85
-
#45 És hogy a film topikjában lévő marhaságokra itt reagáljak:
Szóvá tették néhányan, hogy Spielberg miért olyan "alienszerű" lényekkel operált...
Mert, ha mondjuk zöld v. szürke kis manók, vagy nyulánk cérnaszálak [SW nevetséges] ugrálgattak volna, az jobb és "életszerűbb" lett volna?!
A Tom Cruise alias Ray Ferrer - érdemes megnézni még egyszer - a kutász kigyó izületeinek illesztésénél kaszabolt a fejszével!
Az alienek első hullámban megfélemlíteni, az ellenállást letörni akartak, majd egyszerűen felélni a Föld embertartalékát... ahogy mi tesszük a valóéletben a nyersanyagokkal és a környezetünkkel.
A srác volt a balfék, ő akart mindenképp hős lenni - ezért ment a katonák után, és a tömegbe is.
A kislány jól játszotta azt, amit ilyenkor még a nála 2x idősebbek is tettek volna: pánikolt. Szerintem, mi mindannyian a pelenkánkba kakilva rohangálnánk - már azok, akik szívszélhüdésben az első percekben ki nem purcannának - , ha megtámadna minket egy idegen civilizáció.
-
#44 soha ne nézz meg egyetlen mesét sem
gondold meg mekkora lelki nyomort okozna neked az a felismerés, hogy egy rongybaba beszél
-
#43 szerintem meg pont az volt jó a filmben, hogy ennyi kérdést nyitoottan hagyott, és nem magyaraázott el mindent szájbarágosan, ahogy azt amcsi filmekben szokás
lásd pl. SW3
na ha valami szar volt, akkor az az -
#42 gondolom a Schindler listáját is így kielemezted -
#41 Ezt a film topikjába is írtam, ide sem árt.
-
#40 egy tonna cinizmus
fáj látni, hogy vannak ilyen emberek, ennyi idős korban
akinek nincs egy cseppnyi empátiája, ne nézzen Spielberget -
#39 A legalapvetőbb hiba senkinek sem jutott eszébe.
Wells szerint ugye a földönkívüliek a Marsról érkeztek hozzánk.
A Mars távolsága 101 és 55 millió km között váltakozik - [akit érdekel bővebben: KLIKK]
A fény sebessége (300000 km/s) mellett egy év alatt (fényév): 9 460 500 000 000 kilométert tesz meg.
A filmben vihar kisérte villámok segítségével érkeztek a gépeikbe az "ET"-k...
Tegyük fel, hogy az ET-k űrhajóval érkeztek a Föld közelébe. A legnagyobb obszervatóriumok jó előre látták volna őket.
Tegyük fel, hogy a fény sebességével érkeztek volna, mondjuk egy fénynyalábon "lovagolva", azt az obszervatóriumok akkor is érzékelték volna, hiszen a Marsról érkező fénynek [optimális esetben, tehát a legnagyobb terjedési sebességgel számolva] 5 perc 33 mp kell, míg a Föld légkörébe csapódik...
Persze, Wells akkoriban nem tudhatta, hogy történetét épp a fejlődő technika teszi majd nevetségessé. -
#38 az A.I. szerintem messze kimagasló film, max van aki nem érti meg -
#37 ennél sokkal szarabb filmeket is láttam már moziban -
#36 ja
letőltik, aztán fikázzák
de moziba be nem teszik a laábukat, dvd-t is max 1000-ért, aztán szidják azt is -
pemga #35 Wells korában valahogy így képzelték el a Marsot, ő valamiért a sivatagon kívül vörös színű növényeket gondolt :). (Más meg kiszáradt folyómedreket.) Igazából ezzel volt a legkevesebb bajom :). A film kidolgozottságával már annál inkább :), gondolták a látvány majd viszi a story-t... De lehet valakinek ez kell, nekem is voltak pillanataim amikor értelmetlen erőszakot akartam nézni (pl. egy vizsga után, amin mindenkit kivágtak => Starship Troopers :)).
