157
Fony és a Feltámadás
  • Fony
    Kedves Bucser!

Sajnálom, hogy nem vagy moderátor, mert a meglátásod helyénvaló volt.

Üdv
    Imre
  • Bucser
    NEm vagyok moderator csak leírtam a véleményem ahogy azt egy fórumban szokás:D

Igazából az egész vita parttalan... ÉS a sok Copy pAstezés és egyebeknek meg semmi értelme mert az nem vita hanem csak bizonygatás:)

Veled semmi bajom nem volt:) és a csúnya szavak inkább matefinek szóltak:)
  • Fony
    Kedves Bucser!

A fórummal kapcsolatban igazad van, egy tudományos fórum legyen a tudományé. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy végig ezt képviseltem.

Amiért itt voltam:
    Jesus Christ!
    Már benézett ide, és látta, hogy viccet és paródiát akart valaki csinálni az ő Nevéből. (A tudomány nevében) és ezt a maszlagot akarta megetetni Veletek.

Csodálkozom, hogy értelmes emberek lévén ezt eddig tűrtétek.

A Parókiára pedig nem kell visszahúznom, mert onnan csak Matefit rúgták ki, itt pedig csak vendég voltam.

És mint vendég tiszteletben tartom a házigazda kérését, ha azt egy kissé nyersen is adta elő.

Most pedig a saját fórumba való áthelyezés helyett ajánlok egy delete gombot, amivel törölheted ezt a topikot, amit Matefi nyitott a nevemben, Klausostól, Matefistől, Fony – ostól.) Előre is köszönöm.

Mint moderátor, vigyázz jobban erre a fórumra és a fórumozókra.
    Áldjon meg ebben a munkában az Úr Jézus Krisztus.

Üdvözlettel
    Imre
  • Bucser
    JA és ha olyan jól elvoltatok a parokia.hu-n miért nem húztok oda vissza??? itt senkit nem igazán érdekel a copy paste-s műsor....
  • Bucser
    Jesus Christ... Remélem ő nem fog ide benézni mert látná, hogy viccet és paródiát csinálnak nevéből mert néhány majom nem képes felfogni hogy mindenkinek lehet önnálló gondolata és nem kell bombázni senkit a hülyeséggel, hogy méghülyébb legyen:)

Drága Fony: Okos enged Szamár Szenved csak ennyit mondok önre, hogy klaus Matefi testvért ne háborgassuk áttesszü k toppicjait a saját fórumokba és oda írogathat nyugodtan copy paste-el:)

Drága Matefi testvérem: Azt nem tanulta meg Jézus Krisztus tanításaiból, hogy a tolerancia az egyik elgnagyobb erény és ha valaki nem akarja befogadni tanítását nem kell erőltetni??? AKI NEM AKAR HINNI AZ NEM FOG!!!! ZAKLATÁSSAL MEG NEM LEHET TÉRÍTENI!!!

Szóval zárjuk le ezt a sok Matefi által kavart maszlagot és huzzatok a vérbe:) Ez egy számítástechnikai fórum.. ha majd arról lesz szó, hogy Bill Gates az Antikrisztus sugalmazására hozta létre a windows-t és Linux Thorwald a linuxot akkor majd... de addig kérem kapcsojja ki...
  • Klaus Matefi
    -----http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=649
    "Feltámadás....nem ijesztő kissé ez a szó?" topic
    3. 2005-06-16 09:40:10 Fony
    Sza Micko!

De hát nem halunk meg! ...Aki él, soha meg nem hal..."-----
  • Fony
    Szerintem is.
  • sz4bolcs
    jogos..
  • Zsolo007
    Ez már rég nem hitvita, ami itt (és a többi klaus topicban) folyik az egy (rossz) vicc...
  • sz4bolcs
    "Te nem ismered az elözményeket. Fony nem csak hívö, hanem hírdeti is a tanokat, azonkívül ö akarja az én tanulmányom hitelességét megkérdöjelezni! Ha annyira biztos a dolgában, úgy rendelkeznie is kell némi "kézzelfogható bizonyítékkal", amivel természetesen nem rendelkezhet, hisz a "Hófehérke és a hét törpe" se tudományos alapokra épül."

-Ez alapján ti most hitvitát folytattok?
  • Klaus Matefi
    ----Bár kénytelen beismerni, hogy az asztrológiának semmiféle tudományos alapja nincs, ennek ellenére mégsem tartotta meg ígéretét.----

Tényleg egy klinikai eset....

-----http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=649
    Sza Micko!

De hát nem halunk meg! ...Aki él, soha meg nem hal..."-----
  • Fony
    Jav:
    Kedves Klaus!
  • Fony
    Kedves Klaus!b

Felhívom ismételten a figyelmét arra, hogy a gondolkodás nem helyettesíthető kontroll C és V mértéktelen használatával.

A feltámadással kapcsolatos gondolataimat lentebb újra elolvashatja. (Gördítősáv a képernyő jobb oldalán, vagy pedig a Page Up És Page Down billentyűk segítségével megtalálja) (tárhelykímélő megoldás, ajánlom Önnek is.)

Bár kénytelen beismerni, hogy az asztrológiának semmiféle tudományos alapja nincs, ennek ellenére mégsem tartotta meg ígéretét.

Matefi:
    „….befejezem az összes fórumtevékenységemet! ….”

• Klaus Matefi
    Kedves Fony!

----Ne feledkezzen meg arról, hogy kizárólag az Ön érdekében vagyok itt!----

Ön a saját maga "álomvilágának" a megvédése céljából jelenik meg topicjaimban más fórumokon is. De hogyan tudna valamit érdemben megvédeni, amit nem is ismer kellöképpen???

Ragaszkodik ahhoz, hogy mindenki komolyan vegye az ilyen mesés elképzeléseit?:

http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=649
    Sza Micko!

De hát nem halunk meg! ...Aki él, soha meg nem hal..."
    Ezt mondta Jézus. Csak elalszunk. Az ébredés pedig maga a feltámadás.
    Egy harsonaszóra.
    És végre Nála leszünk.
    Csak ezt a földi életet bírjuk ki valahogy. (Vele ez sem lehetetlen)
    Üdv
    Imre

[color:FF0000]Sok sikert hozzá![/color]
  • Fony
    Kedves Klaus!

Ne feledkezzen meg arról, hogy kizárólag az Ön érdekében vagyok itt!
    Az Ön érdekében látogatom más fórumokon is a topikjait, csak köszönettel tartozhat azért, mert fellendítem azok színvonalát, és nem egyedül kell beszélgetnie.
    Így legalább érezheti, hogy törődnek Önnel és figyelnek, vigyáznak magára.

A Fórumozásról való elképzelései kissé „különösek”, ezért is néznek Önre furcsán mindenhol, ahol csak megjelenik.

Ezért kérem, ne beszéljen mellé, ahogyan szokta, hanem győzze meg a fórum "tudatlan" olvasóit (velem együtt!) arról, természetesen 100%-osan tudományos bizonyítékokkal, hogy teóriája tudományos alapokra, nem pedig hitre épül.

Én azt állítom, hogy a feltámadás valós megtörtént eseményekben való hitre épül.

A feltámadással kapcsolatos gondolataimat lentebb újra elolvashatja.

(Gördítősáv a képernyő jobb oldalán található, az egér bal gombjával a gördítősáv gombjára kattint, a kurzort rajta tartja, és lefelé húzza. .(tárhelykímélő megoldás, csak az Ön érdekében emlékeztetem rá, a SPAM-melés, a Kontroll C és V mértéktelen használata káros az egészségre és a technikai trükkök alkalmazása nem megoldás egy őszinte igazságkereső ember számára.)

Ön azt állítja, hogy teóriája 100%-osan tudományos alapokon nyugszik?

Tehát ha Tőlem 100%-osan tudományos bizonyítékokat követel, akkor bizonyítsa Ön is azzal a sajátját.
    Ha pedig az Ön teóriájának mégsem 100%-osan tudományos alapja van, akkor legyen szíves teljesítse a következő ígéretét:

Matefi:
    „….befejezem az összes fórumtevékenységemet! ….”

Fony
  • Klaus Matefi
    Tisztelt Fony!

Ne feledkezzen meg arról, hogy ez a topic az ön érdekében lett megnyitva! Itt mindenki elött tudja bizonyítani azokat a tanokat, ami miatt engem más fórumon is elöszeretettel látogat. Kezdje egyszerüen a Feltámadás hipotézissel, hisz:

http://www.geocities.com/reflap/julius22.html
    Reformátusok Lapja
    2001. Július 22.
    XLV. évf. 29.
    A jövőt biztosító Jézus
    Krisztus feltámadása az alapja annak, hogy hisszük, mi is feltámadunk.

Tehát önnek, mint "nagy Bibliaszakértönek" ezt be kéne tudnia könnyedén bizonyítani, amikor másokat a következökkel "nyugtatgat":

http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=649
    Sza Micko!

Egy harsonaszóra.
    És végre Nála leszünk.
    Üdv
    Imre

De kérem, ne beszéljen mellé, ahogyan szokta, hanem gyözze meg a fórum "tudatlan" olvasóit (velem együtt!) arról, hogy fel fogunk halálunk után egyszer támadni...
    Ha esetleg segíthetek önnek, akkor javasolnám a "Hófehérke és a hét törpe" "történelmi dokumentum" tanulmányozását, ez adhat jó ötleteket...
    Ha meg tud gyözni, ígérem befejezem az összes fórumtevékenységemet! Tehát rajta!!!
  • Fony
    Kedves LowEnd!

Klaus barátunk mellé beszél, mint mindig!
    A „tudományos” idézeteinek áradatát ellenörizheted a Parokia Fórumon,
    az OFF topikban,
    Az Evangélium - Örömhír topikban
    az ÉLET topikban.

Ö egy fanatikusan vallásos ember, - még ha tagadja is, - aki minden áron ragaszkodik a magának kiépített álomvilágához. Ha pedig valaki ezt az álomvilágot megkérdöjelezi, akkor elkezdi üldözni azt a személyt más fórumokon keresztül is, szóval beteges! Lásd:

http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=474&page=4
    http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=637

Vigyázz vele, mert ha rosszat szólsz, érdemi érvek helyett úgy válaszol, hogy szétSPAM-meli a topikjaidat.
    Ha ezt a Weblap megengedi, technikai trükköktől sem riad vissza, érvelés helyett kitolja a másik hozzászólását a képernyőről, majd ráfogja, hogy miatta van minden.
    Ha kényelmetlen kérdést kap, amit nem tud megválaszolni, rövid úton megsérti a kérdezőt, hogy ne kelljen vele többé szóba állnia.
    Amikor a Parókián (keresztény fórum) megkérdezték tőle, hogy miért van ott, azt felelte, hogy azért, mert joga van hozzá, csak publikálni szeretne, nem fórumozni. Egy keresztény fórumon, kereszténységet gyalázó publikációval, felrúgva a fórumozás minden alapvető szabályát, utána pedig csodálkozik, ha kitiltják.

Klaus pénzzé szeretné tenni munkáját, nem pedig másokkal megvitatni, megméretni.

Azért reagálok az írásaira az ő stílusában, hátha észre veszi magát.

Hát erről van szó.

::::::::::::::::::::::::::

Gondolataiddal egyetértek, talán egy megjegyzésem volna:
    A vallást és HIT-et nem keverném össze. A pusztán „vallásos” ember azt hiszi, hogy hisz, de ez nem biztos, hogy úgy is van.
    A „vallásosság” valóban beszűkíti az ember látóterét, a HIT pedig éppen azáltal teremti meg a tudomány alapját, amit leírtál.

Üdv
    Fony
  • Klaus Matefi
    Kedves LowEnd!

Fony barátunk mellé beszél, mint mindig!
    A "bibliai idézeteinek áradatát ellenörizheted a :

A valódi "Betlehem-i Csillag" topic 199. bejegyzéstöl!

Ö egy fanatikusan vallásos ember, aki minden áron ragaszkodik a magának kiépített álomvilágához. Ha pedig valaki ezt az álomvilágot megkérdöjelezi, akkor elkezdi üldözni azt a személyt más fórumokon keresztül is, szóval beteges! Lásd:

http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=85947

Vallások a csillagos ég tükrében. topic 298. bejegyzéstöl!
  • Fony
    Kedves LowEnd!

Nincs miért elnézést kérned, reálisan láttad a dolgot.
    Tényleg, te találkoztál itt a Klaus által említett és általam idézett bibliai idézetek tömegével?
    Hm.
    "...Idézetek tömege..." - ismerős.

Üdv
    Fony
  • LowEnd
    Huhh.
    Ez esetben elnézést kell kérjek.

Úgy tűnik, hogy az előzményekről lemaradtam, így kissé félreérthető volt sajna a flame témája....

Mindazonáltal szívesen elolvasnám a dolgozatodat, ha és amennyiben publikus, illetve megtalálható a neten.

Halihó
    LE.
  • Klaus Matefi
    Kedves LowEnd!

