Shoutcast, Icecast Server

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Free
http://www.scvi.net/aud_no_vid_live.htm

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Sziasztok!
Van nekem Icecastom is meg Shoutcastom is a gépen és hangot nagyon jol továbbit a netre,viszont én képet szeretnék küldeni,pontosabban videot sugározni internetre. Nem azt mondom bivaj erõs a netem feltöltési sebessége,de ez most mellékes,csak az érdekelne engem hogyan oldható ez meg,milyen programmal hogy online az ip címemre aki felcsatlakozik láthassa azt a videot,amit pl. winampba éppen megy. Bármilyen megoldás érdekel,de gondolom ezekkel a progikkal valahogy meglehet oldani,hisz ShoutCast szerverén is elég sok video adás van.

gordonmail
Valaki mondja már meg, hogy kell használni a számítógépet!<#wilting>

(O_o)

Valaki mondja már el hogy hogyan kell használni az Icecast-et?
gordonmail
Én egyáltalán NEM adtam meg neki SEMILYEN jelszót. Nem is lehet.
Nagy nehezen kinyomoztam mi az alap jelszója.
A Readme-ben votl benne.
Alapjelszó: Password=changeme

(O_o)

Nekem 3.1.1-es Trkim, van, de nem találom a Recording/Radio-t. Tudna vki segíteni?
hát amit megadtál szerver jelszónak azzal tudsz oda is belépni

gordonmail
Mi a kód a Shoutcast webadminjánál? az alapra gondolok..:@

(O_o)

http://bermuda.unrealgames.hu/
Itt egyarant lehet ice/shoutcast szervert is berelni, sot hamarosan akar TVszervert is lehet.

https://onlinestream.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

Saddalim
ezek mennek myip/mydns-es címmel, vagy ip-t kell megadni nekik?

thx

Dj Faustus
Az Icecast leginkább az OGG stream-et (is) támogat, a Shoutcast csak MP3-at.
Viszont a Shoutcast - a Winamp révén - talán ismertebb.
Az Icecast GNU GPL licenszû (nyilt forrás), a Shoutcast freeware.

Balumann
az Icecast szerver az jobb mint a shoutcast?

nem tud vki vmi hosing céget aki nem is olyan drága és visz shoutcast szervert?

köszi amugy html oldal ez :)

sziasztok

nem tudjátok véletlenül hogyan tudom én azt kiiratni a web oldalamra hogy mi megy a rádióban?

PiR8
Keresgéltem a neten, de nem találtam épkézláb step-by-step leírást arról, hogyan tudnék üzemeltetni netrádiót otthonról. Értem ezalatt: van egy szerver, amihez van hozzáférési jogom és szeretnék egy rádiódást is üzembe állítani. A szerveren futó honlap alá már behegesztettem a netrádióhoz való dolgokat - bár még nem raktam ki a világhálóra. Valami olyasmi megoldást szeretnék, mint pl a www.justmusic.fm-en van.
Tehát ahhoz, hogy shoutcast servert telepítsek, mindenképp adminnak kell lennem a szerveren, vagy elegendõ, ha html oldalról hozzáférek?
Az itthonról való rádiózást már véghezvittem - hucradio-n vagyok hétfõnként 19-21 óra között, tehát a shoutcast kliens részével tisztában vagyok.

Tudsz segiteni ebben hogy routeren keresztül hogy kell beállitani? Nekem is kiirja az egyeseket Icecast progi, de nem hallják, winamp csak connectál nekik. Köszi elöre is!
" A lényege hogy vki használta-e ugy a traktort hallani a hangfalon,használva a fülest, és a mikrofont.....És ha igen milyen hangkártyája van az illetönek? És a beszédet is fellehet venni mixelés közben? Választ köszi elöre is! "
Bocs hogy ide is beleirom amit a traktor topicjába, de jo lenne ha tudna segiteni vki.

