5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Soaringpilot #144 Már meg is találtam.
Növendék dugóhúzó gyakorlata Góbéval, hátsó ülésből felvéve.
Egyébként a dugóhúzó alapból nem műrepülő figura, hanem olyan esemény, amit illik elkerülni. Ugyanis dugóhúzó akkor jön létre, ha kis sebességgel repülünk és az egyik szárny átesik, a másik pedig még menne tovább. Ez leggyakrabban termikelés közben fordul elő, leginkább a kezdőknél. A kiképzésben van is egy gyakorlat, amikor a dugóhúzóból való kivételt gyakorolják a növendékek. Ugyanis nem jön ki magától, addig pörög a föld felé, amíg azokat az okokat meg nem szüntetjük, amelyek létrehozták. Ezért veszélyes kis magasságon dugóhúzóba esni.
soaringpilot -
#143 van olyan dolog amibe megéri pénz fektetni ha szorakozásról van szó.Még nálam ilyen a live for speed is.De a silentwingsre én is kiváncsi lennék törtbe -
#142 az a helyzet,hogy én a condort megvettem 1 srácon keresztül mert neki van dombor kártyája.de sajna még nem ért ide. -
Soaringpilot #141 Szia!
Hallottam már ezekről a fedélzeti komputerekről, de gőzöm nincs, hogyan működnek. Ha jól tudom kell hozzá csatlakoztatni GPS-t is.
Amit te írtál az a bukfenc, vagy más néven a looping. A dugóhúzó úgy néz ki, hogy a gép megy a föld felé, és közben forog a hossz- és a függőleges tengelye körül. Sokan keverik a zuhanóorsóval, amikor csak a hossztengelye körül forog és közben állandóan gyorsul. Dugóhúzóban nem gyorsul, állandó sebességgel zuhan a föld felé. Belülről így ki. Valahonnan szerzek majd valódi videót is róla, de addig ez is megteszi:-)
Jó szelet!
soaringpilot -
Soaringpilot #138 Szia DJviolin!
Eszméletlen jó a videó, gyönyörű figurákat csinált a pilóta. Az a háton kinyomás nem semmi, biztos volt egy kis negatív terhelés:-) Az egyetlen figura amit eddig megcsináltam az a dugóhúzó, de az minden kezdőnek kötelező:-)
Jó szelet!
soaringpilot
Ui.: miért kaptál büntetőpontot?:) -
#135 Hát igen eszméletlen.Imádom a hangját mikor földközelbe áthúz.De azért az Extrákat is csipázom:-) -
#134 addig is a videokat nézzétek meg .Érdemes -
#133 van 1 jó progi sajnos még nincs bitórtokomban aki ismeri azt tudja miről beszélek.
http://www.condorsoaring.com/media.htm
-
Soaringpilot #130 Szia!
Szinte biztos hogy összejön mert hétvégére jó időt mondanak. A met.hu-n szoktam nézegetni, ott bármelyik városra le lehet kérdezni a várható időjárást és az általában be szokott jönni.
Egyébként énis várom már a hétvégét mert haladnom kéne a kiképzéssel. Most hétvégén se repültem egy percet sem:-(
Jó szelet!
soaringpilot -
Soaringpilot #128 Szia!
Ezt tényleg félreértettem. Ez borzasztó hogy egy ilyen tapasztalt oktatót aki ráadásul nemzeti bajnok is lett, csak így egyszerűen letilthatnak. Nagyon ritka az ilyen tapasztalt pilóta.
Nagyon súlyos volt az a géptörés?
soaringpilot -
vt54 #127 Hi! Azt hiszem félreértettél. Magamtól sohasem hagytam volna abba. Azok kényszerítettek erre a lépésre, akikkel 10-20 évet együtt nyomtam le a "platzon" és akik tudják, a magunk fajtának mit jelent REPÜLNI. De egy évtizedek óta hurcolt rutin azt mondja bennük, az ilyet meg kell torolni. Hogy milyen eredményre számítanak, azt soha nem fogom megérteni. Az országos válogatott keret tagját a klubvezetése letiltotta a repülésről.... -
Soaringpilot #126 Szia vt54!
Elképesztő, te aztán tényleg mindent elértél, amit egy vitorlázó pilóta el tud érni! Ne add fel! Egy kis géptörés ne vegye el a kedved a repüléstől! Ha így jártál, ne törődj vele, ilyenkor bele kell ülni abba a repülőbe és minél többet kell repülni, mert így a legkönnyebb túl lenni a nehezén! Olyan ez, mint a biciklizés. Ha elestél, vissza kell pattanni és tovább kell menni!
