Google Earth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. A pro verzió nem tud annyival többet mint a normál.
Lásd: #756
2. A Google Earth eléggé jó mûhold- és légifelvételeket tesz közzé ingyen. Ha neked ez nem elég, vásárolj - de az eléggé sok pénzbe fog kerülni.
3. A Föld felszíne 510 067 420 km^2. Errõl real-time nagyfelbontású mûhold-/légi-fényképet készíteni eléggé komplikált lenne.
ui.: nekem fingom nincs mekkora de bizots nagy xD
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Légy kreativ..........
Ati
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Névjegyzék, 451. oldalán Új-Foundland található.
A Pallas nagy lexikona online kiadás:
New Foundland
l. Új-Founland.
http://www.elib.hu/00000/00060/html/074/pc007481.html#10
"Saint John's
(ejtsd: szent dsonnsz), 1. Új-Foundland fõvárosa a sziget K-i partján, Európához legközelebb esõ részében, az Avalon-félszigeten, 23 km.-nyire a Szt.-Ferenc-foktól, vasút mellett, (1891) 29 007 lak., halászattal, halzsírkészítéssel, vasöntéssel, cipõ-, butor-, kötél-, dohány-, bõrgyártással; kat. székesegyházzal, püspöki palotával, anglikán templommal, kormányzói és parlamenti palotával, postaépülettel, amelyben etnologiai és geologiai muzeumot helyeztek el és többféle iskolával. Kikötõje biztos védelmet nyujt, de télen sokszor befagy. Már a XVI. sz.-ban a cethalászok találkozó helye volt. - 2. S., county Florida É.-amerikai államban, 2590 km^2 területtel, 5000 lak., Saint Augustine székhellyel."
http://www.elib.hu/00000/00060/html/089/pc008929.html
Viszont: Édes Anyanyelvünk XXV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2003. JÚNIUS:
"Mindenekelõtt az idei 1. számunkban közölt rejtvények he-
lyes megfejtését adjuk meg.
...
III. Betûkapcsoló. 1. Legénykorú. 2. Új-Fundland. (A kis tur-
pisság abban áll, hogy a sziget nevét a térképeken, némi követke-
zetlenséggel ugyan, de ou-val írva találjuk: Új-Foundland vagy
Newfoundland.)
az újfunland magyarul van
a new foundland angolul
még úgy lehetne fordítani, hogy újfoundland, de hogy néz ki, hogy az egyik felét fordítjuk, így magyar kiejtése lesz ,a másiknak meg nem. Mer aki nem tud semmit angolul az kimondaná úgy ahogy le van írva 😊
Itt van 2 magyar atlasz elõttem (mind2 elég régi) egyikben Új-Fundland, másikban Új-Foundland, kötõjellel írják, így jó az idegen szó is több atlaszt nemtaláltam. De ott az elõbbi hozzászólásomban a link, valami hajózási oldalról, ott Újfunland van. http://cimer.lap.hu/ itt is Újfunland van. És elvileg az Újfundlandot csak kötõjellel(Új-fundland szabadni írni, mert nincs lemagyarítva az egyik fele.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Magyarul egyébként (pl. a világjáró magazin szerint is) Újfundland a neve. De nyilván a gugliörszbe nem magyarul kell írni 😊
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
„funland”: 1–10., összesen: kb. 634 000 találat. (0,42 másodperc)
„fundland”: 1–10., összesen: kb. 11 700 találat. (0,49 másodperc)
„fonland”: 1–10., összesen: kb. 6 440 találat. (0,45 másodperc)
„fondland”: 1–10., összesen: kb. 394 találat. (0,38 másodperc)
„founland”: 1–10., összesen: kb. 970 találat. (0,17 másodperc)
És az igazi
„foundland”: 1–10., összesen: kb. 2 930 000 találat. (0,09 másodperc)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
http://explorer.altopix.com/map/2kyy36/399/426/Great_Wall_of_China.htm
http://googlesightseeing.com/2005/07/21/the-great-wall-of-china/
Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.
Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.
Én ott csak az említett Saint Pierre-t találta.
Capital of St. Pierre and Miquelon
Population 6392"
Nem tudom erre gondoltál-e, ezt találtam Újfunland partjainál, Kanadától nem messze. De mint látod, ez nem tartozik Kanadához, hanem egy önálló állam fõvárosa (St. Pierre and Miquelon), valszeg ezért nem találta Kanadában.
(Ami érdekesség, hogy a kanadai halászati törvények érveényeset itt) Még valamit Saint Pierre-rõl?
amúgy így: saint pierre, canada és nem találja.
a spanyolt meg az olaszt megtalálja...
saint pierre, italy
saint pierre, spain
mindenhol megtalálja...
nem tudom, melyik országgal próbáltad, írd be ide, hogy hogy kerested.
Ati
Nekem eddig nagyon faszán mûködött. Fort Wayne-bn élõ ismerõseimet is pikk-pakk megtaláltam...
Egész egyszerûen be kell még írni utána az országnevet is...
Pl: "buch, germany"
Hihetetlen, hogy ennyi idõ után sem ismerik egyesek a legalapvetõbb parancs használatát. Pedig már itt is le lett írva...
Aki megtalálta Buch nevû falut ( Németország, Nürnbergtõl Ny-ra ) az lécci mondja el nekem. Köszi.
Amerikában áááh😄