" Sziasztok!
Remélem tud segiteni nekem vki. Be van állitva a hangkártyámon a 6ch-es mod,és igy faszám lehet mixelni fülessel. A bajom hogy vettem egy mikrofont, és ha beledumálok csak a fülesen hallom a szöveget, a hangszoron nem, de ez minden esetben nem csak a traktoron. És ha felveszem a mixet,és közbe dumálok vissza játszásnál sem hallom a beszédet. A hangkártya beállitásán tudok modositani,de akkor viszont a füles nem megy. Tehát a kérdés mi a gyászért a fülesen hallom a szöveget mikrofonba valo pofázáskor, és csak ott, kimeneten nem? Ez egy alaplapra(ASUS-B533) integrált hangkártya : C-Media CMI8738
Választ köszi elöre is. "
Szia Octopus! Nekem otthon routerrel van megosztva a netem, így csak háloztai ip-m van (192.168.....), ilyenkor a router ip cimét irjam bele? Vagy neked hogy van?
Petka
Én tegnap néztem nagyot mikor a netlimiter 30kb/s-es feltöltést írt mikor a max az csak 16 <#wow1>

Akkor az hogy lehet hogy van olyan rádió amit halgatnak 100-an pl. és 128kbit/s-el lehet hallgatni. Nincs is olyan internet aminek olyan nagy lenne a feltöltési sebessége. De van olyan rádió is amit több százan vagy több ezren hallgatnak. Én ezt nem értem. Meg engem is hallgattak már 4-en ugy hogy 96-al nyomattam, és mindenki tudott kapcsolódni.
Taylor
Én is akartam kapcsolódni. Nekem nem engedte. Aztám ráhagytam. Majd legközelebb.

hmhm
szerintem a feltöltési sebességed megoszlik a felhasználók között, tehát 192 kbit tel 2 embernek tudsz sugározni 96 kbiten.

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Szívesen! Ma az volt a bajom vele hogy 3-an akartak kapcsolódni de csak 1-nek sikerült, a többi mindig megszakadt. Pedig már hallgattak 3-an 4-en és akkor nem volt ilyen gond. Nekem 192kbit/s elvileg a feltöltési sebességem éd 96 vagy 128kbit/s-el szoktam rádiózni. Nem tudja valaki miért szakad meg mindig pár ember ha többen kapcsolódnak?
Taylor
Huhh emberek. Ez marha jó, haverommal kipróbáltuk és tök jól mûködött. Köszi Octopus21. Bár ez nyilvános dolog tényleg nem lenne hülyeség.

Petka
rendben :)

Nagyon szívesen! Én is sokat szenvedtem vele. Routeren keresztül kicsit még nehezebb. www.morope.uw.hu ez az oldalunk majd hallgass este:D
Petka
akkor nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Ezzel szenvedek már vagy 2 hónapja :D

Jó a hangminõség!
ÁÁ dehogyis többen is tudnak kapcsolódni asszem az nincs korlátozva de szerintem 10-nél is többen tudnak, nekem is csak 192kbit/s a feltöltésem de már hallgattak 4-en is.
Petka
na mûxik? akkor király :D de milyen a hangminõség?

Petka
akkor valaki megelõzött! A feltöltésem meg annyi hogy pont 1 embernek elég :)

Rosszul írtam be a címed:D
Na most jó!
Nálam csak annyit ír a winamp hogy Connecting de semmi nem történik.
Petka
hát ott 1 van :)

Akkor nem tudom miért nem tudok kapcsolódni. Ja ma én is rádiózok a traktorral este 7-tõl, ha gondolod halgass. Itt találsz bõvebb infot: www.morope.uw.hu
azon belül a RolfRadio.
Te különben majd látni fogod hányan kapcsolódnak. Az Icecaston belül azt kell nézni hogy Clients.
Petka
ki van kapcsolva :S

Nem tudok kapcsolódni. Tûzfalad ki van kapcsolva a traktorról?
Petka
82.131.204.204 De aztán nem hackelni! :DDD

És ezt kell a winampba beírniuk. De te nem tudod magadat leellenõrizni mert a winamp beszarik ha közben megy a traktor.
Na akkor add meg nekem az Ip címed aztán leellenõrizlek hogy szól e winampon keresztül. A haverjaidnak is így kell megadni a címet: http://IPcím:8000/example.ogg
Petka
igen valami történt. icecast táblázatban a sources, meg a connections 1 lett.

Kapcsolódott? Kiírta az 1-eseket? pl sources 1
Na most ha a traktorban rákattintasz hogy ON AIR akkor az Icecast-hoz kapcsolódni akell.