Most ez itt így Wells alapos csúfolása volt, de valamiért az összes ilyen regény-alapú átdolgozás ilyenre sikerül (galaxis utikalauz, I Robot - sikerült elérni az ellenkezőjét annak mint amit Asimov hirdetett, grats...) Így alaposabban meggondolva bármely Startrek epizódban több a filozófia és a tartalom mint ezekben a filmekben... Még szerencse, hogy régebben készültek jó filmek. -
#34 de annyira szar se, mint amennyien lefikázzák
ha valaki olyan filmre vágyik, ami nem ennyire üres, nézzen távolkeleti filmeket
kiváncsi vagyok a sok fikázó okoska hány filmet látott mondjuk Kitanotót -
#33 Jól beszélsz!!!!!! -
#32 jaja, a sikoltozása eléggé idegesítő volt -
#31 még 1 millióan sem töltötték le
ez olyan sok?
hány jegy is kelt el ezekre a vetítésekre?
hányan fogják majd dvd-n megvenni, ha megjelenik? -
#30 Amiket írtál azok nagyrésze igaz.
Tényleg jó lett volna, ha kicsit több magyarázatot adnak nbéhány dologra. A könyvet elkezdtem olvasni, kíváncsi vagyok abban van-e magyarázat néhány dologra pl. azok közül amit te írtál. (pl. pajzs eltűnése, már ha egyegyáltalán volt pajzs a könyvben.) -
RpPRO #29 En leszoktam a letoltogetesrol.
Nevetseges, h xar screenereket 2x700 megaba tomoritenek, zizi a kep, imbolyog is, mono, a kopasz Bela megy at a kepen, pfff.
Csodalkozom, h ennyire igenytelen sok mindenki, letolti ezeket es igy 'elvezi' a filmet, mely utan konnyu azt mondani, hu de gyenge volt.... -
#28 Igen igazad van. :) Monjduk a terraformálás elég vicces volt. :D Nekem akkoris inkább egy nagy piros virágoskerté alakításnak tűnt... A japánokat tényleg említik, de azt is, hogy európa már porig van rombolva.Az alvásos részhez kétség sem fér, abban igazad van, a kiscsávó volt a m@*ha.
mondjuk én csodálom, hogy sehol sem volt olyan hely ahova ne lehessen észrevétlenól elbújni. :\ Azért nagy ez a bolygó kéremszépen. A baltáról még midnig az a véleményem, hogy a legspécibb űracélt átvágni egy baltával mókás. :) De az is igaz, hogy a film azt sugalta, hogy az ellenállás hasztalan. Talán az amcsik már tudnak valamit? -
#27 de a DVD eladások szárnyalnak, úgyhogy messze nem tudom mit sírnak
pl. ezt a filmet le sem fogom tölteni a netről, mert minek:
egnézhetem moziban, és meg fogom venni dvd-n is, csak ne 35 USD-be kerülljön -
#26 Xboxon :) -
#25 Azért írtam hogy a 17 colos előtt görnyedve, mert pár ismerősöm így szokta... Azt a 3 filmet kiírtam cd-re és az Xboxo-n nézem (szóval tv-n).
De azt továbbra is fenntartom ,hogy a minőség igenis fontos!!! -
pemga #24 2. Említik, hogy a japánok korábban rájöttek, hogy lehet elpusztítani a harci járgányokat. Na, vajon miért...
5. Ez terraforming akart lenni :).
9. Tom Kruz mondta, hogy ne menjenek tömegbe, ezt a Kis Rambó .szta el, miközben Krúz aludt :).
Nekem sokkal inkább az nem jött be, hogy tömve volt más filmek felesleges látványelemeivel, és baromira kidolgozatlanok voltak a szálak érzelmileg és történetileg egyaránt: értsd rohadt felületes volt az egész, kizárólag sztereotípákkal operált, hogy még véletlenül se kelljen bármit is átélni v. átérezni. Csak eseményszálak folytak, de semmibe nem ment bele egy kicsit is. A földalatti ellenállás el lett intézve egy kisbaltával, mert az erőszak aztán az ultimatív megoldás, ráadásul majdhogynem pedofilnak állította be a csókát, hogy még véletlenül se szimpatizáljon a hülye néző az ellenállás gondolatával. Azért ennyire felületesnek nem kéne lenni... -
#23 Én is megnéztem moziban a Világok harcát, mert elhívott valaki, de nekem is az a véleményem, hogy pénzkidobás volt.
Sajnos az eredeti történetet nem ismerem, ezért nem tudok objektíven nyilatkozni a filmről, de mint sok másik embernek, nekem se jött be.
