19
  • gz8
    #19
    Itt maximum Benkő és Bródy az, akire azt mondnám, hogy maradandót és színvonalasat hoztak létre, illetve hoznak létre mind a mai napig, a többit inkább ne nagyon feszegessük...
  • Paul
    #18
    Én csak azt nem értem ,hogy a művészek saját önkifejezésük miatt csinálnak filmet,zenét stb.

    Vagy nem ?

    Réges régen amikor nem volt jogvédés ,meg matrica meg egyéb hülyeségek a művészek abból éltek amit a közönség önszántából ,elismerésként adott nekik + volt rendes munkájuk.

    Most meg jön a sok divatember ,hogy ő ebből él bla bla...

    Hát ha csak abból tud megélni ,hogy a hallgatóságtól kikényszeríti a luxuséletéhez szükséges pénzt ,akkor talán elkéne gondolkozni ,hogy valami más "szakmát" kéne keresniük...

    Itt most a főleg a zenékre meg a filmekre zélzok ,a szoftverek kicsit más kategória...

    írhatnék itt még oldalakat erről de a lényeg ennyi ,a hiba nem a hallgatóségban van...
  • longobard
    #17
    Sose vettem (1 kivétel volt, de arra nyomós okom volt) nem akciós (1000 Ft <) műsoros CD-t, DVD-t, és ha mától minden kalózkodás, fájlcsere megszűnne, akkor se, soha, mert a fizetésemet lakásra gyűjtöm, nem nekik.
  • crx
    #16
    Hogy lehet országot alapítani mert szerintem ujat kellene.
  • irkab1rka
    #15
    fie: hülyeséget beszélsz.

    1,
    attól, mert pár pöcs pénzt akar akasztani, és erre az általad befizetett jövedelemadóból felállított rendőrséget és VPOP-ot sajátítja ki tetszése szerint, miközben annyira kevés a rendőr, hogy éjjel ki sem mennek helyszínre egyes kerületekben, szóval ettől még nem kell új adónemet bevezetni, kijelentve, hogy mindenki bűnös a szerzői jog megsértésében aki szélessávra fizet elő.

    2,
    a szélessáv most kezd elterjedni, és van olyan ország, ahol nincs adó rajta. Ez egy eléggé fejlett ország. Ha most a te hülye ötleted megfogan valamelyik majomivadék agyában, és bevezetik, akkor érdemes lesz szlovákiába költözni és nem csak ott adózni, hanem ténylegesen ott is élni, max majd összedobunk egy sztrádára valót, hogy könnyű legyen bejárni.

    3,
    Legyen már annyi inteligenciád, hogy különválasztod a kalózkodást a illegális file letöltéstől, mert az két különböző fogalom. Például ezen második kategória magyarországon NEM létezik.

