118
Shoutcast, Icecast Server
  • Octopus21
    Nagyon szívesen! Én is sokat szenvedtem vele. Routeren keresztül kicsit még nehezebb. www.morope.uw.hu ez az oldalunk majd hallgass este:D
  • Petka
    akkor nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Ezzel szenvedek már vagy 2 hónapja :D
  • Octopus21
    Jó a hangminőség!
  • Octopus21
    ÁÁ dehogyis többen is tudnak kapcsolódni asszem az nincs korlátozva de szerintem 10-nél is többen tudnak, nekem is csak 192kbit/s a feltöltésem de már hallgattak 4-en is.
  • Petka
    na műxik? akkor király :D de milyen a hangminőség?
  • Petka
    akkor valaki megelőzött! A feltöltésem meg annyi hogy pont 1 embernek elég :)
  • Octopus21
    Rosszul írtam be a címed:D
  • Octopus21
    Na most jó!
  • Octopus21
    Nálam csak annyit ír a winamp hogy Connecting de semmi nem történik.
  • Petka
    hát ott 1 van :)
  • Octopus21
    Akkor nem tudom miért nem tudok kapcsolódni. Ja ma én is rádiózok a traktorral este 7-től, ha gondolod halgass. Itt találsz bővebb infot: www.morope.uw.hu
    azon belül a RolfRadio.
  • Octopus21
    Te különben majd látni fogod hányan kapcsolódnak. Az Icecaston belül azt kell nézni hogy Clients.
  • Petka
    ki van kapcsolva :S
  • Octopus21
    Nem tudok kapcsolódni. Tűzfalad ki van kapcsolva a traktorról?
  • Petka
    82.131.204.204 De aztán nem hackelni! :DDD
  • Octopus21
    És ezt kell a winampba beírniuk. De te nem tudod magadat leellenőrizni mert a winamp beszarik ha közben megy a traktor.
  • Octopus21
    Na akkor add meg nekem az Ip címed aztán leellenőrizlek hogy szól e winampon keresztül. A haverjaidnak is így kell megadni a címet: http://IPcím:8000/example.ogg
  • Petka
    igen valami történt. icecast táblázatban a sources, meg a connections 1 lett.
  • Octopus21
    Kapcsolódott? Kiírta az 1-eseket? pl sources 1
  • Octopus21
    Na most ha a traktorban rákattintasz hogy ON AIR akkor az Icecast-hoz kapcsolódni akell.
  • Petka
    megvan
  • Octopus21
    Utánna le ok-zod. Utánna tegyél fel egy zenét valamelyik oldalra hogy menjen, majd nyisd meg az Icecast server progit és menj arra hogy start server. Szólj ha eddig megvan.
  • Petka
    oké. address meg port az marad? (localhost,8000?)
  • Octopus21
    Ja és az adress-hez írd be az IP címed, mellé meg a porthoz azt hogy 8000
  • Octopus21
    Proxy Settings-nél a legelső legyen bejelölve: Use Direct Connection.
    Mounth path: example.ogg
    Password: hackme
    Format: Itt a feltöltési sebességedtől függően állítsd be. Nálam 32000Hz és 96 kbit/s van
  • Petka
    oké megvan :D
  • Octopus21
    Hát megpróbálhatjuk de szerintem kell a port is na mind1.
    Nyisd meg a traktort. Utána mej a setup-ba utánna Recording/Radio.
  • Petka
    az ip címem megvan, de a port az nemtökmind1? Nincs routerem :)
  • Octopus21
    Na most azt kéne megnézned hogy mi az IP címed meg a portod. Az IP címet meg tudod nézni itt http://www.whatismyip.com/, de a portnál lesz gond mert nálunk van router is és azon keresztül állítottam be. Probáld meg megkeresni hogy mi a Portod.
  • Petka
    oké fent van elindítottam, megnyitottam a config fájlt is a menüből. Gondolom ez az a rész amit már egyedül nem nagyon tudnék megcsinálni :D
  • Octopus21
    Persze. Na innen először töltsd ezt a progit: Icecast2 win32 2.2.0 setup.exe
    Fentről a második az ami mellett ott van hogy Windows NT/2000/XP

http://www.icecast.org/download.php

Aztán szólj ha megvan.
  • Petka
    na várj nekem itt vmi nagyon nem stimmel. Kell még egy külön progi is a trakeszon kívűl?
  • Octopus21
    Mondd honnan nem tudod. Az IP címet meg a Portot beírtad a Traktor rádiós beállításainál?
  • Petka
    Hát sajnos nem, de azért nekem elmondhatnád hogy csináltad meg icecast-el :)
  • Octopus21
    Aha azzal működik, de én a shotcast-tal szeretném hogy működjön. Nem tudsz erre valami megoldást?
  • Petka
    neked műxik traktorral az icecast?
  • Octopus21
    [source] invalid password from SOURCE http://81.182.114.189:8000/example.ogg HTTP/1.1 127.0.0.1

Ezt írja ki mindig a shoutcast server amikor megprobálok kapcsolódni, akármilyen jelszót írok be a traktorban. A traktorban bejelölöm hogy Use custom proxy és oda írom be hogy 127.0.0.1 meg a 8001 portot. Légyszi valaki segítsen! Köszi!
  • Octopus21
    Sziasztok! Olyanok segítségét kérném akik már használták ezta két programot. Olyat lehet csinálni hogy a két server progit összevonni? Mert én Traktor DJ Studioval csinálok rádióadást és ugye ahhoz meg csak az Icecast jó. De az Icecast nem hozza nyilvánosságra a címet, a shoutcast meg ugye berakja a címet a winampon belóül a Shoutcast Radiok közé. Van erre valamilyen megoldás? Köszi!