape alatt akkor FFben is.
Pheel
"és eddig mindenkinek be is vállt"
Ezt konkrétan egy l-lel írják, ráadásul máris tudok mutatni egy kivételt. Én hetekig próbálkoztam és nem vált be.
Én néhány hónapja használok tûzrókát és minden igényemet maximálisan kielégiti amióta a rókát használom egyetlen egy spyware-t se kaptam be
ezért mindenkinek csak ajánlom a firefox-ot
és eddig mindenkinek be is vállt
ne féljenek az emberek váltani !!!
FIREFOX & GUNS 'N ROSES 4EVER