48
  • SoDI---
    ezt is lehet kreatív dolgokra használni

Ezt IS?
    És még mit?
    én csak ezt ismerem
  • Caro
    Nem ez lehet az indok.
    A felmérést harmadikosok körében végezték.
    Én anno nagy komputermániás voltam, de harmadik osztályban csak batch fileokat írogattam a 286-osomon(régi szép idők :)).
    Ma ez már nem divat. Főleg nem az amik körében.

A lényeg valami más. A számítógép megtanít az interaktivitásra, mindegy, hogy hogyan.
    A lényeg az, hogy mikor simán tanulsz, vagy TV-t nézel az információáramlás egyirányú, míg a számítógépnél, akármit csinálsz is vele(kivéve, ha filmet nézel), mindenképpen kétirányú.
    Ezért akik használják nem csak befogadni tudják a tudást, hanem használni is.
    Mert a gép is erre kényszerít.
  • skydrake
    nekem sincs TV mert utálom a reklámokat. Filmet is netről töltök le. www.visualchat.hu
  • cSuwwi
    a tv valóban hülyít (főleg az iq műsorok: mónikasó, a médiacigány, stb.)

a pc is hülyít, ha mindennap leülök elé 3-6 órán keresztül játszani (vagy mint az elektrosokkos cikkben, a gyerek 4 napon keresztül netcafézik)
    nem (csak) játszni meg filmet nézni kell, hanem akit érdekel igenis okosít (pl. megtanul vmilyen nyelven programozni, stb.)

nem csak szapulni kell a gépet, okosan használva nem hülyít szvsz...
  • HUmanEmber41st
    Szóvakl akkor akinek van otthon toll és papír a TV mellett, az okosab, mint aki nem tart ilyesmit a TV mellett???
    Bocsi csak rossz poen volt....

De így tényleg félrevezető ez a statisztika, mert azt is tudni kellett volna, mire használják a kiscsávók a gépet.
    Doom, Postal2, GTA ???
    Vagy a Manó Matekot tolják egész este ???
  • Caro
    Egyetértek veled.
    Csak sajna sokan ezt ma még nem így fogják fel :(
  • ati88
    és ha ez a terroristák kezébe kerül? lol ez nem is ide vonatkozik...na mind1
  • Mike
    a gép csak egy eszköz
    ugyanolyan mint a toll meg a pair
    nem kell túlfetisizálni
    ezt is lehet kreatív dolgokra használni
  • Pet-R
    Persze, hogy jobb tanulónak tűnnek, ha a géppel letölthetik az érettségitételeket :).
  • sz4bolcs
    Vagy például: Szimuláljunk Songokut a 10.-ről...
  • sz4bolcs
    Ha belegondolsz, egy tolókocsis mozgássérült is lehet jó katona, ha AA-t veszed alapul.
  • sz4bolcs
    Attól, hogy perfektre megcsinálom AA összes kiképző küldetését (van itt ilyen ember? ) még valószínű, hogy egy puskát nem tudnék a kezembe venni. Tudod-> A szgép a világ része, de a szgép nem = világ.
  • Kensin
    Lehet emiatt találták ki az America's Army-t
  • pemga
    Magyarországon a háztartási számítógép-elterjedtség meglehetősen alacsony, 33 % körüli, amely a program segítségével közelíthet az Európai Uniós átlaghoz.

2004-ben az internetfelhasználók száma dinamikusan növekedett, ... a háztartások 14%-a már rendelkezik valamilyen eléréssel. (Ennek 56%-a valamivéle szélessávú hozzáférés.) /T-Online/
  • sz4bolcs
    Eddig minden második hozzászóló azt írta saját példájából, hogy a gép csak butít. Nos én is csatlakozom: Visszafejleszti a kreativitást. Én is érzem, hogy butulok, ilyenkor kell kimenni a napra. Ha nem tenném meg, akkor hiába csinálnék bármi konstruktív dolgot, mert másik dologtól vonja el az időt. De ez minden szenvedéllyel így van. Ha valaki nagyon sokat foglalkozik egy dologgal, akkor abban sokkal jobb lesz, mint a többi, de ezzel a többi képességét nem fejleszti, és azok eltompulnak. Ezért lehet, hogy a napi 26 órát quakelő srácnak jobbak lesznek a reflexei quakeben -> gyorsabban tud reagálni egy adott szituációban a játékban, ellenben elküldenéd harcolni, ugyanezek a reflexek nem működnének, és lassabban reagálna, mert nincsenek ilyen tapasztalatai.
  • Caro
    A cikk nem arról szólt, hogy kinek nincs gépe, hanem hogy a _szobájában_ kinek van TV mellett gépe.
    Ezt a dolgot meg rokonomtól hallottam, aki volt kint 2 évet.
    Azért annyi idő alatt látott egy-két dolgot.

