157
Fony és a Feltámadás
  • Prof William
    Möhöhö.
  • Zsolo007
    LOL dehát élő isten nincs
  • Fony
    Ezzel nem értek egyet.
  • Fony
    Egyetértek.
  • Fony
    Matefi: „…..Csak rendületlenül lapozgatja a Bibliát, és idézget belöle….”

Kedves Klaus!

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy sokkal kevesebbet idéztem a Bibliából, mint Ön.

Keresztény létemre szégyellem magam emiatt, köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet mulasztásomra, igyekszem majd korrigálni az arányt.

Fony
  • Fony
    Kedves Gorvik!

Az ateista szó azt jelenti - Istentagadó. Ha nem vagy az, akkor más definíciót kell kitalálni a világnézetedre.

Más:

Sajnálom, de nem vagyok Római katolikus és nem a pápában hiszek, hanem az Úr Jézus Krisztusban, a világ Megváltójában, Isten Fiában.

Pápa ügyben bizalommal fordulhatsz Matefihez, Ő katolikus volt.
    De ha Ő is a pápát követte, és nem az Úr Jézust, akkor már megértem hogy miért tévelyedett el ennyire.

Üdv.
    Fony
  • Fony
    Matefi:
    Látom, végre rájött a normális betüméret használásának módozatára!
    Dícsérendö elörelépés! Ön fejlödöképes!

Kedves Klaus!

Köszönöm az elismerést.
    Most már Önön a sor. Látom kezdi érteni a fórumozás lényegét.
    A fórumozás – beszélgetés.
    A legtöbbször két vagy többoldalú. Ez így van jól.
    Az, hogy már erre hajlandó, az már az enyémnél is nagyobb előrelépés.
    Nálam nagyobb dicséretet érdemel, ne is szabadkozzék!

Kedves Klaus!

Lefelejtette az apostoli hitvallás elejét.
    Ha már idéz valahonnan, kérem, hogy pontosan tegye:

Miután elolvasta és memorizálta, lesz szíves:

- Szűztől születni, bűntelennek lenni, betegeket gyógyítani, halottakat feltámasztani.

- Az emberiségnek olyan tanításokat adni, melyek 2000 évig fenn maradnak,

- majd magát keresztre feszíttetni és harnadnapon feltámadni.

- Ezt legyen szíves igazolni (jegyzőkönyvbe véve, közjegyzővel hitelesítve!) több száz (tehát nem egy tucat) szemtanúval,

- és legyen szíves – legalább - egy tucat embert prezentálni, Akik ezért a meggyőződésükért meg is öletik magukat.

Ha mindez megvan, joga lesz kétségbe vonni Jézus Megváltói, Messiási szerepét. Addig pedig…………

Lásson hozzá, bizonyítson!

Jó munkálkodást!

Fony
  • Gorvik #110
    Na erről beszéltem. Ellentmondásokkal teli.

Nem magadhoz, hanem az egy élő Istenhez kéne...
  • Klaus Matefi
    Te az imával külsö segítségre számítasz, esetleg ez téged is motivál, de az önszuggesztió kifejezetten a saját belsö "alvó" energiáidat mobilizálja!
    Valakinek szüksége van "kabalára", van aki anélkül is erös tud lenni bizonyos helyzetekben.
  • Zsolo007
    Dehisz mi magunk vagyunk az "istenek" :) Ez benne a szép :)

Mert az imával a tudatalattidhoz szólsz, vagy az érzeseidhez, de biztos nem így foogsz iomdákozni hogy Ó érzéseim segítsetek :)
  • Zsolo007
    Képzeld el hogy tisztában vagyok ezzel, viszont ez így ahogy mondod nem igaz. Az ima ahhoz az istenhez szól ami bennem van , és pont ugyanolyan mint az önszuggeszció, és nagyon sokat tud segíteni ha az ember komolyan imádkozik (egyfajta meditáció). Természetesen itt nem az egyházi sablon mormolásáról van szó....
  • Klaus Matefi
    Kedves Zsolo 007!

Hidd el, hogy eljön az életedben neked is egy olyan pillanat, amikor rájössz, hogy az ima csak magadnak szól, de semmit nem segít! És akkor fogsz rádöbbenni, hogy csak önámítás az egész! Sajnos tapasztalatból mondom! Az ima helyett sokkal hatásosabb az önszuggesztió Én nem 18-25 közötti vagyok.

