Google Earth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
"legalabbis nemtom mit tud pro verzio de nem nagy varosokrol nem erdmes kepeket nezegetni.."
1. A pro verzió nem tud annyival többet mint a normál.
Lásd: #756
2. A Google Earth eléggé jó mûhold- és légifelvételeket tesz közzé ingyen. Ha neked ez nem elég, vásárolj - de az eléggé sok pénzbe fog kerülni.
3. A Föld felszíne 510 067 420 km^2. Errõl real-time nagyfelbontású mûhold-/légi-fényképet készíteni eléggé komplikált lenne.

tudod mekkora a föld ? 😊 na azt mind fotozza le a google teljesen inygé ???

ui.: nekem fingom nincs mekkora de bizots nagy xD

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

reszletesek!?ge sztem rohattul nem reszletes...legalabbis nemtom mit tud pro verzio de nem nagy varosokrol nem erdmes kepeket nezegetni..legalabbis en csak nagy masszat latok..es ez faj
passatgt
nasa worldwind.a képek nem olyan részletesek,de sok funkciója van

adobepremiere
Ez a Google Earth igazán jó arra hogy ahol lehetõség van rá ott leleplezõdjön pl hol van úszómedencés ház.Bár nem olyan részletes mint az amerikai városok ráközelitése.Nem kell elmenni nyaralni pl Los Angelesbe hanem csak rá közelitünk és szinte útcáról útcára végig mehetünk. Mindenkinek ajánlom a National Park Grand Canyon-t. Csodálatos!!!!!!!

Légy kreativ..........

van masik ijen prog is?!mi a neve?koszbocs
Megtaláltam a Miami metrót. <#taps>

Ati

Rip
Aha, és valami érdekességet nem talált valaki a Gugliörszben? 😄

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

KM
Hopsz, mar toroltek, bocs!

KM
Ban lesz ebbol!<#lama>

Dj Faustus
Földrajzi Világatlasz, Kartoográfiai Vállalat, Budapest 1992
Névjegyzék, 451. oldalán Új-Foundland található.

A Pallas nagy lexikona online kiadás:
New Foundland
l. Új-Founland.

http://www.elib.hu/00000/00060/html/074/pc007481.html#10

"Saint John's

(ejtsd: szent dsonnsz), 1. Új-Foundland fõvárosa a sziget K-i partján, Európához legközelebb esõ részében, az Avalon-félszigeten, 23 km.-nyire a Szt.-Ferenc-foktól, vasút mellett, (1891) 29 007 lak., halászattal, halzsírkészítéssel, vasöntéssel, cipõ-, butor-, kötél-, dohány-, bõrgyártással; kat. székesegyházzal, püspöki palotával, anglikán templommal, kormányzói és parlamenti palotával, postaépülettel, amelyben etnologiai és geologiai muzeumot helyeztek el és többféle iskolával. Kikötõje biztos védelmet nyujt, de télen sokszor befagy. Már a XVI. sz.-ban a cethalászok találkozó helye volt. - 2. S., county Florida É.-amerikai államban, 2590 km^2 területtel, 5000 lak., Saint Augustine székhellyel."

http://www.elib.hu/00000/00060/html/089/pc008929.html

Viszont: Édes Anyanyelvünk XXV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2003. JÚNIUS:
"Mindenekelõtt az idei 1. számunkban közölt rejtvények he-
lyes megfejtését adjuk meg.
...
III. Betûkapcsoló. 1. Legénykorú. 2. Új-Fundland. (A kis tur-
pisság abban áll, hogy a sziget nevét a térképeken, némi követke-
zetlenséggel ugyan, de ou-val írva találjuk: Új-Foundland vagy
Newfoundland.)

Sanyix
Igen, csak magyarul máshogy szoktunk írni bizonyos neveket 😊
az újfunland magyarul van
a new foundland angolul
még úgy lehetne fordítani, hogy újfoundland, de hogy néz ki, hogy az egyik felét fordítjuk, így magyar kiejtése lesz ,a másiknak meg nem. Mer aki nem tud semmit angolul az kimondaná úgy ahogy le van írva 😊
Itt van 2 magyar atlasz elõttem (mind2 elég régi) egyikben Új-Fundland, másikban Új-Foundland, kötõjellel írják, így jó az idegen szó is több atlaszt nemtaláltam. De ott az elõbbi hozzászólásomban a link, valami hajózási oldalról, ott Újfunland van. http://cimer.lap.hu/ itt is Újfunland van. És elvileg az Újfundlandot csak kötõjellel(Új-fundland szabadni írni, mert nincs lemagyarítva az egyik fele.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Rip
Érdekes eset ez.
Magyarul egyébként (pl. a világjáró magazin szerint is) Újfundland a neve. De nyilván a gugliörszbe nem magyarul kell írni 😊

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

nekem a funlandról egy vidámpark jut eszembe 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sanyix
Nem. Amúgy ezt gugliztam róla, ott van az egyik cellában, és úgy van írva ahogy én írtam.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Shortstop
ilyenrõl még nem. 😊
másról már igen

nem fulland ?

