157
Fony és a Feltámadás
-
#77 Ha a valóságra épül akkor az nem vallás hanem tudomány....
ugyanis a valélás lételeme a miszticizmus....
UI.: Kíváncsi leszek én arra hogy ez a bizonyos pillanat mikor fog bekövekezni!! -
Klaus Matefi #76 Minden idö kérdése. Egyszer eljöhet az a pillanat, amikor a vallások vezetöi örömmel ülnek majd egy asztalhoz, egy közös új vallás kialakítása végett! Erre is vannak már elöjelek. De reméljük, hogy ez a jövendö hit úgy lesz végre kialakítva, hogy a valóságra épül majd, mert különben mindig támadható marad! -
#75 Értem, köszi a válaszod, de erre: "Meggyözödésem, hogy a jövendö globalizált világban egy globalizált vallás fogja felváltani az eddigieket, kiküszöbölve azok negatív oldalait, hiányosságait." azt kell mondanom hogy szerintem naív vagy, a vallásokat is emberek vezetik, és mint tudjuk az emberek..... -
Klaus Matefi #74 Kedves Zsolo 007!
Kezdeném a végén.
A tanulmányom német nyelven készült el, nem így néz ki, mint ahogy azt én a fórumokra bemásolom. Sokkal kevesebb benne a szöveg éssokkal több az adat! A téma bonyolultsága miatt szükségesnek tartom adataimat, külsö, független forrásokból vett idézetekkel ellátni, a jobb megérthetöség céljából! Tapasztalatom, hogy ha csak saját szöveget teszek az adatok mellé, azonnak jön a kérdés, hogy "honnan szedted ezt a marhaságot". Ezt küszöbölöm ki a rendszeres idézetek hasznalatával!
Én nem a keresztény egyház kozmikus alapjait boncolgatom csak, hanem más vallásét is. Meggyözödésem, hogy a jövendö globalizált világban egy globalizált vallás fogja felváltani az eddigieket, kiküszöbölve azok negatív oldalait, hiányosságait. Ezen ténykedik pl. Dr. Prof. Hans Küng, a Tübingen-i Egyetem professzora, a "Stiftung Weltethos" elnöke.
Az embereknek szükségük van hitre, de egy új kozmikus korszak kezdetén (amiben most vagyunk!) valahogy nem csak a világ fog "átalakúlni", hanem sok minden más is, a vallások is! Szerintem a II.Vatikáni Zsinat is nagyban hozzájárult ehhez az átalakuláshoz, de meglátásom szerint nem a kellö módon.
Üdv -
#73 Nekem a gondom nem a tanulmányoddal van, azt nem bírálhatom, mert nem vagyok megfelelő tudás birtokában ehhez. Azonban abból ahogyan leírod, kifejted a dolgokat én azt látom, hogy te arra apellálsz hogy összezúzd a keresztény vallást, mint olyant. ÉS ezt nem szabad megtenni, tudod valami hasonlót csináltak az emberek az úgynevezett "felvilágosodás" korában is. ÉS látod hova vezetett a dolog... Az embereknek néha szükségük van hazugságokra, hogy egészséges életet éljenek. A vallás ezek közé tartozik, az embernek szüksége van rá.
A másik az hogy Fony-tól nevetséges dolgot kérsz, egyértelmű hogy nem fognak emberek feltámadni (csak Jézus tudott), hacsak a reinkarnációt nem veszzük feltámadásnak.... Ez kb. olyan mintha egy hajléktalantól kérnél pár miliót azzal, hogy akkor majd békénhagyod, ez annyira pitiáner dolog, ha annyira ismered a Bibliát akkor tudnád, hogy nem szó szeirnt kell értelmezni.
A másik az hogy ne itéld el a katolikus egyházat azért amit a középkorban tett, mert az egy más világ volt, jelen korunkból nem itélhetjük meg (arról nem is beszélve hogy az amit tudunk az nem feltétlenül korrekt arról az időszakról).
