1823
  • fleischpuppe
    nem tudom van e HAMACHI-ja valakinek?
    esetleg egy szoba ahol lehetne játszani, vagy hozzak létre én?
    nem tudom mi fán terem, de ha kell létrehozok egyet
  • mikulas16
    engem is érdekel,hogy tudjak valakivel multizni.egy élmény lenne.
  • mikulas16
    tisztelt urak fórum lakók!
    szívesen várom azok jelentkezését akik szeretnének tökéletesen megtanulni tengeralattjárót vezetni.egy ts2 szobát tudok biztosítani a tanulni vágyók számára.akit érdekel a dolog az keressen meg:skypeon:mikulaas16 néven vagy emailon:[email protected]
  • fleischpuppe
    sebességmeghatározás? noss... elöször a magasságát kell meghatározni amiből kiderül a távolsága, eddig? mikor a periszkópban vagy a fedélzeten a távcsőben nézed a hajót a képernyő jobb felső sarkában van egy kör alakú műszer, az alján 3 ikon, az elsővel nézed a távolságot. kiválasztod a hajómeghatározóból a hajó típusát és kipipálod,ekkor rámész a mérésre (a műszert órának nézve kb 10-11 óránál az ikon) lényeg, hogy a felső hajó-képet az eredeti tetejére, a legmagasabb pontjára illeszdd! mellete a gomb "küldés a TDC-nek" gomb. ezután az irányszög meghatározása, pontosan 6 óránál, itt a tárcsán beállítod a szerinted megfelelő irányszöget (hol helklyezkedsz el a hajóhoz képest) majd megint "küldés a TDC-nek" gomb 11 óránál és el is érkeztünk a sebességhez, ha mindent jól számoltála gép autómatikusan kiszámolja a az irányszög melletti "sebesség meghatározása"-gombra nyomsz és a 11 óránál lévő kis stopper gombra ha azt írja, hogy nincs elég adat, kezded az egészet elölről (nekem szokta írni) de menni fog és utánna már csak a torpedókat kell megfelelően beállítani. egyébként a támadó térképen tudod ellenőrizni a beállításokat, a zöld vonal jelzi a torpedó útját
    remélem sikerült segítenem, amennyiben nem, írj privátban, add meg az email címed és elküldöm a magyar használati utasítást, ami meglehetősen jól elmagyaráza a dolgot, én is onnan lestem el :-D
  • peetry
    Hi!
    Ha jár erre valaki aki játszik még ezzel a játékkal, leírhatná valami emberi nyelven, hogy lehet egy hajó sebességét meghatározni. A manualban írtak nem működnek, és a neten talált videók, és leírások alapján sem sikerült:( Szóval bármi segítséget szívesen veszek
  • fleischpuppe
    én is próbáltam játszani, de nem talált senkit a gép
    bejelentkeztem a cd-kóddal felhasználónézzel és jelszóval, de semmi és senki, nekem is segíthetne valaki, vagy legalább egy időben próbálkozni
  • mikulas16
    tiszteletem
    nekem meg lenne egz kerdesem.
    mikent tudnek online jatszani??
    sokan azt mondjak,hogy nem jo a server amit az ubisoft uzemeltet.
    kerem ha valaki segiteni tudna megkoszonnem.
    jelen pillanatban olyan klaviaturan irok ahol nincsenek ekezetes betuk.
    ezert elnezest kerek.

tisztelettel:mikulas16
  • fleischpuppe
    az ikonok között váltogatva valamelyik alatt van egy olyan pont, hogy túlélők kimentése vagy hasonló, ha az aktív, gondolom akkor lehet kimenteni bárkit is (csak gondolom, soha sem csináltam még)
  • csoly
    lenne egy kérdésem hogyan lehet kimenteni a óceánba esett repülőgép pilótákat?? akár japán akár szövetséges mert nem tudom, oda megyek mellé a hajóval és elvileg a távcsővel kéne valahogy de nem csinál semmi,
    az számít ha a tengó teljesen tele van emberekkel, vagy érdemes 1-2 üres helyet hagyni
    valaki help me
  • fleischpuppe
    lenne egy olyan problémám, hogy a küldetésnél, mikor be kell juttatni egy szövetséges ügynököt, ide oda, mikor kiteszem a célterületen a csónakban, pár másodperc múlva lefagy a játék. (a játék eredeti, magyar feliratos, 1.3-as verziójú, amit feltapaszoltam 1.4-re, másfajta küldetésnél ezt a problémát még nem tapasztaltam)
    win7 32 bit
    ATI HD5770
    valaki segítsen legyen szíves mert mégiscsak pénzbe került a játék

