5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:
Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu
Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC
A Condor-ról is itt társalgunk.
Közlemény!
A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
-
Soaringpilot #221 Sziasztok!
A Condor nincs még meg valakinek? Ha tényleg ennyire lehetetlen megszerezni, akkor inkább megveszem, ennyi pénzt nem sajnálok érte. A képek és a videók alapján többszörösen megéri az árát!
Hová tűntetek???
Jó szelet!
Soaringpilot -
Soaringpilot #219 Szia!
Az iskolakör röviden:
Az első szakasz a felszállás, a legtöbb helyen csőrléssel történik. Kb. 30 másodpercet vesz igénybe, és ezalatt ideális esetben 350-400 méterre emelkedik a vitorlázógép. A csőrlés tetején van a lekapcsolás és a sebességrendezés, tehát emelkedésből siklásba kell vezetni a gépet és a sebességet utazósebességre kell rendezni. Ezután több-kevesebb előreutazás történik szélerősségtől függően, majd megkezdjük az első fordulót, aminek 90 fokosnak kell lennie. Ezután következik az első rövidfal, kis idő múlva pedig a második forduló, aminek szintén 90 fokosnak kell lennie. A forduló uáni szakasz a hosszúfal, ami párhuzamos a csőrlés vonalával, de ellenkező irányú. Ezek után értelemszerűen következik a harmadik forduló, második rövidfal, ami az első rövidfallal párhuzamos, de ellenkező irányú. Ezt követi a negyedik és egyben utolsó forduló, itt kezdődik a leszállás szakasza. A leszállójel felé történő besiklás közben a csőrlés vonalában repülünk, de a start másik oldalán, a leszállómezőben.
Ha a második forduló helyét rosszul választottuk meg, és túl alacsonyan vagy túl magasan vagyunk, akkor a hosszúfalon és a második rövidfalon 20 fokot lehet befelé vagy kifelé tartani, azaz az iskolakört szűkíthetjük vagy tágíthatjuk. Az iskolakört végig a leszállójel alapján építjük fel, ahhoz kell igazítani a magasságunkat. Gyakorlással könnyen meg lehet állapítani a fordulók helyét. Szabályos iskolakört nem lehet a földön tervezni, mindig a levegőben dől el minden (fordulók helye, a különböző falak hossza stb.) Például hiába csőröltünk 500 méterre az erős szembeszél miatt, ha a hosszúfalon végig merülés van.
Egy átlagos iskolakör hossza 5 perc.
Ha valamit kihagytam, esetleg nem válaszoltam a kérdésedre, kérdezz nyugodtan!
Soaringpilot -
Soaringpilot #217 Szevasztok!
Kösz a figyelmeztetést, legközelebb odafigyelek!
A B vizsga abból áll, hogy 5 iskolakört kell repülni egyedül. Időtartam és táv követelmény nincs. A fordulópontok is csak abból a szempontból vannak meghatározva, hogy az iskolaköröknek szabályos téglalap alakúaknak kell lenniük:-)
Jó szelet!
Soaringpilot -
#215 ne rakj be ekkora képeket, csak linket adj meg!
kép -
Soaringpilot #212 Hopp, ez kicsi lett:-)
-
Soaringpilot #211 A nagy pillanat:
-
Soaringpilot #210 Sziasztok!
Vége van a két hetes repülőtáborunknak. Most hál' istennek egy kis szünet következik, mert hétvégén lesz egy ejtőernyős kupa a reptéren, következő hétvégén pedig a kecskeméti repnap miatt nem repülhetünk. Ez a kis szünet most jól fog jönni, belefáradtam a kéthetes munkába rendesen. De legalább már nem vagyok többé kezdő:-)
Jó szelet!
Soaringpilot -
Soaringpilot #208 Sziasztok!
Nagy hírem van: 2005 július 24-én kirepültem, B vizsgás lettem:-) Az egész hirtelen jött, mivel másnapra volt betervezve. Az utolsó körömet este fél nyolckor repültem:-)
DJviolin!
Neked volt már sétarepülés?
Jó szelet!
Soaringpilot -
#205 De, bemész egy Office depotba vagypapir iroszer boltba és leveszed a polcrol. Nemtudom most hirtelen mi a neve, de nagy szines szokott lenni a csomagolása ábrákkal, hogy még a hülye is tudja, mire való :)
Repnapokon szoktak mindenféle pólot árulni, gondolom lesz most is Kecskeméten. -
#203 Nem az volt a baj hogy cseteltél, hanem az, hogy azon a fórumon a sok f.szjankó ugrik az ilyesmire - mint olvashattad... Ez ott sajnos divat - biztos kurvára unatkoznak... -
#202 Na ne mondd. -
#199 Jovan, de ilyenek is benne vannak a szimulátorokban... Annyira meg nem izgat, hogy ezért külön itt emulátorozgassak :)
"Fél naponként érkezik egy üzenet" mi? :D -
#198 Ne csetelj má' b+! -
#195 Hujjujjuj, milyen jó kis flémet csináltunk/-tam a másikon... -
#194 Jah, azt hittem van vakami szar játék rá. De PDAm az van, és jobb mint ez, mert szines :) De akkor mi az a program amit linkeltél? -
#192 Te most komolyan gondolod, hogy van egy rendes gépem, vannak qrva jo szimulátorok, és akkor le fogok szedni egy PDA emulátort, hogy megnézzem milyen annak a programja? Ez miért jo? :D -
#191 Én-e??