Te is félreérthettél engemet! Nekem nincs szándékomban egy hívöt se támadni, viszont van jogos önvédelem. Amikor egy ilyen tudatlan alak, mint Fony, aki csak bibliai idézetek tömegének prezentálására képes, és ennek ellenére be akarja bizonyítani tanulmányom tarthatatlanságát, nincs más eszköz a jobb belátásra bírására, mint ahogyan ezt én itt teszem.
    Különben tanulmányom a vallások és titkos társaságok misztériumainak kozmikus kapcsolatait hivatott feltárni, ami tény!

Üdv
  • LowEnd
    nem értettél meg:
    Elöször arra kérnélek, ha érdemben szeretnél vitatkozni, hogy olvasd át a bejegyzéseimet, és csak utána füzzél véleményt hozzájuk!!! Én nem hiszek a "Túlvilágban"!!!

Azt szeretted volna szemléltetni, hogy egy nyilvánvaló hazugságra épülő túlzó példa között és a "hivatalos egyházak" dogmatikája között nincs lényegi különbség a bizonyíthatóság tekintetében.

Nos, jól értettelek elsőre is? ;)

Ha igen, akkor engedd meg kérlek, hogy megismételjem magam.
    A hit (vallás) próbája a hívő ember (illetve a hívők közössége). Ez nem egyszerű mennyiségi különbség, 12 ember és 1 milliárd között, átcsap ugyanis minőségbe az emberek többségének konformizmusa folytán.

Szerintem tehát itt bukik el a példád.

Megemlíteném továbbá azt a dogmát, hogy a tudás és a hit kölcsönösen kizárják egymást, így hívő embernek nincs szüksége bizonyítékra, elég számára egy általa elismert tekintély (papok, pápa, szülők, szentírás) véleménye

Ezzel kapcsolatban lenézni a hívő embereket nagy butaság lenne. Nyilván a te életedben is vannak olyan dolgok, amikben hiszel, mert általad elfogadott tekintélyek mondták, de TE bizonyítani nem tudod

pl (lehet hogy nem jó példa, szorri) a középiskolában tanulhattad, hogy 5.fokú egyenletig levezethető megoldóképlet van. Gondolom elhitted. Azt is gondolom, nem próbáltad bizonyítani. Érted már mire gondolok?

Az egyetlen különbség, amit közted, és a vallásos emberek között látok, az, hogy más tekintélyek véleményében bíztok fenntartás nélkül.

Emiatt nem kell szégyenkezned, ez normális. Az emberi agy szükségképpen egyszerűsítésekkel, előfeltevésekkel dolgozik, így munkát spórol.

Szóval a javaslatom az hogy a teológiát teológiai oldalról támadd, a törtémelmet történeti oldalról, a természettudományokat (fizikát) reáltudományos szemszögből, és legvégül az etikát erkölcsi irányból.

Igy nem következhet be az alábbi beszélgetés:
    vallásos: Krisztus feltámadt.
    materialista: ez mese, a halott az halott.
    etikus megközelítés: nagy a tanúságértéke, ha nem is igaz, jó lenne ha az lenne
    konformista: sokmillió nálam okosabb ember elhiszi ezredévek óta, ennyien nem tévedhetnek

Érzed mennyire nem egy nyelvet beszélnek? kivülállóként hallgatni ezeket az érveket megmosolyogtató, nem?
  • Klaus Matefi
    Kedves LowEnd!

---------Kedves Klaus Matefi

Csak most olvastam bele a fórumba, úgyhogy előfordulhat h ismétlek korábban leírtakat.

Előrebocsátanám, hogy nem hiszek a hivatalos egyházak dogmatikájában.

azonban:
    véleményem szerint a stílusod kiábrándítóan provokatív. Nyilván tisztában vagy a hit és a tudás különbségének jelentőségére a sztenderd vallások hivatalos magyarázatában. ha viszont így van, egy hívőtől nem úriemberhez méltó dolog kézzelfogható bizonyítékot kérni-------

Te nem ismered az elözményeket. Fony nem csak hívö, hanem hírdeti is a tanokat, azonkívül ö akarja az én tanulmányom hitelességét megkérdöjelezni! Ha annyira biztos a dolgában, úgy rendelkeznie is kell némi "kézzelfogható bizonyítékkal", amivel természetesen nem rendelkezhet, hisz a "Hófehérke és a hét törpe" se tudományos alapokra épül.

-----Velem szállj vitába légy szíves, ne beszűkült gondolkodású hívőknél érj el olcsó sikereket.
    Nem úri dolog.-----

Ne haragudj, de eddig azt se tudtam, hogy létezel!!!
    Nagy örömömre szolgál egy rámenös vitapartner! Remélem az akarásodon kívül mással is rendelkezel.

-----igy az általad alapított "Túlvilág inc." megbukik a legalapvetőbb próbáján a hitnek: mégpedig a kutya nem hisz benne, nemhogy a hívő emberek jelentős része.------

Elöször arra kérnélek, ha érdemben szeretnél vitatkozni, hogy olvasd át a bejegyzéseimet, és csak utána füzzél véleményt hozzájuk!!! Én nem hiszek a "Túlvilágban"!!!

Üdv
  • LowEnd
    Kedves Klaus Matefi

Csak most olvastam bele a fórumba, úgyhogy előfordulhat h ismétlek korábban leírtakat.

Előrebocsátanám, hogy nem hiszek a hivatalos egyházak dogmatikájában.

azonban:
    véleményem szerint a stílusod kiábrándítóan provokatív. Nyilván tisztában vagy a hit és a tudás különbségének jelentőségére a sztenderd vallások hivatalos magyarázatában. ha viszont így van, egy hívőtől nem úriemberhez méltó dolog kézzelfogható bizonyítékot kérni

Vegyük pl az alábbi definiciót:
    "a hit az amiben hisznek a vallásos emberek"

Velem szállj vitába légy szíves, ne beszűkült gondolkodású hívőknél érj el olcsó sikereket.
    Nem úri dolog.

igy az általad alapított "Túlvilág inc." megbukik a legalapvetőbb próbáján a hitnek: mégpedig a kutya nem hisz benne, nemhogy a hívő emberek jelentős része.

sok sikert a vitához

LE.
  • Klaus Matefi
    Tisztelt Fony!

Ön úgy ténykedik, mint egy hamiskártyás a játékbarlangban! De ott se vinné többre mint a fórumokon, hisz mindig fülön lesz csípve! Ön az én mondanivalómat szisztematikusan hamisan idézi vissza! Tán ez egy református vallási szokás, vagy ez csak az ön jellemének a gyengeségére vezethetö vissza?

-----------(Fony) Matefi:

”…..Olvassa át a következöket figyelmesen, talán beugrik önnek is egy fénysugár a sötétségben: ….”

……………………………
    (Fony olvas)

Átolvastam.

És be is ugrott néhány dolog.

1. Már megint csúsztat, kedves Matefi. szövegkörnyezetéből kiragad Bibliai idézeteket, és félremagyarázza.
    Úgy ahogy az érdekei kívánják.
    De hát ezt már megszokhattuk.
    De vigyázzon, mert Isten Igéjét nem lehet büntetlenül kiforgatni.------------

Ha át is olvasta, vagy nem értette meg, ami az ön esetében rendszeres és visszatérö dolog, vagy mellébeszélt, mint ahogy szokta! Lásd a következö pontban:

------------(Fony) 2. Összeszed mindenféle idézet részletet, önkényesen hamis kommentárokkal látja el. De hát már ezt is megszokhattuk.

Olvassa át a következöket figyelmesen, talán beugrik önnek is egy fénysugár a sötétségben:

1Jn. 1,1
    Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit megfigyeltünk, amit kezünkkel is megtapintottunk, azt hirdetjük az élet igéjéről. [Jn 1,1]

Írja János apostol, mint tanú.

Matefi:
    „….Mert Jézus az egy inkarnálódó kozmikus szellem, és a Jézus-i konstelláció az Isten-i egységet jelképezi!!! A kereszt az ellenkezöjét! …”------------

Az eredeti szöveg:
    ----------© Klaus Matefi tegnap 10:48 | Válasz | #129
    Olvassa át a következöket figyelmesen, talán beugrik önnek is egy fénysugár a sötétségben:

http://religion.orf.at/tv/news/ne01225_bischoefe_fr.htm
    Schönborn: Geburt Jesu überwindet Dunkel des Stolzes.
    Neben der Krippe stehe von Anfang an das Kreuz, so Schönborn. Das neugeborene Kind in der Krippe sei eine Vorwegnahme des Kreuzes.
    ----Schönborn (Christoph Schönborn bíboros, Bécs érseke és az Osztrák Püspöki Konferencia elnöke): Jézus születés áthidalta a büszkeség sötétségét.
    A jászol (Betlehem) mellett kezdettöl fogva ott áll a kereszt, így Schönborn. A jászolban lévö újszülött gyermek egy megelözése a keresztnek.( ! ! ! ! ! )----

Érdekes ezt egy katolikus föpaptól "hallani", hisz ezzel a megállapításával egyértelmüen alátámasztja azt, hogy Jézus születésének pillanatában már valahol utalás kellett legyen a kereszthalálára! Egy biztos: "...miképpen a Mennyben, azonképpen itt a Földön is..."! És ez egyértelmüen az ösi asztrológiára utal, aminek a motivációja: "ahogy fent, úgy lent"!

Úgy látszik, hogy az Egyház is egyre nyitottabb lesz ebben a kérdésben, hisz Schönborn bíboros megállapítása még a középkorban nem volt méltányolva:
    Seligmann Kurt: Mágia és Okkultizmus az európai gondolkodásban.(1987)
    (129.old.)Szt.Ferenc isteni szeretetének csodájáról kijelentette, hogy ezt a csillagok kedvezö állása idézte elö. Hasonló állítások bajt hoztak a csillagjós Lecco d' Ascolira, aki máglyán halt meg Firenzében, mert azt a következtetést vonta le Krisztus (Jézus!) horoszkópjából, hogy eleve elrendeltetett adott idöben kellett meghalnia a kereszten! ! ! ! ! !

És ha végre ezt megértette, akkor arra rá kell döbbenjen, hogy a Jézus-Krisztus misztérium egy kozmikus misztérium, "emberbörbe bujtatva".

Jn 8,39
    Azok közbevágtak: "A mi atyánk Ábrahám. Jézus azonban szavukon fogta õket:
    Jn 8, 47-48
    # Aki Istentõl van hallgat Isten igéire. Ti azért nem hallgattok rá, mert nem vagytok Istentõl."
    # Jézus elõbb volt, mint Ábrahám. Erre a zsidók nekitámadtak: "Ugye joggal mondjuk, hogy, szamaritánus vagy és ördögöd van."

Mit gondol, hogy, miért adták a Biblia írói Jézus szájába az elözö mondatot:
    Jn 8,48
    "Jézus elõbb volt, mint Ábrahám." ???

Mert Jézus az egy inkarnálódó kozmikus szellem, és a Jézus-i konstelláció az Isten-i egységet jelképezi!!! A kereszt az ellenkezöjét!---------

Mégegyszer:
    Jn 8,48

Mert Jézus csak úgy lehetett elöbb Ábrahámnál, ha nem egy hús-vér ember személye, hanem a Neki lelket adó inkarnálódó Szellem képezi a misztérium alapját!!!!!! Egy test nem születik újjá, csak egy Szellem, de az is csak közelítölegesen azonosra!

Ez is az "égi mechanika" törvényszerüségének következménye!!!

----------- „….Jézus az.inkarnálódó kozmikus szellem….” - állítja Ön.

Pedig szó sincs róla. Örökkévaló, egyszeri és megismételhetetlen, testben, (szóma), lélekben, (pszükhé), szellemben, (pneuma). -----------

Akkor milyen alapon várták a Keresztények Krisztus (nem Jézus!!!) "2. eljövetelét" (1999.08.11.)??? Ön szerint tán fent "ült" eddig a "Mennyekben"??? Hisz a keresztény tanítások szerint Jézus Krisztus feltámadt, felment testben a Mennyekbe, és ott ül az Atyának a jobbján! Ha ezt ön komolyan elhiszi, akkor ön egy nagyon naív hívö lehet!

---------- Matefi:

”……Magyarázza már még el nekünk, hogy ön miért tiszteli és imádja Jézus halálának, a bün forrának az "eszközét" a keresztet??? ……”

Kedves Klaus!

Ki mondta azt Önnek, hogy a keresztet imádom?---------

http://magazin.ujember.katolikus.hu/Archivum/2002.08/07.html
    A kereszt felmagasztalása
    Szeptember 14.
    Szent kereszt felmagasztalása ünnepén két történelmi eseményre is emlékezünk. Egyrészt Krisztus keresztjének megtalálására, másrészt visszaszerzésére. A szent keresztet Nagy Konstantin császár édesanyja, Szent Ilona találta meg Jeruzsálemben.
    A kereszt Isten szeretetének, az ember felé kiáradó élő szeretetének jele, egyben nagy kegyelmek forrása. A keresztfa azért is értékes, mert Jézus Krisztus szenvedésének, de még jobban a sátán felett aratott győzelmének a jele. A kereszt felmagasztalása így egyben Krisztus győzelmének

Szurdokpüspökit az 1200-as években alapították. A falu neve a közeli szurdokra és a település egykori birtokosára, az egri püspökre utal. Az első templom a hegyoldalban állt, és már annak is szent kereszt volt a titulusa. A teljesen elpusztult templom feltételezett helyének közelében egy kis forrás fakad, Szentkereszt kútja, ami mind a mai napig viseli a templom címét. Az itt lakók a keresztet annyira tisztelték, hogy az általános gyakorlat ellenére a határban nem építettek keresztet.