Én azt mondom, repülj jó sokat!
soaringpilot -
vt54 #124 Sziasztok leendő és már aktiv pilóták.'70-ben kezdtem el repülni, tehát nem vagyok egy mai "csirke". 35 éven keresztül műveltem és talán egyszer majd visszatérek.
A vitorlázórepülés nem egy hobby, mégcsak nem is CSAK szerelem. Ez egy életforma. Lemondassz majdnem mindenről, ami másnak fontos és természetes. Családról, bulikról, nyaralásról, egzisztenciáról, emberi kapcsolatokról és azzal áltatod magad, hogy mindezt megtalálod a reptereken. Vagy amit nem, azért kárpótol az a csoda, mit repülésnek hívnak. Ez nagyrészt igaz, vagy régebben igaz volt. Sajnos a világ kereke tovább forog és nem jó irányba. Lassan mindenhol csak az számít, mennyi van a zsebedben, az igaz emberi értékek kihalóban vannak. A repülőtereken - hála a pénzessé vált repülésnek - a rangsort az határozza meg, mennyid van (ha sok, akkor sokat tudsz repülni és profibb leszel) van-e saját géped és olyan munkahelyed, ahová eleg hetente kétszer bemenned, akkor is 10X annyit keresel, mint más napi 12 órával. Ha ez nincs meg, csak irigykedve nézed a csillogó magáncsodákat és lehet jó érzéked, az évi 20-30 óra repüléssel meg a klub egyre lepusztultabb gépparkjával esélyed sincs a tehetséged kibontakoztatására. Marad a tisztán hobbirepülés, amit a pénzed behatárol.
Én szinte mindent elértem, amit a tehetségem engedett: gyémántkoszorú, nemzeti bajnoki cím, külföldi versenyek, sok tucat fiatal, aki tőlem tanult meg repülni.
Aztán egy géptörés (az egyetlen) és az azt követő statárium mindent ledegradált, amiért 35 évig dolgoztam. Így most önkéntes számüzetésbe vonultam és ismerkedem azzal ami a "világ a repülésen túl". De a botot csak fizikai értelemben engedtem el...
Ez egy kicsit pesszimistára sikeredett bemutatkozás, de ne vegye el senki kedvét attól, hogy a repülésnek szenteljen mindent. Semmit nem bántam meg, és újra csak így tennék, ha ott lehetnék a helyetekben. Csak az illúziók és a valóság közti távolságot szerettem volna csökkenteni, hogy kevesebb legyen a csalódás.... -
#122 Nem írtad oda, hogy Soaringpilot :)
Amugy ha már bannert csináltál logót nem csinálsz magadnak?
Én még nem repültem vitorlázoval, de azt, hogy milyen halk egyszer testközelben megtapasztaltam egy repnapon, amikor a kifutó végére álltunk és egyszer csak azt vettem észre, hogy a fejem felett kb egy méterre elhuz egy Gobe, és a kötele majd leviszi a fejem. Nagyon poén volt. Mondjuk a rendörök kicsit isegesek voltak és terelték el a tömeget onnan kocsival, de nem nagyon izgatott senki, és visszamentünk:) -
Soaringpilot #121 Egyébként találtam egy ideillő idézetet, amit minden hozzászólásom után láthattok. Kinek hogy tetszik? -
Soaringpilot #120 Szia!
Hidd el nekem, sokkal jobb, mint a motoros. Közben tudsz beszélgetni, mert nem zúg semmi, csak a menetszél, de az sem annyira.
Ja, és beszámolót kérünk az eseményről!:-)
Jó repülést!
soaringpilot -
Soaringpilot #117 Sziasztok!
Jó az új banner!
Ha jövő nyáron szeretnél kezdeni, akkor tulajdonképpen már idén el kell kezdeni, ugyanis általában télen szokott lenni az elméleti képzés. Ősz folyamán jelentkezni kell klubtagnak, aztán értesítenek hogy mikor kezdődik a tanfolyam. Gondoltam szólok, nehogy lemaradj róla:-)
Jó szelet!
soaringpilot -
#116 Megtisztelő. -
Soaringpilot #113 Szia!
Örülök hogy egy újabb pilótával gyarapodott a fórum. Igaz eddig csak kevesen vagyunk akik aktívan repülnek is, a többség inkább csak szimulátorozik. Ez persze nem baj, ők az utánpótlás:-)
Ha nem tartasz túl tolakodónak elmeséled hogy miért hagytad abba? Jöhet akár privátba is. De tényleg csak akkor, ha nem baj!
Jó szelet!
soaringpilot -
vt54 #112 Sziasztok!