    4,
    Nem mondod, hogy ebben az országban van olyan, aki 'alkotó'... Ezek a zenekarok 1 saját ötlettel nem rendelkeznek, és nem azért nem boldogulnak külföldön, mert nem ismernek más nyelvet. "Ez nem fabulod, ez szar"...
  • dez
    #14
    Rettegnek a sztár-biznisz leáldozásától... Méghogy a vevőnek saját izlése legyen!?
  • crx
    #13
    Ha netalántán a tnt meg a tőbbi nagyérdemű zenész művész siránkozna akor nézen már szét eme kishazánkba hogy mi is zajlik itt. Amit ő egy honap alat keres meg az egy fizikai munkás soha életébe nem tudja őszeteni. A győzike autoja sokak szerint nem is lehet enyi pénzt keresni legálisan.Akor ki is foglalkozik it illegális tevékenységel? No koment amugy réges régen nem érdekel a téma mert csak felhuzom magam rajta de a minimálbérből élő embereket kellene figyelembe venni. És utána vagdalozni hogy illegális meg miegymás. A zeneszerzők tudják mi 50 ezer forint 30 napra na ezzel lehet kalkulálni. A szerzői jogokrol meg csak anyit hogy az üres lemezeken lévo jogok egyenlőek a O val mert ha az én képeimet teszem fel rá akor is lefoglalják mert írott lemez enyi. Amugy meg csináljanak még vagy 5 ijen céget mert kell a lovét leírni valahol eről szol az egész semi másrol.
  • HUmanEmber41st
    #12
    ******************************
    *********************
    ********************************************************************
    (moderated by user...)
  • xavier
    #11
    Jajaaj a sok munka meg a sok zenkari kiséret ésatöbbi ,de sokba kerül...
    Hát kérem ellehet menni gályázni egy sz*ros irodába napi 8 órát és akkor tisztába lesznek a nagyraértékelt művészek mi a munka és mi az a 4-5 ropi amit kifizetek az általában f*stalicska legújabb nagylemezekért.
  • concrete
    #10
    bazz, ne aggyá már nekik ötleteket
  • fie
    #9
    Ha már a cd-t azóztatják! Van egy ötleltem: terjessze be a proart törvényjavaslatnak, hogy minden szélessávú előfizesé árában legyen 20% művészeti adó, mert biztos, hogy erre használják a netet az emberek.
    Sőt, az mp3 lejátszókat, a dvd lejátszókat, a számítógépek hangkártyáit, a dvd írókat ...
  • fie
    #8
    A gond csak ott van, hogy el eladott cdért az alkotó nem sokat kap. Ezért kit szíd, a felhasználót, aki nem támogatja. Kérem, ez így nem megy: a kereskedő, a kiadó és az állam és a művés is keressen egy terméken. Mennyit is kap a művész? Megtudhatod itt.
    A statisztika kedvéért: nem hallgatok magyar zenét.
  • Frank99
    #7
    BASWA...
  • troc
    #6
    index begyalázza őket, szétröhögtem magam:
    http://index.hu/kultur/pol/proart050629/
  • pemga
    #5
    Erre ad nagyrészt megoldást a iTunes. De feltörekvő (esetleg hobbi, underground) zenekarok nyomulnak nagyon a fájlcserőlőkön maguktól is. Ők abból élnek, hogy "koncerteznek" (értsd. fellépnek művházakban :)), nem abból, hogy embereket perelnek be. Van ahol ennek is van kultúrája.

    Egyébként az Artisjus a működési költség levonása után a népszerűségi lista (eladási statisztikák) alapján oszt. Na, kik a népszerűek? Megasztár, Mário, Matyi és a hegedűs, stb. :)) Biztos tömve volt az a Diablo ezekkel, ugye? :).
  • asdefge
    #4
    Így van. Bár én azt mondom, jusson mindegyiküknek, a kicsi kis bandáknak is, meg a nagyoknak is, arányosan. De akkor a bandák verődjenek össze, aztán közösen hozzanak létre egy szervezetet a saját érdekeik védelmére. Itt pont fordítva történt, így aztán bűzlik ez az egész...
  • ZoliJ
    #3
    A Diablo hub érdekes módon most is megy
  • hPi
    #2
    Mellesleg semmi bajom nincs azzal, hogy támogassam kedvenc előadóimat, de az ilyen nyomoroncoknak, mint a (b)asva vagy a proart, nem fogok pénzt adni. Én fizessem ki a proart igazgatójának a gyerekének az oktatását? Vagy az új mercit? Túrót.
  • hPi
    #1
    Csesszék meg, ahelyett, hogy újabb és újabb szervezeteket csinálnak, ahova csak nyomják a pénzt, inkább csökkentenék a CD-k, DVD-k árát, akkor lehet, hogy valaki meg is venné.
    "Azt nagyon kevesen látják, hogy ezzel a munkámat fizetik ki, azt a munkát, amellyel őket szórakoztatom, és amely kitölti az időmet, és amelyből élek" mondja a TNT frontembere. Én speciel utálom a TNT kornyikálását, akkor miért fizessek az üres DVD vásárlásakor plussz pénzt, amire ráadásul a saját fotóimat írom fel?
    Egyenek sz@rt, léhűtő banda tnt, artisjus, (b)asva, proart.