A jelenlegi templomban egy nagyon régi szent kereszt ereklyét őriznek, melyet a búcsú idején (A szent kereszt felmagasztalása, szeptember 14.) elővesznek, és hódolnak előtte. Miközben a nép megérinti és megcsókolja az ereklyét, mint az elmúlt évszázadok során, ma is felhangzik az ének: "Szent kereszt, szent kereszt, te tiszteletedre/ És dicsőségedre jöttünk e szent helyre, szent kereszt/ Rajta Jézus teste fel van rá feszítve/ Örök üdvösségünk szent kereszt" és "Ismét eljöttünk e kedves szép helyre/ Hol ragyog Úr Jézus dicső keresztje/ Öleljük át, csókokkal illessük/ bajainkban így megsegíttetünk".

Igen, a kereszt tisztelete kifejezetten katolikus szokás, a reformátusok csak a keresztböl áradó luciferi szellemet tisztelik Krisztusként!

Die Bibel(1998)
    Die Offenbarung Johannes
    22,16. Ich bin die Wurzel und der Stamm Davids,der strahlende Morgenstern.
    Jelenések könyve 22,16.
    Én(Krisztus) vagyok Dávid gyökere és ága, a fénylö REGGELI CSILLAG(Hajnalcsillag).

http://www.catholic-church.org/ao/exsultet.html
    Flammas eius lucifer matutinus inveniat:
    Ille, inquam, lucifer, qui nescit occasum:
    Christus Filius tuus,
    qui regressus ab inferis,
    humano generi serenus illuxit,
    et vivit et regnat in saecula saeculorum.

Fényesen világít Ö, amig a Hajnalcsillag(Lucifer) felemelkedik
    az igazi Hajnalcsillag(Lucifer), ami az örökkévalóságban nem sülyed el:
    a Te fiad, a mi urunk Krisztus,
    aki feltámadt hallotaiból,
    aki az embereknek a keleti fényben sugárzik
    aki veled él és uralkodik az örökkévalóságban.

Frick Karl: Die Erleuchteten - Licht und Finsternis(1975)(II.S.286.) Der "Fall" Luzifers bedeutet in Wirklichkeit das Herabsteigen des "Lichtbringers" in die Materie, ...". Ohne den "Fall" des Engels gäbe es kein Erlösung des Menschen.
    (II.S.337.)Gott, das ist Luzifer! Es bestätigt, daß dieser Gott in Wirklichkeit Satan ist!
    (II.S.357.)Richtiger wäre die Übersetzung "Hermetische Orden der Goldenen Morgenröthe"(Hermetic Order of the Golden Dawn). Die urschprüngliche Bedeutung läßt sich auf die schon in der Antike bekannte und aus der gnostischen Lichtsymbolik entlehnte Bezeichnung der "goldenen Morgenröthe" zurückführen, wie sie uns im Mythos des Luzifer-Morgenstern überliefert ist.
    Frick Karl: A megvilágosultak - fény és a sötétség(1975)(II.286.old) Lucifer "esése" a valóságban a "Fényhozó" alászállása az anyagba,..."
    Az angyal "esése" nélkül nincs megszabadítása az embereknek.
    (II.337.old.) Az Isten, az Lucifer! Ez bizonyítja, hogy ez az Isten a valóságban Sátán!
    (II.357.old.) A helyes fordítása a Hermetic Order of the Golden Dawn-nak "Hermetikus Rendje az Aranyló Hajnalpirkadatnak".
    Az eredeti jelentése visszavezethetö, a már az antik világ által is ismert, és a gnosztikus Fényszimbólumból átvett
    jelzö "aranyló hajnalpirkadat"-ra, mint ahogy nekünk a Lucifer-Hajnalcsillag mitosz átadja.

Seligmann Kurt: Mágia és Okkultizmus az európai gondolkodásban.(1987)(64.old.)Valentinosz a legkiemelkedöbb gnosztikus szerint két legföbb aion létezik, az Atyáé és az elsö emberré, aki a mitosz szerint lesülyedt az anyagba, majd ismét az égbeemelte magát.(!!!!!) Ez a bukott aion egy lelket hozott létre, Krisztoszt, aki nem azonos Jézussal!

Krisztus föltámadásából a lehetö legnegatívabb szellemi hatás (Lucifer) szelleme áradt belénk, akinek szelleme az "anyagba sülyedt"! A törvény, "ahogy fent, úgy lent" folyamatosan érvényes! Az ég és a Föld kapcsolata folyamatos az égi szellemi hatások által, a "Felámadás" tehát egy "Új Teremtést" szimbólizál, ahol is az ég is "megújul", azaz újra kezdödik egy kozmikus korszak, tehát a réginek vége, ugyan úgy az emberek lelkében is ez a megújult szellemi hatás lesz a domináns! Ami elmúlt (a régi), annak vége! Az "új ég és új föld" az "Új Teremtésnek" a következménye, aminek a bün, a kereszt a forrása!!!

--------(Fony) Egy keresztény a JÓ – nak a forrását, a Teremtő Mindenható Istent imádja és tiszteli
    A bűnnek a forrása pedig nem a kereszt, hanem az emberi butaság.-------

Önnek nincs ítélöképessége! Ön szerint a kereszt a JÓ forrása???

Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az igazság az, hogy szórakoztató az "írásait" olvasni, hisz olyan össze-visszaságokat produkál, hogy az ember nehezen állhatja ki nevetés nélkül!

De még mindig nem gyözte meg a gyanútlan olvasókat az ön által hírdetett testünk feltámadásának a tényéröl, és a többi feltett kérdés elöl továbbra is bujkál! Vallja be végre egyszer nyíltan, hogy fogalma sincs a lényegéröl!
  • Fony
    Kedves Klaus!

Matefi:
    ”….Mikor gyöz végre minket meg a felvetett problémákról? …”

Olyan nehéz ezt megérteni?

Nem akarom meggyőzni. És miért beszél többes számban? Fejedelmi többes. Legyen szerényebb!

Ellentétben Önnel nem azért vagyok itt, hogy bárkit is meggyőzzek.

A probléma pedig csak annak probléma, Aki nem hisz.

Matefi:
    ”…..Itt nem kifejezetten hívökkel van dolga, hogy minden bárbyú gondolatát igaznak tartsák! ….”

Annyira mindenesetre érettek, hogy az Ön bárgyú gondolatait nem vették készpénznek, sőt.

Matefi:
    „….Ha sikerélményt akar, azt csak a parókia fórumán élheti meg! ….”

Kedves Klaus!
    Az én sikerélményem független attól hogy Ön mit gondol rólam.

Matefi:
    „….Bizonyítani semmit se tud a hitével kapcsolatosan, kérdésekre nem reagál, vagy ha igen míellébeszél. ….”

Kedves Klaus!

Bizonyítani semmit se tud a hitével kapcsolatosan, kérdésekre nem reagál, vagy ha igen mellébeszél.
    Apropó!
    Bizonyítás:
    - tartozik a teóriájának 100% - ban tudományos módszerekkel történő igazolásával.
    Legyen szíves mulasztását mielőbb pótolni!

Matefi:
    „…..Ön akarta az én tanulmányomat áláásni, de hogyan lenne erre képes, ha a saját hitének alapjait, gyökereit nem ismeri, és kételkedik bennük? ….” [

Kedves Matefi!

Az Ön tanulmányának a hitelét saját maga ásta alá hiteltelen megnyilvánulásaival.

A keresztény hit gyökereit Ön a kozmoszban kereste és keresi, és mivel nem találta, formált magának valami gyökérhez hasonlót, és bálványként azt imádja.

A fórumozóktól pedig azt várja, hogy ezért bálványként Önt tiszteljék.

Jézus Krisztusban és a feltámadásában pedig nem én kételkedem, hanem Ön.
    (De hát ez az Ön baja.)

Matefi:

”….Az "égi mechanikát" nem tudja letagadni, az egy örökérvényü törvényszerüségen nyugszik, de az ön meséi, gyarló emberektöl származnak!....”

Az örökérvényű törvényszerűségeket csak Isten tudja megalkotni, és meg is tette. Csak Ön nem hallgat rá, hanem a Teremtő Istent megtagadó és gyarló emberként hallgat inkább a múlandó „égi mechanikára”.

Az apostolokkal szemben Önmagát nem tartja gyarló embernek, mert velük szemben Önmagának ad igazat.

Megint csak azt tudom tanácsolni, kedves Klaus, legyen szerényebb és alázatosabb Istennel és az Ő szolgáival kapcsolatban.

Matefi:

”…..Olvassa át a következöket figyelmesen, talán beugrik önnek is egy fénysugár a sötétségben: ….”

……………………………
    (Fony olvas)

Átolvastam.

És be is ugrott néhány dolog.

1. Már megint csúsztat, kedves Matefi. szövegkörnyezetéből kiragad Bibliai idézeteket, és félremagyarázza.
    Úgy ahogy az érdekei kívánják.
    De hát ezt már megszokhattuk.
    De vigyázzon, mert Isten Igéjét nem lehet büntetlenül kiforgatni.

2. Összeszed mindenféle idézet részletet, önkényesen hamis kommentárokkal látja el. De hát már ezt is megszokhattuk.

1Jn. 1,1
    Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit megfigyeltünk, amit kezünkkel is megtapintottunk, azt hirdetjük az élet igéjéről. [Jn 1,1]

Írja János apostol, mint tanú.

Matefi:
    „….Mert Jézus az egy inkarnálódó kozmikus szellem, és a Jézus-i konstelláció az Isten-i egységet jelképezi!!! A kereszt az ellenkezöjét! …”

Kedves Klaus!

Írjon lassabban és közben gondolkodjon többet. így kevesebb helyesírási hibát fog véteni, és talán nem tesz fel ilyen kérdéseket.

„….Jézus az.inkarnálódó kozmikus szellem….” - állítja Ön.

Pedig szó sincs róla. Örökkévaló, egyszeri és megismételhetetlen, testben, (szóma), lélekben, (pszükhé), szellemben, (pneuma).

Matefi:

”……Magyarázza már még el nekünk, hogy ön miért tiszteli és imádja Jézus halálának, a bün forrának az "eszközét" a keresztet??? ……”

Kedves Klaus!

Ki mondta azt Önnek, hogy a keresztet imádom?

Látja, ez a katolikus utóhatás következménye.
    Ha a keresztet imádta, nem csodálom, hogy kiábrándult belőle. Tényleg nem egy szívderítő látvány.

Egy keresztény a JÓ – nak a forrását, a Teremtő Mindenható Istent imádja és tiszteli.

De mivel erre bűnös ember nem képes, ezért volt szükség a megváltásra.
    A kereszt csak egy kereszt. Egy kivégzőeszköz, semmi több.

A lényeg az, hogy Jézust ártatlanul mások helyett Isten akaratából elítélték, így a Benne való hit elég ahhoz, hogy a Benne hívő a bűneire bocsánatot nyerjen.

A bűnnek a forrása pedig nem a kereszt, hanem az emberi butaság.

Az emberi butaság pedig ott kezdődik, ha valaki elutasítja a Teremtő Isten Szavát, és helyette inkább hisz a kísértőnek. (Mint az Édenben. Emlékszik?)

Tehát Kedves Klaus, Ön is bocsánatot nyerhet bűneire, - gondolom Önnek is vannak bűnei.

A másik topikban nagyon helyesen azt állította, hogy bűn nélküli ember nem létezik, így tehát Ön sem tökéletes, Önnek is szüksége van bűnbocsánatra.

HIT által az Öné lehet.

Matefi:

„…..Nem inkább a jónak a forrását kéne tisztelnie, ha már annyira a szeretetet és a megbocsájtást prédikálja??? Vagy "kutya harapását szörével..."?....”

Tegye azt Ön is, kedves Matefi!

Tisztelje a JÓ-nak a forrását, - a Teremtő és Mindenható Istent, a teremtett csillagok helyett.

A „kutyaharapást szőrével” módszer valóban nem célravezető. Bűnt bűnnel nem lehet gyógyítani, bűnből bűnnel senkit nem lehet megmenteni, a tévelygőt tévelygéssel nem lehet visszavezetni.
    Az Ön teóriája senkit nem fog megváltani, megmenteni, sőt.

Még Önt sem, pedig szüksége lesz Rá.