Üdv
  • Gorvik #105
    Az egy dolog, hogy imátkozni fogok adott helyzetben, elképzelhető.
    De az nem Istenhez fog szólni, hanem saját érzéseimhez. Vagy ha úgy tetszik, egy "hamis istenhez".
  • Zsolo007
    Hát ezt én nem mondtam volna ugyanis ez rád is igaz speciel...
  • Zsolo007
    Úgylátom 18-25 közt vagy te is...az élet hosszú, hiid el hogy el fog jönni az a pont amikor hinni fogsz, amikor szükséged lesz imára. Hidd el. Én megéltem anyukámon keresztül, szóval hidd el nekem hogy minden embernek szüksége van/lesz rá, csak idő kérdése. Lehet hogy csak a halálos ágyadon fog ez bekövetkezni, de befog.
  • Klaus Matefi
    Kedves Gorvik!

Én leginkább a mi hittérítö és "kiválasztott" Fonynk válaszára leszek kíváncsi!
    Persze ö olyan ember, mint aki szemellenzöt viselne! Nem lát se jobbra, se balra, de nem is hallgat meg semmi értelmes érvet, ami az ö ideáit, mesevilágát megkérdöjelezné! Csak rendületlenül lapozgatja a Bibliát, és idézget belöle.
    Tegye ezt nyugodtan, de ne más hitelének rontása céljából(amire persze semmi esélye!)!

Üdv
  • Gorvik #101
    Igen, kíváncsi lennék én is a válaszokra...
  • Gorvik #100
    Mért nem áll ki soha a pápa, hogy most Isten ezt, vagy azt mondta?
    Erre mit mondanál, kíváncsi vagyok.
  • Gorvik #99
    "Nem mindenki abban hisz, amiben akar, hanem Istenben kell hinnie, az egy élő Istenben."- az egyház szerint.

Nos, erősen kétlem, hogy csalódni fogok valaha is a világban. Nem hat meg, hogy Irakot leronhanták (sőt, határozottan egyet is értettem vele), Sudánban népirtás folyik, stb.
    Valamint nem hiszem, hogy szükségem lenne a hitre. Sajnos el van ültetve bennem a csíra, hála a behatásoknak kiskoromban, de ezt elnyomják azok a nagy ellentmondások, amelyek a vallásban vannak.

Ateista vagyok, de nem isten tagadó. Ez nem ellentmondás.

• Klaus Matefi
    Látom, végre rájött a normális betüméret használásának módozatára! Dícsérendö elörelépés! Ön fejlödöképes!

Mit szólna ön ahhoz, ha én mától elkezdeném a következöket hírdetni:

"A tegnapi nap folyamán az Úr Isten megbizatást adott át a számomra és választott ki egy, az emberiség történetében elöször adatott lehetöség lebonyolítására! Ezt legalább egy tucat ember látta, akár eskü alatt is tanusíthatják.
    Az Úr Isten felhatalmazott azzal a nemes feladattal, hogy a gyarló földi lények részére beindítsam a túlvilági ingatlanok vásárlási lehetöségét már itt a földi életünk folyamán!
    Rajtam keresztül bárki gondoskodhat a túlvilági örök életének kényelméröl, boldogságáról, jólétéröl, túlvilági ingatlanok vételén keresztül!
    Aki erröl lemarad, az sajnos ingatlan és lakás nélkül kell az örök életét eltengesse!
    A nagy lehetöség alapfeltétele, hogy a földi bevételének 1%-át egy általam megadott kontóra utalja át, ezzel is hozzájárulva a túlvilági építömunkák felmerült költségeinek finanszírozásához!
    Aki luxuskörülményeket szeretne magának odaát biztosítani, annak értelemszerüen többet kell teljesítenie itt a Földön! Ezt a bevételeinek 2%-os átutalásával realizálható!
    Ez a kivételes akció nem kötelezö! Saját jószántából tegye mindenki!"

Mi lenne önnek rólam a véleménye?

--Azt mondaná, hogy meghibbantam?
    --Azt mondaná, hogy szélhámos vagyok?
    --Ön, mint hívö ember kétségbe vonná az általam és egy tucat tanu által "átélt" Isten-i megbizatás valódiságát?
    --Azt mondaná, hogy ilyen nincs?
    --Kétségbevonná az Isten-i jelenést?
    --Be tudná bizonyítani egyetlen szavam ellenkezöjét is?
    --Meg merné kérdöjelezni a túlvilági ingatlanok valóságát? Ha igen akkor ön egy hitetlen, egy tévtanító! Mit is mond a "Hiszek az egy Istenben" ima?
    "Harmadnapra föltámadott
    az Írások szerint,
    fölment a mennybe,
    ott ül az Atyának jobbján, ...
    Hiszek az egy, szent, katolikus
    és apostoli Anyaszentegyházban,
    vallom az egy keresztséget a bűnök bocsánatára,
    várom a holtak föltámadását
    és az eljövendő örök életet. Amen.
    Ahol ülni lehet ott szék, vagy trónus is van! Ahol szék, vagy trónus van, ott terület is van, amin a szék vagy a trónus áll! Ahol terület van ott ingatlan is lehet!!! Megkérdöjelezné az örök életünket?
    --Azt mondaná, hogy gúny üzök a hitéböl? Ez nem igaz, hisz minden hit a túlvilái életre is bazírozik! Csak az elözö bizonyításnál vettem alapul egy imaidézetet, ami igaz kell, hogy legyen!