És még valamit mondanék a tanulmányról, én az eddigi topicjaidban nem láttam mást mint egyrakat linket ahonnan te kimásoltál dologkat, hogy igazold a csillagállásaidat. Ez így érdekes helyzetet termet hiszen gondolhatjuk azt hogy milyen okos vagy, hogy ezeket a dolgokat össze tudtad kapcsolni. Egy kedves barátom erre azt mondaná, amit anno a Fahrenheit 9/11 megnézése után mondott nekem (amiről tudni kell, hogy egy olyan dokumnetumfilm amiben sok sok nyilatkozat, riport és tulajdonkéápp minden Bush-al kapcsolatos dolog össze van vágva), ez pedig nem más volt, minthogy bármilyen információt össze lehet úgy ollózni, hoyg abból valami értelmesnek tűnő dolog jöjjön ki. (Ettől függetlenül a filmben volt valami :) )
Szóval ez az én nagy bajom... -
Klaus Matefi #72 Ön hiába használ nagybetüket, színezett sorokat, díszítö elemeket, attól még nem fog a hitelképessége megnöni!
Ha igaza lenne, akkor a normális méretü betük használatával is megtudna engem, és mást is gyözni!
Tudja, van egy nem teljesen találó közmondás, de ez önre kivételesen ráillik:
"Aki mutogat, az hazudik!"
Ne "mutogasson", hanem bizonyítson!!!
Bizonyítsa végre be nekünk, hogy amit ön fennhangon hírdet (az emberek számára történö feltámadás) nem csak mese, hanem valóság!!!
Amint ezt megtette, ígérem, befejezem a fórumtevékenységemet az összes fórumon!
Ha meg nem tudja bizonyítani, csak mellébeszélni, szégyelje el magát, és húzodjon vissza a parókia fórumára! Ön oda való, nem egy tudományos fórum tagjai közé! -
Fony #71 Szia, Gorvik!
Matefi létrehozta saját vallását, amiben hisz, és azt tudományos köntösbe igyekszik bújtatni.
Ami hitből van, amögött hitvallás is van.
Matefi hitvallása az, amit eddig publikált.
Ha valakinek tetszik, higgyen benne.
De miben is kellene hinni Matefi szerint?
Fony -
Fony #70 Kedves Matefi!
A végén még egyet értünk.
Fony -
Klaus Matefi #69 ----Sztem átfogóan kéne nézni a dolgokat.
Ne csak az elvakult vallás szemszögéből, hanem be kell vonni, az ottani fórum szavaival élve a "Sátán támogatta ezotériát is"----
A tanulmányom teljesen megfelel az ezotéria fogalmának! Azaz a vallások ezotérikus (rejtett!) alapjait tárgyalja, tárja fel, minden nemü ködösítés, mellébeszélést mellözésével!
Szándékom nem egy új hit kialakítása, hanem az eddigiek alapjainak a felderítése, bemutatása. -
Klaus Matefi #68 -----Nekem lenne egy kérdésem egyelőre.
Milyen vallású vagy Matefi?-----
Hívö katolikus családból származom, de kutatásaim óta nem tartom magam egy vallási irányzathoz tartozónak se! -
Klaus Matefi #67 --------Hát eddig én csak vak hitet láttam, de hívd felismerésnek ha az jót tesz a lelkednek!--------
Ha az ember rájön arra, hogy mire is bazíroznak a vallások misztériumai (asztrológia, amit elöszeretettel tiltanak a kíváncsiskodó híveiknek!), nem vak hit vezérli, hanem az igazság felismerése!
Nem én traktálom a hívö tömegeket be nem váltható túlvilági dolgokkal.
Nem én profitálok a hívö tömegekböl.
Nem én égettem meg a középkorban a máshogy gondolkodókat.
Nem én tüzöm ki a keresztet, mint a szeretet szimbólumát, amikor az nem az.
Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!
Nem én reklámozom a halál szimbólumát az élet szimbólumaként.
http://www.hagalil.com/judentum/torah/torah-heute/sinai.htm
Exodus 18-20
Die Offenbarung am Berg Sinai
PARASCHAT Jithro
In diesem Moment befinden sie sich auf halbem Wege zwischen den Götzen Ägyptens und dem Gott, der im Begriff steht sich ihnen am Sinai zu offenbaren.
