52
-
#52 -
tudatlanka #51 Ez jóóóóóó -
geza109 #50 Becslések szerint csak a filmiparnak az illegális másolatokat készítő kalózok évente 3-4,5 milliárd euró kárt okoznak.
Kérdésem:Egy szofver valoságos és a reális ára közötti töblett különbséggel mennyi kárt okoznak nekünk vásárlóknak és mikor kaphatjuk vissza ezektöl az (Alibaba és a 40 rabló) csoportól? -
#49 Sajnos igazad van :/ -
Caro #48
Azigen...
És nem tudni hány százaléka warez miatt? -
pemga #47 Bocs, ezek már régi adatok, tavaly rekordot döntöttek. 2004-ben a felnőtt lakosság 3.2%-a volt börtönben vagy fegyházban. Land of the Free :D -
TommoT #46 Deviance télleg bukott? Nem is tudtam. Érdekes hogy reloaded nincs a listában. Most akkor nem lesz hoodlum? Nemtom reloaded hogy fogja bírni. :) -
pemga #45 Ezt most miért mondod? Már sikerült elkapniuk egy 17 éves német (sasser) és egy 21 éves (?) amerikai vírusírót is. :D
Egyébként most olvastam egy tanulmányt, hogy US benne van a TOP10-ben azon országok között, amely börtönben tárolja a lakosságát. (1995-ben 1%) -
#44 Sajnálom ezeket a teameket legfőképpen őket: Myth, Hoodlum, Vengeance, Centropy, Wasted Time
Reloaded-et ne kapcsolják le.Mert ő sf3 killer :D -
#43 Vagy a maffiózókra, késelőkre, utcai bűnözésre és bankrablókra
Na azokat lehetne üldözni. Ja, hogy arra nincs érdekvédelmi szervezet ami elvégzi helyettük a nyomozást -
palika22 #42 köcsögök.......... inkább az adthalászokra, internetes banki csalókra és a vírusírókra conentrálnának........ -
#41 ez az ÁFA dolog, amiről beszélsz, egy baromság -
#40 hajdan ugyanilyen kereszteshadjáratott folytattak a hatóságok a video ellen -
Derapo #39 Ezek akkora baromságok"milliárdoktól esik el,bűnözők,kalózok" hányok ezektől a köcsögöktől.Ha pl.:holynyúlban normális filmeket csinálnának,nem ezt a "robbantunk nézzétek" szart,akkor valamivel több lenne a bevétel is.Én nagyon sokat jártam a moziba anno mert még voltak érdekes filmek.Most is vannak,de azokat nem hollynyúlban készítik.Namármost nekiesek a netnek letöltöm a szart és az első fél-háromnegyed óra után kiszedem.Mert ezek nézhetetlenek.A zenéről meg annyit,hogy ha én a rádióból felveszek egy zenét,bedigizem mp3-ba,akkor én már kalóz vagyok?Szopjon le az összes köcsög fbiájos tetű+BSA+RIAA vagy hogy kell írni.BOJKOTTÁLJUK AMERIKÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
aaaaa #38 Miért esne el az állam bármilyen ÁFÁ-tól. Itt nem tanult senki gazdaságtant vagy matekot, és elhiszitek a hazugságokat ?
Akkor járnak a legjobban, ha csóró vevő az ötvenezres minimálbérét elissza, elcigarettázza, nem pedig DVD-re, szoftverre költi, mert akkor még jövedéki adót is fizet, és még több marad az államnak.
Azt az ötvenezret bárhol költi el "legálisan", 25%-os áfás dologra, az állam ugyanannyit kap.
Itt legfeljebb a kiadók hazudnak egy nagyot, hogy az ő termékük fogyjon jobban.
Az ötvenezerböl ugyanannyi az áfa amit az állam kap, akkor is ha piát vesz és ingyen meszerzi a dolgokat, vagy ha DVD-t és szoftvert vesz, és szomjanhal ...