Viszont az smv által leírt dolgok egy része megmagyarázható valamennyire, pl a megbetegedés fogható elsősorban arra, hogy ez egy kitalált történet és valahogy csak le kell győzni az ellenséget (ne felejtsük mikor íródott a könyv). -
pistike88 #22 Na ha te a letöltött filmeket a 17 colos előtt görnyedve nézed akkor meg is érdemled...... -
Cat #21 3 vagy 4 éve nem voltam moziban, és a közeljövőben nem is tervezem - és sztm nem egyedül vagyok igy. Vidéken a kis mozikba hetekkel később jut el a film a plazakból, és akkor se éri meg oda beülni, szóval sokmillió ember megtenné azt amit én, ha megtehetné
", sz@r hangminőségű kópia a 17 colos előtt görnyedve..."
itt nagyon nagy tévedésben vagy, nem is értem hogy irhattál ilyen hülyeséget. Manapság már minden videókártyán van tvkimenet - gondolom az elé naponta leülsz, hogy bírod ? -
#20 Erről írtam a blogomba egy jó kis kritikát, be is másolom a számomra legidegesítőbb részeket:
1. Az mindegy, hogy olyan elektromos "vihar" volt, melytől az egész városban semmilyen elektromos cucc nem műkködik még az autók és a mobiltelefonok is megpusztultak tőle, abba biztos lehetsz, hogy a Sony digitális kameráddal frankón fel tudod venni az ufókat.
2. Természetesen az USA a világ legeslegnagyobb hatalma, a pondró kis európát már rég elpusztították az USA bár győzni nem tud, de kitart!
3. Az USA-ba mindenki Rambonak hiszi magát 16 éves kora körül.
4. Ha kétszer ér elektromos vihar, mely kinyírja az autókat is, de neked egy szuper amcsi terepjáród van, biztos lehetsz benne, hogy az nem fog leállni, még ha egy repüllő rázuhan (amitől a környéken minden ház porig omlott), akkor is maximum kormos lesz kicsit, és pöccre indul.
5. Az ufo -k piros virágoskertet akarnak építeni a föld helyére.
6. Az ufok már 1 millió évvel ezelött beásták a gépeiket a földbe, így már 1 millió éve várnak arra, hogy elpusztítsanak minket. Ezután végig tanulmányoztak minket és a bolygónkat, de nem sikerült felfedezniük a baktériumokat.
7.A családi otthon melege szent dolog. Az egész világ romokban, de az anyuka, akihez siettek otthon főzőcskél a nagyszülőkkel egyetemben, és boldogan, mint ha mi sem történt volna üdvözli a többieket.
8. Egy több millió éves, nálunk sokkal fejlettebb civilizáció egy kis influenzától kipusztult.
9. Ha a környéken csak nekünk van autónk ne menjünk a legnagyobb tömegbe, tehát legyen picit több eszünk mint a főhősöknek.
10. A legspécibb űracél is átvágható egy baltával.
11. Az ufok emberkereső gépe simán átbaszhato egy tükörrel, csak tartsd felé, és fel se tünsz neki.
12. Öt méterről bármekkora robbanás túlélhető, sött még a több száz méteres zuhanás sem lehet gond.
13. Mivel az ufok betegek lettek, ezért a gépeiknek nincs pajzsuk.
( http://darksyte.uw.hu ). A lényeg az, hogy bár maga a látványvilág nekem tetszett, a film is jó volt aránylag, de az szerintem nagyon idegesítő, hogy a néző gyakorlatilag semmit nem tud meg, hogy ki mit miért hogyan kinek mennyiért minek, csak annyit hogy ez van és kész. :\ Valahogy jobban szeretem az olyan filmeket, aminek van története. -
Cat #19 de, csinált.
A.I. -
#18 De féreértés ne essék, nem vagyok a warez ellen, egyedül a filmnézést nem preferálom rossz minőségben, kis képernyőn. -
#17 Pontosan, nekem is emiatt tetszett, hogy reális képet mutatott. Nem olyan műmájerkedés volt mint pl. a Függetlenség napja. Megfertőzik egy vírussal az anyaűrhajót , Jézus... Akinek nem jött be a Világok harca az biztos az ilyen trére bukik. LOL
Egyébként én eddig 3 filmet szedtem le a netről, azokat is csak azért, mert nem tudtam megszerezni másképpen (2001 Ürodüsszeia, Félelem és reszketés Las Vegasban, Tágra zárt szemek), nem is értem azokat az embereket, akik szinte minden filmet így néznek meg. Legalább pár filmek adjátok meg a tiszteletet és nézzétek meg moziban, lehet ott még jobban tetszeni is fog mint a pixeles, sz@r hangminőségű kópia a 17 colos előtt görnyedve...