Die Anbetung des Todes hat sich in die Anbetung des Lebens verwandelt.
---A sínai kinyilatkoztatás
Ebben a pillanatban félúton találhatók az egyiptomi bálvány és Isten közt, ami fogalom kapcsolatban van a Sínai kinyilatkoztatással. A halál imádása átváltozott az élet imádására.(! ! !)---
És még sorolhatnám!
------Vajon miért nem volt pozítiv a hozzáállásom? Fogós kérdés mi?-----
Elnézésedet kérem, téves volt a megállapításom!
-
Prof William #66 Sztem átfogóan kéne nézni a dolgokat.
Ne csak az elvakult vallás szemszögéből, hanem be kell vonni, az ottani fórum szavaival élve a "Sátán támogatta ezotériát is"
ezt már leírtambővebben a www.reiki.hu fórumon. Akit érdekl olvasson bele. -
Prof William #65 Zsolo te aztánmindig jól meg tudod mondani!
Magam is erre gondoltam.
A vak hit is rossz. Most votam egy vallsi fórumon. Jó+érdekes de van pár olyan topic amitől a falra mászok.
"Üdvözülnek e a Budhisták? "
"Menybe jutnbak e a más vallásúak?" -
#64 Szerintem félreértettétek Matefit, ugyanis amiről ő beszél, ahhoz semmi köze a vallásnak. Asszem -
Marseille #63 Nekem lenne egy kérdésem egyelőre.
Milyen vallású vagy Matefi? -
#62 Vajon miért nem volt pozítiv a hozzáállásom? Fogós kérdés mi?
#61: Értelmes, megfelelő értékrendű és erkölcsű ember különbséget tud tenni jó és rossz között, és én ezek közé sorolom magam....
Hát eddig én csak vak hitet láttam, de hívd felismerésnek ha az jót tesz a lelkednek! -
Klaus Matefi #61 ----Jujj, ha így haladunk lassan eljutunk oda hogy ez itt a jó és a rossz, angyalok és ördögök küzdelme.....----
Ilyet csak akkor érdemes említened, ha tudsz a kettö között tényleges külömbséget tenni, és alá is tudod támasztani!
-
Klaus Matefi #60 Kedves Zsolo 007!
Engem nem a vak hit hajt, hanem a felismerés! Nem ugyan az a kettö!
A te eddigi hozzáállásod se volt pozitív a topicjaimhoz, így nem leptél meg!
Üdv -
#59 Jujj, ha így haladunk lassan eljutunk oda hogy ez itt a jó és a rossz, angyalok és ördögök küzdelme.....
A gond az hogy a te "valóságod" már rég a vak hit szintjére süllyedt, szóval itt vak hit vs vak hit küzdelem folyik, ezért nmelesz sosem eredmény, ugyanis a vak hitű emberek arról híresek hogy nem lehet őket arról meggyőzni amiben vakon hisznek...
Itt léphetne be az okos enged szamár szenved filozófia, de ez nem következik be mert 2 vak hitű szamár küzd!
Jóéjt! :)
UI.: Klaus nem akarlak megsérteni de én a topicjaidba már cvsak nevetni járok be...(a gond az hogy itt kényszerű nevetésről van szó, nem örömből fakadóról..) -
#58 Tudom, ezért izgalmas belátogatni ide... -
Klaus Matefi #57 Kedves Gorvik!
Itt nem két fórumtag, hanem a vak hit és a valóság küzdelme folyik!
Üdv -
#56 Kezd forrósodni a talaj... -
Klaus Matefi #55 Lásd dokumentálva a 302/303-as bejegyzést! (A valódi "Betlehem-i Csillag" topic) -
Klaus Matefi #54 Fony nagyon jól érzi, hogy tanulmányom nem hétköznapi, és problémát okozhat a hívök táborában!!!!!!!!!!
Ha alaptalanok lennének az állításaim, mosolyogva legyintene!
Fony piaci légyként viselkedik, piócaként akaszkodik az emberre, de nálam ezzel nem ér el semmi eredményt, de szeintem a gondolkodó embereknél se. -
Klaus Matefi #53 Kedves Mindenki!