Fony

• Klaus Matefi
    folyt.:

------ Az apostolok vérével aláírva, hitelesítve. -------Fony)

A 12 "apostolt"nem véletlenül a Zodiákus 12 jegyéhez kapcsolják. Ebböl is látszik, hogy az egész történet egy emberbörbe bújtatott kozmikus misztérium!

http://www.naput.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=31
    Pállal érdemes elindulni, ő a Vízöntő havának a képviselője a maga január 25-ei névünnepével. A hónapok ugyanis akkori megfogalmazás szerint egy-egy ún. állatövi jegyérvénytartamnak felelnek meg. Persze most erre is föl lehet hördülni, hogy már megint asztrologizálunk. Csakhogy ne felejtsük el: a középkor elképzelhetetlen a keresztény asztrológia nélkül.(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Olyannyira, hogy a nagy katedrálisoknak a portálján mindenütt megjelenik a Zodiákus.(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Ez a mai fölfogás, hogy kereszténység kontra asztrológia - egészen újkori jelenség, szülője a sötét tudatlanságon alapuló fundamentalizmus, a legrosszabb fajtából, amely vetekszik az iszlám fundamentalizmus bigottságával. Tehát nagyon is ismerték a középkorban ezt a rendszert, és az a feltűnő, hogy a koronánkon megjelenő valamennyi szent névünnepe egy-egy ilyen értelemben vett hónap első tíz napjába esik. Hangsúlyozom: ilyen értelemben vett hónapról van szó! Nem a mai hónapok elsejével indulnak az állatövi jegyérvénytartamok , hanem - akárcsak a mai csillagászati hónapok - mindig a " normális" hónap 21-e táján, s tartnak a következő hónap 20-áig, legkésőbb 22-éig. Ezeknek az első tíz napjába esnek rendre a Koronánk szentjeinek az ünnepei.
    stb. ...

http://www.mek.iif.hu/porta/szint/human/vallas/szbibkom/html/6galata.htm
    Hogy az ókori zsidóságban széles körben elterjedtek az asztrológiai hiedelmek, azt a Galileától délre található Béth Alpha zsinagóga mozaikpadlója bizonyítja. Megtalálható rajta a tizenkét zodiákus jel, de megszokott megjelölések helyett Izrael tizenkét törzs szerepel.

A 12–21. verseket olvasva fontos felfigyelnünk arra, hogy a “bûn” és a “halál” bizonyos erõket személyesítenek meg. Pálnál a bûn minden emberben és minden emberi csoportban jelenlévõ tevékeny erõ. Jelen van az emberiség kezdeti idõszaka óta (állítja ez a rész), és fõként a “húson” keresztül fejezõdik ki. A “hús” nem a test egyik szinonimája, hanem inkább megváltatlan gyöngesége szempontjából írja le az embert. A halál szintén megszemélyesített kozmikus (Róm 8,38) erõ, amely nemcsak elpusztítja az emberi testet, hanem véglegesen el is szakítja Istentõl.

http://oshagyomany.fusi.hu/OH06/OH0605.html
    Nos, hogy szoláris erőről van szó bevezető mondatainkban, arra világos utalás az, hogy Arthur király kerekasztala voltaképpen maga a zodiákus: a 12 lovag királyukkal, Napjukkal Jézusra és 12 apostolára hajaz,2 sőt a király maga és három lovagja a 12 közül éppen úgy kijelölik a világkör négy sarokpontját – kvázi az ég négy tartóoszlopaként vagy a négy irány őreként – mint a négy evangélista (Bika, Oroszlán, Sas, Ember), s ezzel itt is felmerül, hogy amint a szakrális világkörökben mindig is, a négy közül az egyik kitüntetett (kiválasztott irány, évszak, elem, életkor stb.)3 és ez a király pozíciója, hiszen ő egyben olyan szerepet is elhordoz a fentieken túl, mint Minosz, Elias (Eli-yahu), tehát a Szekéren (az égi Szekéren, amit pl. a Kabbalahban, a „Maase Merkabah” tanításában tárgyalnak) ül, „volt és eljövendő királyként”.

http://web.axelero.hu/stellium/4ast/z05.html
    A zsidó-keresztény hagyományban jelzi az Úr hatalmát, az isteni bíráskodást. A haldokló Jákob tizenkét fiának (tizenkét törzs, tizenkét állatövi jegy) megáldásakor Júdát oroszlánhoz hasonlítja és az ő törzse lett a királyi törzs.
    Negatív polaritása is van: az ellenség pusztító ereje, Dániel próféta oroszlánok közé vetettsége sátán-szimbólum is. Jézust gyakran ábrázolták lába alatt oroszlánokkal, a legyőzött sátáni erő jelképeként.

A négy lelkes állat (Ezékiel, János Jelenések könyve) egyike oroszlánarcú és az Úr királyi hatalmának megnyilvánulása. A négy evangélista jelképe ide köthető. Az oroszlán Márk szimbóluma.

A szilárd Hit állata. Az alvó oroszlán az elmélkedő élet, az éber oroszlán az aktív élet képviselője. Krisztus szimbólum is; előképe Júda oroszlánja (Júda törzséből Dávid sarja).

(###Ne felejtsük el, hogy az 1999.08.11.-i Napfogyatkozás az Oroszlán jegyének 18,4°-ban történt!!!)

http://12koerbe.de/euangeleion/eva-mark.htm
    Mosaiken in Ravenna
    nächstes Mosaik: Orthodoxes Baptisterium (5.Jhd.): Kuppel mit 12 Aposteln
    oben: Engel als Matthäus-Symbol
    inks: Adler als Johannes-Symbol
    rechts: Stier als Lukas-Symbol
    unten: Löwe als Markus-Symbol
    Mozaikok Ravennában
    következö mozaik: Orthodox keresztség (5.század): kupola a 12 apostollal
    Felül: Angyal, mint Máté szimbóluma (Vízöntö)
    balra: Sas, mint János szimbóluma (Skorpió)
    jobbra: Bika, mint Lukács szimbóluma ((Bika)
    alul: Oroszlán, mint Márk szimbóluma (oroszlán)

http://marvin.sn.schule.de/~latein/chartr-w.html
    in der Kathedrale Notre Dame in Chartres
    Im Zentrum dieser stark aufgelösten Rose thront der Menschensohn, der am Tag des Gerichts erscheint, und breitet die Arme aus, um seine Wundmale zu zeigen.
    Die tropfenartig erweiterten Kreise im Kreis um ihn zeigen vor allem Engel und Apostel, und so enthalten auch die inneren kleinen Kreise (die Tropfenerweiterungen nach innen hin) Engeldarstellungen - bis auf den obersten und untersten, die den Adler und den Engel als Symbole der Evangelisten Johannes und Matthäus, und den linken und den rechten (im Kreuz der Kardinalpunkte), die Löwe und Stier als Symbole der Evangelisten Markus und Lukas enthalten.
    --A Mi Asszonyunk katedrálisában Chartresban
    A központjában ennek az erössen kinyílt rózsának trónol az Ember Fia, aki az ítélet napján megjelenik, és kitárja karjait, a sebeit mutatva.
    A körülötte cseppszerüen kiterjedö körök a körben ábrázolják az angyalokat és az apostolokat, és így a belsö kis körökben ( befelé cseppszerüen kiterjedö) is angyalok vannak ábrázolva - a legfelsö és legalsó, a Sas és az Angyal, mint János és Máté evangélisták szimbóluma, balra és jobbra (a sarkalatos pontok keresztjében) az Oroszlán és a Bika, mint Márk és Lukács evangélisták szimbólumai tartalmaz.--

http://marvin.sn.schule.de/~latein/char-zod.html
    Der Zodiakus (Tierkreis) und die Monate (~1210)
    Glasfenster in der Kathedrale Notre Dame in Chartres
    --A Zodiákus (állatöv) és a hónapok (~1210)
    A Mi Asszonyunk katedrálisának üvegablaka Chartresben--

http://www.travelnet.co.il/ISRAEL/german/TRAVELS-ROUTES/jerusalem/SEHENSWURDIGKEITEN.htm
    Dormitions Abtei:
    am Zionsberg. 1910 eingeweiht, ist diese Basilika dem Tode der Heiligen Maria gewidmet. Krypta mit lebensgroßer Marienfigur.
    -Goldenes Mosaik im Inneren des Doms über dem Hauptaltar, darunter die Tierkreiszeichen.-
    --Az aranyozott mozaik a templom belsejében a föoltár felett, alatta az állatöv jegyei.--
  • Klaus Matefi
    ----- - Szűztől születni, -----(Fony)

Ez csak az ön, a hívök, és a hívök hitét kialakítók, irányítók fantáziájának szüleménye!!! Hús-vér ember anyától születik, aki már elötte kb. 9 hónappal átesik a "tüzkeresztségen"! Ez biológiai törvény! Ha csak nem mesterségesen lett megtermékenyítve! Aki az ellenkezöjét állítja, az tényleg pszihiátriai eset!!! Ennyire azért a Biblia íróinak se kellett volna "madárnak" néznie a jövöbeni hívök tömegeit! Vagy ha lúd, hát legyen kövér??? Persze egy vallásalapító mitoszához mindig kreált a furfangos emberi elme nem hétköznapi, mesebeli legendákat.

------ bűntelennek lenni,------(Fony)

Ez kizárólag a "születési adottságára" értendö Jézusnak! A feltételezett történelmi Jézus életének 20 évéröl nem szól a fáma! Közben nem létezett? Ha meg erröl a 20 évéröl Jézusnak nem tudtak az Új-Szöv. írói, hogyan állíthattak olyat, ami nem biztos???Olyan ember még nem volt, aki ne kövessen el "bünt" (a vallási törvények értelmében) az élete folyamán, csak a mesékben!

------ halottakat feltámasztani.------(Fony)

Tetszhalottat lehet, hogy feltámaszthatott, de ténylegeset nem! De hát ilyen extrém információkra is szükségük van a hívöknek, a hitük fentartásához! Ha nem lennének ilyen és hasonló "történetek", nem lehetne évszázadokik, évezredekig a hívö tömegek lelkei felett uralkodni! Ilyen meseelemeket más vallások tanításai is elöszeretettel alkalmaznak. Lásd szintén a mózesi "csodákat" az Ó-Szöv.-ben.

------ Az emberiségnek olyan tanításokat adni, melyek 2000 évig fenn maradnak, ------(Fony)

A tanításokat nem Jézus adta, hisz a feltételezett keresztrefeszítése után több évtizeddel kreálták az Új-Szövetség történeteit. Ugyan ez a helyzet Mózes könyveivel kapcsolatban. Az, hogy fentmaradtak, nem a történetek valódiságának tudható be, hanem annak, hogy a pápaság, mint földi világhatalomra törö szervezet tüzzel vassal egyengette a tanok fentmaradásának az útját!!! Más ösi vallásokat kiírtottak, betiltottak, csak egy internacionalista vallást engedtek propagálni, egy bizonyos cél érdekében ("egy akól, egy pásztor"), ami kizárólagosan a jövendö beli földi világi hatalom "egykézbe" kerülésének a távlati céljait segítette elö!

------majd magát keresztre feszíttetni ------(Fony)

Semmi bizonyíték nincs rá, csak vallási történet! Ha ön rendelkezik pontos történelmi bizonyítékokkal, közölje velünk, hogy hol lehet öket megtekinteni és 100%-ig tudományos módszerekkel igazolni! Ez egy kozmikus misztérium része!

http://www.magyariszlam.hu/arc-riport.htm
    ".Megöltük Jézust, a messiást, Mária fiát, Isten küldöttét"- holott valójában nem ölték meg Őt és nem feszítették keresztre, hanem valaki más tétetett nekik Jézushoz hasonlóvá és azt ölték meg."
    /Korán, 4.Szúra/

------és harnadnapon feltámadni. ------(Fony)

Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!

"A halála és a feltámadása ugyan egy dolog."!!!!! Tehát csak az írók fantáziájának szüleménye a 3. nap!!!!
    A történet egy kozmikus misztérium emberbörbe bujtatása, csak tévesen magyarázva! Jézus meghal a kereszten, de feltámad Krisztus! Jézus és Krisztus nem azonos szellemek, mint ahogy a matematikában se azonos egy szorzó jel (pont), egy összeadás jelével, a kereszttel!

-----Ezt legyen szíves igazolni (jegyzőkönyvbe véve, közjegyzővel hitelesítve!) több száz (tehát nem egy tucat) szemtanúval, -----(Fony)

Azonnal fogom önnek reprezentálni, ha ön az elöbbi állításait korabeli hiteles, hívatalos jegyzökönyvekkel igazolja! Én még nem kezdtem el hírdetni az "isteni elhivatottságom", de ön és "társai" közel 2000 éve ezt teszik!

-----Ha mindez megvan, joga lesz kétségbe vonni Jézus Megváltói, Messiási szerepét. -----(Fony)

Most már csak azt szeretném még kérdezni, hogy kit és mitöl váltott meg?

Ezek után pedig ideje, hogy ne játszon bújócskát a kérdéseimmel, hanem válaszoljon meg rájuk a tudása függvényében! Ha erre nem képes, gondoskodjon ön is a túlvilági ingatlanának beszerzéséröl, hisz az örök életet, lakás nélkül eltengetni nem lenne ideális! A további információkért forduljon bizalommal hozzám!!!