Egyébként ez a link se jó. Nekem ezek műxenek csak valamiért:
http://users.atw.hu/jakabszallas/palm/palmos_prog.rar
http://users.atw.hu/jakabszallas/palm/palmos_emu.rar
De má' leszettem, sz'al köcike! -
#188 Nemműxikalinked. -
#186 Jaja, nagyon megszenvedett az arc, azért látványosabb lett volna egy külsö felvétel. Láttam így is miket csinálta, aztán elképzeltem kivülröl... Ász :) -
Galfi Gergo #182 Haho!
Foxrol nincs sajat videom. A neten van egy par jo, Foxrol is, Swiftrol is, ha eszembe jut a lelohelyuk, megirom. "Sajat termesu" csak Grobrol van, pl. itt: http://pg.c2.hu/userfiles/2cabc61cb5449c2dbef93acafdc190bd/murep_zoli.avi
Bar a videot nem en csinaltam, a "produkciot" en szolgaltattam hozza :)
Jo leszallast! -
#180 Az SA topik az egy másik dolog :) Oda még nem írtam ugy emlékszem, de ott iszonyat hülye emberek vannak. Mint például a HL2 topikban. De nem azokhoz kell hasonlítani a fórumot, mert aki hírböl ismerné, az soha nem jönne ide! :) -
#178 Attól még, hogy nem írom ezeket, tisztelek másokat, csak nekem ez egy kicsit furcsa, egyrészt fórumban nem szokás, másrészt ez meg olyan, mintha beszélgetnél valakivel, és amikor megint hozzászólsz, akkor megint köszönnél neki. -
#176 Honnét tudjam, hogy érted -e? :D
Megszólítás, aláírás, üdvözlet -
#174 Elmondaná valaki, miért kell egy fórumba ugy írni, mintha e-maileznénk? -
Galfi Gergo #171 Haho!
Most talaltam ide, jo hogy van egy ujabb magyar vitorla-topik. En D-vizsgaval rendelkezem, most eppen szuneteltetem a vitorlat, mert kulfoldon tartozkodom. De jovo evben igyekszem elorelepni az ABC-ben (mondjuk D-rol E-re :)
Az elejen rogton egy kis pontositas, DJviolin irta:
> A Fox korlátlanul műrepülhető vitorlázógép,
Ez igaz, a teljes mureplo kategoriaban elfordulo osszes figura lerepulheto vele egyedul, es utassal egyarant.
>amellyel Tóth Fernc világbajnok műrepülő lett.
Tevedes, Feri Swifttel lett vilagbajnok, amennyire tudom Foxszal nem is indult meg versenyen.
> Magyarországon tudomásom szerint csak egy gép van,
Ez stimmt
> a Horizontaero lajstromában.
Ez mar nem olyan biztos jelenleg, legalabbis aprilisi infoim szerint
> A fox maximális végsebessége 400 Km/h körül van, jól hallottátok, 400 km/h,
Rosszul hallottatok, a Fox Vne-je 290 km/h, nem sokkal tobb, mint barmilyen normalis vihornyanal. A felrantasi sebesseg viszont 220 km/h, amibol erezheto, hogy lehet utni-vagni a gepet :) Mondjuk 400km/h-s vegsebinek nem is lenne sok teteje, mert kb 500 metert vesztene a gep a magassagabol, amig azt eleri.
>és maximális terhelhetősége pedig +9/-7 g környékén van,
+9/-6 egy szemellyel egeszen pontosan, de normalis esetben nem megy +7g fole terheles, nincs ertelme tobbet huzni, ugyanis ilyenkor mar nagyon gyorsan veszti a gep az energiajat (magassagot, sebesseget, vagy mindkettot). Negativban meg mar a -5 sem egy nagy vigalom :) Meg aztan, barmennyire massziv gep, ennek sem tesz jot, ha allandoan a hatarertekek kozeleben ropogtatjak.
> amely majdnem megegyezik a mig-29-es terhelhetőségével.
Nem nagyon van olyan 29-es, amivel elorebukfencet lehetne csinalni ;)
> A Fox gyakorlatilag úgy repül háton, mint talpon.