Topicjaim Fony általi zavarása nem véletlen! Ez a parókia fórumon kezdödött. Elöször normális méretü betükkel folyt az eszmecsere, de amikor látta, hogy nem vagyok a meséit hajlandó elfogadni, a betünagyság egyre nött, akár kb. 5cm-es nagyságra! Fony ért a reklámhoz, csak ahoz nem amit képvisel!
Mivel redszeresen zavarta a topicjaimat (már törölték öket, de nekem regisztrálva vannak!), nem hagyta a folyamatos tevékenységet érvényesülni, így én is a topicjaiban elhelyeztem a tanulmányom egy részét, amit még a mai napig se tudott kitöröltetni, pedig nagyon igyekszik!
Lásd:
http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=637
"ÉLET" topic
http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=415
"OFF" topic
http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=474
AZ ÖRÖMHÍR - EVANGÉLIUM
Az ö kezdeményezésére indult egy kampány ellenem, kiderült, hogy tévtanító és "Antikrisztus" vagyok, akit el kell a báránykák közül minden képpen távolítani! Annak ellenére, hogy a fórumadminisztrátor kezdetben nem engedett Fonynak és néhány társának, az idö nekik dolgozott! Lásd dokumentálva a 302/303-as bejegyzést!
Úgy döntöttek, hogy a másképp gondolkodókat nem türhetnek a fórumon!
Ha valakinek van ideje és kedve regisztráltassa magát itt tapasztalatgyüjtés okából!
Üdv
-
Fony #52
Kedves Matefi:
Megkértem már többször, hogy ne piszkoljon bele más topicjába!
A Parókián még mindig takarítunk maga után. Az, hogy Ön mit művelt más topikjával, még mindig látható.
De én "ezért" nem haragszom magára.
Egyszerűen csak reagálok a tanulmányára.
Mivel ez egy fórum, ebbe bele kell törődnie.
Nyisson egy honlapot, senki nem fogja feltörni (reméljük), hogy kifejthesse a véleményét az Ön hiszékeny embereknek készült vallásáról.
A kontroll c-n és a kontroll v-n kívül más billentyű is létezik a gépen, amelyekkel érdemi hozzászólásokat is létre lehet hozni.
Legyen szíves betartani a fórumozás alapvető szabályait, kímélje a fórum tárhelyét és tartózkodjon az értelmetlen másolgatástól.
Legalább az én topikomban.
Fony -
Klaus Matefi #51 Ön olyanokat állít, amit egyáltalán nem tud alátámasztani, bizonyítani! Ilyen hozzáállással a "Hófehérke és a hét törpe" is lehet egy jövendö hit alapja! Ott a hét törpe volt a tanu!!!
Ön visszaél mások ismerethiányával, jóhiszemüségével, hiszékenységével!
Mivel a test a lélek hordozója (tehát a test megszületése elött nincs lélek!!!), a test halálakor a lélek is megszünik egzisztálni!
A feltámadás már Egyiptomban is kozmikus misztérium volt, a halandó ember összekötötte az "örök élet" utáni vágyát (ami nincs!) a kozmikus misztériumokkal!
Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!
http://de.wikipedia.org/wiki/Osiris
Osiris ist der ägyptische Gott der Fruchtbarkeit, der Wiedergeburt und der Toten. Er setzt sich fort im christlichen Auferstehungsglauben (Tod, Auferstehung, Gericht).
---"Ozírisz az egyiptomi termékenység, újjászületés és a halál Istene. Ö folytatódik a keresztény feltámadánutsben (halál, feltámadás, ítélet). "---( ! ! ! ! ! ! )
Ön kellö ismeretek hiányában a Bibliai idézeteit hajtogatva akar másokat abban akadályozni, hogy megismerhessék a vallások tényleges kozmikus gyökereit! Arra hivatkozik, hogy amiért ön kiáll azt ugyan nem lehet bizonyítani, hanem azt a hiszékeny embereknek kézpénznek kell venniük!!! Nem gondolja hogy komikus egy szerepet játszik az ország olvasóközönsége elött???
