5177
\"A repülés: álmunk, szerelmünk, életünk, emlékünk.\"

\"Mindannyiunk

Vitorlázó repüléssel foglalkozó oldalak:

Vitorlázórepülés.hu | Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) | Magyar Repülő Szövetség (MRSZ) | Vitorlázórepülés.lap.hu

Hungarian Gliders | Horváth Balázs honlapja | SailPlaneDirectory | AIRLINERS.NET képek: Glider | Gliding Videos | OLC

A Condor-ról is itt társalgunk.

Közlemény!

A Hungarian Team Magyarország scenery-t készít a Condorhoz. A fejlesztést végigkövethetitek a hivatalos fórumon.
  • Siluro
    Pl MCDonalds, meg hirdetés kiragasztás, meg ilyenek:))
  • Papirzacsi
    Nos a demóként működik az ezesetben azt jelenti ,hogy 2 hétig jáchacc, utánna meg vered a fejed a falba, hogy még még még, de nem tudsz, mert evaluation.
  • Siluro
    Diákmunkáról hallottál már? ;)
  • Papirzacsi
    Osztom a véleményt. ÉN miután megvettem a SOTS-t, nyultam vele vagy 2szer offline.Online nem is tudtam vele gémelni vmi miatt. A REgisztráció vmi rémálom volt, mert a demó, amivel generálni kellett egy számot, amiből aztán a serial vagy mit csináltak, mást generált, mint a fullos pedig nem szabadott volna. Ezért kész rámálom volt a progi futtatása. Clidey meg már felsorolta hogy mennyi mindenben volt szar. SZal kidobtam rá vagy 5rugót, és játszottam vele 2szer. Szal sztem nyugodtan el lehet felejteni a Sotsot. Nekem is már a szekrény mályáre került a cd. :-)
  • Siluro
    Condor az isten :))))
  • Papirzacsi
    Köszönjük a kérdést. Nem vunk szellemi gyengék, elsőre is megércsük a kérdést, de ha nincs itt senki, akor hogy abánatba válaszoljon? Szal türelem...

Én játszottam a Bétával.Nincs benne multi, nincs benne hullám, a táj fotoreal ,de azonk kívul tök kopár, kevés a repülő... nem is kell folytatnom. Nekem tetszett a gém, de a Condor egyelőre alázza.
  • Bucser
    szerintem használj spline-okra illesztett mesheket:) poligonális módosításokkal:)
  • Takocaa
    áááá,az abajom, hogy ami Góbé rajzom van azon a metszet, oldal és felülnézet nem egyezik!
    ha a felül nézetre rá húzom az oldal nézetet úgy hogy a gép eleje vége egy síkba essen akkor a borádák nem fedik egymást grrrr!

arról már nem is beszélve, hogy nem tudom hogy hogyan is kéne csinálni: egy csőböl megcsinálni a törzset és a megfelelő helyeken alakítani a keresztmetszet alakját, vagy "surface curve"-ekből megcsinálmni a metszeteket és összekötni?
    grrr, jó játék ez a 3d csak az a gáz, hogy még ha az ember tudja is hogy hogyen kell a programot használni (amit még csak most szokok) akkor is tudni kéne még a módszert ahogy a modellt meg kéne csinálni
  • Clidey
    Ha lenne Condor-od, akkor sem tudnád használni, megnyugtatlak...de ezt is már leirtam lentebb hogy miért.

A Sots az nekem megvan. Túl azon, hogy a regisztrálása igencsak körülményes, a grafikája is csúnyább. Pontosabban nem sokkal csúnyább, inkább másabb. A repülési jellemzők eléggé elnagyoltak itt-ott egyenesen szarok. A termikek mindig ugyanott vannak, ami megintcsak suxx. A benne szereplő gépek sokkalta rondábbak, kb negyed annyi poligonból (sem) állnak, mint a Condor-ban szereplők. Viszont repülőt az rajzolhat és tehet bele, aki akar. Semmiféle megkötés nincs.
    Összességében, mióta megvettem a kondort, ezt uninstalltam a g**ibe...azt hiszem, soha többé nem fogom használni.
  • Clidey
    Erre próbáltam én is rávilágítani a #307-ben...
  • Siluro
    Na ne warezolgassunk emberek :)))
    Szerintem inkább csak úgy fanolásból prószálkodjunk a dologgal, mert azért nem hiszem, hogy egyből olyan minőséget tudnánk produkálni amit elfogadnának. Bár minden megeshetik, de azért erre egy kicsit kicsi az esély:)))
  • Papirzacsi
    Fura egy reptér az hallod... Nálunk se volt szipu az igaz, de pina meg pia az igen.Sztem ne is menj oda. Tök szar hely. :-P
  • Siluro
    OK, akkor most utáljuk eggyütt a violint :))))))
  • Clidey
    Eegen. Vijolin egy iskolakörre. :))))))
  • Takocaa
    hajrá!! :))

ma egész délután a Góbéval szívtam :), jó kis móka :)

tényleg jutott már valaki valamire vele?
  • Papirzacsi
    No ma este is volt egy icike picike 162km-es távocska:

• Siluro
    Takoca, te akkor kezdted? vazzeg..... hmmmm, lehet én is elkezdem csak kipróbálás szintjén a 3D modellezést:)))))
  • Takocaa
    DJViolin:
    köszi a képeket
    a Vöcsök repül még??

most akkor röhögjetek de én azt is szeretném a Condorba :)

szerintem gyünyürűűűűűű

és for the fun miért ne lehetne repülni ezekel a gépekel is?
  • Takocaa
    egyébként a magyar terepen is dolgoznak!
  • Takocaa
    miért ne?? én is próbálkozom! :)
    blenderel

egyébként condor fórumban van rész ami a modellekel foglalkozik, nézzézetek meg hogy mi a szint..... Lecsó berakott már 1-2 dolgot
    de ő nem a múlt héten kezdte a 3d modellezést

az én práblkozásaim itt vannak :
    kep.tar.hu/takoca /de én a múlt héten kezdtem :)

Belender egyébként nem rossza program, és nehéz megmondani hogy melyik a legjobb
    (sőt nem is lehet)

tutorial annyi van hozzá (is) mint égen a csillag....

egyébként : http://www.3dtotal.com/

baromi jó tutorial oldal
  • Bucser
    Én nem is próbálkozom meg vele:) csak tanácsokat adtam:) Gobé meg szvsz nem lesz...
  • Clidey
    OFF
    "...közül szerintem emidens hogy 1-et berakjanak..."

ehhm... eVidens.

ON
  • Clidey
    Szerintemmeg hót' felesleges munkát csinál(ná)tok. Szerintetek mennyi realitása van annak, hogy egy iskola-gyakorló gépet betegyenek 20-as siklószámmal, mikor ott van nyugaton a kistrillió teljesítménygép?

De tegyük fel, hogy képesek vagytok számukra is elfogadható minőséget produkálni 3D modellezés és textúrázás terén. Akkor is max. a ötszázvalahanyadik peccsbe kerülne bele, valamikor 2020 táján...sajnos.
  • Bucser
    itt is vannak képek bár angol szótárt az öledbe (vagy használd a sztaki-t) mert baromi sok idegen szóval fogsz találkozni:D
  • Bucser
    tudtommal beépített tutorial van mind Maya-ban mind a Max-ban... About menüben van azt hiszem aolyan help alapú szöveges tuti:)
  • Bucser
    Ahhan... látom életedben nem próbáltál még 3d-s programot:D

Ez nem így megy ám:D ráadásulmivel 3d-s cockpitek vannak azokatis meg kell csinálni...
  • Clidey
    Átlagon aluli volt...
  • Bucser
    Milyen volt az átlagod??
  • Papirzacsi
    Hát az első és egyben uccsó is. :-D Több 500at már nem repek, ha meggebedek se. 1000 alá nem adom. :-)
  • Clidey
    Miaz hogy az "első"?! Miért? Akarsz még repülni többet is? Mazochista!! Nekem elég volt 1x... :D
  • Bucser
    MAx és maya attól függően mire használod
    de igazán tökééletes akkor lesz hogyha pluginket külső renderereket és scripteket használsz erősen...

Max inkább animáció készítésben nagyon jó míg a Maya-val a statikus képek és modellszerkesztéps nagyon pontos és szép. Lightwave a 3. profi cucc de az meg filmek háttérmunkálataihoz az igazi kiegészítő cg és effektezés készítéséhez.
  • Bucser
    A maya minden csak nem ingyenes:D A keresk3edelmi változatnak majdnem 300$ az ára:)
  • Siluro
    Jah, és mintának: Blender.hu
  • Siluro
    Ahhoz sem kell. De én is azt akartam ajánlani. Van még 1 progi, az a neve, hogy Maya. Nem Maya Gold :))))))))))) Asszem az ingyenes, de azt tudom róla, hogy a Shrek 2-t azzal csinálták.
  • Soaringpilot
    A részletfotókat majd berakom a galériámba.

A Blender nevű ingyenes modellező programmal próbálkozom, de elsőre egy kicsit bonyolultak tűnik. Tudtok ajánlani valami ingyenes progit, amihez nem kell programozó informatikusnak lenni?:-)
  • Siluro
    Megoldható lenne, hogy ezek a képek közzé legyenek téve? Amúgy milyen 3D modellezővel fogod mwgpróbálni?
  • Soaringpilot
    Szia!

Holnap megyek repülni, majd csinálok néhány részletfotót kívülről is, belülről is. Légi felvétel nem biztos, hogy lesz, mert friss B vizsgával általában nem engedik az embert májerkodni:-))

Jó szelet!
    Soaringpilot
  • Siluro
    Úúúúúú, de sajnálom ezt a gépet meg a pilótályát.....
  • Siluro
    Zsír képek, és grat az 500 km-hez!
  • Papirzacsi
    Na egy uccso kép. A tegnap esti rövidke task utáni rácsapás. A képet Clidey követte el. :-)