Tíz éves az MP3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És még valami: aki valóban szereti a zenét, az nem szemellenzõs, nem válogat pusztán ismert név vagy adott stílus szerint, hanem kísérletezik.
Azért kissé túlzó célzás, hogy igazi zeneszeretõ csak a CD-boltban van, és a neten meg egy sem.
Egyébként te is végletekben gondolkodsz: vagy az 500Ft-os minifülhallgató a buszon, vagy a milliós rendszer. Itt is van a kettõ között még választék, és bõven ki tud jönni a 128k minden baja.
Hehe, épp a napokban hallgattam pár 128k-s LAME-et, és semmit sem változott a véleményem, sõt, még inkább szembesültem ezzel. (Vegyesen voltak ugyanarról a lemezekrõl 128-256k-ig, és igencsak nagy volt a különbség. 128k-n eszméletlen rossz lett a gitár, a cintányérról nem is beszélve.)
Hogy te ezt nem hallod, az egy dolog (továbbra sem értem, hogy lehet, de mindegy). Éppen az bolondítja a népet, aki maga nem hallja, és azt hiszi, akkor biztos más sem, és még hírdeti is, hogy ez teljesen jó. Más meg hallgatja lelkesen, és még ha nem is veszi tudatosan észre, lassan eltompul tõle a hallása (hogy a fül kiküszöbölje a zajt] - csakhogy ezzel együtt mást sem hall már az illetõ, csak dam-dam-ot és ciccegést, és egy idõ után ráun az egészre, mert minden az egyformaság és tartalmatlanság felé tendál. Nem a letöltés a zene vége, hanem az alacsony bitráta...
Ja, és nem kell mindent megvenni. Kialakult értékrend szerint élõ ember fel tudja állítani a maga prioritási listáját az igényei és lehetõségei szerint. Ha nem veheted meg az összeset, akkor semmit se veszel? A két véglet közt azért van egy "arany középút".
u.i.: Hagyjuk már ezt az üvegességet. Mutass már 128-as LAME-es MP3-ban üvegességet. Ráadásul ami még túl is üvölti teszem azt az autó hangját. Túl van ez lihegve. Lehet, hogy egyszer régen, az õsi Xing encoder ilyen szar volt, de ki használ ma már ilyet? Magára valamit is adó progi LAME-et használ és szó sincs az általad hajtogatott üvegességrõl meg hasonlókról. Ne bolondítsuk már a népet, ha lehet.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Szerintem max. egy 500Ft-os kis fülhallgatón nem lehet hallani a 128k-s üvegességét, zajosságát, de egy normálisabb (hordozható) fejhallgatón lehet. Autóban hangszóróból is lehet (a zajt kevésbé, de az üvegességet, fémességet, süvöltést bõven). A fejemet fogom, amikor elmegy az ablak elõtt valaki feltekert hangerõvel, jellemzõen 128k-s mp3-ról nyomatva... (Néha úgy tûnik, egyenesen 96.)
128k bõven elég arra, hogy valaki hordozható lejátszókban meg hasonló helyeken hallgassa, teljesen felesleges a nagyobb bitráta. Nekem is >192-es zenéim vannak, de ha utazok valahova, akkor a CD-s MP3-lejátszóba lekonvertálom a számokat 128-ba, mert a különbséget úgysem hallom a kocsiban vagy a vonaton, viszont min. 50%-kal több zene fér rá.
Maradjunk annyiban, hogy akinek a minõség fontos, az nem empéhármazik. Ott a FLAC, az APE vagy amit akar.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
(Abba már nem is merek belemenni, hogy még a 320-as sem az eredeti jelet adja vissze, így kiesik egy csomó olyan finomság, ami már tényleg csak az igazán jó rendszereken jön vissza.)
Nem tudom miért volt rosz a rosz, de lehet esetleg, hogy a tömöritõ szoftver volt rossz!?
Én a 160 és a 192-t szoktam használni ill. a Flash kártyás My Joy playerembe wma-ba tömöritem 96kbps-be, hogy minnel több szám elférjen 512Mb-on!
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
A 128k egyszerûen szar, szar, és szar.
Az biztos szerintem ezerszer elatkoztak a napot is mikor ezek a fickok a vilagra jottek.
Mindenesetre gratula nekik.Az a szep az mp3 -ban vegre egyszer nem a nagy cegek kenyszeritettek rank egy nekik uzletileg megfelelo formatumot,hanem vegre egyszer mi dontotunk es ok kenytelenek voltak behodoloni.
A vicc persze az volt hogy lejatszani csak monoban tudtam mert az akadas mentes lejatszashoz minimum 120-as proci kellett 😊
Aztan persze 160-ra huzott 133-as 486-os meg oldotta a problemat.
Bár én is igyekszem feljebb vinni.
Valami nem stimmel. 3 évig állt a polcon a szabvány?
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Persze nyilván még mindíg jobb a 160, mint a 128, és egy ilyen hordozható mp3-lejátszónál
Spórolni kell, viszont ésszerûen. A legjobb a loseless tömörítés lenne.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Szal kérlek titeket mégegyszer, ha ti rippeltek, inkább 192k-n tegyétek. Nagyon idegesítõ és szomorú, amikor egy jó zene hallgathatatlan a zaj, üveghang, stb. miatt. (Amit ti esetleg nem hallotok , de mások igen.)
128 nem gagyi, ha tuc-tuc zenérõl van szó 😊. Aminek már szélesebb spektruma van, az igényli a min 192-t. Próbáld ki egy normálisabb fejhallgatóval, óriási a különbség. Persze ne egy zajos vasúti kocsiban, vagy a 7-es buszon nézd, ott tényleg tökmindegy 😊.
azért érdekes, hogy az új titánok igazából nem tudták átvenni a helyét a mai napig sem (mondjuk a pda-n én vorbist hallgatok).
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
\"There is no respawn or load game in real life!\"
hehehe leket még a k is ott van számok mögött!
\"There is no respawn or load game in real life!\"
A Lõrince Lajos Tanár úr meg csókoltassa
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Az tényleg érdekes, hogy akkoriban a lejátszás elvitte a vas nagy részét, ma meg az AC3+XviD dekódolásnál már fanyalgunk, ha a 5-10% fölé megy a cpu kihasználtság 😊. (Jó, ehhez kellett az mplayer is 😊).
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3