668
.
  • dartonita
    Nem halisten.
  • sz4bolcs
    Volt vki Placido Domingo koncerten a Dóm téren?
  • sz4bolcs
    Na jó, most hogy még mindig nem nyugodtam le, tudtok ajánlani a következő két hétre valami jó programot Pécsett?
  • sz4bolcs
    28. Tyuk: "A 'mélyszegények' mikor jönnek ingyen?"
  • sz4bolcs
    Ahogy írta kommentek között valaki: Külföldön én is külföldi vagyok, nekem is drága, de mégis meg tudom venni a belépőt a jó helyekre.

Minket az egyetlen hely, ahova ingyen várnak az Auswitz. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Hát ez valóban vérlázító...
  • sz4bolcs
    Én nem vagyok elég európai hogy basz@][ÐÄ][Ä¢^²°¢`°²ÿ·
  • sz4bolcs
    Na ma sem kell már kávéznom. :D
  • chhaya #260
    Inkább nem eleget. :p
  • sz4bolcs
    Több füvet? A tervezők szívtak túl sok füvet.. xD
  • chhaya #258
    Mik azok az elcseszett óriásgombák ott hátul?
    Több füvet, virágokat, ...
  • sz4bolcs
    Nagyon üresnek tűnik, annyira nemgyerebe. Másik gagyibb képeken jobbnak tűnt. Itt olyan Jókai tér érzést kelt, csak a mű-Niagara hiányzik.
    És ...mik azok a vattacukrok?? Át lennének festve barnára, akkor úgy néznének ki, mint egy darab kutyaszar nyársra húzva.
    Lengőteke vaze.. szégyen, hogy nem tudják valami értelmessel bővíteni a teret.

Ezt nem a jobbérzésű deszkások fogják lerombolni, hanem én.
  • Rage47
    sz4bolcs irtam privit.
  • IMYke2.0.0.0
    Nagyon szép látványterv!
    Igen, az összes firkáló kezét levágnám - mint Afrikában a tolvajokét...
  • mandm
    Amúgy a fák körül, vagy valahol a téren egy kissé több füvet elviselnék.

A "műfelhőket" meg nem értem. Olyan erőltetettek.

Már előre látom a gördeszkásokat, ahogy "használatba veszik" a teret és a firkálókat ("graffitiseket" ) ahogyan 2 éves szinten mindent összefirkálnak...
  • mandm

• ba32107
    Nekem tetszik!
  • IMYke2.0.0.0
    Első ránézésre az volt a benyomásom, hogy a Tér alá megy a lépcsősor.
    Ha nem, akkor megvallom, hüle vagyok... :)
    S akkor egyáltalán semmi gond a tér tervvel.