Sanyix
Nem hallottál még róla?

Shortstop
"újfunland"

megagigaLOL 😄

kínai éttermeket talál az usa-ban..

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

chinese great wall a keresõbe ? 😊

a kínai nagy fal koordinátái megvannak valakinek?

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

Rip
Tudom, én is azzal kezdtem, de amit õ keres, az Kanada közelében van.
Én ott csak az említett Saint Pierre-t találta.

passatgt
én csak simán utánaírtam h france és egybõl kiadta franciaországban

Rip
"Saint Pierre
Capital of St. Pierre and Miquelon
Population 6392"

Nem tudom erre gondoltál-e, ezt találtam Újfunland partjainál, Kanadától nem messze. De mint látod, ez nem tartozik Kanadához, hanem egy önálló állam fõvárosa (St. Pierre and Miquelon), valszeg ezért nem találta Kanadában.
(Ami érdekesség, hogy a kanadai halászati törvények érveényeset itt) Még valamit Saint Pierre-rõl?

passatgt
nemtom h te mit keresel:franciaországban van kordináták:
48°22'58.80"N
7°28'14.75"E

Sanyix
LOL #912

1ébkénr rajta van a térképen ?

Sanyix
csakhogy ez kanada, újfunland partjainál... ennyi
amúgy így: saint pierre, canada és nem találja.

a spanyolt meg az olaszt megtalálja...

Rip
Csak a Te kedvedért, megnéztem még néhány országot, ami még szóba jöhet:

saint pierre, italy
saint pierre, spain

mindenhol megtalálja...

Rip
saint pierre, france és már ott is vagyok
nem tudom, melyik országgal próbáltad, írd be ide, hogy hogy kerested.

Sanyix
elindítottam a gugliörtöt és szép nagy betûkkel fel is tûnt egy város megnéztem meg találja-e: saint pierre, országgal sem találta meg.

passatgt
mondj egy várost amit nem talál meg

Sanyix
Talán nézzél utána egy kicsit és akkor legyen nagy az arcod, mert sok hely van amit város és országnévvel se talál meg.

Köszi a tippet, megtaláltam.
passatgt
nem nagyobb a gépigénye,sõt sztem nincs olyan nagy mint a 3.0-nak.meg vannak benne újítások,fõként az elrendezésben

894-re válaszolna valaki pls.

Ati

Shortstop
tudni kell használni a keresõt. Meg legalább el kell gondolkodni hogy nem lehet hogy veled van valami baj?
Nekem eddig nagyon faszán mûködött. Fort Wayne-bn élõ ismerõseimet is pikk-pakk megtaláltam...

hiba
ezeket a tajakat nem eleht valami repulogep szimulatorba betolteni? 😊

passatgt
nekem mindentmegtalált amit kerestem eddig

Sanyix
Tévedés, mert így is nagyon sok dolgot nem talál meg a fos,

Persze, mert nem ért semmihez az egyszerû agyú, aztán kapásból lefosozza...
Rip
Tévedés... Ismeri az a "fos"

Egész egyszerûen be kell még írni utána az országnevet is...

Pl: "buch, germany"

Hihetetlen, hogy ennyi idõ után sem ismerik egyesek a legalapvetõbb parancs használatát. Pedig már itt is le lett írva...

Sanyix
Sztem nem, az a fos semmit sem talál meg, csak a legnagyobb amcsi városokat...

Buch a fly to ban nem jó ?

Sziasztok!
Aki megtalálta Buch nevû falut ( Németország, Nürnbergtõl Ny-ra ) az lécci mondja el nekem. Köszi.
Hát abban biztos lehetsz h nem a közeljövõben fog rákerülni magyarország jó minõségben
Amerikában áááh😄

Shortstop
fejlesztik ezt a progit és ha igen akkor milyen idõkzönként mert pont Vác az a része nincs rajta ahol mi lakunk 😊