Ön eddig a tudatlanságával párosuló piaci légy stílusával és agresszivitásával sokkal többet ártott annak az ügynek amit véd, mint amennyit használt!!! Ezt nyugodtan elhiheti nekem!
Én nem hitet, "bünbocsánatot", ideákat, mesevilágot hírdetek, hanem kizárólag a vallások tényleges kozmikus kapcsolatait tárom fel!
Ha ön az igazságot Matefizmusnak, vagy tévtanításnak titulálja, akkor büszkén vállalom az ön által megbélyegzésnek szánt jelzöket!
Arra kérnénk önt, hogy végre kezdje el a tényleges bizonyítást a feltett kérdésekre, ne pedig mesés szövegekkel próbálja a kellö ismeretekkel nem rendelkezö gyanútlan embereket befolyásolni!!! Nem én hirdetem a "feltámadást" és a Jézus a Krisztust, hanem ön! Bizonyítson legyenszives! Ne azzal jöjjön, hogy más bizonyítsa be az ellenkezöjét! Rádásul én azt már megtettem!
Az ön tevékenysége azzal a leleményes társaság ténykedésével hasonlítható össze, akik parcellákat árusítanak a Holdon! A külömbség az, hogy az ön "parcellaárusítása" a Napra vonatkozik!!!
Tényleg, mennyiért lehet hozzájutni??? -
Klaus Matefi #50 Megkértem már többször, hogy ne piszkoljon bele más topicjába! Az ön tetszhalottakról összehordott híradásaitól még senki se fogja önnek elhinni, hogy az emberek a haláluk után egyszer feltámadnak! Ne nézze le ennyire a fórum olvasóközönségét!
Az ön "igyekezetét" csak a hozzánemértése szárnyalja túl! Megpróbál föszereplöként betolakodni a bárgyú magyarázataival a topicjaimba, ha meg nem figyel önre senki fel, növeli a betünagyságot! Ettöl még nem lesz igaza!!!
Ez nem a parókia fórum, ne felejtse el! Ott nem volt nehéz dolga, de itt az emberek a szürkeállományukat gondolkodásra is használják!
Elöször bizonyítson (amire semmi esélye!), válaszoljon a feltett kérdésekre, hisz ön akar a hiszékeny, gyanútlan emberekkel olyat elhitetni, ami sose történik meg! -
Fony #49 Még egy elnézést.
Bocs, rossz helyre tettem egy tag-et. Azért lett minden vastagbetűs.
Fony -
Fony #48 Elnézést kérek, most olvastam el figyelmesebben Matefi hozzászólását, kéréseit.
Még néhány gondolat erejéig:
Matefi:
„….Szóval Fony a hiszékeny, és nem az okkeresök társaságára vágyik!!! De akkor mit keres itt a tudományos fórumon???????...”
Tényleg, ha már így rávilágított erre a problémára:
Ön, kedves Matefi hiszékeny, vagy okkereső?
Mert ha okkereső, akkor itt az ideje, hogy végre megkeresse a hiszékenysége okát.
„….Szóval Matefi a hiszékeny, és nem az okkeresök társaságára vágyik!!! De akkor mit keres itt a tudományos fórumon???????...” [b]
Matefi:
….Viszon jó lenne, ha Fony reprezentálna nekünk egy bibliai legendán kívüli feltámadt embert végre, hisz 6 éve túlvagyunk a várva-várt idöponton!!!!
Hat éve a kutyafülét.
Ezt maga találta ki a hiszékeny emberek számára. De akkor mit keres itt egy tudományos fórumon?
Már jeleztem, hogy a Bibliában szó sincs az Ön által megálmodott dátumról.
[b] Legyen szíves, idézze a Bibliából, hol van megjelölve ez az időpont.
De hogy kérése mégse maradjon teljesületlenül, és ne érhessen az a vád, hogy teljesen magára hagyom ebben a topikban:
Lk. 16,31
„….Ábrahám ezt felelte: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki feltámad a halottak közül.”
És ennek ellenére Isten mégis tesz csodákat.
Hátha…..