Tehát kérem a következökre válaszoljon végre, mert már sokan kíváncsian várják:

1, Mit szólna ön ahhoz, ha én mától elkezdeném a következöket hírdetni:

"A tegnapi nap folyamán az Úr Isten megbizatást adott át a számomra és választott ki egy, az emberiség történetében elöször adatott lehetöség lebonyolítására! Ezt legalább egy tucat ember látta, akár eskü alatt is tanusíthatják.
    Az Úr Isten felhatalmazott azzal a nemes feladattal, hogy a gyarló földi lények részére beindítsam a túlvilági ingatlanok vásárlási lehetöségét már itt a földi életünk folyamán!
    Rajtam keresztül bárki gondoskodhat a túlvilági örök életének kényelméröl, boldogságáról, jólétéröl, túlvilági ingatlanok vételén keresztül!
    Aki erröl lemarad, az sajnos ingatlan és lakás nélkül kell az örök életét eltengesse!
    A nagy lehetöség alapfeltétele, hogy a földi bevételének 1%-át egy általam megadott kontóra utalja át, ezzel is hozzájárulva a túlvilági építömunkák felmerült költségeinek finanszírozásához!
    Aki luxuskörülményeket szeretne magának odaát biztosítani, annak értelemszerüen többet kell teljesítenie itt a Földön! Ezt a bevételeinek 2%-os átutalásával realizálható!
    Ez a kivételes akció nem kötelezö! Saját jószántából tegye mindenki!"

Mi lenne önnek rólam a véleménye?

--Azt mondaná, hogy meghibbantam?
    --Azt mondaná, hogy szélhámos vagyok?
    --Ön, mint hívö ember kétségbe vonná az általam és egy tucat tanu által "átélt" Isten-i megbizatás valódiságát?
    --Azt mondaná, hogy ilyen nincs?
    --Kétségbevonná az Isten-i jelenést?
    --Be tudná bizonyítani egyetlen szavam ellenkezöjét is?
    --Meg merné kérdöjelezni a túlvilági ingatlanok valóságát? Ha igen akkor ön egy hitetlen, egy tévtanító! Mit is mond a "Hiszek az egy Istenben" ima?
    "Harmadnapra föltámadott
    az Írások szerint,
    fölment a mennybe,
    ott ül az Atyának jobbján, ...
    Hiszek az egy, szent, katolikus
    és apostoli Anyaszentegyházban,
    vallom az egy keresztséget a bűnök bocsánatára,
    várom a holtak föltámadását
    és az eljövendő örök életet. Amen.
    Ahol ülni lehet ott szék, vagy trónus is van! Ahol szék, vagy trónus van, ott terület is van, amin a szék vagy a trónus áll! Ahol terület van ott ingatlan is lehet!!! Megkérdöjelezné az örök életünket?
    --Azt mondaná, hogy gúny üzök a hitéböl? Ez nem igaz, hisz minden hit a túlvilái életre is bazírozik! Csak az elözö bizonyításnál vettem alapul egy imaidézetet, ami igaz kell, hogy legyen!

2, A zsidó vallási vezetés nem ismeri el Jézust Krisztusnak!

Hogyan lehetséges, hogy ennek ellenére II. János Pál pápa a zsidóságot a "kiválasztott" népnek tartja?

http://www.jerusalem-schalom.de/zitate2.htm
    Papst Johannes Paul II.:
    "Israel ist das Volk Gottes, es ist der Ausdruck der Gemeinschaft Gottes mit den Menschen, es ist das auserwählte Volk. Dies ist nicht eine natürliche Tatsache oder eine kulturelle, es ist ein übernatürliches Faktum."
    ----II.János Pál pápa:
    "Izrael az Isten népe, ez egy kifejezése az Isten gyülekezetének az emberekkel, ez a kiválasztott nép. Ez nem egy természetes vagy kultúrális tény, ez egy természetfölötti jelenség, (tény).

Pedig ugye az Új-Szövetség szerint aki tagadja azt, hogy Jézus a Krisztus, az az "Antikrisztus"!

1Jn. 2,22
    Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, mert tagadja az Atyát és a Fiút.

3, A mohammedán vallási vezetök Jézust mint prófétát ismerik el, de állításuk szerint Jézus nem lett keresztrefeszítve, vagy legalább is azon a kereszten nem halt meg!!! Nem véletlenül állítják ezt, hisz az ösi kozmikus misztérium az 1999.08.11.-én realizálódott kereszt fajtáját (Jézus valódi keresztje!) tartja eredetinek!!!

".Megöltük Jézust, a messiást, Mária fiát, Isten küldöttét"- holott valójában nem ölték meg Őt és nem feszítették keresztre, hanem valaki más tétetett nekik Jézushoz hasonlóvá és azt ölték meg."
    /Korán, 4.Szúra/

Ha nem halt meg Jézus a kereszten, akkor nem is támadt fel!

4, Klaus Matefi állításai:

---a, Jézus nem azonos Krisztussal!

Jézus születése:
    -7.02.10 12:11 UT +2.00 Jeruzsálem-i idö
    Nap-Hold konjunkció:20,1°Vízöntö,-Mars-Szaturnusz-Uránus konjunkció:29,3°/27,8°/27,4°Vízöntö

Jézus történelmi keresztrefeszítésekor ugyan ezek a planéták a Neptunusszal alkottak egy szabályos kozmikus keresztet:
    25.04.01. 22:13 UT +2.00 Jeruzsálem ( 3785.Nisan 14/15.- Pessah ünnepe!)
    Nap-Mars konjunkció:9,8°/10,8°kos, -Szaturnusz konjunkció:4°Kos, -Hold oppozíció:9,8°Mérleg, -Uranusz quadrat:9,7°Rák, (-Neptunusz oppozíció:12,7°Bak)
    ("Magára vette a Világ összes büneit")

Szánt szándékkal használtam a "történelmi" kifejezést, mert a Jézus-Krisztus/Krisztus-Jézus kozmikus fogalmak volt, van, lesz kritériumának nem felel meg az elöbb megadott kereszt-konstelláció.

Az igazi kereszt a Jézus születésekor "ható" konstelláció (Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz bolygók konjunkciója) résztvevöi által alkotott kereszt, ami azonos felépítésü, mint amikor Ábrahámot a kereszt szelleme - Krisztus - megakadályozta fia (Izsák) feláldozásában, azonos a Mózes-i "szövetségkötéskor" realizálódott kereszttel (amiböl "Krisztus-YHVH szelleme szólt Mózeshez"), és azonos azzal a kereszttel, amihez Krisztus "második eljövetele" kötödött (1999.08.11.)!

Az a keresztfajta két esetben alakul ki ~33 évvel a Jézus-i konstelláció (az öt bolygó együttállása) után (de nem lehet tényleges együttállásról beszélni!!!), az összes többi estben ~102 évre rá!

Jézus-Szellem valódi kozmikus keresztjei:

(Az általam bemutatott kozmikus keresztek, melyek az 1999.08.11.-i konstelláció mintájára épültek fel. Mindegyiket a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz bolygók azonos elrendezödése jellemzi!)

-1810.02.23. 16:18 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:19,8°Vízöntö ; -Uránus oppozíció:19,3°Oroszlán ; -Mars quadrat:24,3°Bika ; -Szaturnus oppozíció:28,1°Skorpió
    -A bibliai legenda szerint mikor "Ábrahám saját fiát Izsákot akarta égö áldozatként" "Istennek" "feláldozni", az éppen akkor kialakult kozmikus kereszt (azonos a Sínai Hegyen Mózes által észlelt kereszttel!) "szellemének sugallatára" megváltoztatta a tervét!

-1335.10.15. 23:49 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:11,2°Mérleg ; -Uránus oppozíció:17,7°Kos ; -Mars quadrat:10,8°Rák ; -Szaturnus oppozíció:13,4°Bak
    (részleges-partiell Napfogyatkozás!)
    -Az Ó-Szövetség Istenétöl a Sínai Hegyen Mózes által átvett Tízparancsolat (Israel számára) idöpontja, egybeesik Tut Ankh Amun ("élö képe Amun-nak"-Amon, Aamon, Amaun, Ammon, Imen, Amen) fáraó születési idöpontjával!
    Tut Ankh Amun (* -1335.10.15., + -1316 )

-927.09.06. 05:23 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:4,1°Szüz; -Uránus oppozíció:3,9°Hal; -Mars quadrat:5,8°Iker; -Szaturnus oppozíció:27,5°Skorpió
    1Kir 11.11
    "Ezért az Úr így szólt Salamonhoz: "Mivel így áll veled a dolog, hogy nem tartottad meg szövetségemet és a törvényeket, amelyeket szabtam, elveszem töled a királyságot és szolgádnak adom"
    Salomon királyhoz egy akkor kialakult kozmikus keresztböl "szólt" YHVH szelleme! Most, hogy Salomon elhagyta atyái "Istenét", újra megjelent, ugyan olyan formában mint régen, de most szövetségkötés helyett büntetést hozott a birodalomra!

-723.02.06. 07:13 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:10,7°Vízöntö; -Uránus oppozíció:10°Oroszlán; -Mars quadrat:11,2°Bika; -Szaturnus oppozíció:12,2°Skorpió
    -IV. Szalmanasszar asszir király elfoglalta -723-ban Szamariát, majd -722-ben Sargon végleg elpusztította (asszír fogság).

-450.05.18. 04:56 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:20,3°Bika; -Uránus oppozíció:20,7°Skorpió; -Mars quadrat:13,5°Oroszlán; -Szaturnus oppozíció:18,7°Vízöntö;( -Neptunusz konjunkció:18,7°Vízöntö
    A Purim ünnep kozmikus eredete!

364.01.20. 21:25 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:1,3°Vízöntö; -Uránus oppozíció:29,6°Rák; -Mars quadrat:25,4°Kos; -Szaturnus oppozíció:25,9°Mérleg
    -Nem véletlenül javasolta Juliánus császár 361 körül a zsidó vallási vezetésnek, hogy térjenek
    vissza Jeruzsálembe és építsék fel a Templomot újra!
    -A laodiceai zsinat egyik határozata megszüntetni a szombat-ünneplés gyakorlatát és
    ehelyett a vasárnap-ünneplésre változtatja!

639.05.08. 21:01 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:19,6°Bika; -Uránus oppozíció:20,3°Skorpió; -Mars quadrat:22,9°Oroszlán; -Szaturnus oppozíció:22°Vízöntö
    -A mohammedánok elfoglalják 638-ban Jeruzsálemet!
    -638 óta találkoznak a zsidók imádkozni a Siratófalnál, panaszkodni a Templom elvesztése miatt!
    -Az iszlám naptár 638-ban lett a második Kalifa Umar Ibn al-Chattab által bevezetve.!

910.08.07. 23:13 UT +2.00 Jeuzsálem
    Nap-Hold konjunkció:19,1° Oroszlán; -Uránus oppozíció:12,7° Vízöntö; -Mars quadrat:10,3° Skorpió; -Szaturnus oppozíció:13,5° Bika
    (Annular Napfogyatkozás!)
    A Cluny kolostor alapításának és a reformmozgalom okának "égi" forrása!

1114.12.29. 02:38 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:13,9° Bak; -Uránus oppozíció:15,5° Rák; -Mars quadrat:10,1°Mérleg; -Szaturnus oppozíció:10,9°Kos
    -A templomosok által felfedezett valódi keresztje Jézusnak!
    -Az 1114-ben Esztergomban üllésezö szinódus megtiltja a zsidóknak a földmüvelést. Ettöl kezdve kizárólag kereskedésre, kölcsönügyletekre specializálódnak.

1453.01.10. 01:53 UT +1.00 Straßburg
    Nap-Hold konjunkció:29,1° Bak; -Uránus oppozíció:28,5° Rák; -Mars quadrat:3,1°Bika; -Szaturnus oppozíció:0,5°Skorpió
    -Rosslyn Kápolna építésének motivációja!
    -Ausztria föhercegség lesz.
    -Machu Picchu építése Viracocha (a Teremtö Isten) tiszteletére!
    -A törökök elfoglalják Konstantinápolyt, ez a Kelet-Római Birodalom bukását jelentette!
    -A Torinói Lepel a Savoyai herceg tulajdonába megy át!
    -Vége a Százéves Háborúnak!
    -Johann Valentin Andreae: Chymischen Hochzeit Christiani Rosencreutz Anno 1459
    1459 = "Christiani Rosencreutzot egy király 1459-ben lakodalomra hív a kastélyába, és ott megismerkedik a mágikus tudományokkal! (=1453 ! ! !)

1726.05.02. 01:49 UT
    Nap-Hold konjunkció:11,3° Bika ; -Uránus oppozíció:11,2°Skorpió ; -Mars quadrat:10,8°Oroszlán ; -Szaturnusz oppozíció:3,5°Vízöntö
    Jacub Lejbowicz Frank az 1726-ban realizálódott kereszt "feltünésekor" született, erre alapozta késöbb a nyílvánosságra hozott "messiási" mivoltát!

