132
mp3 szerkesztés
-
syberia2 #92 Hello
Letöltöttem, és az lenne a kérdésem, hogy a mentésnél miért nem engedi menteni? Ezt írja ki: the mp3 encoder cannot be found.
-
#91 Sziasztok! Hogyan lehetne megoldani, hogy egy filmre rá tudjam illeszteni a hangot, úgy, hogy ne csússzon? Megvan a film eredeti hangsávja és a szinkron hangsáv is mp3-ban. Úgy akarom megoldani, hogy goldwave-ban összehangolom, de nem értek ehhez a programhoz...Tudnátok segíteni? -
tompka #90 BÚÉK
Most kezdenék ezzel dolgozni, méghozzá film szinkron-t. A mentésnél mi legyen a típus? (wav) PCM signed 16bit mono? -
Tanus #89 Sziasztok! Remélem jár majd még erre valaki. Notebookom van, és beépített mikrofonja van a kis drágának, viszont hogyha netről, pontosabban myspace-ről szeretnék számokat felvenni, akkor autómatikusan felveszi a kis hülyéje a külső zajokat. ennek pedig az a nagyon csúnya következménye, hogy minden marhaság, beszélgetés belehallatszik, emellett meg szörnyű a minősége. vezérlőpultból kikapcsoltam a mikrofont, viszont azóta nem akar elindulni a felvevés.. kiírja hogy nem lehetséges, és egyszerűen megáll.. megvagyok lőve vele, és fontosak lennének azok a számok. Valaki?:) (hogy tetézzem a bajt Vista Ultimate-em van:)) -
#88 Többsávos hangszerkesztővel - Multiquence, Audition, Audacity -
#87 csáó az lenne a kérdésem h azt h lehetne megcisnálni h egyszerre indul a szám és a mikrofonról a felvétel tehát hallgathatom fülesben az alapot amire ráénekelnék, közben viszont amit éneklek felvegye a goldwave és a készült számot elmenthessem mp3ba
? a válaszokat előre köszönöm -
#86 Nincs. Az összes karaoke program ezen az elven (kivonják egymásból a jobb és bal csatornát) működik.
De mivel az énekes hangját - bár középre pozicionálják - effektezik (illetve vannak más hangszerek is középen, például a lábdob), ezért nem lehet tökéletes. -
tom8 #85 köszike a megoldást de valami 90% alékos nincs mert azza a számra szeretnénk énekelni is rá!!
-
#84 Effect/Stereo/Channel mixer, a megjelenő ablakban a Presets-nél válaszd ki a Cancel vocals részt. Ezt mutatam a [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1120405593&no=78]#78[/url]-as hozzászólásomban.
De nem 100%-os megoldás, csak barkács.
-
tom8 #83 szevasztok lenne egy nagy kérdésen!! Az hogy hogy lehet leszedni a zenéről a hangot vagyis a dalszöveget eszt valaki magyaráza el nekem elöre is köszi!!! Nagyon fontos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
-
#82 Meg lehet azt csinálni, hogy kapok 2 hangfilet, akkor úgy keverni, hogy 1 filen belül legyen a 2 hang de egyik file csak a jobb oldali hangszórón szóljon, a másik csak a balon? remélem érthető :) -
#81 "Én nekem abban kellene segítség, hogy van egy mp3-as szám,és szeretnék 3mp-es szünetet az elejére tenni a számnak."
Edit/Insert silence menüpont/Duration of silence: 3.0
"Hogy lehetne megoldani, hogy a zene eredeti hangosságából ne kellene lejjebb venni, ha mellette plusz mélyet adok rá?"
Vegyél le a magasakból. ;) -
#80 Helló! Én nekem abban kellene segítség, hogy van egy mp3-as szám,és szeretnék 3mp-es szünetet az elejére tenni a számnak. Ezt, hogy tudnám megoldan, pl GoldWave-el. És még annyit, hogy ha az EQ nyomok, basszust, és magasat, akkor a hangerőből visszább kell venni a progiba. Így viszont hallkabb lesz a zene és csak a mély dominál benne. Hogy lehetne megoldani, hogy a zene eredeti hangosságából ne kellene lejjebb venni, ha mellette plusz mélyet adok rá? Nézegettem több mindent is a GW-en, de nem tudtam dűlőre jutni. Előre is köszi. -
Zsolt1979 #79 Hálás köszönetem . -
#78 "Egy dalból szeretném kivenni az énekest, úgy, hogy csak a kisérőzene maradjon. "
Gyorsabb megoldás
"Valószínüleg itt hibázok, mert sajnos az énekes továbbra is hallatszik..."
Olvasd el ezt is
"Igaz, hogy nekem nem mp3-ban hanem wma-ban van. Ez is lehet a bibi okozója? Át lehet konvertálni?"