Tevedes, asszimetrikus profilja, emiatt erezhetoen rosszabbul repul haton, mint talpon: nagyobb az atesesi sebesseg (kb 120, de legalabb 150-ig gyorsitani kell, ha ki akarod venni az atesesbol), es konnyeben is billen le hathelyzetben.
> Egyszóval nem semmi egy gép.
Na, ezt en is alairom :) Nem mintha olyan sokfele murepulogepben ultem volna, de a Foxot elegge kedvelem (meg versenyt is nyertem vele:) De azert az igazi szivemcsucske gep a Pirat marad, becsulje meg, aki repulhet vele :)
-
Soaringpilot #169 Sziasztok!
Holnaptól két hétig repülőtáborban leszek, úgyhogy sajnos egy darabig nem tudok írni ide:-( Ha minden igaz, vagy hétvégén vagy jövő héten végre túl leszek az első egyedüli repülésemen:-) Szurkoljatok!:)
DJviolin!
Neked jó repülést kívánok, remélem összejön!
Jó szelet!
Soaringpilot -
Soaringpilot #167 Nekem csak gyakorlásra kéne, az én drága internet szolgáltatóm amúgy sem teszi lehetővé az on-line játékot. -
#165 elméletileg fel lehet törni de az online része meghal,ami végül is a játék sava borsa -
#164 Akkor neked ajánlom ezt az oldalt:)
Malév Aero Klub Online -
Soaringpilot #163 Szia!
A horizontnál azért olyan drága, mert ott vontatásból csinálják meg a B vizsgát, nem csőrlésből. Sajnos a szakszóhoz kötelező a vontathatói, ha nem lenne az sohase csinálnám meg:-)
Chicco!
Ha fel tudnád tölteni a netre az tényleg nagyon jó lenne, az eddigi legélethűbb szimulátor amit valaha láttam. Pedig csak egy videót néztem meg (amit az előbb belinkeltem) de az elég is volt ahhoz hogy meg akarjam szerezni:-)
PrasCo!
"...addig engem el nem temetnek, amíg egyszer fel nem szállok szakszóval. :-)" Ez a beszéd:-)))
Jó szelet!
soaringpilot -
#161 Nnah igen, jövő nyáron nekem is mindenképpen az lesz, de 100E lejből még sajna nem vagy odafent... :( -
#159 Dettó. :-| Ráadásul az eddig három-négy év alatt összegyűjtögetett lóvé is most elúszik hamarosan... megfogyva bár, de törve nem - addig engem el nem temetnek, amíg egyszer fel nem szállok szakszóval. :-) -
#157 PSA?... PDA.
Oké, floodoljunk hitelesen c. műsorunkat látták. :D Elnézést. -
#156 Elnézést, nekem megszokásból minden PSA = Palm. :S Szóval PDA-t akartam(/ok) írni. :D -
#155 Csinosak, és nyilván nagyon hasznosak, bár egy Palm+GPS kombó még manapság sem egy "Nna, vegyünk egyet..."-kategóriás cucc. :-) Nekem is szerencsém volt anno azzal a "határról lepottyant" Palm-mal. Hasznos lenne egyébként, ha az ilyen programok nyelvi file-jait .txt-ből kellene "betölteni", és úgy rátölteni Palm-ra, mert adva lenne a magyarítás egyszerű lehetősége. -
#153 Köszönöm a tippeket, megnézem őket! :) Egyébként tudok róla, hogy kéne neki eg GPS / logger, de az ráér - odébbvan. :D Meg nem is biztos, hogy célszerű lenne szenvedni vele, mert már eléggé "szétcsúszott" szegénynek az akksija, és nem tudok róla, hogy cserélhető lenne - bár nem lenne rossz. -
#151 chicco!
Egyébként, ha valami Isteni közbeavatkozás folytán igazad lenne, sem mennék fel netre vele, semmilyen seriallal sem, azt hiszem, ezért ez a minimum.
Egyébként csinosak azok a progik! :D Még régebbről van itt vhol egy Palm M505-ös, öregecske szegény, de ki tudja, lehet még jó lesz erre egyszer... :} -
#149 persze.A haverom azt mondta hardverből sorozatszámból generál kódót.nemtom igaz -e -
#146 Nem semmi felvételek, (én is) köszi. :) A Condoron meg most már gondolkodóba estem... -
#145 ez így van és sajnos sokan nem merik ilyenkor nyomni neki pedig sajnos más nem segít csap sebesség aztán ellenkormány és siklószög tőrés.Na az tényleg gáz ha nincs magasság.De inkább a földtől 2 cmre huzzam fel mint tehetetlenűl belecsavarodjak a földbe.LHDK-n volt úgy 2 éve ilyen baleset de az kötélszakadásból indult.