1999.08.11. 12:09 UT +1.00 Straßburg
    Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránus oppozíció:14,7°Vízöntö; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnus oppozíció:16,9° Bika
    (Teljes Napfogyatkozás!)
    -Az 1999.08.11.-én teljes Napfogyatkozással kombinált ("erösített"! ) kozmikus keresztet, a kozmikus hatások királyának is nevezhetjük, de negatív elöjellel!
    Azt biztos tudják, hogy erre a napra´"jósolta" Nostradamus (asztrológus, "próféta") a "Rettegés Királyát Földreszállni"! Egyetlen egy dátumot adott meg és az ez volt (Julian. Kal.!).
    Az 1999.08.11.teljes Napfogyatkozással kombinált kozmikus kereszt (a Földhöz képest!), ami a lehetö legerössebb
    (negativ értelmü!) kozmikus hatás volt, azonos az egyes vallások által elnevezett "Új Ádám , "Új Teremtés", "Új Ég és Föld", "Új Égi és Földi Jerusálem", "valódi keresztrefeszítése a "Jézus-Szellemnek"", "Idök Vége", "Utolsó Ítélet", stb.-vel és ez egybe esik Immanuel (Izraeliták által évezredek óta várt Messiás, Immánuel - "Velünk az Isten")
    "Földreszállásával" - születésével (amit a Jelenések Könyve részletez - a "Fekete Madonna" szüli meg!)

---b, A "Feltámadás" nem Jézus "feltámadását", hanem Krisztusét hozza minden fent említett kozmikus kereszt realizálódásakor! Ez egy kozmikus misztérium, ami ránk nézve személy szerint nem jelent semmit!

Reformátusok Lapja
    2001. Július 22.
    XLV. évf. 29.
    A jövőt biztosító Jézus
    Krisztus feltámadása az alapja annak, hogy hisszük, mi is feltámadunk.(???)-----

Krisztus "feltámadása" egy kozmikus misztérium része, a kereszt (az 1999.08.11.-i típusú!) periódikus "visszatérése"!!!
    Ez a "periódikus keresztvisszatérés" semmi alapot nem biztosít a mi személyünk "feltámadására"! A testi halállal a lelkünk is megszünik egzisztálni! Más kérdés a szellem inkarnációja, de az se történik tökéletesen, csak közelítöleg azonos a korábbival!!!
    A kereszt a jó halálát, és a negatív szellem feltámadását jelenti!

A betüi méretének növelésével, fordítottan arányos a tartalmi mondanívalója! Próbáljon végre a fórum szokásához híven, mint más rendes, becsületes fórumozó, ön is normális betüket használni! A nagybetüktöl még nem lesz igaza, ne feledje! Vagy másokat akar ezzel is megtéveszteni??? Ne "kiabáljon", ne "mutogasson", hisz tudja, mit mond a közmondás?:
    "AKI MUTOGAT, AZ HAZUDIK". TEHÁT NE MUTOGASSON, INKÁBB BIZONYÍTSON!

ÉS NE FELEDJE! ÖN ÁLLITJA AZT, HOGY A HALÁLUNK UTÁN EGYSZER TESTBEN IS FELTÁMADUNK, ÉS, HOGY ÖRÖKKÉ ÉLÜNK!
    -------http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=649
    Sza Micko!

Egy harsonaszóra.
    És végre Nála leszünk.
    Üdv
    Imre--------

(A "harsonaszó" már hat éve elhangzott, 1999.08.11.-én!)

ÖN ÁLLITJA AZT, HOGY A JÒ=A ROSSZAL (JÈZUS-KRISZTUS=KRISZTUS-JÉZUS)!

------Prof. Gunkel Hermann: Schöpfung und Chaos in Urzeit und Endzeit(1895)
    (S.201) Durch den Drachensturz hat Christus die Herrschaft.
    (S.272) Der Drache wird als sogenannte Teufel und Satan gedeutet.
    ----Prof. Gunkel Hermann:A teremtés és a káosz az ös és a végidökben(1895)
    (201.old.)A Sárkány leesése által van Krisztusnak hatalma.
    (272.old.)A Sárkányt mint Ördögöt és Sátánt ételmezik.----

-----http://www.hanprog.hu/roma/ntb-doc.html
    A kereszténység és a vallások
    A Nemzetközi Teológiai Bizottság dokumentuma
    77. A húsvéti misztérium ünneplése (leiturgia) által az egyház betölti papi szolgálata küldetését, képviselve az egész emberiséget. Isten akarata szerint minden emberre kiárad ennek hatása, jelenvalóvá teszi Krisztust, aki "bűnné lett" értünk (2Kor 5,21), és aki helyettünk "a fán függött" (Gal 3,13), hogy bűneinktől megszabadítson (LG 10).------

------Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!-----

------http://www.csend.hu/magazin/0203/2.html
    Egy nagy kereszt (1999.08.11.) rajzolódott ki az égen a bolygók által, amely a szilárd vagy állandó jegyek közepén (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntö) helyezkedett el. Ez a legdiszharmonikusabb bolygóállás volt az emberiség történetében.( ! ! ! ! ! )
    Asztrológiai értelemben bizonyíthatjuk, hogy a két tengely, amely egymással derékszögben a kereszt két szárát adta, és nyilvánvalóan igaz lesz a bibliai jövendölés, miszerint elválik a jó a rossztól.
    A különleges bolygóállások az egész emberiségre hatással vannak, attól függetlenül, hogy hiszünk e benne vagy sem.(!)

Ez a dátum kötödik Krisztus "2." eljöveteléhez, ami a "holtak feltámadását" kellett volna, hogy eredményezze! E helyett jön a "New world order". Valahogy nem ugyan az a kettö! Nem ezt ígérte a híveknek a Biblia!

NE CSAK ETESSEN MINKET, HANEM BIZONYÍTSA EZEKET BE NEKÜNK! DE NE ÚGY, HOGY MIT HALLOTT A SZOMSZÉDTÓL, VAGY, HOGY MI VAN A BIBLIÁBAN! A BIBLIA AZ A HISZÉKENY HÍVÖK TÀBORÁNAK VAN "MÉRETRE SZABVA"!

• Klaus Matefi
    Tisztelt Fony!

Mikor gyöz végre minket meg a felvetett problémákról?

Itt nem kifejezetten hívökkel van dolga, hogy minden bárbyú gondolatát igaznak tartsák! Ha sikerélményt akar, azt csak a parókia fórumán élheti meg! Bizonyítani semmit se tud a hitével kapcsolatosan, kérdésekre nem reagál, vagy ha igen míellébeszél. Ön akarta az én tanulmányomat áláásni, de hogyan lenne erre képes, ha a saját hitének alapjait, gyökereit nem ismeri, és kételkedik bennük?

Az "égi mechanikát" nem tudja letagadni, az egy örökérvényü törvényszerüségen nyugszik, de az ön meséi, gyarló emberektöl származnak!

http://religion.orf.at/tv/news/ne01225_bischoefe_fr.htm
    Schönborn: Geburt Jesu überwindet Dunkel des Stolzes.
    Neben der Krippe stehe von Anfang an das Kreuz, so Schönborn. Das neugeborene Kind in der Krippe sei eine Vorwegnahme des Kreuzes.
    ----Schönborn (Christoph Schönborn bíboros, Bécs érseke és az Osztrák Püspöki Konferencia elnöke): Jézus születés áthidalta a büszkeség sötétségét.
    A jászol (Betlehem) mellett kezdettöl fogva ott áll a kereszt, így Schönborn. A jászolban lévö újszülött gyermek egy megelözése a keresztnek.( ! ! ! ! ! )----

Érdekes ezt egy katolikus föpaptól "hallani", hisz ezzel a megállapításával egyértelmüen alátámasztja azt, hogy Jézus születésének pillanatában már valahol utalás kellett legyen a kereszthalálára! Egy biztos: "...miképpen a Mennyben, azonképpen itt a Földön is..."! És ez egyértelmüen az ösi asztrológiára utal, aminek a motivációja: "ahogy fent, úgy lent"!

Úgy látszik, hogy az Egyház is egyre nyitottabb lesz ebben a kérdésben, hisz Schönborn bíboros megállapítása még a középkorban nem volt méltányolva:
    Seligmann Kurt: Mágia és Okkultizmus az európai gondolkodásban.(1987)
    (129.old.)Szt.Ferenc isteni szeretetének csodájáról kijelentette, hogy ezt a csillagok kedvezö állása idézte elö. Hasonló állítások bajt hoztak a csillagjós Lecco d' Ascolira, aki máglyán halt meg Firenzében, mert azt a következtetést vonta le Krisztus (Jézus!) horoszkópjából, hogy eleve elrendeltetett adott idöben kellett meghalnia a kereszten! ! ! ! ! !

És ha végre ezt megértette, akkor arra rá kell döbbenjen, hogy a Jézus-Krisztus misztérium egy kozmikus misztérium, "emberbörbe bujtatva".

Jn 8,39
    Azok közbevágtak: "A mi atyánk Ábrahám. Jézus azonban szavukon fogta õket:
    Jn 8, 47-48
    # Aki Istentõl van hallgat Isten igéire. Ti azért nem hallgattok rá, mert nem vagytok Istentõl."
    # Jézus elõbb volt, mint Ábrahám. Erre a zsidók nekitámadtak: "Ugye joggal mondjuk, hogy, szamaritánus vagy és ördögöd van."

Jn 8,48

Mert Jézus az egy inkarnálódó kozmikus szellem, és a Jézus-i konstelláció az Isten-i egységet jelképezi!!! A kereszt az ellenkezöjét!

Magyarázza már még el nekünk, hogy ön miért tiszteli és imádja Jézus halálának, a bün forrának az "eszközét" a keresztet??? Nem inkább a jónak a forrását kéne tisztelnie, ha már annyira a szeretetet és a megbocsájtást prédikálja??? Vagy "kutya harapását szörével..."?
  • Fony
    Kedves Klaus!

A Biblia meghatározása stimmel, csak Ön nem érti, mert nem hiszi.

Ha pedig valamit nem ért, akkor miért magyarázza?

Fony
  • Fony
    Szia Prof!

Ha így hiszed, akkor jól hiszed.
    Ha pedig már idáig eljutottál, hagyd, hogy Ő mutatkozzon be Neked.
  • Fony
    Bocs, az előbbi válasz volt Gorvik üzenetére: a 119-re
  • Fony
    Kedves Gorvik!

Jól néznénk ki, ha azt, hogy van e Isten, ember döntené el.
    Én azt állítom, hogy van Isten, és Isten olyan, amilyennek Ő állítja.

Matefi azt állítja, hogy Isten nem olyan, amilyennek a Bibliában van leírva, de ezzel azt is állítja, hogy Isten olyan, amilyennek Ő leírja.

Tehát megformálja Istent az Ő saját képére.
    Egy igazi bálványimádó, huszonegyedik századi kiadásban.

Ha már a Bibliában nem hisz valaki, még mindig tisztességesebb dolog azt mondani, hogy van Isten, de nem tudjuk felfogni ésszel mert nem is lehet.

Üdv
    Fony
  • Fony
    Kedves Matefi! [b]

Nem az volt a kérdés, hogy hiszi, vagy nem, hanem az volt a kérés, hogy legyen szíves:

[b] - Szűztől születni, bűntelennek lenni, betegeket gyógyítani, halottakat feltámasztani.

- Az emberiségnek olyan tanításokat adni, melyek 2000 évig fenn maradnak,

- majd magát keresztre feszíttetni és harnadnapon feltámadni.

- Ezt legyen szíves igazolni (jegyzőkönyvbe véve, közjegyzővel hitelesítve!) több száz (tehát nem egy tucat) szemtanúval,

- és legyen szíves – legalább - egy tucat embert prezentálni, Akik ezért a meggyőződésükért meg is öletik magukat.

Matefi:
    ”………. Semmi bizonyíték nincs rá, csak vallási történet! Ha ön rendelkezik pontos történelmi bizonyítékokkal, közölje velünk, hogy hol lehet öket megtekinteni és 100%-ig tudományos módszerekkel igazolni! Ez egy kozmikus misztérium része! ……..”

Bizonyíték természetesen van, Ott a Biblia.
    Ha hiszi, hiszi, ha nem, nem.
    Ha inkább a Koránnak hisz bizonyítékok nélkül, az a maga baja.

De ha már annyira bizonyítékok után kiált:
    Legyen szíves az „Ön Kozmikus misztériumelméletét” 100%-ban tudományos módszerekkel igazolni!

Matefi:
    Azonnal fogom önnek reprezentálni, ha ön az elöbbi állításait korabeli hiteles, hívatalos jegyzökönyvekkel igazolja!

Korabeli hivatalos jegyzőkönyvek:
    Máté Evangéliuma,
    Márk Evangéliuma,
    Lukács evangéliuma,
    János Evangéliuma,
    az „Apostolok cselekedetei”
    Az apostoli levelek, és a
    Jelenések könyve (Apokalipszis)

──────────────────────-
    Az apostolok vérével aláírva, hitelesítve.

Nos akkor legyen szíves, kezdje a prezentálást.

Matefi:
    „…………Én még nem kezdtem el hírdetni az „isteni elhivatottságom”, de ön és „társai” közel 2000 éve ezt teszik!

„…Én még nem kezdtem el hírdetni az „isteni elhivatottságom”,….
    „….Én ” még” nem kezdtem el…..”