De egyet értek azzal, hogy sok gyenge film van manapság, ezeket tényleg nem kell moziban megnézni. -
vg #16 Szerintem baromi jó film a Világok Harca! Viszont az tény, Spielberg ilyen rossz filmet még nem csinált, véleményem szerint ez a legrosszabb filmje. Mostanában évente 2-3 filmet készít, közel 10 másikban producer, talán ezzel magyarázható, hogy a rendezési szinvonala csökken. -
HuHa #15 Én régebben láttam a könyv 1953-as feldolgozását. Ahhoz képest ez sokkal jobb volt, és Spielberg állítása szerint követte a könyvet (amit még nem volt szerencsém elolvasni), elgondolkoztam, hogy akkor Byron Haskin mit olvasott, és miért kapott 3 tizeddel magasabb pontot IMDB-n. Szóval szerintem egyszer nézhető film, persze mozijegyet énse pazaroltam rá. Végre nem a hadsereg szemszögéből kellett végignézni egy ilyen történetet. A szerencsétlenkedő, rinyáló nő karaktere helyett viszont kaptunk egy sipitozó kislányt, nem tudom ezek a karakterek miért nem hanyagolhatóak, de ez magánvélemény:) -
pemga #14 Én is elkövettem azt a hibát, h. moziban néztem, iszony unalmasra sikerült. Valahogy az egész film alatt voltmár feeling-em volt, az alapötlet jó lett volna, de ez az egész, amit összerakott belőle, háát. Az első pár perc még OK, amikor a könyvből idéz :)).
A top10 valóban érdekes, vajon hogy a fenébe tudtak egyáltalán számokat kihozni, vagy ők üzemeltetnek tracker-szervereket is? :)). -
snorbi #13 Tegnap néztem meg a világok harcát.
Szerintem egy nagy fos ez a film (már elnézést), és baromira megbántam, hogy moziban néztem meg.
Ezzel nem voltam egyedül, sokan kimentek/mozgolódtak/idegesen bazmegeztek.
Baromira szeretem az ilyen stílusú (scifi-idegenes-akció) filmeket, de ez kiritká(mo)n aluli volt... -
#12 Szelmalomharc...... -
TommyGun #11 Nekem is tetszett a világok harca...voltak benne hibák de kifejezetten szimpatikus volt hogy úgy próbálta bemutatni a szituációt ahogy egy család megélheti ezt....én ezt szeretem spielbergben hogy mindig próbál új megközelítést bemutatni... -
Luminas #10 Meg kéne érteni már, hogy azoknak a 99%-a, akik letöltik, akkor sem néznék meg moziban ha nem tudnák netről ingyen beszerezni.
Egyszerűen az emberek sajnálnak kidobni ennyi pénzt a mozijegyért, talán ha jobb filmek lennének.
Ez a film szerintem rétegfilm, ezért eleve nem lehet akkora bevételt várni tőle, és ezért is oszlanak meg róla a vélemények. Mellesleg én megnéztem moziba. -
Chriss745 #9 Sorry. oldalon... -
Chriss745 #8 "A Big Champagne amerikai piackutató vállalat adatai szerint a film másolatai átlagosan világszerte 619 159 oldalon voltak elérhetők, ezek közül 347 032 oldal az Egyesült Államokban található."
Mi a francot akarnak ezzel mondani? Mi az, hogy oladlon? WEBLAPON?
Ha igen, akkor a filecserélő hálózatok ennek a 100x-osát teszik ki.
Ha nem, akkor meg mi az, hogy oldalon, és 1átalán, hogy számolják ezt meg?
Hogy ez mekkora egy baromság...
Jah, és igen. A Mozistúdiók szarnak, hogy kevesebb ember megy a moziba. Megmondom őszintén, én anno nem jártam moziba, mert drágálltam a mozijegyet. Most sem megyek moziba mert még drágább a jegy, csak leszedem a netről, amúgy meg sem nézném a mai gagyi filmeket. -
#7 dacára az adatoknak, a legtöbben mégis az sw3ra és világok harcára mentek el moziba :) szoval a jogvédőknek kuss, ha nem lenne fájlcsere, ennél többen akkor sem néznék moziban ...
sztem nem volt rossz film a wotw, igazodott a könyvhöz :) inkább egy ilyen film, mint egy I robot converse/audireklám hálivudigagyiszar :) -
Frenzy #6 Engem az érdekel, honnan tudják ilyen pontosan hogy melyiket mennyien töltötték le ILLEGÁLISAN?? :-)