9
-
TheZsenyka #9 Nevetséges. Biztosan össze fossa, szarja, hugyozza majd magát a felfüggesztettől. Valószínűleg már most valami g***ségen jár az agya. -
pemga #8 Pláne...
Mindenesetre Mitnick-el nem összehasonlítható dolgo(ka)t csinált... -
#7 par evet ulhetne...... -
#6 Ha DVD másoláson kapják rajta, most biztos fán lógna... -
mrzool #5 "az MS lassan foltozta be a rendszerét"
Úgy látom nem árt rendszeresen felfrissíteni egyesek emlékezetét. Mikor a Sasser megjelent, már hetek óta elérhető volt a javítás! Az, hogy az egyes júzerek, rendszergazdák nem tették fel, szvsz nem róható fel az MS hibájának... -
BlackRose #4 Ez a srác több milliárd dollár kárt okozott világszerte, nem emlékszem pontossan de azt hiszem 3-4 milliárdról volt szó, mig Kevin alig párszázezer dollár kárt okozott (többnyire más számlájára akadt a netre). Kevin nem károkozó volt, hanem kiváncsi, érdekelte az ami nem kellett volna, és ez volt az egyetlen bűne, mig ez a srác azért 17 éves korában nem hiszem, hogy olyan tudatlan lett volna, hogy nem tudta, hogy a virus amit megirt direkt károkat okoz, rendszerek ezrei omlanak össze stb... ez azért két különbség, ez a srác szerintem sokkal sulyosabb bűnt követett el mint Kevin. -
pemga #3 Hmm, az honnan jön, hogy Mitnick-nél 100 több kárt okozott? Mitnick hacker volt, és nem is feltétlenül csak számítógéppel tört meg rendszereket. Ráadásul ő úgymond visszaeső :), direktben nem okozott károkat, leginkább a rendszerek sebezhetőségére mutatott rá (klasszikus hacker) (Amit páran rossz néven vettek...).
Ez a kiscsákó (most 19, amikor az eset történt 17-18) nem tört be sehová, az igazából nem rajta múlt, hogy az MS lassan foltozta be a rendszerét. Szerintem ő lepődött meg legjobban azon, hogy ilyen gyorsan végigsöpört a Földön egy ennyire bugyuta kis progi. Valószínű ezért is enyhe a bünti, és ezer szerencséje, hogy lakóhelye nem a "land of the free". -
BlackRose #2 puha... szerintem rá fért volna egy 100.000 EUR plusz 3-5 év. Érdekes, hogy valaki aki egyenessen dollármilliárdos károkat okoz a gazdaságnak megussza ilyen puhán, míg pl. cégek amelyek kérdésessen de mondjuk rá, hogy valójában kárt okoznak a gazdaságnak (pl. Microsoft monopólium stb. - na most tudom, hogy nekemugranak, de...) azok 600+ millió EUR plusz egynéhány marhaságra lesznek itélve... na de persze a politikának ehhez semmi köze, ugye? Mindenesetre én az egyenlőség hive vagyok, és ez főként igaz, ha a felelőségről van szó. Sajnos ez is azt mutatja, hogy ez nem így van. Ez a fickó 100x annyi kárt tett mint pl. annak idején Kevin Mitnick, persze Kevin túlságossan keményen meg lett büntetve, de azért ez a fickó, hát ez mégegyszer mondom az itélet puha, szuperpuha...
P.S. felakasztani persze azért túlzás lenne :) -
BlueGold #1 "Könyörgöm akasszuk fel!!!" ( Abból talán tanulna a többi "poénos" skac is )