• Yag
    Süllyedés.
    Én tegnap pórul jártam.
    Egy örjáratom odafelé vezető úton konvojba akadtam, leszedtem mindent amit lehetett 12 torpedóval. Elmentem a kijelölt helyre, persze a kijelölt kereskedelmi hajókat már nem tudtam elkapni ,... visszamentem a bázisra, naná hogy a sekély tengereken meg elkaptak a japánok. Úgy megsoroztak, bombáztak, hogy elsüllyedtem a sekély (80m) vízben. Nappal, déli 12óra tájban. Csak estig kellett volna kihúzni ... de nem.
    Nagy nehezen kijavítják a hibát vízbetörést, szivattyúkat ... erre egy hirtelen hibás vészemelkedéssel "megint" felfedezték hol vagyunk. Persze hogy annyira megsoroztak, hogy már semmit se lehetett megjavítani ... fenébe. Most kezdhetem újból az utolsó mentéstől ... az legalább 2óra játék, kár hogy nem mentettem a hazafelé úton :(
  • horthy
    Megcsináltam 7 db küldetést az ázsiai flottában és nem engedi a program az örjárat végét az ausztráliai bázisomon . Hol tudom megnézni melyik kikötöbe kell kikötnöm hogy vége legyen az örjáratnak ? Még csak uj küldetést sem ad a program hiába kérek az F12 menübe . 1942 jun 8
  • Karabiner
    Semmilyen szerviz hajó nem jön. merülj periszkóp mélységre és az jussál el a legközelebbi horgonyos kikötötthöz ott tudsz tankolni. Ha lemerül az aksi akkor is egy csomóval tudsz még menni. idő gyorsítás, elfog tartani egy darabig míg oda érsz.
  • horthy
    Mit kell csinálni ha kifogy az üzemanyag ? Nincs rádion segitség ? Nekem egy Ausztráliai szövetséges kikötönél kifogyot a nafta ( persze nem horgonnyal jelölt hadikikötönél )és megált az élet . Se kép se hang nem jön senki feltankolni vagy behuzni . Nincs ebben a játékban szövetséges partok közelében semmi segitség ?? Hiába adtam le státusz riportot a rádion ( F12-es gomb levél ikon ) nem jött senki . Mit csináljak kezdjem ujra az egész örjáratot ??? Csak azért kérdem mert nemrég kezdtem a játékot van egy pár dolog ami nem tiszta . Pl: az se hogy mikor tudom lecserélni az S-18-as buvárnaszádomat valami korszerübre ? A második misszó után nem láttam a fejlesztés menübe másik naszádot pedig van rá 3500 pontom .
  • bgabor
    Az is érdekelne, hogyan lehet beindítani a szivattyúkat. Mégha a javítóbrigádom el is kezdi kijavítani a sérült berendezéseket, egyik részleg megtelik vízzel és elsüllyedek. Szóval mi van a szivattyúkkal?
  • bgabor
    Köszi.
  • Hmuda
    Bármikor. Ha épp nincs aktuális feladatod akkor nem kötelező kérni újat. Ha hívod a bázist akkor automatikusan kapsz egy új feladatot, de ha nem jelentkezel akkor szabadon hazamehetsz, menedzselheted a hajót/legénységet és utána kezdhetsz egy új járőrözést. Általában két-három feladat bőven belefér egy-egy kihajózásba (de nem kapsz büntetést ha csak egyet csinálsz).
  • bgabor
    Fura kérdésem van:
    Hogyan lehet befejezni egy küldetést?
    Megkapom a feladatot, elvégzem, rádiózom a parancsnokságra, és kapom a kövi feladatot. Mikor lesz vége, mikor mehetek vissza a bázisra?
  • Tari Róbert
    sziasztok segitséget kérnék hogyan kell fel rakni a magyarositást?
  • PredatorJoci
    Sziasztok.
    nem rég raktam fel a game-et kb 3 napja:D de nem tudok rendesen célozni:S
    vagyis inkább semennyire :S
    aki jól ért a célzáshoz az vegyen már fel msn re pls
    [email protected]
  • mk452001
    Üdv!
    vetőcsöveket Silent Runningban nem töltik újra, a raktárból meg csak a felszínen visznek át a vetőcsőhöz torpedókat (legalábbis nálam)
  • csoly
    Mióta újra feltelepítettem a játékot lepatcholtam meg minden és nem akarja újra tölteni a vetőcsöveket a legénység harc közben. Volt már másnak is ilyen problémája?? Másodszor ezzel mit lehet kezdeni??
  • tobibaby
    Sziasztok! Nem tudom volt-e kérdés, de én ujra telepítettem a gépet, és felraktam az SH4-et meg a magyarosítást. A szövegek teljesen szét vannak esve. A rádióüzenetek, menet közben amit mond a legénység. Teljesen olvashatatlan. Mi lehet a gond? Vagy mi a megoldás?
  • mk452001
    Ja, U-Boat missionsal játszom, hátha ér valamit
  • mk452001
    Sziasztok!
    A következő állapotban haza lehet vinni valahogy a járgányt?

