8
  • asdasdasd
    #8
    Hol a bazinagyfülhallgatóscsaj?
  • pemga
    #7
    Ez pont ugyanaz, mint a DVD-kbe épített jogdíj. Még szerencse, hogy a torrent eleve nyomonkövethetetlen :)). (Hacsak nem a torrent-keresőkbe akarnák ezt beleépíteni.) Egyébként tényleg csak IP-alapon tudnának bármit kezdeni, dehát ott vannak a jó öreg anon.to és társai :)).

    Vajon ehhez a cikkhez miért nem került kalóznős kép? Lázadjunk :).
  • Kazak
    #6
    És akkor most az IP cím alapján fogják nézni, hogy honnan regelsz, és mennyit kell fizetned, vagy hogy akarják ezt technikailag kivitelezni?
  • [HUN]PAStheLoD
    #5
    Mit kell ezen vacakolni? Szépen meghatároznak valami általános jogdíjat, százalékosan az adott ország valamilyen muatójához (mondjuk minimál bér..) a zeneboltba regelő meg fizet a saját országában, ha az EU-n kívül esik, akkor meg a cég haszna marad, amíg az adott országból nem jelentkezik a helyi szerzői jogos maffiabanda. Nekik persze a cég csak annyit fizetne, amennyi a fenti képlet alapján kijön, ha nem tetszik, mehetnek strassbourgba..
  • Cobra.
    #4
    Ezt nem igazán értem. A hivatalos online forgalmazóknak jelenleg nem kell licenszdíjat fizetniük? A határon túli forgalmazás problémája meg végképp érthetetlen, amikor a licenszdíjat és az adót (de most nem az adóról van szó) a forgalmazó fizeti, nem a vásárló. Vagy a helyi "jogvédő szervezeteknek" az a bajuk, hogy nem hozzájuk folyik be a pénz, hanem egy másik ország szervezetéhez? Mert ezzel rögtön megerősítik, hogy a zenészek/kiadók csak töredékét kapják meg a befolyt jogdíjaknak, a nagyrészét elrakják maguknak.
  • smv
    #3
    És azzal sem fognak túl sokat elérni, hogy újabb adókat pakolnak rá. Így csak egyre kevesebb vevőjük lesz, de így sem féltem őket. Van ott pénz rendesen, nem fogok könnyeket hullajtani azért, mert úristen a kiadók bevétele a tavaji évhez képest 1 milliárd dollárral csökkent...
  • smv
    #2
    Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy amíg ilyen veszett drága a cd, kazetta, dvd stb stb, addig NE MERJÉK azt mondani, hogy szemetek az emberek, mert nem veszik meg ezeket, hanem inkább kényelmesen letöltik INGYEN.
  • intrex
    #1
    Az emberi kapzsiság határtalan, pofátlan.
    Milyen hülyeségeket ki tudnak találni csak azért, hogy a "jaj de szegény szerencsétlen zeneipar" még több milliárdhoz jusson... Ehh de utálom. Minél több ilyen hülyeség miatt akarnak pénz kipréselni a pénztárcából, annál kisebb az esélye hogy valaha is vásárlok ettől a mafiától. És gondolom ezzel nem vagyok egyedül.