Nanotechnika a dobokban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Digitálisan bármit ki lehet tisztítani. Ráadásul, ha sample-be megy, nem valószínû, hogy egyszerre több dobot is használnának, tehát az áthallás itt nem áll fenn és érzékenyebbre lehet venni a tri...mikrofonokat. 😊
Mesterséges hangzások megalkotásához meg ugye eleve semmi köze ennek a cuccnak.
Mesterséges hangzások megalkotásához meg ugye eleve semmi köze ennek a cuccnak.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Hát, a betriggerelt (vagy hogy mondják) hang is van valahonnan. Vagy teljesen mesterséges, vagy egy valódi dob (vagy egyéb) hangja mikrofonnan felvéve. Na most ha ez a cucc jobb minõségben tudja venni a hangot, akkor mindkét célra jobb minõségû hang fog a rendelkezésre állni... ("Élõ" felvételhez és késõbbi triggeres módszerhez is.)
Érzékelt rezgésre tetszõleges tónusú és hangerejû hanghullám. Trigger. Vagyis mikrofon, keverõpult, tetszõleges dobszerkó egyben.
vs.
Ez az izé. Specializált mikrofon. Hûha.
vs.
Ez az izé. Specializált mikrofon. Hûha.
Természetesen nem, mivel õk megtehetik, hogy milliós cuccot vegyenek. Nem mintha szükséges lenne, de hát a zenei elitizmus...
Másrészt így effektezésre használhatják a triggert egy alapból is jól szóló szerkón. Emlékszik még valaki a fémhordó hangzásra ala St. Anger? 😉
A véleményem viszont mit sem változott. Ez a cucc semmivel sem nyújt többet egy egyszerû triggernél. Vagy kábé annyit, mint a szénszálas hightech teniszütõ egy tikfa (most mondtam valamit) ütõhöz képest. Mindkettõnek kábé egyforma karakterisztikája van, de hát a hájtek, a hájtek...
Másrészt így effektezésre használhatják a triggert egy alapból is jól szóló szerkón. Emlékszik még valaki a fémhordó hangzásra ala St. Anger? 😉
A véleményem viszont mit sem változott. Ez a cucc semmivel sem nyújt többet egy egyszerû triggernél. Vagy kábé annyit, mint a szénszálas hightech teniszütõ egy tikfa (most mondtam valamit) ütõhöz képest. Mindkettõnek kábé egyforma karakterisztikája van, de hát a hájtek, a hájtek...
Akkor tehát a profi zenekarok már rég eladták a milliós felszerelésüket, és olyan "konfigot" használnak, amit írsz. Vagy mégsem...? 😊
Ez nem csak egy "egyszerû" trigger, hanem egy spéci, célorientált mikrofonnak fogható fel (ha jól értelmezem).
Az a külömbség, hogy ezt most találták ki, és a hülyéknek meg a keménykedö divat együteseknek drágán el tudják nyomni. Amugy nem igazán értek a dobokhoz hangositásához végülis lehet hogy jó ez a dolog.
Miért is? Egy triggerrel ugyanúgy elérhetõ egy milliós dobszerkó hangzása egy százezres szutyokkal, akkor meg hol a különbség?
Sõt, tovább megyek. Ez egy trigger. Nem értem...
Már nem azért, de a triggereket már használják egy ideje...
Akkor most miért is van szükség egy másik hasonló eszközre??
Akkor most miért is van szükség egy másik hasonló eszközre??
Szerintem itt a lényeg a dinamikán van.
Csak egy csilliom-billiót érõ mikrofon adja vissza egy dobnak megközelítõleg a dinamikáját, márpedig a legfontosabb sztem ez.
Ha van egy dinamikus görbe, arra rátehetek akár kakas kukorékolást is - nebeszélve egy 3 milliós dob hangszínérõl - digitálisan.
Manapság ezek a hülye érzékelõk ultra szar dinamikával adják vissza a felvételt - bár nem doboltam még egy igazán profi stúdióban - tudtommal ott meg a fent említett mikit használják.
Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
Csak egy csilliom-billiót érõ mikrofon adja vissza egy dobnak megközelítõleg a dinamikáját, márpedig a legfontosabb sztem ez.
Ha van egy dinamikus görbe, arra rátehetek akár kakas kukorékolást is - nebeszélve egy 3 milliós dob hangszínérõl - digitálisan.
Manapság ezek a hülye érzékelõk ultra szar dinamikával adják vissza a felvételt - bár nem doboltam még egy igazán profi stúdióban - tudtommal ott meg a fent említett mikit használják.
Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
nézd már meg a képeket, hogy hol van az a cucc 😄 ennyi erõvel a mikrofonokra is vigyázni kell...
a kard is egy rég bevált dolog, több száz évig azzal mészárolták egymást az emberek, most mégis elõnyben részesítik a vadászrepülõket. 😊
a kard is egy rég bevált dolog, több száz évig azzal mészárolták egymást az emberek, most mégis elõnyben részesítik a vadászrepülõket. 😊
..Es mivan ha eltorik a dobvero, es beleszall a cuccba.. Nem torik darabokra?? De lenyeg az hogy en is jobban bizok a mikrofonokban, met akarhogy is, ez egy olyan hangszer amit az ember "pufol", es ha egy ilyen erzekeny cuccra kellene vigyazni kozben... Lenyeg az, hogy igaz a mikrofon idoigenyesebb, de mar reg bevalt dolog. Amiota kijott az elso bakelit, azota mikrofonnal veszik a zenet, es biztos nem veletlenul.
..Es mivan ha eltorik a dobvero, es beleszall a cuccba.. Nem torik darabokra?? De lenyeg az hogy en is jobban bizok a mikrofonokban, met akarhogy is, ez egy olyan hangszer amit az ember "pufol", es ha egy ilyen erzekeny cuccra kellene vigyazni kozben... Lenyeg az, hogy igaz a mikrofon idoigenyesebb, de mar reg bevalt dolog. Amiota kijott az elso bakelit, azota mikrofonnal veszik a zenet, es biztos nem veletlenul.
"az egyetlen hangszer amin úgy tudok játszani, hogy nem egy konektorba kell bedugni a hangszerem, és egy hangerõ gombot tekergetni... :\"
hegedû, cselló (Apocalyptica 4EVER), fuvola, furulya, kürt, zongora, etc? Esetleg akusztikus gitár?
Amúgy a lényeg, hogy a dob hangját rögzítik... ehhoz eddig is konnketor kellett szóval nyugiiii.
hegedû, cselló (Apocalyptica 4EVER), fuvola, furulya, kürt, zongora, etc? Esetleg akusztikus gitár?
Amúgy a lényeg, hogy a dob hangját rögzítik... ehhoz eddig is konnketor kellett szóval nyugiiii.
Neee, épp ezt szeretem a dobolásban, ez a jó benne, hogy ez az egyetlen hangszer amin úgy tudok játszani, hogy nem egy konektorba kell bedugni a hangszerem, és egy hangerõ gombot tekergetni... :\
Starcraft + Diablo III - esemve
Mindenki úgy fél ettõl, hogy nem fog jól sikeredeni...
Lehet egy hangszoróból is mikrofont fabrikálni...
és mûködik csak a hangminõség az nem az igazi!
Remélem nem sokára már a magyar hangszerboltokban meglehet tekinteni!<#taps>#taps>
Lehet egy hangszoróból is mikrofont fabrikálni...
és mûködik csak a hangminõség az nem az igazi!
Remélem nem sokára már a magyar hangszerboltokban meglehet tekinteni!<#taps>#taps>
http://www.egeszsegpart.hu/fmp/nfs/ - a kedvenc NFS:MW site
sehol, csak mondom, hogy a eddig hangzással semmi bajom és amikor pl az In Flames hozzápiszkált a hangzáshoz abból nem sok jó sült ki. Ez a nanodolog meg megintcsak a hangzához piszkál hozzá...
Amúgy nincs nagy bajom a mostani dobhangzásokkal, és inkább ne is piszkáljanak hozzá mert az In Flames legutóbbi albumán nemtudom mit tettek a dobokkal, de szerintem bûn rossz lett...
Talán hogy egy koncerten a 100m-re lévõ is hallhassa? De nem csak erõsíteni kell adott esetben, hanem rögzíteni is. Így - vélhetõen - jobb hangminõséggel lehet ezt is megtenni.
"Heikki Raisanen szerint az így kapott hang is jóval természetesebb, mint a mikrofonok által visszaadott."
Szerintem ez a lényeg.
"69 Eyes heavy metal banda" - khmm, õk Gothic Rockot nyomnak...
Szerintem ez a lényeg.
"69 Eyes heavy metal banda" - khmm, õk Gothic Rockot nyomnak...
Azért halljad egy nagy koncerten és hogy utána otthon még meg is hallgathasd. <#taps>#taps>
Minek erõsíteni a dobot ? <#conf>#conf>