Annak idején ki volt állítva a teljes EKF 2010 anyag tervezet, mindennel az Árkádban, meg a Jókain is, de oly' régen láttam... lehet, hogy már ott is közszemlére volt téve ez a terv is.
  • mandm
    Imi! Szerintem nem a tér alá vezet a lépcsősor. Csak az északi oldal szintkülönbségét küzdi le. Mit is leheten a tér alatt csinálni?
  • Rage47
    Az a gáz, hogy most újítják a sulit (Pázmány Péter utcai Általános Iskola), ahol szokott lenni. Elvileg jövő héten kész. Ilyenkor kinti edzés van, de nem tudom jövő héten befejezik-e. Mindegy, írok, amint tudok valami konkrétat. Egyébként hétfő-kedd-szerdán 19-21 szokott lenni. Kedd-csütörtök meg futó edzés 18.30kor a BTK pályáján.
  • sz4bolcs
    Mikor van és hol? Hol kell jelentkezni?
  • Rage47
    Bárki kungfuzhat. Szted én erős és tökéletes vagyok? Egyáltalán nem. Járnak túlsúlyos emberkék is. A lényeg, hogy mozogj... Itt is megtanulhatsz esni, védekezni, stb.
  • IMYke2.0.0.0
    Aikido... Azzal érdemes kezdeni.
    1-2 évig csak védekezni, és esni tanul az ember, és utána már az ellenfél erejét, lendületét használva már támadni is. Über brutál.
    3 hónapig tanultam is. Aztán nem bírta a lábam [születési rendellenesség] és ott kellett hagyjam az edzéseket.
    Utána elkezdtem body building-elni, meg testnevelés edzeni a Komarov (ma Babits Mihály Gyakorló) tornatermében.
    Szép évek voltak a középsulis éveim. De nem szebbek az egyetemieknél! :)
  • sz4bolcs
    Nincsen gyengéknek és bénáknak kifejlesztett kungfu?
  • sz4bolcs
    De menő, én is hadd!!! Csak én gyenge vagyok és béna..:/
  • sz4bolcs
    Én is azt "várom", hogy valaki belefulladjon abba a kukapótlóba, és átépítsék.
  • Rage47
    kungfu
  • IMYke2.0.0.0
    Én emellett még balesetveszélyesnek is tartom - sok anyuka viszi oda sétálni a picurkákat, akik a vízfolyónál hagyják játszadozni őket... a terecske burkolata meg ugye tört mészkő, elesik bárki, mehet a balesetire...
  • Bandew
    Jókai kövezetében az a rossz, hogy ha süt a nap, akkor szó szerint nem látsz semmit.
  • IMYke2.0.0.0
    Miben "utazol"? Box, Thai-Box, kosár?
  • IMYke2.0.0.0
    Zavarna - régimódi vagyok - de ha cserélni akarják, akkor nem üveg-fém, jellegtelen "kivagyi" alkotásokra, hanem akár a látványterven is szereplő, visszafogottabbat tudok elképzelni, elfogadni.
    A "lovas szobor", az örökláng, és a szoborkompozíció közelében elég randa lenne a műanyag-fém látványa.
  • Rage47
    Végeztem a vizsgákkal, itthon vagyok. Olykor lemegyek Pécsre edzésekre.
  • sz4bolcs
    Ha férfiként zavar a burkolata (amúgy én is tanyáltam el ott párszor), akkor mit szóljon egy nő mondjuk magasabb sarkú cipőben? :D

Téged nem zavarna, ha a régi megszokottat lecserélnék ilyen modern kori szépségre?
  • IMYke2.0.0.0
    A Jókai esetében az utca burkolata zavar engem.
    A Széchenyi-tér esetében, ha elhagynák a lépcsősort, modern kori szépség lehetne.
  • sz4bolcs
    És lépcsők nélkül? Szerintem tök jól néz ki, bár nekem a mostani kinézetével sincs semmi bajom.
    Ez az új sokkal modernebb, és elegáns, csak kicsit fájna a szívem föladni a megszokottat.

Meg aztán ki tudja, lehet a Jókai tér is ilyen jól mutatott látványterven, aztán mégis mi lett belőle..:D Nem is a kinézetével van a gond, de valahogy mégsem az igazi.
  • IMYke2.0.0.0
    Irreális.
    Főleg a tér alá vezető lépcsősor... Erős esőzéskor és a Hunyadi utca irányából jövő vízáradatkor az egészet elöntené a (szenny)víz.

Koncepcióként jól néz ki. De csak ennyi.
  • sz4bolcs
    Leült a topig!
    Meséljetek valamit. Egyetemisták: Pécsen vagytok még?
    Tud valaki valami jó programról?
    Volt valaki a TV-toronyban sci-fi találkozón?

Más:

Ilyenné akarják tenni a Széchenyi teret:

Nektek mennyire tetszik?
  • monguzmajom
    a héten biztos, mert a télhez képest meleget mondanak

viszont volt fent hó hétvégén, nem is akármilyen
  • chhaya #230
    Abaligeten bezzeg van hó, csak én nem vagyok ott. És mire hazamegyek, tuti elolvad.
  • sz4bolcs
    Ha elfogy az olaj, máshol is ez lesz a jellemző. :)