- oldalkormány megsemmisülve
    - a tatban egy óriási luk van
    - szervizelés helyben nem lehetséges
    - hátsó torpedóvető kész

esetleg ha tudtok egy olyan modot, amivel a csavarokat külön lehet koordinálni, talán megtenné.
  • kag811
    Nagyon köszönöm a segítséget! Még egy kérdés ha kész a feladat lehet gyorsítani a visszatérést a bázisra?
  • Hmuda
    Periszkóp fel, becélzol egy hajót és akkor aktiválódik egy fényképező ikon. Csinálsz pár képet míg a játék nem véglegesíti a küldit.
  • kag811
    Sziasztok!

Nagyon kezdő vagyok most találkoztam a játékkal és rögtön az elején el is akadtam. Hogyan kell foto felderíteni? hiába megyek el a kikötőbe állok oda ahol a megadott ikon van semmi
    :(
    Kérem, segítsetek egy kezdőnek, köszi
  • Yag
    Elég összetett és babra játék ez. De ezért szeretjük :) Időnként a fogam csikorog amikor valamit nem tudok jól megcsinálni :) De ha Rómát fel tudtuk építeni akkor néhány U-hajócska se fog kifogni rajtam :D
    Csak egészség legyen meg .. térerő :)))
  • tudatalan
    Nos üdv ujra kedves barátaim bár még nem kaptam választ azért ajánlom minden (angolul kicsit tudó) emberkének a subsim.com oldalt ahol manuális célzásból/célzásokból és hihetetlen módszerekből lehet válogatni. Most ott járok a tanulásban hogy leszedtem egy nyomtatható verziós AOB calculatort és sonar-t tanulom használni szal azért elég kemény 1 ilyen U hajócskát irányítani. De továbbra is várom a magyar nyelvű választ a hajók hosszával kapcsolatban.
    Ja és örvendek Yag hogy hasonló csónakban evezhetek veled :D (A Total War után máshol is kipróbálod magad? Végül is hasonlóan összetett játék csak más színtér :))
  • tudatalan
    Hello
    1 kérdés: mindenki azt írja hogy az azonosítási kézikönyvben (gondolom recognition manual) van leírva a hajó hossza ami ugyebár nem árt a pontos célzáshoz. De az én kézikönyvem csak a merülését meg a magasságát írja le a hajótipusoknak. Van másik kézikönyv is a játékban?
    Köszönöm a válaszokat
  • Hmuda
    A periszkópot úgy állítod, hogy a vízszintes csík pont a hajó vízvonalát érintse, utána a második képet úgy igazítod, hogy az alja pontosan az eredeti kép legfelső pontján legyen.
  • McDouglas
    És a távolságát hogyan lehet megnézni? Azaz bejön olyan tükörkép. De ott hogy? Hol kell lennei a tükörképnek?
  • Hmuda
    Hát mivel manuális célzás érdekel, gondolom az automatát kikapcsoltad a beállításoknál, anélkül pedig nem fog csak periszkópos ránézéssel eltalálni semmit, le kell mindent mérni ami csak kellhet a pontos lövéshez.

Ami a célpont elé/mögé lövést illeti, az két dolog miatt lehet (a pontatlan célzást leszámítva). Ha becéloztad az ellenfelet és a teljes torpedópálya ki van számítva, akkor fontos, hogy kieresztés előtt kinyisd a csöveket. Ha ezt nem teszed meg akkor kilövés előtt mindig elveszítesz pár másodpercet a pontos pályából. Ez sokszor jelenti azt, hogy a hajó egy kicsit túlhalad a kijelölt találkozási ponton.