További hasznos meditálást!
    Várjuk a bizonyításait!!!
  • Fony
    Inkább úgy fogalmaznék a helyedben, hogy még nem csalódtál.
    De ha jobban megnézed a világot, lenne elég kivetni való belőle.
    Az ateizmus is hit, de Te mégsem vagy ateista.

Mert akkor nem írnál ilyeneket:

Gorvik:
    "....No ne keverjük össze a mindenhatót az érzéseinkkel. Nem mindenki abban hisz, amiben akar, hanem Istenben kell hinnie, az egy élő Istenben. ..."

És igazad van.

Az Istenben való HIT-nek be kell érnie egy ember életében, elhamarkodottan (színleg, csak a környezet kedvéért) hívőnek lenni szintén Önmagunk becsapása lenne, és legalább akkora hiba, mint Isten tagadása.

Sokmindent meg kell tapasztalnia az embernek ahhoz, hogy rájöjjön: szüksége van Istenre. Valamire, Valakire, ami, Aki mögött abszolut Igazság van, amely mendenre és mindenkire egyformán érvényes.

Üdv
    Szép napot
    Fony
  • Gorvik #96
    Pontosabban mért kéne hinnem Istenben?
  • Gorvik #95
    Akkor neked is felteszem a nagy kérdést:
    Én ateista vagyok, nem csalódtam semmiben, nem tett velem semmi rosszat az egyház. Szerinted akkor mért hiányozna a hit az életemből?
  • Fony
    Igen.

Gorvik:
    No ne keverjük össze a mindenhatót az érzéseinkkel. Nem mindenki abban hisz, amiben akar, hanem Istenben kell hinnie, az egy élő Istenben.

Teljes mértékben egyetértek veled.

Az érzéseinkre alapozni a hitünket egyenlő a bálványimádással.

Ez olyan, mint amikor én akarnám meghatározni a Mindenható Isten tulajdonságait, vagyis én akarnám Őt a saját képemre formálni.

Pedig még a Teremtéstörténetben is az ellenkezője van leírva.

Az ember lett a Mindenható Teremtő Isten képére és hasonlatosságára formálva, nem pedig fordítva.
  • Gorvik #93
    Az utolsó bekezdés fikció, az első pedig hit.
  • Prof William
    Az előbb ateistának neveztem magam. Ez igaz. Nem hiszek istenben. Nem hiszek az emberképű, minden kis bűnért megbüntető, kicsinyes Istenben. De hiszek valamiféle hatalmas entitásban/lényben, amelyet nem érthetünk fel. Csak olyan szinten foghatjuk fel Istent, mint ahogy a hangyák fogják fel az embert, aki elmegy felettük.

Egy filmben volt. Nem pont istenre vonatkozik, de a téma hasonló.
    - De ha ennyire magasan áll felettünk akor mért nem közli velünk?
    - Látja azt a csótányt? Felette ál! Próbálja közölni vele!

Talán tényleg ő alkotta a világot, de nem szavakkal, vagy hét nap alatt, hanem úgy hogy a világ mögötte mozgatta a szálakat.
    Sztem halálunk után nem biztos hogy találkozunk istennel, ha létezik, mert ő ezen az egész lélekvéndorlós, aztrális, mentális stb síkon felül áll.

Jézus fogalmazta meg jól. "Isten bennetek van és körülöttetek! Nem fából és kőből épült tempomokban, hanem körülöttetek. Törd szét a követ, hasítsd szét a fát, és én ott leszek..." - Persze hogy az egyháznaknak nem tetszik ez a rész, hisz ha Isten minenütt ott van akkor minek a templom?
    Sok keleti filozófus szerint, is az isteni lény nem egy meghatározott személy, hanem áthatja a világot, maga az energia, ami összetartja az univerzumot. Érdekes egybeesés nem?
  • Gorvik #91
    "Ha pedig a világban való hit meginog, akkor nincs más hátra, mint túllépni rajta, és keresni Azt, Aki a világot a törvényeivel igazgatja."