Én is repültem ezzel-azzal egy keveset, sőt oktattam is. Már egy éve nem repülök aktívan, hogy miért az hosszú. De szivesen segítek, mert a szívem az örökre a cumulusok alatt marad, így mindenhol figyelemmel követem a vitorlázó történéseket és a (nem kevés tapasztalatomat is átadnám) -
#111 Ehh :D lol -
#110 elfelejtetted a végére írni hogy "DJviolin" -
#109 IS28B2. En nagyon szerettem. Poganyban repultem meg 96-ban. -
VO101 Lecso #107 Tisztelt Urak (és Hölgyek)!
Igen megtisztelő az a "bizalom" ami felém árad így ismeretlenül is, de sajnos ki kell hogy ábrándítsak mindenkit. Sajnos az itt felmerült igényeket két okból nem tudom kielégíteni:
1.
A Condor vitorlázó szimulátor védelme elég trükkös.
Ha kettő vagy több felhasználó ugyanazzal a seriallal próbál csatlakozni egy szerverhez, akkor mindannyiuk számára lehetetlenné válik a repülés. Offline szórakozni meg kicsit unalmas, így gondolom érthető, ha nem kívánom megosztani a programot senkivel sem, hogy aztán kellemetlen helyzetben találjam magam lépten-nyomon a szervereken, mert a fél ország az én serialomat használja.
2.
A másik ok, ami még fontosabb:
Aki kicsit is érdeklődik a téma iránt, és szereti a szimulátorokat, az tisztelje meg a készítőit azzal, hogy megveszi a programot, ezzel is megköszönve nekik azt a sok fáradságot, amivel kifejlesztették azt.
Az árát meg két kocsmázás alatt elissza egy átlagos fiatal, úgyhogy lehet kezdeni spórolni. ;)
Egy megjegyzés:
A repülőgép nem kanyarodik, hanem fordul.
Üdvözlettel:
Lecsó -
#104 Várjunk még. ;) Nem hinném, hogy ez a beszteszt, de köszönöm. :) -
#101 Üdv
Én is próbálkoztam a képpel egy bannert összehozni, ennyire futotta. :) -
#99 Hát van ez így, ismerem én is a photoshopot, a kép tényleg szar, de az tuti, hogy van jobb is, csak egy kicsit keresni kell. Ha lesz hozzá elég kedvem, akkor én is utánanézek neked :) -
Soaringpilot #97 Szia!
Örülök, hogy tetszenek a videók (meg hogy sikerült őket belinkelnem:-)) Nem tudom honnan van a hangsáv, sajnos nem én csináltam, hanem egy kecskeméti MiG-29-es vadászpilcsi, aki az egyik oktatóm:-) Ő az, aki a videón bemászik a Góbéba a fekete hajú lány mögé:-) -
#96 Hi Violin. Most járok erre mióta megvan a banner, valami vidámabbat nem lehetne esetleg? Csak mint ötlet vetem fel, mert ez a fekete nagyon lehangoló. -
Soaringpilot #91 Ja igen, most vettem észre hogy rá is van írva a kabin oldalára:-) -
Soaringpilot #90 Szia Efti!
Nem rossz gép, ha jól tudom IS-28-as de javítsatok ki ha tévedek:-) Hol tanultál repülni?
Jó szelet!
soaringpilot -
#89 Nalunk nem volt Gobe, en ilyenen tanultam. Sajnos a C vizsgam elott ket felszalassal lejart az egeszsegugyi alkalmassagom es azota sincs uj :(
-
Soaringpilot #88 Sziasztok!
Itt van két jó kis videó a repülőklubunktól. Érdemes őket megnézni:-)
TVSRE
TVSRE2 -
#84 Csókolnám érte kezét-lábát. :D -
Soaringpilot #83 Sziasztok!
Már hallottam erről a Lecsóról, ha jól tudom Nyíregyházán repül. Remélem el tudja intézni a feltöltést. Nekem nem túl gyors a netem, de 150 megát nekem is megér:-)
Jó szelet!
soaringpilot -
#81 Megnézegettem a honlapokat... mit ne mondjak...
ERŐSEN motiváló hatásúak. :D -
Soaringpilot #78 A Condor nagyon kéne. Még senkinek sincs meg? Az általam eddig látott vitorlázó szimek közül ez magasan veri a többit. -
Soaringpilot #76 A jakabi reptéren még nem voltam, de a képek alapján nagyon szép. Én Szolnokon lakom és itt is repülök.
A Tiszavidék Sportrepülő Egyesület honlapja -
Soaringpilot #74 Szia DJviolin!
Lehet részletekben is fizetni.
Ha bárkit bármilyen részlet érdekel, nyugodtan kérdezhet, nagyon szívesen válaszolok (ha tudok:-)). -
Soaringpilot #73 Az első egyedül repülés előtt 8 felszállással.