A biztonság a Szabadság Torony fõ szempontja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem elég lyukakat fúrni. Rengeteg elõkészítést igényel egy ilyen robbantás. Persze meg lehet csinálni, csak épp nem feltûnés nélkül.
1. Ha egy szintet lezárnak nem sokkal az események elõtt, ráadásul mindkét toronyban egyszerre, az elég feltûnõ.
2. El kell találni pontosan, hogy hova fognak becsapódni a gépek. Kellemetlen lenne, ha 5-10 emelettel arrébb robbanna a cucc.
3. A becsapódó gépek könnyen eltéphetik a gyújtózsinórokat, és akkor lõttek a robbanásnak.
Ha rádióval robbantanak, akkor is megsérülhet a szerkezet.
4. Rendkívül kellemetlen lenne, ha megtalálnák a bombák maradványait. Mivel a romokat az utolsó kavicsig átvizsgálták, gyakorlatilag 100% eséllyel megtalálták volna. De vagy 200 tûzoltó is ott volt, és õk is könnyedén felismerik a bomba maradványokat, de fõleg az acél gerendákon a robbantás nyomait.
5. A becsapódások helyén kijövõ füst tökéletesen megmutatott volna bármilyen kis lökéshullámot. Márpedig nem kicsi lett volna. Ha a robbanást álcázni akarják, akkor a becsapódás pillanatában kellett volna robbantani.
6. Ne felejtsd el, hogy a Pentagon-t is megtámadták. Vagyis elméleted szerint saját magukat.
Ilyet kérlek ne írj, mert iszonyatosan nagy baromság!
A Kürt kft vállalta, hogy ingyen lementi róla az adatokat, megcsinálja amerikának presztizsbõl.
De Amerika azt mondta, hogy nem kell(, inkább vesszenek el az adatok). Ezek után kezdtem gondolkodóba esni, hogy miért is történt mindez ?<#email>#email>
Mivel fentrõl lefelé omlott össze, másképp nem is lehetett volna.
Az tornyok speciális szerkezetük miatt tudtak így összedõlni. Más épületek nem feltétlenül omlottak volna össze teljesen.
A robbantásos bontásoknál elõre alaposan meggyengítik az épület szerkezetét. Átvágnak majdnem minden tartó elemet, épp csak annyi marad, hogy állva maradjon az épület. A maradék acél gerendákat robbantással vágják el speciális robbanószerrel. Az épület a saját súlyától omlik le, így biztosan teljesen leomlik (egy félig ledõlt épület rendkívül veszélyes lenne), de nagyon pontosan kell robbantani, hogy oldalra ne mozduljon el.
Ez esetben az se igaz, amit kérdeznek.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Hiszan alig 1-2 hónapja vette meg egy ipse, bizonságiõrök utcára, sajátok be, azok mellett meg esténként annyit fúrhattak és dugdoshattak bombákat, amennyit csak akartak.
Nagy hõ pedig nem volt, a fényképeken és a videón is látszik két élõ(!!) ember a becsapódás alsó és oldalsó széléhez ment (egyik fehér ruhában, és nem is lett kormos). Szóval ha õk nem olvadtak meg, akkor az acél miért is <#beka3>#beka3>
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Az más kérdés, hogy szerintem akkor sem a terrorok keze van a dologban...
R Ö R G E
LOL !!!
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
Más kérdés, hogy szerintem van annyi eszük, hogy ezt nem próbálják meg mégegyszer.
Amerikai állampolgárokat meg otthon (pl afganisztánban) is tudnak mészárolni, most már nem kell ahhoz a zusába menniük.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Az a CIA-s robbantás nemtudom mi amit it írkáltak (még nem hallottam róla:) ), de elég baromságnak tûnik :D
Az ázsiaiak sztem 2 év alatt felhúznak egy ilyen tornyot..
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Én még voltam régi WTC tetején, azok az épületek baromi jól néztek ki és örültem, amikor Donald Trumph azt mondta, hogy ha megkapna minden engedélyt, újjáépíteni a régi ikertornyokat egy emelettel magasabban, ahogy azok összedöltek.
Ez a Freedom Tower meg szép, szép, de mégsem az igazi. Ettõl függetlenül biztos, hogy erre is felmegyek! Már csak a panoráma miatt is megéri! :-))
Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.
egy évvel korábbi felmérésbõl az derûlt ki, h a szabványos hõzáró/tûzálló hab, ami a szerkezetet hivatott volna védeni, sokkal vékonyabb volt a kelleténél vagy teljesen hiányzott.
A szerkezet leggyengébb része az emeletek közötti gerenda illesztése volt, ami így a védõ hab nélkûl elég ha csak pár helyen meggyengûl/elenged és a felette lévõ emeletek súlya beszakítja az egészet.
Ezt lehet látni abból is ahogy leomlott, a felsõ rész megindúlt és összenyomta az alatta lévõ emeleteket.
2x rendelték a kiürítést és 2x fújták le. azokna, akiknak volt eszük simán kiértek az épületbõl.
amikor meg elkezdtek menekûlni, csak 1 lépcsõház volt járható, de a biztonságiak pont ellenkezõleg tereltek.
konstrukciós hiba volt még, h az összes lépcsõház az épûlet közepében egyrakáson volt, ha egy beomlott, vele omlott a többi is.
Meg mikor az FBI épületét robbantották fel, az is elég szépen dölt össze.
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
A múltkor már részletesen kifejtettem, hogy miért elképzelhetetlen a bomba robbanás, de már nem rémlik melyik cikknél volt.
És nem minden felhókarcoló acél magos. Van vasbeton magos is, az meg a tüzet is bírja.
A másik dolog meg, mint említettem az, hogy 15 perc alatt kiüríthetõk. A WTC esetében ez bõségesen elég lett volna. Persze ott a lépcsõházak rossz elrendezése is nehezítette a dolgot.
http://newsmine.org/archive/9-11/questions/collapse/comparing-twin-towers.txt
Freedom : Szabadság
teljesen mást jelent ez a szó nekem mint a függetlenség
elég nagy marhaságokat írsz.....
A sok közül csak egy: szerinted cseppfolyós kell hogy legyen az acél ahhoz, hogy összedõljön???? Nem elég, ha megpuhul? Az acél nem kristályos anyag, tehát nem hirtelen olvad el, hanem szépen elkezd puhulni a hõtõl.
Amúgy a cikkhez: szerintem nem az utca biztonsága érdekében van távolabb az épület. Inkább fordítva. Azért hogy ne lehessen az utcáról teherautóval felrobbantani. Gondolom, nem lehet majd a közelébe sem hajtani autóval.
Emellett ott vannak az ázsiai felhõkarcolók, azok sokkal erõsebbek és biztonságosabbak, mert arrafelé gyakoribbak a természeti katasztrófák. A szimulációk szerint azok kibírnának egy hasonló repülõgépes támadást. És persze rendszeresen gyakorolják a kiürítést. Pl. a Petronas tornyok 15 perc alatt kiüríthetõk (ebben benne van az is, hogy ott szabad használni a lifteket tûz esetén is).
A teherautók ellen egyébként jó védekezés ha nem engedik be õket az épület alá. Mondjuk nem tudom, mekkora lehet a normális teherforgalom egy ilyen épületeknél, de szerintem nem megoldhatatlan az épületen kívüli átrakodás.
Az erõszakos behatolás ellen meg jól véd a vasbeton...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

de vajon Boeing-nek is? :D
"atomtámadás elleni svéd?" :)
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
56-ban mentek ki
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...