Mármint Istent?
  • Gorvik #90
    No ne keverjük össze a mindenhatót az érzéseinkkel. Nem mindenki abban hisz, amiben akar, hanem Istenben kell hinnie, az egy élő Istenben.

Én ateista vagyok, nem csalódtam semmiben, nem tett velem semmi rosszat az egyház. Szerinted akkor mért hiányozna valami az életemből?

Szerintem hagyjuk ezt a csalódás dolgot. Ha csalódsz, akkor valahol emberi mivoltodban csalódsz. Mondhatni saját magadban. Hiszen te holnap, meg holnapután az érzéseid (szükségleteid) kielégítésére meg fogod venni a napi csokiadagod, és nem fogod az afrikában éhezőknek adni azt a pénzt.
  • Fony
    Egyetértek.
    Ha pedig a világban való hit meginog, akkor nincs más hátra, mint túllépni rajta, és keresni Azt, Aki a világot a törvényeivel igazgatja.

Fony
  • Fony
    jav.: mást
  • Fony
    Matefi:
    ·”…Ön hiába használ nagybetüket, színezett sorokat, díszítö elemeket, attól még nem fog a hitelképessége megnöni!...”

A hitelképesség valóban nem ettől függ, kedves Matefi, hanem a fedezettől, és a kezestől.
    Önért ki kezeskedik? És mi a fedezete?

A fórum mindenesetre színesebb lesz a különböző webes formázási lehetőségek által. Ezért találták ki, és ezért van feltüntetve a felhasználói ablak alatt ( szmájlik, makrók, Url, kép )
    Használja Ön is.
    Bár ettől a hitelképessége tényleg nem fog nőni.

Matefi:
    ” ….Ha igaza lenne, akkor a normális méretü betük használatával is megtudna engem, és mást is gyözni! …”

Eszem ágában sincs Önt, vagy bárki mász meggyőzni, de ezt már mondtam, csak nem akarja megérteni.
    Úgy látom, mások meggyőzése éppen Önnek nem sikerül.

Matefi:
    ”….Tudja, van egy nem teljesen találó közmondás, de ez önre kivételesen ráillik: …”

Vigyázzon, kedves Matefi a közmondásokkal.
    Ha helytelenül alkalmazzák őket, akkor bumerángként viselkednek.

Matefi:
    …."Aki mutogat, az hazudik!" ….

Most éppen Ön mutogatott, és rám.

Most akkor ki is hazudik?

Matefi:
    ”….Ne "mutogasson", hanem bizonyítson!!! ….”

Éppen erről van szó, kedves Matefi. A világon és a tudományban az asztrológiát bizonyítékként még soha nem fogadták el, és nem is fogják, a horoszkópok ugyanúgy hitet igényelnek, mint a vallások.

Tehát akkor miért is kellene lecserélnünk a kereszténységet a Matefizmusra?

Forest Gamp-ot idézve:
    - Mert Ön azt mondta, Uram!?.

Matefi:

”….Bizonyítsa végre be nekünk, hogy amit ön fennhangon hírdet (az emberek számára történö feltámadás) nem csak mese, hanem valóság!!!....”

Már kifejtettem, hogy a feltámadás nem bizonyítást igényel, hanem hitet. És az a valóság. Csak ezt sem akarja megérteni. Kérem lapozzon vissza, és olvassa el egymásután egy párszor. Hátha…..

Matefi:
    ”….Amint ezt megtette, ígérem, befejezem a fórumtevékenységemet az összes fórumon! ….”

Köszönjük, kezdheti.

Matefi:
    ”….Ha meg nem tudja bizonyítani, csak mellébeszélni, szégyelje el magát, és húzodjon vissza a parókia fórumára! Ön oda való, nem egy tudományos fórum tagjai közé! ….”

Ha mégsem vonul vissza ígérete ellenére, akkor szégyellje magát, mert nem tartja meg, amit ígért.

Fony

u.i:
    Tényleg, miért nem a német fórumokat boldogítja, és oda húzódik vissza?

Ott már megtelt a hócipő?

• Zsolo007
    "Kérdés hogy miben hisz a legtöbb ember. Istenben, vagy a saját kreált istenben bizonyos érzéseik kielégítése végett".

Mindekttőben mert a kettő ugyanaz.
  • Zsolo007
    Ez az ellentmondás amit úgyhívnak hogy jótékony hazugság....