-
benczurzs #37 Nagyon igazad van!
Inkább azokat kapnák el akik veszélyesek a társadalomra, a bűnözőket!! -
#36 nagyon egyszeru: az állam is nagy bevételtol esik el - az AFA mindenek felett... -
ZoliJ #35 valakit indítani kéne amcsi elnökválasztáson, aki beígéri, hogy megszünteti a warezosok elleni boszorkányüldözést. Kiváncsi lennék, hány szavazatot kapna. -
Praetor #34 Elmennek a fenébe. Miért nem igazi bűnözőket üldöznek?!?
Drogterjesztő-prostifuttató maffiákat kellene ezeknek üldözni, nem pedig ilyesmivel foglalkozniuk. Az ilyeneknek a társadalomra való veszélyessége sokkal nagyobb, mint ezeknek a csoportoknak. De ha már itt vagyunk, korrupt rendőröket és politikusokat is lefülelhetnének ilyen módszerekkel. Ha csak az ebbe belefektetett energiának a felét fordítanák erre, akkor nagyon szép eredményeket lehetne elérni.
Érdekes módon ez nem érdekli őket. -
IoIa #33 Akik törnek, és nagyban warezolnak (a terjesztők) nem éppen a beparázós fajtához tartoznak. Ráadásul az egyes munkafolyamatok nagyon jól elkülönülnek egymástól, vagyis csak úgy egycsapásra megszüntetni valamit nem lehet.
Az ilyen hírek csak arra jók, hogy Pistikét, aki időnként letölt valamit (és aki egyébként is összeszarja magát attól, ha valaki hangosabban köhög) elrettentse a további letöltésektől.
Ilyesfajta ijesztgetések a politikában is vannak, de nem kell egyiket sem komolyan venni. Állandóan hazudoznak, egyebet nem tehetnek. -
#32 Annyira hihetetlenül dillettáns az összes, warezról szóló cikk (nem csak itt!) hogy nem is érdemes olvasni őket. -
#31 Ennek a cikknek a fele mediatrukk.... Sok warezelo olvassa meg akik a jatekokat torik es beindul a para..... -
Drawain #30 "A csoportok által üzemeltetett szervereken a hatóságok lefoglalták a Mr. and Mrs. Smith című film, illetve az Autocad 2006 és a Photoshop szoftverek több illegális másolatát is"
Ez a legkeményebb :D Talán ezt a két programot 22 csoport releaselte vagymi? :D -
crx #29 Mindegy hogyan számolnak megszüne a warez megszüne a filforgatás is.Vagyis csődbe menne. -
IoIa #28 Ennek így elég kamu szaga van, és természetesen nincs hiány a hasraütéses nagy számokból sem.
4 embert tartóztattak le. Ez a négy ember alkotná a 22 említett csoportot? Kötve hiszem.
"az illegális másolatokat FTP szervereken és chatszobákban cserélgették egymással, míg a kópiákat az interneten tették közzé." - ez úgy hangzik, mintha az FTP szerverek és a chatszobák nem az interneten lennének...
"A csoportok által üzemeltetett szervereken a hatóságok lefoglalták a Mr. and Mrs. Smith című film, illetve az Autocad 2006 és a Photoshop szoftverek több illegális másolatát is." - akkor ezek lófaszt sem foglaltak le, ha csak ezt sikerült találniuk...