Mégis HISZNEK……
Felkelt a halott
http://www.hetek.hu/index.php?cikk=35137
„Bonnke halottat támasztott fel Onitshában” –
Ezzel a szenzációt sejtetõ szalagcímmel jelent meg a nigériai The Post Express december 8-ai száma.
Isteni csoda történt, vagy a szenzációhajhász sajtó esett túlzásba? Bizonyára sokakban felmerült a kérdés a cím olvastán, annyi azonban biztos, hogy még a legszkeptikusabb újságíróknak is elállt a szava, amikor a helyszínen szembesültek a tényekkel.
Daniel Ekechukwu történetérõl a nigériai napilap és a Christ for all Nations Szolgálat híradásai alapján számolunk be.
A „szerencsés” – õ minden bizonnyal megérdemli ezt a nevet – egy nigériai keresztény gyülekezet pásztora, Daniel Ekechukwu volt.
Danielt súlyos autóbaleset érte tavaly november végén, egy pénteki napon, amikor húszéves Mercedesén hazafelé tartott, és a meredek úton a fék hirtelen felmondta a szolgálatot. Az egyre sebesebben haladó kocsi végül egy betonpillérnek ütközött.
Biztonsági öv híján Daniel kirepült az autó elején, fejével átszakítva a szélvédõt, miközben testét súlyosan megsértette a kormányrúd.
Mellette ülõ barátja, aki nem szenvedett komoly sérülést, a baleset után elmondta:
Daniel feje és orra vérzett, és belsõ sérülései következtében hamarosan a száján is vér tódult ki.
Már az is csodának tûnt, hogy még élt, amikor a mentõk megérkeztek, hogy a helyi kórház intenzív osztályára szállítsák – vagy legalábbis arra a helyre, ami a legjobban hasonlít egy intenzív osztályra Nigériában.
Idõközben megérkezõ feleségét a még magánál lévõ férfi arra kérte, vigyék el egy másik kórházba, ahol családi orvosuk rendel.
A másfél órás, igencsak rázós utat azonban már nem bírta ki: mire megérkeztek, a helyi ügyeletes orvos csak a halál beálltát diagnosztizálhatta.
Daniel felesége, Nneka elõször természetesen kétségbeesett, ám azonnal eszébe jutottak a Biblia szavai: a Zsidókhoz írt levél a hit példái között említi azokat az aszszonyokat, akik „feltámadás útján visszanyerték halottaikat”.
Elmondása szerint „irracionális meggyõzõdés” lett úrrá rajta, és ettõl a pillanattól kezdve mindent megtett, hogy ez így is legyen.
Nneka Daniel közel lakó nagybátyjához sietett, hogy megtudja, merre lehet a családi orvosuk. A rokon nem tudott válaszolni, ám elvitte õket saját orvosa kórházába, a St. Eunice Klinikára – immár a harmadik helyre, miközben a férj órák óta halott volt.
Az ottani orvos szintén megvizsgálta Danielt, és éjjel fél tizenkettõkor másodszor is megállapítást nyert, hogy valóban meghalt.
Dr. Anuebunisa megírta a halotti bizonyítványt, de a feleség nem akarta a halottasházba szállíttatni férjét, így újra útra keltek, abba a faluba, ahol Daniel apja lakott. Itt végül a helyi hullaházba került Daniel, két másik halott közé, miután a szokásos teszteket elvégezték – harmadszor a nap folyamán.
Mivel a helyszínen nem volt hûtõkamra, a temetkezési vállalkozó, hogy elõkészítse a másnapi balzsamozást, a test rothadását lassító vegyi anyagot fecskendezett Daniel testébe.
Az éjszaka azonban nem a várt nyugalmat hozta a vállalkozó számára: többször is arra ébredt, hogy a hullaház felõl vidám templomi éneklést, hangos zenét és tapsolást hall.
Minden alkalommal kiment, hogy megnézze, honnan jön a zaj, de mire odaért, csak a holttesteket találta.
Halálos rémületében Daniel apjához hajtott kocsiján, aki megnyugtatta: mindez bizonyára azért történik, mert Daniel Isten embere volt.
Aznap nem volt több éneklés a hullaház környékén.