Tehát szándékában áll? (Szerénysége határtalan. És itt keres magának imádókat?)

A keresztények nem saját Isteni elhivatottságukat hirdetik, hanem Jézus Krisztusét.

[b] Ha Önnek szándékában áll Isteni elhivatottságát hirdetni, akkor lesz szíves előbb eleget tenni a felsorolt kritériumoknak:

- Szűztől születni, bűntelennek lenni, betegeket gyógyítani, halottakat feltámasztani.

- Az emberiségnek olyan tanításokat adni, melyek 2000 évig fenn maradnak,

- majd magát keresztre feszíttetni és harnadnapon feltámadni.

- Ezt legyen szíves igazolni (jegyzőkönyvbe véve, közjegyzővel hitelesítve!) több száz (tehát nem egy tucat) szemtanúval,

- és legyen szíves – legalább - egy tucat embert prezentálni, Akik ezért a meggyőződésükért meg is öletik magukat.

Matefi:
    „…Olyan ember még nem volt, aki ne kövessen el „bünt”……”

[/nagy] Látja, ebben igaza van.

És ezzel elismerte, hogy megváltásra szorul az elkövetett bűnei következményei alól.

Tényleg kedves Matefi!
    Miért fél Isten előtt bevallani a bűneit?
    Ez lehet eltévelyedésének az oka, hogy fél Istentől, és nem Istent féli.

Bűneinkre megvan a bocsánat, Isten Jézus Krisztusban való kegyelméből.
    Ha valaki hisz, akkor annak nem kell félnie, és nem kell elbújnia Isten elől, mint Ádám tette a rossz lelkiismerete miatt. [/nagy]

Ne játsszon bújócskát, mert semmi értelme.
    Isten elől úgysem lehet elbújni. És nem is érdemes. Minek?

Fony

U.i:
    Ha mindent csupa nagy betűvel ír, attól sem lesz értelmesebb a közlendője!

Ja, még mindig nem mondta meg, honnan vette azt az 1998-as dátumot.
    Hol található meg ez a bibliában?

Egyébként pedig szégyellheti magát, mert ígérete ellenére nem vonult vissza.

Fony

• Prof William
    Ez igaz.
  • Klaus Matefi
    Nevezzük annak, de a bibliai meghatározása nem stimmel!
  • Gorvik #121
  • Prof William
    Na eldöntöm. VAN!

Téma lezárva.
  • Gorvik #119
    Na jóvan, döntsétek már el van e isten van nincs. Paradoxonok dögivel, that's what i'm talking about.
  • Klaus Matefi
    ----Lefelejtette az apostoli hitvallás elejét-----

Szó se volt lefelejtésröl! A bizonyításomhoz csak arra a két mondatra ill. mondatrészre volt szükségem. A többi nem változtat ennek a kettönek az értelmén.
    "Harmadnapra föltámadott
    az Írások szerint,
    fölment a mennybe,

----- - Szűztől születni, -----

Ez csak az ön, a hívök, és a hívök hitét kialakítók, irányítók fantáziájának szüleménye!!! Hús-vér ember anyától születik, aki már elötte kb. 9 hónappal átesik a "tüzkeresztségen"! Ez biológiai törvény! Ha csak nem mesterségesen lett megtermékenyítve! Aki az ellenkezöjét állítja, az tényleg pszihiátriai eset!!! Ennyire azért a Biblia íróinak se kellett volna "madárnak" néznie a jövöbeni hívök tömegeit! Vagy ha lúd, hát legyen kövér??? Persze egy vallásalapító mitoszához mindig kreált a furfangos emberi elme nem hétköznapi, mesebeli legendákat.

------ bűntelennek lenni,------

Ez kizárólag a "születési adottságára" értendö Jézusnak! A feltételezett történelmi Jézus életének 20 évéröl nem szól a fáma! Közben nem létezett? Ha meg erröl a 20 évéröl Jézusnak nem tudtak az Új-Szöv. írói, hogyan állíthattak olyat, ami nem biztos???Olyan ember még nem volt, aki ne kövessen el "bünt" (a vallási törvények értelmében) az élete folyamán, csak a mesékben!

------ halottakat feltámasztani.------

Tetszhalottat lehet, hogy feltámaszthatott, de ténylegeset nem! De hát ilyen extrém információkra is szükségük van a hívöknek, a hitük fentartásához! Ha nem lennének ilyen és hasonló "történetek", nem lehetne évszázadokik, évezredekig a hívö tömegek lelkei felett uralkodni! Ilyen meseelemeket más vallások tanításai is elöszeretettel alkalmaznak. Lásd szintén a mózesi "csodákat" az Ó-Szöv.-ben.

------ Az emberiségnek olyan tanításokat adni, melyek 2000 évig fenn maradnak, ------

A tanításokat nem Jézus adta, hisz a feltételezett keresztrefeszítése után több évtizeddel kreálták az Új-Szövetség történeteit. Ugyan ez a helyzet Mózes könyveivel kapcsolatban. Az, hogy fentmaradtak, nem a történetek valódiságának tudható be, hanem annak, hogy a pápaság, mint földi világhatalomra törö szervezet tüzzel vassal egyengette a tanok fentmaradásának az útját!!! Más ösi vallásokat kiírtottak, betiltottak, csak egy internacionalista vallást engedtek propagálni, egy bizonyos cél érdekében ("egy akól, egy pásztor"), ami kizárólagosan a jövendö beli földi világi hatalom "egykézbe" kerülésének a távlati céljait segítette elö!

------majd magát keresztre feszíttetni ------

Semmi bizonyíték nincs rá, csak vallási történet! Ha ön rendelkezik pontos történelmi bizonyítékokkal, közölje velünk, hogy hol lehet öket megtekinteni és 100%-ig tudományos módszerekkel igazolni! Ez egy kozmikus misztérium része!

/Korán, 4.Szúra/

------és harnadnapon feltámadni. ------

Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!

"A halála és a feltámadása ugyan egy dolog."!!!!! Tehát csak az írók fantáziájának szüleménye a 3. nap!!!!
    A történet egy kozmikus misztérium emberbörbe bujtatása, csak tévesen magyarázva! Jézus meghal a kereszten, de feltámad Krisztus! Jézus és Krisztus nem azonos szellemek, mint ahogy a matematikában se azonos egy szorzó jel (pont), egy összeadás jelével, a kereszttel!

-----Ezt legyen szíves igazolni (jegyzőkönyvbe véve, közjegyzővel hitelesítve!) több száz (tehát nem egy tucat) szemtanúval, -----

Azonnal fogom önnek reprezentálni, ha ön az elöbbi állításait korabeli hiteles, hívatalos jegyzökönyvekkel igazolja! Én még nem kezdtem el hírdetni az "isteni elhivatottságom", de ön és "társai" közel 2000 éve ezt teszik!

-----Ha mindez megvan, joga lesz kétségbe vonni Jézus Megváltói, Messiási szerepét. -----

Most már csak azt szeretném még kérdezni, hogy kit és mitöl váltott meg?

Ezek után pedig ideje, hogy ne játszon bújócskát a kérdéseimmel, hanem válaszoljon meg rájuk a tudása függvényében! Ha erre nem képes, gondoskodjon ön is a túlvilági ingatlanának beszerzéséröl, hisz az örök életet, lakás nélkül eltengetni nem lenne ideális! A további információkért forduljon bizalommal hozzám!!!

Tehát kérem a következökre válaszoljon végre, mert már sokan kíváncsian várják:

1, Mit szólna ön ahhoz, ha én mától elkezdeném a következöket hírdetni:

"A tegnapi nap folyamán az Úr Isten megbizatást adott át a számomra és választott ki egy, az emberiség történetében elöször adatott lehetöség lebonyolítására! Ezt legalább egy tucat ember látta, akár eskü alatt is tanusíthatják.
    Az Úr Isten felhatalmazott azzal a nemes feladattal, hogy a gyarló földi lények részére beindítsam a túlvilági ingatlanok vásárlási lehetöségét már itt a földi életünk folyamán!
    Rajtam keresztül bárki gondoskodhat a túlvilági örök életének kényelméröl, boldogságáról, jólétéröl, túlvilági ingatlanok vételén keresztül!
    Aki erröl lemarad, az sajnos ingatlan és lakás nélkül kell az örök életét eltengesse!
    A nagy lehetöség alapfeltétele, hogy a földi bevételének 1%-át egy általam megadott kontóra utalja át, ezzel is hozzájárulva a túlvilági építömunkák felmerült költségeinek finanszírozásához!
    Aki luxuskörülményeket szeretne magának odaát biztosítani, annak értelemszerüen többet kell teljesítenie itt a Földön! Ezt a bevételeinek 2%-os átutalásával realizálható!
    Ez a kivételes akció nem kötelezö! Saját jószántából tegye mindenki!"

Mi lenne önnek rólam a véleménye?

--Azt mondaná, hogy meghibbantam?
    --Azt mondaná, hogy szélhámos vagyok?
    --Ön, mint hívö ember kétségbe vonná az általam és egy tucat tanu által "átélt" Isten-i megbizatás valódiságát?
    --Azt mondaná, hogy ilyen nincs?
    --Kétségbevonná az Isten-i jelenést?
    --Be tudná bizonyítani egyetlen szavam ellenkezöjét is?
    --Meg merné kérdöjelezni a túlvilági ingatlanok valóságát? Ha igen akkor ön egy hitetlen, egy tévtanító! Mit is mond a "Hiszek az egy Istenben" ima?
    "Harmadnapra föltámadott
    az Írások szerint,
    fölment a mennybe,
    Ahol ülni lehet ott szék, vagy trónus is van! Ahol szék, vagy trónus van, ott terület is van, amin a szék vagy a trónus áll! Ahol terület van ott ingatlan is lehet!!! Megkérdöjelezné az örök életünket?
    --Azt mondaná, hogy gúny üzök a hitéböl? Ez nem igaz, hisz minden hit a túlvilái életre is bazírozik! Csak az elözö bizonyításnál vettem alapul egy imaidézetet, ami igaz kell, hogy legyen!

2, A zsidó vallási vezetés nem ismeri el Jézust Krisztusnak!

Hogyan lehetséges, hogy ennek ellenére II. János Pál pápa a zsidóságot a "kiválasztott" népnek tartja?

http://www.jerusalem-schalom.de/zitate2.htm
    Papst Johannes Paul II.:
    "Israel ist das Volk Gottes, es ist der Ausdruck der Gemeinschaft Gottes mit den Menschen, es ist das auserwählte Volk. Dies ist nicht eine natürliche Tatsache oder eine kulturelle, es ist ein übernatürliches Faktum."
    ----II.János Pál pápa:
    "Izrael az Isten népe, ez egy kifejezése az Isten gyülekezetének az emberekkel, ez a kiválasztott nép. Ez nem egy természetes vagy kultúrális tény, ez egy természetfölötti jelenség, (tény).

Pedig ugye az Új-Szövetség szerint aki tagadja azt, hogy Jézus a Krisztus, az az "Antikrisztus"!

1Jn. 2,22
    Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, mert tagadja az Atyát és a Fiút.

3, A mohammedán vallási vezetök Jézust mint prófétát ismerik el, de állításuk szerint Jézus nem lett keresztrefeszítve, vagy legalább is azon a kereszten nem halt meg!!! Nem véletlenül állítják ezt, hisz az ösi kozmikus misztérium az 1999.08.11.-én realizálódott kereszt fajtáját (Jézus valódi keresztje!) tartja eredetinek!!!

/Korán, 4.Szúra/

Ha nem halt meg Jézus a kereszten, akkor nem is támadt fel!

4, Klaus Matefi állításai:

---a, Jézus nem azonos Krisztussal!

Jézus születése:
    -7.02.10 12:11 UT +2.00 Jeruzsálem-i idö
    Nap-Hold konjunkció:20,1°Vízöntö,-Mars-Szaturnusz-Uránus konjunkció:29,3°/27,8°/27,4°Vízöntö

Jézus történelmi keresztrefeszítésekor ugyan ezek a planéták a Neptunusszal alkottak egy szabályos kozmikus keresztet:
    25.04.01. 22:13 UT +2.00 Jeruzsálem ( 3785.Nisan 14/15.- Pessah ünnepe!)
    Nap-Mars konjunkció:9,8°/10,8°kos, -Szaturnusz konjunkció:4°Kos, -Hold oppozíció:9,8°Mérleg, -Uranusz quadrat:9,7°Rák, (-Neptunusz oppozíció:12,7°Bak)
    ("Magára vette a Világ összes büneit")

Szánt szándékkal használtam a "történelmi" kifejezést, mert a Jézus-Krisztus/Krisztus-Jézus kozmikus fogalmak volt, van, lesz kritériumának nem felel meg az elöbb megadott kereszt-konstelláció.

Az igazi kereszt a Jézus születésekor "ható" konstelláció (Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz bolygók konjunkciója) résztvevöi által alkotott kereszt, ami azonos felépítésü, mint amikor Ábrahámot a kereszt szelleme - Krisztus - megakadályozta fia (Izsák) feláldozásában, azonos a Mózes-i "szövetségkötéskor" realizálódott kereszttel (amiböl "Krisztus-YHVH szelleme szólt Mózeshez"), és azonos azzal a kereszttel, amihez Krisztus "második eljövetele" kötödött (1999.08.11.)!