A másik lehetőség, hogy a célpont még elég messze észrevette a közeledő torpedót, és volt ideje lelassítani vagy felgyorsítani, amivel elkerülte a találatot.

A contact pedig a gyújtószerkezetet állítja. Vagy contact, mikor is fizikai érintkezés után robban, vagy mágneses (valamilyen influence), ami a robbanási távolságot nem nagyon befolyásolja, csak másféleképpen érzékeli, hogy na itt kell durranni. Tudni kell, hogy az amcsi torpedók az első pár évben elég megbízhatatlanok voltak. A contact beállítás csak bizonyos szögben működött (90°-tól csak kicsit eltérve), a mágneses pedig rosszul volt beállítva és már a Föld mágneses terében beálló apró változások is begyújthatták, félúton a célpont felé (mire persze a célpont azonnal nekiáll forgolódni, hogy még véletlenül se lehessen megtorpedózni).

Az ideális távolság kábé egy mérföld általában, de helyzete válogatja. Volt már, hogy három mérföldről lőttem ki egy hajót.

Ami a célzás menetét illeti: első lépésben beazonosítod a hajót (fontos, mert anélkül nem lehet pontos méréseket csinálni), leméred a távolságot (ez megadja az aktuális irányt és távolságot, vagyis a pontos helyzetét). Periszkóp le, vársz egy-két percet, periszkóp fel. Megint meghatározod a helyzetét. A sebességmérőn megnyomod a stopper ikont, ami kiszámolja a két helyzetből a sebességet és a haladási irányt (csak az utolsó két mérésből dolgozik, ha túl kicsi az időkülönbség akkor elég pontatlan lesz). A sebességet beadod a gépnek, ha úgy akarod akkor bekapcsolod a position-keepert (PK gomb), beállítod a haladási irány alapján az AoB-t (Angle on Bow, milyen szögben van hozzád képest a célpont, a célzást segítő millió tárcsán lehet pontosan ellenőrizni a dolgot), majd veszel egy utolsó pozíciót. A Position-keeper a bevitt adatok alapján folyamatosan updateli a célpont helyzetét. A mérésektől függően, hogy mennyire pontosan.

Ha meg vagy elégedve a dologgal akkor vetőcsöveket nyisd ki és lődd ki mikor jólesik. Bár ez a legáltalánosabb módja, én nem így szotam.
  • Yag
    Mondjuk jól jönne némi mankó a távolság, sebesség, irány, célzás és torpedó küldés számítása témában.
    Multkor mentem egy kört az egyik tengóval. ööö ... USS első küldetés, 1941es P.Harbor kikötöből indulás, cél Japcsi hajók elsüllyesztése.
    Szóval. Jön egy konvoj, elöttem blattyognak el mint a ludak az úton átsétálva. Periszkóp mélység, kihesszölöm a rombolókat, lopakodó üzem. Becélzom a személyszállítót, mondom frankón eltalálja.
    Nade: Vagy pont mögötte ment el, vagy pont elötte 2méterre. A guta kerülgetett már. A torpedó sebességét nem tudtam átváltani (gondolom annak még nem volt gyorsabb fokozata) de volt még két állítási lehetőség. Contact és valami más contact. Ez gondolom a sebességét és irányítását úgysem befolyásolja. Érdekelne, hogy ha periszkóppal becélzom, rögzítem a célpontot, a taktikai térképen benézem, nincs messze max 4km. Akkor most nekem kell számítani és állítani még valami irány szöget vagy a célzóberendezés már mindent kiszámolt és nekem csak csűrnöm kell a torpedókat kifelé a vetőcsövekből ?
    Mi az ideális távolság a torpedózáshoz. Gondolom torpedója válogatja.
    Ti hogy csináljátok ? Remélem nem nagyon láma kérdések :)))
  • Hmuda
    Pontosan miben kellene segítség? Elég tág témakör. :)
  • McDouglas
    Valaki esetleg nem tudna segíteni a manuális célzásban?

Egyébként március 4.-én jön az SH5.
  • Yag
    Danke
  • crossy104
    privik mentek.
  • Yag
    Köszi a választ ... akkor így még homályosabb így a dolog :))