Nneka eközben elhatározta, hogy elviszi Daniel holttestét a Reinhard Bonnke német prédikátor által tartott vasárnapi összejövetelre. Mormon vallású apósa azonban nem járult hozzá a dologhoz, mondván, ha neki nem sikerül feltámasztania a halottat, akkor felesleges bárhova is elvinni. Saját módszere szerint hétszer megütötte Bibliájával fia holttestét, majd megállapította, hogy „az ügy le van zárva”.
Nneka azonban annyira kitartó volt, hogy apósa végül engedett.
A temetésre felöltöztetett, zárt koporsóban érkezõ halott nem kis meglepetést keltett az onitshai gyülekezeti épületben, ahol aznap Reinhard Bonnke prédikált, aki hosszú évek óta eredményesen hirdeti az evangéliumot Afrika-szerte, és szolgálatát rendszeresen tömegek megtérése és csodálatos gyógyulások kísérik.
Miután a biztonsági személyzet meggyõzõdött róla, hogy a koporsóban nincs bomba, és nem készül merénylet, kénytelenek voltak beengedni Nnekát férje holttestével az épületbe, ahol egy üres helyiségben helyezték el a koporsót.
Bonnke eközben zavartalanul prédikált, mit sem tudva a fejleményekrõl.
Egy idõ múlva a holttest õrzõi arra lettek figyelmesek, hogy a nyitott koporsóban fekvõ Daniel gyomra körül mintha enyhe mozgás kezdõdne.
A férfi ezután lassan, egyelõre még rendszertelenül több lélegzetet is vett.
A jelenlévõk ekkor intenzív imába kezdtek Danielért, és elkezdték masszírozni akkor még teljesen merev tagjait.
Ahogy a hír megérkezett a hívek közé, szinte hisztérikus zûrzavar tört ki.
Vasárnap délután negyed négykor, közel negyvennyolc órával a halála után Daniel Ekechukwu kinyitotta a szemét.
Eleinte senkit nem ismert meg, néhány órával késõbb azonban már teljesen magánál volt.
A halálát okozó súlyos sérüléseknek nyoma sem maradt.
A Reinhard Bonnke Szolgálat internetes honlapján is megjelent történet természetesen sokak számára hihetetlennek tûnhet, annyi azonban biztos, hogy Daniel halálát három különbözõ orvos állapította meg, három helyen, és a feltámadását követõen egyetlen sebhely sem maradt rajta – ami egy oszloppal való ütközés után maga is csoda.
A két nap alatt Daniel nem lélegzett, a szíve nem vert, és mindez a forró éghajlatú Nigériában történt, ahol nem állt rendelkezésre hûtött halottasház.
Szombaton este mindemellé még erõs vegyi anyagot fecskendeztek a testébe, hogy megakadályozzák a meleg okozta rothadást, ezenkívül szállítása alatt hosszú idõt töltött a lezárt koporsóban.
Mindezek ellenére nem szenvedett agykárosodást, és balesete egyetlen nyomát sem viseli testén. "
Lk. 16,31
„….Ábrahám ezt felelte: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki feltámad a halottak közül.”
És ennek ellenére Isten mégis tesz csodákat.
Hátha…..
Mégis HISZNEK……
-
Fony #47 Látom, Klaus, jól elbeszélget magával és válaszolgat a saját hozzászólásaira.
Ötlet:
Egy egyszemélyes Fórum:
A neve az lehetne, hogy Klaus Matefi.
A témakörök: Klaus Matefi
A hozzászólók Klaus Matefi
Így nem lenne vita, és nem vonhatná kétségbe senki tanulmányai igazságtartalmát.
Kérdéseket csak Ő tehetne fel magának, amire természetesen csak Ő válaszolhatna.
És Klaus Matefival szemben csak Klaus Matefinak lenne igaza. Bár lehet, hogy még így is összeveszne magával.
Köszönöm, hogy más topikbeli hozzászólásaimat ide is bemásolja, legalább nekem már nem kell.
Köszönöm, hogy tehermentesít e topikbeli tevékenységemtől és többet foglalkozhatok az Ön topikjaival.
Úgyhogy:
Fony
U.i.:
Tényleg, miért haragszik rám?