Az a keresztfajta két esetben alakul ki ~33 évvel a Jézus-i konstelláció (az öt bolygó együttállása) után (de nem lehet tényleges együttállásról beszélni!!!), az összes többi estben ~102 évre rá!

Jézus-Szellem valódi kozmikus keresztjei:

(Az általam bemutatott kozmikus keresztek, melyek az 1999.08.11.-i konstelláció mintájára épültek fel. Mindegyiket a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz bolygók azonos elrendezödése jellemzi!)

-1810.02.23. 16:18 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:19,8°Vízöntö ; -Uránus oppozíció:19,3°Oroszlán ; -Mars quadrat:24,3°Bika ; -Szaturnus oppozíció:28,1°Skorpió
    -A bibliai legenda szerint mikor "Ábrahám saját fiát Izsákot akarta égö áldozatként" "Istennek" "feláldozni", az éppen akkor kialakult kozmikus kereszt (azonos a Sínai Hegyen Mózes által észlelt kereszttel!) "szellemének sugallatára" megváltoztatta a tervét!

-1335.10.15. 23:49 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:11,2°Mérleg ; -Uránus oppozíció:17,7°Kos ; -Mars quadrat:10,8°Rák ; -Szaturnus oppozíció:13,4°Bak
    (részleges-partiell Napfogyatkozás!)
    -Az Ó-Szövetség Istenétöl a Sínai Hegyen Mózes által átvett Tízparancsolat (Israel számára) idöpontja, egybeesik Tut Ankh Amun ("élö képe Amun-nak"-Amon, Aamon, Amaun, Ammon, Imen, Amen) fáraó születési idöpontjával!
    Tut Ankh Amun (* -1335.10.15., + -1316 )

-927.09.06. 05:23 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:4,1°Szüz; -Uránus oppozíció:3,9°Hal; -Mars quadrat:5,8°Iker; -Szaturnus oppozíció:27,5°Skorpió
    1Kir 11.11
    "Ezért az Úr így szólt Salamonhoz: "Mivel így áll veled a dolog, hogy nem tartottad meg szövetségemet és a törvényeket, amelyeket szabtam, elveszem töled a királyságot és szolgádnak adom"
    Salomon királyhoz egy akkor kialakult kozmikus keresztböl "szólt" YHVH szelleme! Most, hogy Salomon elhagyta atyái "Istenét", újra megjelent, ugyan olyan formában mint régen, de most szövetségkötés helyett büntetést hozott a birodalomra!

-723.02.06. 07:13 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:10,7°Vízöntö; -Uránus oppozíció:10°Oroszlán; -Mars quadrat:11,2°Bika; -Szaturnus oppozíció:12,2°Skorpió
    -IV. Szalmanasszar asszir király elfoglalta -723-ban Szamariát, majd -722-ben Sargon végleg elpusztította (asszír fogság).

-450.05.18. 04:56 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:20,3°Bika; -Uránus oppozíció:20,7°Skorpió; -Mars quadrat:13,5°Oroszlán; -Szaturnus oppozíció:18,7°Vízöntö;( -Neptunusz konjunkció:18,7°Vízöntö
    A Purim ünnep kozmikus eredete!

364.01.20. 21:25 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:1,3°Vízöntö; -Uránus oppozíció:29,6°Rák; -Mars quadrat:25,4°Kos; -Szaturnus oppozíció:25,9°Mérleg
    -Nem véletlenül javasolta Juliánus császár 361 körül a zsidó vallási vezetésnek, hogy térjenek
    vissza Jeruzsálembe és építsék fel a Templomot újra!
    -A laodiceai zsinat egyik határozata megszüntetni a szombat-ünneplés gyakorlatát és
    ehelyett a vasárnap-ünneplésre változtatja!

639.05.08. 21:01 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:19,6°Bika; -Uránus oppozíció:20,3°Skorpió; -Mars quadrat:22,9°Oroszlán; -Szaturnus oppozíció:22°Vízöntö
    -A mohammedánok elfoglalják 638-ban Jeruzsálemet!
    -638 óta találkoznak a zsidók imádkozni a Siratófalnál, panaszkodni a Templom elvesztése miatt!
    -Az iszlám naptár 638-ban lett a második Kalifa Umar Ibn al-Chattab által bevezetve.!

910.08.07. 23:13 UT +2.00 Jeuzsálem
    Nap-Hold konjunkció:19,1° Oroszlán; -Uránus oppozíció:12,7° Vízöntö; -Mars quadrat:10,3° Skorpió; -Szaturnus oppozíció:13,5° Bika
    (Annular Napfogyatkozás!)
    A Cluny kolostor alapításának és a reformmozgalom okának "égi" forrása!

1114.12.29. 02:38 UT +2.00 Jeruzsálem
    Nap-Hold konjunkció:13,9° Bak; -Uránus oppozíció:15,5° Rák; -Mars quadrat:10,1°Mérleg; -Szaturnus oppozíció:10,9°Kos
    -A templomosok által felfedezett valódi keresztje Jézusnak!
    -Az 1114-ben Esztergomban üllésezö szinódus megtiltja a zsidóknak a földmüvelést. Ettöl kezdve kizárólag kereskedésre, kölcsönügyletekre specializálódnak.

1453.01.10. 01:53 UT +1.00 Straßburg
    Nap-Hold konjunkció:29,1° Bak; -Uránus oppozíció:28,5° Rák; -Mars quadrat:3,1°Bika; -Szaturnus oppozíció:0,5°Skorpió
    -Rosslyn Kápolna építésének motivációja!
    -Ausztria föhercegség lesz.
    -Machu Picchu építése Viracocha (a Teremtö Isten) tiszteletére!
    -A törökök elfoglalják Konstantinápolyt, ez a Kelet-Római Birodalom bukását jelentette!
    -A Torinói Lepel a Savoyai herceg tulajdonába megy át!
    -Vége a Százéves Háborúnak!
    -Johann Valentin Andreae: Chymischen Hochzeit Christiani Rosencreutz Anno 1459
    1459 = "Christiani Rosencreutzot egy király 1459-ben lakodalomra hív a kastélyába, és ott megismerkedik a mágikus tudományokkal! (=1453 ! ! !)

1726.05.02. 01:49 UT
    Nap-Hold konjunkció:11,3° Bika ; -Uránus oppozíció:11,2°Skorpió ; -Mars quadrat:10,8°Oroszlán ; -Szaturnusz oppozíció:3,5°Vízöntö
    Jacub Lejbowicz Frank az 1726-ban realizálódott kereszt "feltünésekor" született, erre alapozta késöbb a nyílvánosságra hozott "messiási" mivoltát!

1999.08.11. 12:09 UT +1.00 Straßburg
    Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránus oppozíció:14,7°Vízöntö; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnus oppozíció:16,9° Bika
    (Teljes Napfogyatkozás!)
    -Az 1999.08.11.-én teljes Napfogyatkozással kombinált ("erösített"! ) kozmikus keresztet, a kozmikus hatások királyának is nevezhetjük, de negatív elöjellel!
    Azt biztos tudják, hogy erre a napra´"jósolta" Nostradamus (asztrológus, "próféta") a "Rettegés Királyát Földreszállni"! Egyetlen egy dátumot adott meg és az ez volt (Julian. Kal.!).
    Az 1999.08.11.teljes Napfogyatkozással kombinált kozmikus kereszt (a Földhöz képest!), ami a lehetö legerössebb
    (negativ értelmü!) kozmikus hatás volt, azonos az egyes vallások által elnevezett "Új Ádám , "Új Teremtés", "Új Ég és Föld", "Új Égi és Földi Jerusálem", "valódi keresztrefeszítése a "Jézus-Szellemnek"", "Idök Vége", "Utolsó Ítélet", stb.-vel és ez egybe esik Immanuel (Izraeliták által évezredek óta várt Messiás, Immánuel - "Velünk az Isten")
    "Földreszállásával" - születésével (amit a Jelenések Könyve részletez - a "Fekete Madonna" szüli meg!)

---b, A "Feltámadás" nem Jézus "feltámadását", hanem Krisztusét hozza minden fent említett kozmikus kereszt realizálódásakor! Ez egy kozmikus misztérium, ami ránk nézve személy szerint nem jelent semmit!

Reformátusok Lapja
    2001. Július 22.
    XLV. évf. 29.
    A jövőt biztosító Jézus
    Krisztus feltámadása az alapja annak, hogy hisszük, mi is feltámadunk.(???)-----

Krisztus "feltámadása" egy kozmikus misztérium része, a kereszt (az 1999.08.11.-i típusú!) periódikus "visszatérése"!!!
    Ez a "periódikus keresztvisszatérés" semmi alapot nem biztosít a mi személyünk "feltámadására"! A testi halállal a lelkünk is megszünik egzisztálni! Más kérdés a szellem inkarnációja, de az se történik tökéletesen, csak közelítöleg azonos a korábbival!!!
    A kereszt a jó halálát, és a negatív szellem feltámadását jelenti!

A betüi méretének növelésével, fordítottan arányos a tartalmi mondanívalója! Próbáljon végre a fórum szokásához híven, mint más rendes, becsületes fórumozó, ön is normális betüket használni! A nagybetüktöl még nem lesz igaza, ne feledje! Vagy másokat akar ezzel is megtéveszteni??? Ne "kiabáljon", ne "mutogasson", hisz tudja, mit mond a közmondás?:
    "AKI MUTOGAT, AZ HAZUDIK". TEHÁT NE MUTOGASSON, INKÁBB BIZONYÍTSON!

ÉS NE FELEDJE! ÖN ÁLLITJA AZT, HOGY A HALÁLUNK UTÁN EGYSZER TESTBEN IS FELTÁMADUNK, ÉS, HOGY ÖRÖKKÉ ÉLÜNK!
    -------http://www.parokia.hu/forum/forum_messages.php?boardid=649
    Sza Micko!

Egy harsonaszóra.
    És végre Nála leszünk.
    Üdv
    Imre--------

(A "harsonaszó" már hat éve elhangzott, 1999.08.11.-én!)

ÖN ÁLLITJA AZT, HOGY A JÒ=A ROSSZAL (JÈZUS-KRISZTUS=KRISZTUS-JÉZUS)!

------Prof. Gunkel Hermann: Schöpfung und Chaos in Urzeit und Endzeit(1895)
    (S.201) Durch den Drachensturz hat Christus die Herrschaft.
    (S.272) Der Drache wird als sogenannte Teufel und Satan gedeutet.
    ----Prof. Gunkel Hermann:A teremtés és a káosz az ös és a végidökben(1895)
    (201.old.)A Sárkány leesése által van Krisztusnak hatalma.
    (272.old.)A Sárkányt mint Ördögöt és Sátánt ételmezik.----

-----http://www.hanprog.hu/roma/ntb-doc.html
    A kereszténység és a vallások
    A Nemzetközi Teológiai Bizottság dokumentuma
    77. A húsvéti misztérium ünneplése (leiturgia) által az egyház betölti papi szolgálata küldetését, képviselve az egész emberiséget. Isten akarata szerint minden emberre kiárad ennek hatása, jelenvalóvá teszi Krisztust, aki "bűnné lett" értünk (2Kor 5,21), és aki helyettünk "a fán függött" (Gal 3,13), hogy bűneinktől megszabadítson (LG 10).------

------Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998)(249.old.) A misztériumvallások meghaló és feltámadó istenségeinek halála=természet ciklusainak szimbóluma! A halála és a feltámadása ugyan egy dolog. Szinte minden vallás szoros kapcsolatot lát a halál és a bün között. Jézus halálában a bün teljes ereje összpontosul!-----

------http://www.csend.hu/magazin/0203/2.html
    Egy nagy kereszt (1999.08.11.) rajzolódott ki az égen a bolygók által, amely a szilárd vagy állandó jegyek közepén (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntö) helyezkedett el. Ez a legdiszharmonikusabb bolygóállás volt az emberiség történetében.( ! ! ! ! ! )
    Asztrológiai értelemben bizonyíthatjuk, hogy a két tengely, amely egymással derékszögben a kereszt két szárát adta, és nyilvánvalóan igaz lesz a bibliai jövendölés, miszerint elválik a jó a rossztól.
    A különleges bolygóállások az egész emberiségre hatással vannak, attól függetlenül, hogy hiszünk e benne vagy sem.(!)

Ez a dátum kötödik Krisztus "2." eljöveteléhez, ami a "holtak feltámadását" kellett volna, hogy eredményezze! E helyett jön a "New world order". Valahogy nem ugyan az a kettö! Nem ezt ígérte a híveknek a Biblia!

NE CSAK ETESSEN MINKET, HANEM BIZONYÍTSA EZEKET BE NEKÜNK! DE NE ÚGY, HOGY MIT HALLOTT A SZOMSZÉDTÓL, VAGY, HOGY MI VAN A BIBLIÁBAN! A BIBLIA AZ A HISZÉKENY HÍVÖK TÀBORÁNAK VAN "MÉRETRE SZABVA"!