Át lehet, de nem az okozza a problémát. -
Zsolt1979 #77 Igaz, hogy nekem nem mp3-ban hanem wma-ban van. Ez is lehet a bibi okozója? Át lehet konvertálni? -
Zsolt1979 #76 Megpróbáltam a Goldwave-el, ahogy leírtad régebben, de nem értem az utolsó bekezdésed: Efects-stereo-channel mix "Left channel: Left-Right, Right channel: Right-Left". Valószínüleg itt hibázok, mert sajnos az énekes továbbra is hallatszik... :( -
Zsolt1979 #75 Faustus, leköteleznél ha segítenél. Bármilyen program leht, fizetős is, csak tudjam megcsinálni. -
Zsolt1979 #74 Hali!
Nem tudom, hogy van-e itt még valaki de segítség kellene.
Egy dalból szeretném kivenni az énekest, úgy, hogy csak a kisérőzene maradjon. Goldwave-el úgy látom, hogy megoldható, de szeretnék részletesebb tájékoztatást. Előre is köszi. -
pepino90 #73 oh, köszönet! tökéletes leírás ;) -
#72 Effect/Filter/Parametric EQ menüpont:
* Gain (dB): a csökkentés/kiemelés mértéke - jelen esetben negatív értéket állíts be
* Center (Hz): a csökkenteni/növelni kívánt frekvenciatartomány "közepe" - ez esetben 21000 Hz
* Width (Hz): a frekvenciatartomány sávszélessége - ebben az esetben 2000 Hz
Más lehetőség: Effect/Filter/Bandpass/stop: itt kiválasztod a Bandstop lehetőséget, a From(Hz) értékét beállítod 20000 Hz-re, a To(Hz) értékét beállítod 22000 Hz-re, a Stepness értékével (ez a szűrés mértékét állítja be) meg játszadozol - és máris van egy jó sávszűrőd. -
pepino90 #71 Üdv!
hogy lehet egy bizonyos frekvencia tartományt halkitani?
adott egy hangfile, amiben a 20.000-22.000 hz-es tartományban kimagaslo az érték, és ez adja a "sípolást" a hangban.. -
#70 aha, kösz a tippet, még ugyis probálkozunk a végleges felvétel előtt, még 1x thx -
#69 Ha a szélsuhogás a háttérben hallatszik (nem hangosabb a felvevendő személynél), akkor nézd meg a [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1120405593&no=45]#45[/url]-ös hozzászólásom 2. részét. Keress a hangfelvételen egy csak szélzúgást tartalmazó részt, és azt használd referenciaként.
Esetleg alkalmazhatsz sávszűrőt, bár ezt nem tartom eléggé hatásosnak (ugyanis a mesterséges szélzúgást az elektronikus zenében pont véletlenszerű zajból állították elő).
De a legjobb, ha a felvételnél megfelelően mikrofonozzátok be az eseményt (csiptetős mikrofon, "zajszűrő szivacs", stb). -
#68 skacok ki tudja a módját, hogy egy hangból pl. hogyan szedjek ki hangsuhogást/szélsuhogást ?
sajnos hangszerkesztésben abszolut amatőr vok, még a videoszerkesztésnél is jobban, de marhára érdekelne a dolog, mert a jövőben lesz egy produkciónk és halvány fingom sincs, hogyan lehetne megoldani a problémát
ha valaki ismer módokat ossza meg pls, köszönöm -
#67 "Egy sima LG hordozható CD-lejátszóról toltam most át PC-re a kazi anyagát, és töéletes hangminőség az eredmény!"
Úgy látszik elöregedett a fej a magnódeckben. Furcsa, pedig egy Sony-tól azért jobb élettartamot/minőséget vártam volna.
De ha sikerült egy újabb lejátszóban életre kelteni a felvételt, akkor örülök neki. -
emitter #66 Egy sima LG hordozható CD-lejátszóról toltam most át PC-re a kazi anyagát, és töéletes hangminőség az eredmény!! Úgyhogy a GW-t csak zajszűrésre kellett használnom.. de azért érdekes, hogy egy mezei hordozható cucc jobban játszik, mint a Sony dupla-deck.. mondjuk szegény elég idős már, van kb 10-12 éves.
Azért kösz a helpet :) -
emitter #65 Sony deckkel vettem fel, sima sztereo RCA->jack-kábellel. (Előtte egy Polimer-tisztítókazettát is ráengedtem)
Viszont a hangkártya csak egy 5.1-es Leadtek Winfast valami..
Na szóval a zajszűrés ment, nem azzal van a gond. Hanem hogy az egésznek ilyen dobozhangja van..
Hát akkor úgy látom, csak a kísérletezgetés marad, aztán lesz amilyen lesz.