-
Fony #46 Ja, most olvasom.
Szia, Joca!
Herr Matefi krónikus tárhelyhiányban szenved. Ha el is készítenétek a honlapját a publikációjának, biztosan örülne neki.
Hátha megrendeli valaki a termékét. -
Fony #45 Szia, Prof.
Eszem ágában sincs meggyőzni Matefit, nem is tudnám.
Majd Isten meggyőzi, ha itt lesz az ideje.
Prof.:
….Tisztára mint két kisgyerek!
Igazam van! Nem nekem van igazam! Igazam van! Nem nekem van igazam!
Igazad van.
Illetve még sincs.
Gorviknak van igaza.
Gorvik, légy szíves, húzz még egy vonást a hozzászólásod mellé, osztom a véleményed. Hiszen ettőőő…. fórum a fórum.
(Csak Matefi ezt képtelen megérteni.) (Ha valakinek nem egyezik a véleménye az Övével, rögtön megharagszik, törni, zúzni, és kiabálni kezd, majd megsértődik, hogy ne kelljen válaszolnia.
Tényleg olyan, mint egy gyerek. .)
Üdv.
Fony
U.i.
Prof.!
Vigyázz, mert az érzékek, tapasztalatok megcsalhatnak. De az Igazság soha.
Tehát:
1. Az Igazság
2. A tapasztalat
3. A Ferencváros
-
Klaus Matefi #44 ----És ne feledjétek, hogy a Bibliát hs isteni sugallatra is készítették, de de!!! EMBEREK ÍRTÁK LE! ----
Minden más vallás szent könyve is ugyan úgy "isteni sugallatra" készült. Söt az én tanulmányom is!
Üdv -
Klaus Matefi #43 Kedves Prof William!
Ezt a topicot szándékosan indítottam Fony számára, mert úgy érzem, hogy itt ki tudja bontakoztatni határtalan hittérítö és meggyözö szerepét más topicjainak szándékos zavarása nélkül!
Jó lenne ha más fórumtagok is segítenék ennek a topicnak a munkáját, hisz nem kifejezetten hétköznapi problémák megoldására hívódott életre. Fony elöszeretettel tart "meggyözö" bibliai elöadásokat a hiszékeny emberek számára. Persze egy kicsit egyengetni kell az útját, mert sokkal nagyobb az akarása, mint a hozzáértése! -
#42 -
Joca #41 Még ma saját honlapja lehet!
Még ma igényes megjelenésű honlapja lehet, amelyre akár órákon belül jöhetnek a látogatók és megismerhetik, megrendelhetik termékét, szolgáltatását! A részletekért kattintson a linkre: http://www.shp.hu/hpc?ref=cartmen -
#40 :) -
#39 "Igazam van! Nem nekem van igazam! Igazam van! Nem nekem van igazam!"
Persze hogy ez megy. De jól esik mindekinek... -
Prof William #38 Emberek! Hát mit csináltok itt?
Tisztára mint két kisgyerek!
Igazam van! Nem nekem van igazam! Igazam van! Nem nekem van igazam!
Egy istenhívő sztem nagyon ritkán tud meggyőzni egy ateistát, es fordítva. Persze ez nem csak itt van így.
A megértéshet saját tapasztalat kell! Nekem hiába besazéltek a rikiről és hasonlókról egy szavukat sem híttem, amíg én is meg nem tapasztaltam.
Én vérmatrialista voltam! Most igaz ateistának tartom magam, de már biztos vagyok benne, hogy a világunk, sokkal mélyebb gazdagabb. mint aminek látszik!
És ne feledjétek, hogy a Bibliát hs isteni sugallatra is készítették, de de!!! EMBEREK ÍRTÁK LE! Akik évszázadokon át a szájuk íze szerint írták át, kivették belőlle a nem tetsző részeket. (pl. A bibliában a reinkarnáció tana is benne volt, de Justinaianus császárnak és a feleségének nem tetszett, hogy egy császár lehet köv éltetében koldus és kivágták belőlle ezt a rész.) Néha az el nem ismert apokrif iratokban több igazság van mint hinnénk.