Ilyen baromságokkal meg hagyjatok, hogy szegény amik éhenhalnak.
    Igaz, hogy az utóbbi időben csökken az életszínvonaluk, de mennyi is ottkinn a minimálbér?
    1000-1500$
    A legtöbb ember pedig jóval többet keres ennél. A nyugdíjasok rosszabb helyzetben vannak, az igaz.
    És _nagyon_ sok dolog _sokkal_ olcsóbb mint nálunk.(Első az üzemanyag, aztán az összes high-tec cucc)
  • h4x0r
    5000 Ft egy P-II-es, ami 200X-ben meg elegge jonak szamitott. P-III-ast kapsz 20 eFt-ert. Szoval nem kell mindig csilivilit venni.
    Mellesleg a legjobb, amit mondtak nekem: "Az a 386-os eleg lesz a gyereknek, ugyis csak jatszani kell" :-)
  • mrzed001
    Mivel jól tanulnak kapnak gépet apucitól :) Logikus :))

Félre a tréfát.
    Amcsiba tényleg csak annak nincs gépe, aki szegény (már itt is kialakult).
    Szóval akinek nincs gépe => szegény => nem táplálkozik megfelelően (esetleg szülők is iskolázatlanok) => rosszabbak a jegyei

Ezen tényleg nincs mit bizonyítani
  • aaaaa
    Annak nincs gépe, aki nem akar. Egy PI-PII es szintű gépet szinte ingyen utánadvágnak, és azzal is nagyon sok mindent meg lehet tanulni, ha nem DVD bámulásra, vagy játékra használja a gyerek.
  • Zsoldos
    Amugy nemtom a statisztikat mennyire ismeritek, lehet vele jo dolgokat szamitgatni, sokmindent kiszurni, fuggetleniteni. Max akkor lehet szarnak itelni egy ilyen statisztikai kovetkeztetest, ha tudjuk pontosan mit mibol, hogyan szamitottak.

Ha pedig ezt nem tudjuk, akkor kb 51% -os valoszinuseggel lehet elhinni, mert nagyon konnyu minimalis csusztatassal olyan eredmenyt kikeverni amit szeretnenk :)
  • Zsoldos
    nem feltetlenul, sot
  • BiroAndras
    Ezek az idióták arra nem is gondolnak, hogy esetleg az intelligensebb emberek nagyobb valószínűséggel használnak számítógépet?
  • pemga
    Dehogy kötelező, ez leginkább a felsőoktatásban elterjedt. Ált/közép iskolában nem igazán, mert szerinted Harlemben aztán mindenki laptoppal meg Z5-össel jár iskolába, mi? :). Annyit sikerült megcsinálniuk, hogy az iskolákba kihúzták az optikai szálat, ennyi. Ettől még nem lesz mindenkinek _saját_ gépe, pláne, hogy náluk a szociális háló mint olyan totál ismeretlen dolog. Náluk sokkal jellemzőbb az, hogy a kiscsókának melóznia (v. egyéb) kell, mert nincs pénz gyógyszerre, drogra, stb. :). Nemtom ezt honnan veszed, hogy nálunk mindekinek van gépe, még egyetemen is volt sok ismerősöm, aki gépteremben nyomult azért mert nem volt saját. Hidd el, a statisztikákból sokféle korreláció kimutatható, olyan is, aminek semmi direkt okozati kapcsolata nincs, tőzsdei matematikusok rengeteg ilyennel játszottak.
  • ZsirosKenyer
    még jó hogy jobban teljesítenek,hisz aki olyan korai korban is csak a sz.gépet veri általában egy lúzer és nincs se nője se barátai, a lúzerek megm int tudjuk jól tanulnak..
  • Csacsis
    A teszt a következőképp zajlott (szerintem):
    "na nézzük csak, én vagok itt a góré, de semmit sem csinálok. Találjunk ki valamit. Á nézek egy kis TVt. Jéé vegyem meg a legújabb számítógépet reklám. Tényleg, vajon butább lennék, ha ezentúl gépeznék TVzés helyett? Mérjük fel. EZAZ! Végre csinálok majd valamit, és látják hogy jó hogy vagyok. Ha jól megy, fizuemelést is kérek a jól végzett munkámért."
  • Tomo15
    Saját tapasztalatból azt mondom, hogy hülyit.
  • h4x0r
    En napi N orat netezek, foleg olvasok. Marhasagokat. Meg programozok. Ugyancsak marhasagokat. Es boldogan ulok a gepem elott, szajambol csopog a nyal, es vigyorgok, mint egy elmebeteg. Szal menthetetlen vagyok... :-)
  • Hedgehunter #21
    aminek a haboruban sok hasznat veszi majd...
  • akyyy
    Szeritem meg attól függ , tényleg, hogy kinek a szűlője mennyire pénzdús. Régebben aszűlök iejében nem volt szgép. Teát elvileg mindenkinek okosnka kéne lennie, és most is tele kéne az országnak lennie pénzgazdak diplomásokkal. Erre nem ez a helyzet, sok szűlő csak minimálbért kap, és ez alapján van gépe a családnak, ha egyáltalán van, meg lehet azt monjdák minek. IGaz it a suliexpress , és emiat jóval több családban van szgép (lévén a családban is csak nekünk volt, 2 éve pedig már nagyon sok mindnekinél van).