Olyat tud a GW, hogy az emberi hangot kiemeli? mert eléggé tompa, és életlen a szöveg. -
#64 Tehát lássuk:
1. Ha kazettáról, magnóról szeretnél átvenni, akkor érdemesebb "minőségibb" magnóval kísérletezni (nem táskarádióval).
2. Ha régebbi a magnó, a magnófejet érdemes alkoholos fülpiszkálóval megtisztítani.
3. Zajszűrés még egyszer:
"Ha statikus, az egész felvétel alatt szóló zajról van szó (búgás, sistergés, sziszegés), akkor a következő a megoldás:
1. Jelölj ki a hangban egy olyan részt, ahol nincs beszéd, csak zaj
2. Edit/Copy
3. Jelöld ki az egész hangot: Edit/Select all
4. Effect/Filter/Noise reduction menűpont, Reduction envelope: Use clipboard, A Settings résznél található Scale értékét pedig állítsd be kedved szerint (a szűrés milyenségét tesztelheted a Presets rész mellett található Play gombbal)."
4. "eléggé élettelen lett a felvétel: tompa, meg zajos, és a magas hangok torzak" - magnófelvétel már csak ilyen, zajos, magashangjuk elveszik. Amivel lehet egy kicsit játszani, az a hangszínszabályzó (Equalizer) - kicsit növelsz a magas hangok tartományán. -
emitter #63 Sziasztok, fel lehet még éleszteni a topikot?? :)
Digitalizáltam néhány kazettámat, de eléggé élettelen lett a felvétel: tompa, meg zajos, és a magas hangok torzak, vagy ilyen recsegősek.. mintha dobozból jönne a hang.
Odáig eljutottam, hogy a zajt kiszűrtem (zajos részt kijelöltem, majd azt a frekitartományt szűrtem.) Elég hatásos is lett, viszont a többi problémám még megmaradt. Tudna valaki segíteni?
Kösz előre is!! -
#62 Kell hozzá Lame MP3 codec. Letölthető innen. Kicsomagolod, a lame_enc.dll állományt bemásolod a Goldwave könyvtárába. -
#61 de nem találéja az mp3 om codecomat,pedig a legújabb goldwavet szedtem le (5.14) szóval migor klikkelek a begin gombra akkor elkezdené,de nem tlaálja az említett codecot... -
#60 köszi köszi köszi
ha nem zaklatnak még téged elegen msn en felvehetsz ha gondolod...
[email protected] -
#59 1. File/Batch processing menüpont.
2. Add Folder -> Hozzáadod az 5 könyvtárat.
3. Convert fülön állítsd be az MP3-at (Convert Files to this format). A bitráta lehetőleg ne legyen 192 kbps alatt (ne romoljon annyira a minőség az újratömörítés miatt).
4. Process fülön Add effect gombra kattintva megkeresed a Maximze volume effektet, és a Full dynamic range presetet
5. A Folder fülön beállítod a kimeneti könyvtárat
6. A Begin gombra kattintva pedig elindítod a konvertálást -
#58 van mondjuk kb 400 számom,az mondjuk 5 könyvtárban és én midnek a hangerejét szeretném egy szintere hozni,mert az mp3 playeren valamelyik ne m hangos,a másik meg nem elég hangos a buszhoz képest :) szóval vannak 5leteim,de Faustus biztos tud profibb módszert,minty hogy " csesz el 3 délutánt,hogy átálligatsd a számokban a master volumet ösznye visznya :D " -
#57 A csatornák (Center, Surround) kialakítása (Center=0.5*Left+0.5*Right; Surround=0.5*Left-0.5*Right) még megoldható Goldwave segítségével is, de a többcsatornás file alakításához valami céleszköz (pl.: Sonic Foundry Soft Encode) kell. -
#56 Hát, sztem Goldwave-vel sehogy, inkább próbáld az Adobe Audition-t. -
#55 "Hogyan tudnék mp3 fájlokat úgy átalakítani, hogy 5.1-ben szóljon? ha valaki tud egy progit hozzá, szívesen venném!"
Valódi 5.1-et aligha. Ál 5.1-et lehet, de azt nem éri meg.
További infók erről:
http://www.5dot1.com/articles/stereo_to_surround_sound.html
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=83752 -
haata #54 Hali!
Hogyan tudnék mp3 fájlokat úgy átalakítani, hogy 5.1-ben szóljon? ha valaki tud egy progit hozzá, szívesen venném! -
#53 jaköszi,de pont énekről/rappről lenne szó. akarunk készíteni a fizikatanárunknak egy kis számot. :D
ha van kedved,írj több infot az ajánlott progikról.pl hogy kinek ajánlják,mennyire könnyen tanulható stb...