A másik meg az hogy azért nem veszi észre mert szüksége van a vallásra (erősebb jellemű embereknek nincs szüksége vallásra, nekik megvan a maguk hite, ami tartja őket).

Ne soroljam fel neked hogy hogy lehet elveszteni egy világban a hitet. Inkább azt javaslom kapj elő egy törikönyvet és olvasgass egészen a felvilágosodástól napjainkig, aztán gondolkozz el és te is rá fogsz jönni.
  • Gorvik #84
    Hogy lehet egy világban elveszteni a hitünket?

Régen, amikor kicsi voltam olykor én is imátkoztam, majd amikor már eljutottam egy fejlettségi szintre, elgondolkoztam, hogy hoppá, én most kihez is beszéltem? És bizony rájöttem, hogy az érzéseimhez (((saját kreált istenben bizonyos érzéseik kielégítése végett))).

Amikor falun vagyok egy templomban (vagy akár máshol), és látom az embereket látni imátkozni, valahogy ez jön le. Nem a valós, egyház által "kreált" istenhez imátkoznak, hanem saját jóérzéseikhez, ami természetesen nem tudatosul bennük.
    Persze nem is kéne.

Bevallom nem értem, hogy lehet az, hogy senki sem veszi észre a vallásban lévő hihetetlen nagy ellentmondásokat.
    De hát ahogy mondani szokták, az ember nem tökéletes. Na de ennyire?
  • Zsolo007
    Valószínű mindkettőben.

És nem a semmiben vesztették el a hitüket hanem a világban (szerintem)
  • Gorvik #82
    Elveszítették hitüket... a semmiben.
    Kérdés hogy miben hisz a legtöbb ember. Istenben, vagy a saját kreált istenben bizonyos érzéseik kielégítése végett (még ha nincsenek is tudatában)?
  • Zsolo007
    Hát igen ez így van de ez rossz!!! A vallásra minden embernek szüksége van valamilyen szinten..(még ha akkorán is hogy néhanapján imádkozik, nem kell itt merev szokáskövetésre gondolni)

Szomorú, hogy így látod, jelen világunk azért olyan amilyen mert az emberek elvesztették a hitüket...
  • Gorvik #80
    Már mér lenne az embereknek szüksége a vallásra? A fejlődő világgal talán egyre jobban elveszítik hitüket, és meglátják, hogy bizonyos dolgok nem is úgy vannak.

Fejemet tenném rá, hogy mélyen vallásos afrikába, vagy dél-amerikában kevesebb hívő lenne, ha fejletségi szintük elérné Európáét, USA-ét, vagy éppen Japán, vagy DKoreáét.
    A fejlettség minden területre kiterjesztve értem.

Az egyházaknak, és főleg a katolikusnak radikális lépéseket kéne tennie, hogy növelje híveit. Ezalatt belső reformot értek.
  • Prof William
    Érdekes lenne. A volág nagy vallási és spirituális vezetői összeűnének, és összerknák amilyük van.
    Jönnének az ezotrikusok és a tudósok is.
    És vagy linírják egymást az első öt perc után, vagy lehatolva a vallások gyökeréi feltájáak azok alapaveztő igazságait!

A vallások annak idején magukévá tették a tudás darabjait, de mindegyik rögtön kikiáltotta, hogy csakis az övé a kizárólagis tudás és a többiek menjenek a fenébe!

És abből összehonának egy igazságoon alapoló vallást. pl:A Tudósok már bizonyították, hoyg rengetegdimenzió és világ léteztik, akár miliméterekre a miénktől. Sztem a lélek talán ezekbe távozik a test halála után. stb...

Érdekes próbálkozás lenne..
  • Zsolo007
    ÉS még valami ami miatt nem szeretném ezt, maga a globalizáció sem egy igazán jó folyamat, nemhogy vallásokat egyesíteni. Mindenkinek maradjon meg a saját vallása, úgy a jó. ÉS amúgy sem lehetne egybeolvasztani a nagy vallásokat mert bizonyos részeik összeférhetetlenek, valamint az emberekből nem lehet csak úgy "kiirtani" az előző vallást, mely évezredekig az övék volt. Főleg hogy a világon nemcsak vallások vannak, szóval ez egy megoldhatatlan feladat hál istennek. Nem a vallásokat kell megszűntetni, vagy összevonni, hanem az embereket kell tanítani!

A másik az hogy egy világvallás feje elég nagy hatalommal rendelkezne....

Úgyhogy felelőtlenség ilyet kijelenteni...

UI.: Ne kever össze a megbékélést az összeolvadással! Nem ugyanaz!