Inkább most már az internet a kérdés, hogy hol van bekötve hol nincs... kicsit elkéstek ezzel a felméréssel.
  • Sadist
    Viszont a kompletten játékfüggő, napi 20 órát játszó, szemkifolyásig lövöldöző emberkének valszeg sokkal jobb lesz a reakcióideje, mint egy átlagembernek
  • smv
    Szerintem meg ez attól függ, hogy ki mit csinál a számítógéppel. Egy kompletten játékfüggő, napi 20 órát játszó, szemkifolyásig lövöldöző emberke nem lesz tőle okosabb, de aki egész nap a netet túrja olyan témákban ami őt érdekli, és amit a suliban is vesznek, akkor minden bizonnyal jobb lesz abból a tárgyból.
  • Wilddog
    Azért nem olyan rózsás ott a helyzet. Méghogy kötelező lenne...
  • Zsolo007

Max ezt fejlesztik :)
  • [HUN]PAStheLoD
    Amúgy mi számít használatnak? Napi 2-3 óra CS-zéstől okosabb lesz a kis kocka?
  • TothLaci
    Ez a cikk szerintem egy hülyeség, azért is, ha van olyan gyerek, akinek számítógépe van, az biztos, ha érdekli, a tanulás helyet is azzal foglalkozna. Magamat ismerve azért lett rosszabb a második félévem, mert mindig elég keveset tanultam, és állandóan PC-ztem.
  • [HUN]PAStheLoD
    Ugye a kivétel, ami minden szabálynál kell hogy legyen :)
  • Zsolo007
    Valamit biztosan fejleszt, de összességében tuti butít, én már csak tudom, érzem minden nap egyre hülyébb leszek...
  • Caro
    Az ilyen szociális okokat hanyagoljuk jó...
    Még nálunk is mindenkinek van gépe.
    MINDENKINEK. Ahol van gyerek is.
    Nem ismerek olyat ahol ne lenne.
    Én nem tudom, hogy a statisztikák honnan szedik az adataikat, de hogy kamu, az biztos.
    És akkor az USA-ban :)
    Ott ha jól tudom, a diákoknak kötelező a suliba laptopot vinni.
  • pemga
    Ha ötletek kellenek, abból mindig lehet találni. Pl. akinek saját gépe van, az biztos gazdagabb is, rendezett családi körülmények között pedig jobban lehet tanulni (jobb a szülői példa is), mintha a gyereknek már melóznia kell, h. segítse a családját. stb-stb, ez a baj az ilyen statisztikákkal, korrelációt ki lehet mutatni sokminden között, mondjuk pl. a nyári vizsgaidőszakban rosszabbak az eredmények mint a téliben, mert hőségben nehezebb tanulni, stb. :D.
  • Zsoldos
    Szerintem azt sosem mutattak ki, hogy butitana..(talan nem is lehetne) Max ha miatta hanyagolja a tanulmanyokat, ronthat a tanulmanyi eredmenyen. De meg ez sem mond ellent annak, hogy okosabb is lehet, vmi iq teszt szerusegen kene vegigengedni oket, nem sulis temakon.

Amugy nagyban fugghet attol is, mire hasznalja az illeto a szamitogepet. Ha nem csak annyi, hogy chat egesz nap, meg klikk oda es bejon a doom, hanem bizonyos szintig fel is fogja mit hogyan csinal a gep es tudatosan hasznalja akkor egesz biztosan sokat fejleszt.