"Becslések szerint csak a filmiparnak az illegális másolatokat készítő kalózok évente 3-4,5 milliárd euró kárt okoznak." - szeretem az ilyen becsléseket. Ezek az idióták azt hiszik, hogy ha valaki ingyen, vagy valami csekély összegért letölt valamit, az hajlandó lenne horror összegeket is kifizetni a szarokért. Pedig ez nagy tévedés. Ha ez így lenne, akkor eredeti példányt senki sem venne. Ennek ellenére vesznek eredeti példányt, de ha nem lenne warez, akkor sem vennének többet. Ezért hibás a számítás. -
dez #27 Ettől szerintem nem kell félni. Nézettségi rekordokat döntögetnek továbbra is a filmek... Arról van szó, hogy egyes csoportok (ügyvédi közösségek) abból keresik a pénzüket, hogy megpróbálják a kipréselhető profitot maximizálni. -
dez #26 Az teljesen nyilvánvaló, hogy az emberek túlnyomó többségének nincs annyi pénze, hogy akár csak minden arra érdemes filmet megnézzen. Pedig ezek a filmek fontosak a kultúra szempontjából. És bizonyos hasznos társadalmi célokat is szolgálnak. De a fenti személyek azt akarják, mindenki csak annyit nézhessen, amennyire van pénze (azaz az "össztermés" apró töredékét), ezáltal az emberek többségét ki akarják rekeszteni a kultúrából, és az említett társadalmi céloknak is keresztbe tesznek. Ez által nem szolgálják a társadalom érdekeit! -
benczurzs #25 Szerintem a helyzet a következő.
Eddig Holliwood bevétele = a csillagos ég -- volt.
Ha megy az "illegális" file másolás, akkor nagyon nagy jövedelemtől esik el (ez tény, de kit érdekel)a filmiparág, és a zenei világ is.
És arra a szintre csúsznak, hogy ott is DOLGOZNI kell, hogy megéljen belőle valaki.
Ezek után nem elég kiadni 1 CD-t,
és kaszálni a $ milliárdokat, hanem annak tényleg jónak kell lenni, hogy az emberek megvegyék,
aztán el kell járni koncertezni, mert oda fix, hogy fizetnek.....
Szóval Holliwood !munkára! kényszerűl, és ezt ott senki nem szeretné.
^Szerintem ezért ez a nagy felhajtás.^
Nem fognak éhen hallni, csak tényleg alkotni kell, olyat, amit az ember érdemesnek tart megnézni moziban, koncerten.
És dolgozni kell az eddigi aranyélet helyett.
És lehet, hogy el kell küldeni egy pár embert több területről is. Kevesebb gázsit kapnak a nagy színészek, meg ilyesmi.
Holliwood aranykorának most van vége.
És ezt ők nem akarják észrevenni. -
#24 Ha jól emlékszem egy profom megfogalmazására, "a jog az emberek etikai és morális értékrendjének törvénybe foglalt változata"
Namármost szerintem népszavazást lehetne kiírni, hogy engedélyezzék a warezt, mert az én etikai kódexem szerint ezt szabad -
MacrosTheBlack #23 Igen, de mostanában leginkább ezek alkotnak, ritka a mythes cucc. -
AtisH #22 Ja, ők most nem... Ők kb. 1 éve buktak be. -
#21 én egyik legnagyobbnak a Deviance-t tartom(lehet h tévedek vele:)) örülök h öket nem kapták el -
#20 IRC-s fájlátvitelről hallottatok már? -
HUmanEmber41st #19 "chatszobákban cserélgették egymással"
jah begépelték a filmeket... :) :) -
onimusha #18 "az illegális másolatokat FTP szervereken és chatszobákban cserélgették egymással" nemtom kapott vár valaki filmet csetszobán ? én szeretnék, odamész és csak úgy kapsz ,még le se kell tölteni, fizetni se kell -
#17 Volt,van,lesz . Ezzel a 3 szoval mindent elmondtam :) -
M2 #16 Sőt, akár az összes letöltőt lesittelhetik, akkor legalább a börtönvideón ingyé nézzük a gagyi holívúdi filmeket. -
H4rdstyl3 #15 Akár hány házkutatást is hajtanak végre, akar mennyit is keresik az illegális másolókat, szerintem úgy se fognak elkapni 25%-nál többet világszerte. Ezt nem lehet megakadályozni. -
#14 nana DVD-R release... ;) -
dez #13 (A Centropy név is elég "ismerős".)